Allmänt

Bilder från tvättstugan:)

Det är som med den berömda ketchupeffekten – först händer inget, sen inget och sen kommer allt på en och samma gång. Ja jag pratar återställningen av min källare. Jag har inga bilder på hur det såg ut innan det svämmade över, av den enkla anledningen att det såg ut som tvättstugan som gud glömde;) Nej, inte speciellt skabbig egentligen, det var helkaklat med ett grått fyrkantigt kakel och på golvet låg en plastmatta, tror den var blå, men har glömt:) Värre var det med att jag är en hamster. Eller var, för jag har jobbat stenhårt på att göra mig av med saker och i ärlighetens namn så hjälpte det till rätt bra att få typ 45 kvm nerblött. Det ställdes på sin spets och jag var tvungen. Annars hade jag fortsatt dra på det. Missförstå mig inte nu, jag hade mer än gärna sluppit allt som detta fört med sig, men eftersom det nu ligger ett halvår bakåt i tiden så kan jag se att det fick mig att få arslet ur vagnen:)

Nåväl det var svårt att trycka in mer textil i detta rum….. vi snackar shitloads. I skåpen på bilden, som är kvar hade jag örngott i det ena, översta hyllan var full med skit från förra ägaren – färgburkar och elände som jag inte orkat ta tag i på alla år vi bott här.. I det andra var det fullt med filtar, gardiner, kläder som skulle packas ner för att sparas/kastas och diverse annat. Under skåpen var en bänk och under den hade jag lagt en expedithylla med åtta fack, den var full av lakan och påslakan. Asbra förvaring rent storleksmässigt, som jag viker sängkläder passade de utmärkt, men dammigt. Här ska jag ha bänk med skåp under i stället. Sängkläderna får fortsätta bo här inne för det är så skönt att slippa bära runt på tvätt.

tvättstuga

På den här sidan (bilden under)stod duschkabinen, tvättbänken, tvättmaskin och tumlare och en hög trådback från ikea full med diverse textil, det mesta är på återvinningen nu.
IMG_8163 renovering tvättstuga
Och så här ser tvättstugan ut från dörren. När de byggde den här så valde de av nån dum anledning att sätta in en jättesmal dörr här, så smal att man omöjligt kan få ut eller in en tvättmaskin tex…eller bära ut en tvättkorg för att hänga på tork utan att klämma händerna. Under fönstret sitter normalt ett element. Brunnen framför dörren ska täckas över med en lucka, så här får det visst inte vara nuförtiden. Det är från avloppet utifrån, så nu blir det till att lyfta på en lucka om man vill komma åt den brunnen, blir bra.

Så här har det alltså sett ut sen i september eller så. De strippade allt,satte hit fläktar som stod i några veckor, hämtade hem fläktarna och sen stannade allt av. Varför? Vet ej. Ju närmare jul det kom ju mindre sugen på att de skulle börja blev jag, eftersom det ju tillkommer en del stök, så jag låg inte direkt på.

Så kom ju måndagen förra veckan, ni vet då jag skällde ut den stackars rörmokaren…och sen dess händer det grejor. Han satte dit nya brunnar, och sen kom nästa kille och gjorde allt underarbete.

IMG_8921 Duschhörnan har fått våtrumsskikt resten gör man inget på eftersom det är en källare/soutteräng och då måste fukten kunna vandra eller nåt… :)Annars stänger man in den.renovera tvättstuga

 

Jag villa absolut bli av med duschkabinen. Eftersom avloppet sitter rakt under den så var jag tvungen att dra fram den för att göra rent det, säkert en gång i månaden. Många långhåriga i den här familjen, och hur många silar jag än satte dit så plockade de undan dem så fort de blev lite håriga…ingen vill liksom ta i det, för det är äckligt. Att jag sen måste gräva med händerna i brunnen och fiska upp stora blöta bäverråttor av hår och sunk, det skiter ju alla andra i. Kabinen pallar inte hur många fram och tillbakaknuffar som helst och började glipa..jag silikonade alla glipor, och så fortsatte det. Nu är det slut på sånt:) Rensa avlopp får jag ju fortsätta göra, men jag kommer se när det är dags och slippa otrevliga överraskningar när det plötsligt är totalstopp. Oftast när jag stod där helnäck och blöt i duschen;)

Igår lade de golv i hallen:

renovera

Och det är ju fantastiskt snyggt! Men…trappan….. jag dör. Flera av er har lagt ny plastmatta och det verkar hyfsat enkelt så det får bli så. Helst hade jag velat ha grå nålfiltsmatta, fint, inte halt och lite ljuddämpande. Men, med kids och katter som mer än gärna lägger en kräk i trappan så avstår jag och tar nåt som går att torka av… brrr.  Inte helt klart än de ska foga.

Idag höll de på i tvättstugan, en av killarna var uppe med en av de gamla Uppsala Ekeby-kakelplattorna, som satt här innan och som jag tycker är så fina. De har knappt synts förr, duschkabinen och tvättpelaren stod i vägen, bland annat;) Han frågade hur jag ville ha dem och jag gav honom fria händer, med det förbehållet att de skulle sitta i duschen. Jag tycker det blev snyggt:)renovera tvättstuga Ser nu iofs att rören till duschen nog kommer sitta för en av de gula…men det spelar ingen större roll.

Jag tycker plattorna är så fina! Valde ju mellan matta och blanka och hade bestämt mig för matta. Bara för att i sista sekund ändra mig till blanka efter att ha sett matta nånstans som inte var så snygga efter ett tag, kan ha varit på Friskis..? 😉 Och, det är perfekt.IMG_8929 IMG_8930

Nu ser dörren ut, ut som skit, elementet kommer se ut som skit, skåpen ser ut som skit…haha, jag kommer behöva tonvis av vit målarfärg när de har packat ihop och åkt härifrån:)

Halva tvättstugan är kaklad, och de kommer tillbaka i morgon.

Nu går det undan! Jag måste fixa en duschblandare med slang och sånt, ny tvättmaskin och tumlare, och säkert massa mer jag glömt. Nu är det bråttom ju:)

Bänkskiva och skåp åxå kanske.. Ojojojoj.. Jag tycker det är jobbigt med val ju, och här kunde gärna nån få komma in och bara göra. En av killarna köper duschväggen iaf:) Han frågade om jag köpt den och jag sa Nä. Han frågade om han skulle köpa den och jag sa Gärna:) Jag tänkte mest på att han sitter på en firmabil som rymmer saker, medan jag måste skaffa ett släp, men erkänner villigt att det var skönt att han kunde fixa:)

Så nu börjar jag se ljuset i tunneln på det här. Jag börjar tro på att det verkligen blir klart, och det känns bra. Men samtidigt på nåt märkligt vis känns det oroligt. Jag har ingen aning om varför, men det är väl min negativa sida som spökar, som sitter och viskar: Du tror väl inte att det ordnar sig? Det kommer skita sig på nåt sätt….det fattar du väl?

Men jag tänker ignorera det och låtsas som jag inte hör, för det är klart att det kommer bli bra, och det snart:)

Det värsta är väl att de inte vet VARFÖR det svämmade över…och risken att det händer igen finns ju…gahhh.

Nu är det sovdags.

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Kakel från Uppsala Ekeby wow1 bra att du behöll det. Förutom kaklet är du en superkvinna synd som kör hela racet själv med hem och familj.
    Hälsningar Birgita S

  2. Ingla

    Blir jättefint, snyggt kakel, även om jag inte är ngt fan av de plattor du valde att behålla. Tror det blir snyggare att köpa nya alt bättre begagnade skåp då det sällan blir snyggt att måla skåp på egen hand. Hoppas allt blir klart snart så du kan släppa den där biten. 🙂

  3. Anette

    Wow så snyggt det blir min man la in plastfilm som såg ut som klinkers i våran trapp. Det blev jättebra . Ska se om jag kan skicka bild.

    Hm lyckas inte. Jag har en bild men är inte så teknisk så jag lyckas inte få in den härhör av dig på ljungqvist6@gmail om du vill ha bilden skickad. Jag vill bara sluta med att säga att du är beundransvärd , jag förstår inte hur du orkar kliva upp ut sängen varje morgon. Anette

  4. Anette

    Wow så snyggt det blir min man la in plastfilm som såg ut som klinkers i våran trapp. Det blev jättebra . Ska se om jag kan skicka bild .

  5. Karin

    Hej Carola!
    Jag vill gärna komma med ett tips i all välmening, även fast du inte bad om det.
    Köp en tvättmaskin med 5-års garanti. Det finns bla på Elgiganten och Ikea.
    Vi hade en bra tvättmaskin, köpt på en butik här i vår stad, alltså ej en stormarknad. Den hade krånglat lite men gått att fixa, så blev det ett större fel på den, då var det faktiskt Electrolux-service som tipsade om att köpa en tvättmaskin på just Ikea, för det var 5-års garanti på dom. Vi köpte dock våran på giganten (också då med 5-års på), den på Ikea fick vi inte plats med vår tumlare på.
    Din tvättmaskin går ju säkerligen väldigt ofta, så då är det extra smart med så lång garanti =)
    Kram till dig

  6. Malin

    Måla trappan vit och sätt på sånna där halvmånar i tyg. (Finns på bla jotex), då går de att ta bort om det skulle behövas och du får ändå samma känsla som med heltyg 🙂

  7. Linda

    Blir jättefint!! Å jag känner igen känslan du har ” det kommer skita sig!” Sitter i nästan samma situation som du med ett X som beter sig i stort sett lika som den där. Precis när man kommer på fötter kommer nåt o golvar en igen men man kravlar sig upp och tar nya tag typ… Man kan ju inte ge upp det går ju inte men man hoppas ju på att den som smet från ansvaret nån gång ska sluta ställa till elände. Älskar din blogg och känner igen mig i så mycket av det du skriver om! Tack för att du finns:)

  8. Tess W

    Har precis köpt en tvättmaskin från Samsung. Är väldigt nöjd! Ett tips fast du inte bad om det;) den har något som heter ECO bubels(felstavat?) och då behöver man mindre tvättmedel men tvätten blir ren ändå.
    Vilket vackert kakel från Ekeby!!
    Stora kramar Tess W

  9. Anki

    Det kommer att bli hur bra som helst när allt blir klart. Du och barnen kommer att bli hur nöjda som helst.
    Kram från Skåneland

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting