Allmänt

Grisväder

Blev brutalt påmind om varför jag inte gillar vintern när jag öppnade dörren och klev ut med Doris för en timme sen. Fyra plus, regn, dis, vatten ovanpå snön så det blir isbanor och halt som satan.

I f***ing hate this shit.

Tittade på väderprognosen i appen och konstaterade att det visst ska ligga på 4-6 plusgrader nu framåt….hejdå snön och hejhej slask och blask.

Usch. Det är det här jag har ångest för redan på hösten, att det kommer fint med snö som sen regnar bort..det blir slabbigt och äckelblött överallt. Och så lite snö igen…och så blaskar det bort. Det finns få saker som är så akut humörsänkande som det. När jag var ute med henne nu så hade hon dessutom extremt svårt för att koncentrera sig och det kan jag förstå för det liksom stinker ute. Allt luktar illa, inte minst all hundskit som ligger. I min värld så ingår hundpåsar och plocka bajs i själva hundköpet, och det kanske inte är det roligaste, men man gör det bara. Det trodde jag liksom var en allmänt gällande åsikt, men så är inte fallet. Äckligt som tusan. Och, när jag redan är sur över vädret så gör ju inte ett hav av  halvt uppblöta hundbajskorvar som stinker mig på bättre humör direkt;)

Men annars är det bra:)

 

Tränade med Killer-David igår och det var en nära-döden-upplevelse som alltid, om än rätt angenäm. Han är grym på att se till så man ger lite till, och lite till och så liiite till. Galet svettigt, ända ut i hårtopparna. Träningsvärken kommer som ett brev på posten, det är likadant varenda gång:)

När jag körde dit så tog jag vägen över Flottsund. Det är liksom bakvägen, och de håller på att byta bron som går över vår å, Fyrisån. De har satt dit en provisorisk rackare nu, och den är trafikljusreglerad. Jag tyckte det stod på en skylt att det var fem minuters intervaller…men det är ju galet länge. Alltså rött/grönt i vardera fem minuter från de olika hållen..lär ju bli köer deluxe. Vi hade rött när jag kom körande, och mötande trafik körde, sen stannade de och vi väntade på grönt ljus…som aldrig kom. Vi stod där i två långa köer på var sida om ån, med rött ljus från båda håll. Till sist var det några modiga bilister som utövade civil olydnad och körde mot rött, och alla i min kö hängde på:)  Jag kommer fortsättningsvis köra andra hållet, stå i kö om inte trafikljusen funkar som de ska känns rätt meningslöst.

Innan dess hade jag gjort kyckling hemma, en variant som jag återupptäckt. Jag har för mig att jag gjorde den mycket förr. Det blir lite gryta/soppa av det hela, beroende på hur mkt buljong man tar.

Jag bryner på kyckling i ganska små bitar, ( funkar med hela filéer med) saltar och pepprar och lägger sen över i en gryta med lock, där jag häller på vatten, grönsaks- och hönsbuljontärningar och massor av skivade morötter. Några vitlöksklyftor är fint åxå, och säkert vanlig lök med, med det skriker ungarna så högt över;) Och vill man ha i andra grejor så är det bara att ösa på, man gör av med det man har liksom. Kokar tills morötterna är mjuka och kycklingen typ faller i sär:) Nädå, men till den konsistens man vill ha på kycklingen. Eftersom vissa kycklingar är så läbbig i konsistensen, de kan vara gummiaktiga, lösa i köttet eller på nåt annat vis mindre goda, så är det här ett perfekt sätt att få den smaklig.. Ju mörare ju bättre liksom.

Jag kokar typ 15-20 minuter, och brukar ha ris till. I går skulle jag ha nudlar för det skulle bli mer soppa av det hela, och inser att jag kokat ris ändå. Vanans makt är stor:) Potatis är gott till också.

Ungarna äter så det står ut genom öronen, och jag tycker det är gott jag med.

 

Igår kom mamma och pappa över hit och påminde mig om att jag ju inte är hemma på torsdag och kan ta emot tvätt och tumlare. Jag ska på skola ju. Jag som omsorgsfullt valde leverans på eftermiddagen för att jag är på kyrkis på förmiddagen…så är  jag inte hemma över huvudtaget. Jag är så jäkla off ibland;)

Men det är ju min mamma så det löser sig, de lär ändå behöva mellanlanda i garaget. Som jag alltså måste röja lite..och det har jag absolut noll lust med i det här skitvädret.

Jag måste även skruva ihop ett skåp till mitt nya handfat som jag fyndade på rea före jul, antar att de inte har nån större lust med det:) Och sen bör jag på Ikea..typ idag… hur nu det ska gå, men kanske att jag hinner nu på  eftermiddagen när de åkt. Och exakt när jag skrev det så ropade de: De är klara:) Alltså de här killarna, sen dyker väl nästa gäng upp, men när vete sjutton. Snickarna bör det vara..tror jag.

 

Skolan då, denna vecka är det journalistik, åker onsdagkväll för att slippa köerna och det ska bli så kul. Det är otroligt kul att vara med människor som tycker om att skriva, och som dessutom är bra på det. Ett härligt gäng helt enkelt. Nu har vi skrivit två krönikor och det är superkul att läsa de andras. Något jag upptäckt att jag tycker är rätt kul är att stryka. Alltså att korta ner en text. Inte min egen, haha, jag har extremt svårt för att Kill my darlings:)  men andras. Det är utmanande att försöka behålla textens budskap men ta bort det som är onödigt. Svårt, men kul. Jag är ofta  och petar i de texter som journalister som intervjuat mig skickar för godkännande;) Kan liksom inte låta dem publicera nåt med stavfel eller felsyftningar, det går inte. Däremot brukar jag inte lägga mig i vad de har skrivit, och låter bli att korrigera meningar som bara är lite muppiga. Citat brukar alltid bli lite märkliga, men det får stå för dem. Även om det är jag som ska ha sagt det;)

För den delen så gjorde jag en liten intervju med Aftonbladet för ett tag sen, det här med att flerbarnsmammor lever längre…ska se om jag hittar den….*googlar*

Jo här är den: Håll dig ung längre – skaffa fler barn

Det är rätt kul forskning, klipper in ett stycke från texten:

I stället handlar det om hur snabbt ändarna på kromosomerna – telomererna – delar sig. Forskarna vid Simon Frasier University i Kanada har studerat processen – och kommit fram till att förkortningen av telomererna tar längre tid hos kvinnor som fött många barn. 

Alltså åldras flerföderskor långsammare än andra.

I know it:) Forever young, jag har alltså helt rätt i att jag fyller 23 varje år;)

Tänk att det är så många fördelar med att vara kvinna, och ändå anses vi vara det svagare könet. Det är kanske inte bara rå muskelstyrka som räknas 😉 Men vi låter väl männen fortsätta tro det;)

It was never a dress

 

Jaja, jag ska kamma till mig och börja göra nåt vettigt tror jag:)

Ha en bra dag!

Bye bye:)

Kommentarer

 1. Ansan / Anna J

  Det är mycket bättre vid Flottsundsbron nu! Kommunen har justerat intervallet för rödljuset och satt dit någon sensor som gör att det slår om till grönt om det inte kommer någon trafik från andra hållet. Prova att köra där igen! I måndags em satt jag i bilkö där i 20 minuter, sedan fixade de till det och resten av veckan har det aldrig tagit längre tid än någon minut som mest.

 2. carina H

  Nog f..n är det skit väder, inget kul när man har hund. så skitiga dom blir, men mage och tass dusch efter varje tur. sen kan jag hålla med dig hur mycket hundskit det ligger efter kanterna, de är så j…a äckligt, tänk sen när sol och värme kommer på våren , det luktar apa.jag säger som dig att hundplockning ingick i köpet, men det finns dom som aldrig plockar, tror att skiten försvinner, men den gör inte det. lika illa som när folk kommer med lösa hundar, och ALLTID samma j..a kommentar, Han/hon är inte farlig. men hur i F…N ska jag veta detta? borde vara typ ett hundkort innan man köper hund.

 3. Minna

  Fucking hate it too! Blir provocerad varje gång någon vuxen blir alldeles lycklig över vädret. Helt seriöst alltså. Man vill ju emigrera

  Ett tips!
  För alla som älskar fina grejer men inte har råd att köpa dem. Man kan samla poäng och få jättefina märkessaker helt gratis. Jag är såld på hela idén och samlar som en tokfia just nu till en Eva Solo karaff. Här kan man läsa mer om det. http://tinyurl.com/o622tyu

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing