Allmänt

Kalasdag:)

Som vanligt nån som tror att jag försöker tvinga på er min åsikt:) Hur tydlig måste jag vara?

Men de flesta av er fattar:)

Vi tar dagen i dag i stället. Och igår:)

Söndag, vad snabbt helgen försvann? Jag är inte säker på att jag hann blinka ens och nu är det söndagkväll.

Igår packade jag in fyra barn i bilen för att åka iväg och åka pulka, eller snowracer. De fick varsin av någon, och  eftersom de fick de så sent på dagen, efter att de varit och badat, så var de ju ivriga på att provköra dem. Den lotten föll då på mig, och eftersom vi var i en backe vid syrran för ett tag sen, och den var fin så körde vi samma koncept. De åker, jag, syrran och Doris promenerar, efter en stund går vi in och dricker varm choklad. Efter en stund går barnen ut igen, och valp och vuxna stannar inne:)

Det var kallt, minus 15, men vindstilla och solsken så det var rätt najs ändå.

Vi åkte hem och lagade Swedish tapas = rester;) Jag kan inte säga att barnen är helt med på noterna med Linas matkasse, de smakar och de äter, men de är ruggigt skeptiska till nya saker så det blir lite rester. Inte tillräckligt för en hel middag till, men så vi kan duka upp en liten buffé av diverse. Jag har gillat allt vi ätit, godast hittills var en vegetarisk rätt, som jag igår gjorde om till en ”havsrätt” genom att blanda i kräftstjärtar. Så jäkla gott.

Ska visa er och ge er recept sen, måste ha tag i bilden först och den ligger i nån annan kamera.

Vi har såklart inte gjort avkall på våra tacos, så jag har inte lagat alla rätter än, de kommer under veckan. I det hela är jag väldigt nöjd:)

Nåväl, idag var det kalasdax. Janelle har ju fyllt år, och vi skulle dit på fika, men så insåg vi att det ryms bättre här. Vi är inte så många, men det känns som att det är de närmaste som alltid tar sig tid att komma, så det var syrran, mormor och morfar, farfar och hans fru, Anna och Lasse och deras två hundar:)

Janelle och Simon såklart och alla ungar. Fullt ös. Härligt. Precis som det ska vara.

Janelle hade bakat en tårta, och syrran kakor, så det enda jag gjorde var att köpa kubb (älskar kubb!) och koka kaffe:) Ja, och duka och lite sånt då, men inget direkt betungande.

Några timmar förflöt och vi fikade och snackade, Janelle fick fina presenter och det var som vanligt väldigt trevligt:)

När alla drog sig hemåt  tog jag, syrran och Jamie med oss Doris på en promenad och sen en sväng till ICA, för att köpa frukost till i morgon. Jag liftade med syrran för att slippa tina upp min bil. Smart va:)

Det fanns lite rester kvar så jag kompletterade med tomatsoppa och risgrynsgröt. Nej inte tillsammans såklart;) och sen åt vi middag lite som det föll sig. Trixie och Lovelia hade följt med en kompis till skridskoplanen så de kom lite senare, Corrinda var ute och svängde och tja det var en såndär kväll helt enkelt. Ingen ordning, men det är rätt härligt ibland det med.

Jag hamnade i soffan sen framför Edward Scissorhands och förundras återigen över Johnny Depp. Den mannen är så jäkla bra! Inte nog med att han är snygg som satan 🙂
screen-shot-2015-08-19-at-11-30-26-am

Jisses amalia han kan vara Den snyggaste mannen som går omkring på jorden.

Men han är ju så cool i sina val av roller! Vem utom snyggJohnny väljer roller där han ser ut som skräp?

Edward-Scissorhands-johnny-depp-295835_390_261

Och lyckas likafullt vara fabulös:)

394b8d20f00593c351e0dc466d64e278

32969706-9ed0-43a7-b8a9-a16300cbf86e_MEDIA Alice-in-Wonderland-Screencaps-mad-hatter-johnny-depp-14576119-853-480

Ja jag vet ingen. Och att han sen åker runt på barnsjukhus i skepnaden av Jack Sparrow och hälsar på sjuka barn…. fantastiska människa. Och jäkligt duktig skådis. Och som sagt – konstiga roller, en film med honom kan vara suverän eller skitkass, man vet aldrig vad man får;)

Edward Scissorhands var det jättelänge sen jag såg, och den är ju sorglig och gullig. Jag hade barn med mig  soffan;)

Sen fortsatte kvällen med soffläge varvat med hundpromenader, och nu är det sovdags. I morgon är en annan dag:)

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Jen

    Åh ja! Johnny… han kommer jag snart ha fastkilad på armen. I en hattmakares skepnad. Alice i underlandet sleeve. Så fiiiint!! 😀

  2. Viktoria Sjubarnsmamma

    Jag har faktiskt aldrig gillat Johnny Depp 🙂 Däremot så gillar jag Tim Burton och hans surrealistiska filmer, jag såg Alice i underlandet i förrgår som en del av kursen jag läser nu och Johnny Depp är ju sitt vanliga galna skådespelar-jag även i den. Han går verkligen all in på sina roller!
    Jag berättade för tonårssonen att när jag var ung så sågs Depp som det hunkigaste på jorden och han förstod det inte alls, det går ju lite mode i utseende också minst sagt.
    Har övervägt Linas matkasse i omgångar eftersom jag har bekanta som är så väldigt nöjda men hur jag än räknar på det så skulle det bli svindyrt. Jag är rätt bra på att hålla nere kostnaderna för mat (men köper ändå ”bra” mat, lagar allt från grunden) så det skulle omgående stjälpa hela matbudgeten.

  3. Lisa

    Både snygg och duktig skådis.. 😉
    Visste inte att han åkte runt till barn på sjukhus, nu steg han massa grader i mina ögon <3
    Jag älskar Pirates-filmerna, och Edward Scissorhands är bra också, men lite sorglig faktiskt..
    Ha en fin dag 😀 <3

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting