Allmänt

Det här med att dansa….;)

I går var vi och tränade. Eller…tja. Vi DANSADE. Jag kan inte se att det är träning för mer än hjärnan eftersom jag omöjligen kan dansa mig svettig. Jag vet att det är en bra träningsform men det kräver att man liksom klarar av det:)

Jag är inte bra på att dansa. Och därför gillar jag det inte heller. Som det så ofta är. Janelle älskar att dansa, och är bra på det… Så då lägger vi in danspass ibland. Jag kallar det för att offra sig, och så blir jag lite sur när inte jag får sällskap på gymmet som jag vill;) Men, egentligen tycker jag det är roligt.  Men svårt.

Det vi dansade igår kallas för Dans Fusion. Och det är alltså en massa olika danser bla.- grekisk, turkisk, rysk, cancan, twist, street, och så lite zombiedans till Michael Jacksons Thriller:) Om jag bara får ordning på, och dessutom fart på fötterna så kan det bli bra. Det gör heller inget om kroppen hade lust att böja sig i de kringelikrokar och höftvickningar som krävs för att det kanske ska se hyfsat ut, och kännas ok. Jag brukar säga att jag är smidig som ett kassaskåp och det är sant. Totalt orörlig, fastlåsta höfter, en midja som inte går att svänga på och resten är inte mycket bättre det heller. Jag har inte Rytmen i blodet, skulle man kunna säga:)

Hjärnan får däremot jobba massor, först försöka fatta hur rörelsen ser ut, sen försöka genomföra den och dessutom i nån slags takt.

Jag är inte helt kass på att dansa de klassiska foxtrot och bugg, men jag gör det ju aldrig. Sist var i Göteborg för snart ett år sen…och innan dess….gahhhh;) minns inte. Men där behöver man ju inte direkt göra några avancerade rörelser:)

Hiiijahhhh;) Men det är ändå roligt att testa saker som är skitsvårt, och så småningom så kanske man inte dör när man råkar se sig själv i spegeln… I går var det nära… Man tycker att det känns ändå hyfsat, och kastar en blick i spegeln och sen vill man bara dra en säck över sig och åka hem…shit.

All träning är väl bra förstås:)

 

Jag borde plocka undan min jul MEN eftersom jag inte kommer åt matkällaren som är i källaren, så kan jag inte så länge de jobbar där, och på eftermiddagarna hinner jag inte riktigt, så det ska bli morgondagens projekt. Det går tusen gånger snabbare om jag får hjälp av alla ungar, så det finns ingen anledning att slita ensam. De får gå runt och plocka in alla tomtar och lyktor och jox och så packar jag ner. Det är ju mer än övertid nu…

Nu ska jag röja köket och sen läsa lite kurslitteratur:)

Hörs!

 

Kommentarer

 1. Lena

  Hej Carola! Dans är roligt, men.inte alltid så lätt. Jag körde Zumba ” svårt tycker jag, det gäller liksom att hänga me. Samtidigt se mjuk och avslappnad ut
  Börja förra veckan med 75 min yoga, herregud! mycket bra sätt få igång magen. Blev nästan orolig, hur kroppen reagera… Där krävs liksom en smidighet som inte finns på samma sätt idag…
  Svårt jobbigt men jäkligt kul. Gäller bara att inte tröttna och ge upp/ må gott.

 2. Kristina Å.

  Jättekul med danspass, var också på dans fusion i torsdags men på FS sollentuna. Skulle egentligen behöva mer styrka, det syns i speglarna när det dallrar . Skulle gärna på och lära mig bugg och salsa mfl danser. Typ Let’s dance för privatpersoner.

 3. Jungfrumamma

  Åh älskar att dansa! Jag vill börja på afrikansk dans! Min pappa är ju från Turkiet och när jag var liten så kunde jag rulla på magen sådär som magdansöserna gör :D. Men precis som du säger, det gäller ju verkligen att svänga på höfterna om man ska bli riktigt svettig av dans

 4. stort fan

  jag borde också plocka undan julen, men gör det ALDRIG före 20 dag knut, men nu har det ju snart gått 2 veckor, lite slappt kanske, men tycker de e så fint och orken finns inte just nu, drabbades av en sån stor trötthet efter att en vän tog livet av sig för ett par veckor sen, fick inte hjälp o rätt medicin o depressionen o andra diagnoser dödade, lika dödligt som cancer med fel och obehandlade psykiska sjukdomar : ( kram

   1. anna

    tack fina <3 man/jag är konstig, o tänker att grannarna ska tycka man är slapp som har julen kvar nu, att man ens tänker så istället för fokusera på att sörja o orka det viktigaste liksom, bara dumt!
    det är ju helt oviktigt i sammanhanget, men ändå tänker jag så.
    men blir så glad när jag går ut och ser andra som har julen kvar, o känner mig mindre "ensam" och tänker aldrig att dem är lata, bara att dem gillar julen eller kanske ej har tid, eller kanske en pensionär som ej klarar av det eller att dem är bortresta eller att nåt har hänt som gör att de ej prioriterar det.. måste sluta va så hård mot mig själv tror jag : )

    ps: har inte instagram så kunde ej svara i höstas, sen glömde jag bort det, haha, men det va jag som skickade en rosa disktrasa, haha : D
    kram anna

  1. familjenannorlunda

   Skulle aldrig tacka nej till det för oj så häftigt att verkligen få lära sig… Så det är tur att det inte lär inträffa att jag blir inbjuden;)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing