Allmänt

Googla Trött så kommer en bild på mig;)

Nä kanske inte, jag har inte kollat, men helt osannolikt är det inte;)

Jag är så trött. Hela tiden. Jag är trött på att vara trött kan man säga;)

Så fort gossarna i källaren gått så gosar jag in mig med Jamie på soffan, han kollar film och jag sover:) Det är just nu det enda som funkar, att sova middag. Eftersom jag är klok nog att lyssna på kroppens signaler så sover jag en stund utan att ha dåligt samvete 🙂 Jag pluggar på morgonen fram till lunch, går en promenad med Doris och så ”vilar” vi. Tar tag i hushållet när jag vaknar och pluggar vidare om det behövs efter middagen. Det funkar, men jag längtar efter ljuset nu så jag kan vakna ur min vinterkoma och gå ur idet. Allt känns mest jobbigt och startsträckan på saker är lååååååång. Drygt.

Om jag inte kände igen det här sen många År tillbaka skulle jag bli lite orolig, men det är nog mest bara avsaknad av ljus och värme. Jag är ju otroligt påverkad av vädret, lågtryck får mig att må illa och få huvudvärk på sommaren, och nu är det mörkt och jag är trött.

Sol och snö ger mer ljus och hur det än är så blir jag iaf lite gladare.

Gossarna i källaren då?? Jodå det händer grejor därnere! Rörmokarstackaren ( som blev utskälld)har satt dit nya brunnar , och sen har en annan kille varit här och typ spacklat väggar och gjort massa underarbeten. Idag förberedde de för att lägga klinkers. Lite pyssel med det eftersom jag har fem barn som bor där nere och måste gå på golvet.

Alla blir utskällda av Doris. Deluxe. VARJE GÅNG. Alltså oavsett om de bara går ut till bilen och tillbaka. Hon vaktar bra:)

image

 

Och är mer skall än farlig 😉

Jag lovade er recept på en maträtt jag gillade från matkassen, och det kommer här.

I original hette det nåt annat, men eftersom jag kommer göra på mitt vis framöver så blir det såhär :

Koka valfri pasta. Låt broccoli koka med de sista fem minutrarna. Spar några dl av kokvattnet, häll av resten. Fräs riven vitlök i rapsolja och tillsätt sojabönor.

Fräs på en stund, häll sen över pasta, broccoli och kokvatten och rör om. Häll på kräftstjärtar och veva runt så allt blir varmt.

Ät:)

image

 

Eftersom jag inte är jätteförtjust i pasta så tänker jag byta ut den mot bönpasta, eller couscous, matvete eller nåt annat kul.

Jättegott, och minus pastan är det bara bra nyttiga grejor i:)

Nu ska jag gosa in mig i täcket, för första gången sen Doris kom så ligger Zlatan hos mig i sängen, och på andra sidan har jag Doris. Det börjar bli vapenvila dem i mellan:)

natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Ann

    Du ser ut som hälsan själv, men att du är trött är väl inte konstigt. Du har många barn i skolåldern. stort hus, renovering på gång, ingen gubbe ( de kan vara bra ibland), husvagn, katter, hund, du studerar, bloggar etc. Kontentan är att du är fantastisk som klarar allt detta, men vila när du kan kramar från Alingsås

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      När du lägger upp det sådär så förstår jag ju själv att det inte är så konstigt att jag är sliten och trött 🙂
      Tack ❤️

  2. Linda Helander

    Dålig på sådant här å du har säkert sökt tidigare år för det, men skulle det hjälpa med D-vitamin eller solterapi (på sjukhus)?

  3. Jungfrumamma

    Å , järnbrist? Kolla värdena. Jag var så trött en gång så jag gick till vårdcentralen och bad de ta alla test de hade, jag hade tydligen kaliumbrist. Då kan man bli väldigt trött och få hjärtklappning.

    Gott med kräftstjärtar! Mmm och broccoli!

  4. Kristina Å.

    Oj så jag känner igen mig. Har också känt mig extra trött den här vintern eller så är det som vanligt, har förträngt förra vintern. Varje helg måste jag vila en stund. Som tur är funkar det i vardagen på jobbet, skulle inte se klokt ut annars om tappade huvudet på tangentbordet och snarkade till 🙂

    Nä, nu vill vi ha vårkänslor och ljus i mörkret.

  5. Mia

    Bra att passa på att ”tupplura” när man får möjlighet. Har själv kommit in i en period där jag hur mycket jag än sover och vilar ändå inte kommer ur den eviga tröttheten. Kanske man vaknar ”på riktigt” när det våras? 😉 Tusen tack för busenkelt och snabbt middagsrecept – verkar lovande gott!

  6. Carina

    Jag tänkte också föreslå D-vitamin. Jag ogillar höst och vinter, främst för att mörkret får mig att deppa och bli trött. Nu äter jag D-vitamin sedan slutet av augusti och det är mer uthärdigt. Kosta ju inte mycket så varför inte pröva?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting