Allmänt

Intervju, Tollare, ikea:)

Igår så kom killarna på morgonen, satte dit de plattor som inte var färdiga, och silikonade där det skulle vara så, och sen var de klara. Häpp. Ett gäng klart, nu kommer nästa…men när? Inte igår och inte idag iaf. Jag väntade mest hela dagen, inte så att jag satt rakt upp och ner och glodde men jag hade det i bakhuvudet. Jodå jag kan säkert ringa och kolla, ligga på och tjata om NÄR kommer ni? Men eftersom jag inte riktigt har nåt jag absolut vill göra så struntar jag i det, de lär ju komma när de har tid tänker jag.

Igår åkte jag till Ikea på kvällen, drog på spenderarbrallorna igen och shoppade loss. Jag kan bara inte sätta in sunkiga gamla halvkassa grejor där inne när det blir så fint, så det får svida i plånboken. Nu köpte jag en diskbänksskåp, en diskho, bänkskiva, ben till den och en ny kran. Plus alla små tillbehör som ben till skåpet, avloppsslangar, lucka, gångjärn, dämpare till gångjärnen.  Idag har jag en gammal såndär tvättho med diskbänk bredvid och tre trådbackar under. De sitter på trälister som börjar murkna, och den var vitmålad men har gulnat… ja själva hon och diskbänken är i rostfritt men ben och hyllor är gula.. Jag kan skrubba upp den, och måla om den, men avloppet är rostigt och eländigt och jag vill inte. Det är för mycket meck. När de ändå är här, och det mesta av jobbet ingår så känns det bara stenkorkat att inte sätta in nya fräscha grejor.

Vit bänkskiva och grå släta luckor. Blir nog bra.

Sen skruvade jag ihop skåpet så långt jag kunde, finns ingen större anledning att greja dit luckan för då blir det svårare för dem sen, men det mesta är klart. Det kan man inte säga om det nya handfatet med underskåp som jag fyndade i höstas på Bauhaus. När jag packade upp det för att skruva ihop det så var ju luckan spräckt i ena hörnet och en glasskiva trasig. Morr. Har reklamerat och både mailat och ringt för att få besked om jag får skruva ihop skåpet, minus lucka, men får inget säkert svar så jag törs inte. Jag avvaktar. Hittar ändå inte blandaren, som jag trodde låg i garaget, det var en annan – apgammal som skulle kastas. Antingen har jag kastat fel ( inte troligt) eller så ligger det på deras lager ( firman som jobbar här) Irriterande när jag trodde det var klart.

Jajaja. Jag hade sällskap av Corrinda på Ikea, och tur var det för det var inga små lätta grejer direkt, skivan är 186cm lång och vägde 22 kilo…lite svårt att få in ensam i bilen;)

Jag hittade tre ihopskruvade underskåp på Fyndet….jag behöver skåp som täcker två meter, och detta var tre 80cm skåp. Två stycken hade blivit 160cm… Jag vill egentligen ha tre 60cm, som då blir 180cm. Men jag är flexibel där, finns de billigt på fyndet så kan jag ändra mig;) Men jag får ju inte rum i bilen.. Måste planera bättre:)

Allt man slipper skruva ihop själv är en bonus.

 

Idag klev jag upp som vanligt, väckte barnen och gick ut med Doris. Skickade iväg dem och satte mig vid datorn för att skriva ut skoluppgifter, och sen pyssla lite med dem. Lovelia har varit hemma och varit lite hängig, men idag var bara en extradag, så hon och Jamie satt och myste i soffan. Jag drabbades av akut trötthet och gosade ner mig i fåtöljen och halvsov. Telefonen ringde och jag kände inte igen numret, men vis av erfarenheten med stackars rörmokaren;) så svarade jag trevligt, och tur det för det var från min lokaltidning – UNT, Uppsala Nya Tidning. Jag bloggar där med, ( Niobarnsmamman)och nu ville de göra en artikel om hur man får ihop vardagspusslet. Det ska starta upp en hel serie, och eftersom jag ”är en UNT-profil”  så får jag börja. Ja, jag blev löjligt stolt:)

De kom vid 15, och jag har nu både pratat och filmat lite, för deras webtjosan:) Jag tycker att jag är kass framför kameran men de var nöjda så vi får väl se, inget är spikat än, men jag har precis skickat honom mina bästa tips för att få ihop vardagspusslet. Kanske postar jag dem här sen:)

 

Sen var det matdags, laga lite middag igen då för ovanlighetens skull;) och sen dök mamma och pappa upp. Jag sitter nu på Tollare, och ska vara på träff i dagarna två. Startar i morgon klockan 9.00, med kaffe, men eftersom jag skulle dö av stress över att behöva köra i köer med tidspress så åker jag alltid kvällen innan. Ser det som en chans till återhämtning:) Jag måste läsa distanskurser på folkhögskola resten av livet, för fy farao så trevligt och härligt det är. Att få sova i ensamt majestät, ingen som ropar eller behöver hjälp med något. Jag stänger dörren om mig och sen går jag inte utanför den för mindre än att brandlarmet går, förrän jag själv vill.  Ja, eller skolan börjar då:)

Underbart.

Nu ska jag lägga mig och läsa, på plattan..Jag har ju fastnat totalt för Nextory, och läser minst en timme varje kväll. Helt superbra, jag älskart:)

Natti natti på er nu:)

Kommentarer

  1. Pling

    Jag har precis renoverat hemma och vill bara ge dig ett tips. Lämna tillbaka kranen (om du köpte den på IKEA). Många försäkringsbolag avråder från att använda dem eftersom de inte uppfyller alla deras krav. Har du otur och den börjar läcka ersätter de dig inte. Vet att IKEA har många billiga och snygga kranar då vi oxå tittade på dem. Men det finns en anledning till att dom är mycket billigare …. Billigast blir inte alltid bra/bäst. Tänk i stället på hur länge kranen kommer att sitta där och användas….

  2. Benita

    Hej, du som är så bra på att skriva, varför skriver du inte en bok om allt som har hänt? Du skulle säkert tjäna jättemycket på det. Beundrar dig för att du orkar dra hela lasset. Kram

  3. Marie

    Kan du inte tipsa lite om hur du får ekonomin att gå ihop. Jag menar inte vad du har i inkomst å så, det tycker jag är väldigt privat utan tex era matkostnader, tvättmedel, klädkostnader mm måste vara stora. Hur får du ihop det, har du några tips du kan dela med dig av… Hoppas att du förstår hur jag menar. Vi är många som trollar med knäna varje månad för att få ihop det. Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing