Allmänt

Mina bästa tips för vardagspusslet:)

 

I dagens UNT (Uppsala Nya Tidning) är jag med, det där reportaget de gjorde för ett tag sen, om livspusslet. Jag läste det på mobilen i morse, och först nu när jag skulle kolla för att kopiera länken såg jag att det ju är ett TV-inslag med. Det hade jag glömt, och nästa gång jag är med på rörliga bilder ska jag ta av mig tofflorna;)

Haha;) Ni hittar det på unt.

Jag sammanfattar mina sex bästa tips för att få vardagens pussel att gå ihop åxå, och jag klipper in dem här, ifall ni inte orkar klicka på länken:)

 

1. Prioritera

– Är det på allvar viktigt att hallen är fri från grus alla timmar på dygnet? Att barnens tröjor är klanderfritt strukna? Eller kan man kanske leva med att dammsuga en gång om dagen och vika in kläderna direkt från tumlaren, och få tid för roligare saker?

2. Delegera

– Låt barn/partner ta ansvar över vissa saker. Bilen kanske, eller disken, hundpromenaden, åka med återvinning, skjutsa på träningar, laga mat, skura badrummet, vika tvätt.

3. Sluta curla

– Det finns inget som stjäl så mycket tid som curling. Låt barnen gå till och från skolan själva, det är bara fördelar – du hinner annat, de får frisk luft och motion. Samma med träningar, kan de så låt dem ta sig dit och hem på egen hand. Man kan med fördel dela på skjutsningar med andra föräldrar. Om man låter barnen själva se till så de har med sig rätt saker till skolan så kommer de snart att ha tvärkoll. Låt dem ta ansvar över sitt, givetvis under diskret övervakning.

4. Hjälps åt

– Även de minsta barnen kan bära sin tallrik från matbordet till diskbänken. På köpet får man glada ungar som stolta bidrar med hushållssysslor.

5. Ordna det praktiskt

– Se till så att allt har sin speciella plats så slipper man leta efter det varenda gång. Det här är min svaga punkt. Häng upp jackor, lägg vantar och mössor i en låda, en för varje familjemedlem, lägg mobilladdaren på samma ställe och så vidare.

6. Andas

– Vad gör det om hundra år om du inte hann idag? Stressa inte, vem tackar dig för det?

 

Sådärja:)

 

 

Kommentarer

  1. Anette

    Ja, skrattar också åt att dammsuga en gång per dag?? Nej nej, aldrig vi skulle hinna det med två förvärvsarbetande föräldrar. Dammsuger max 2 ggr/vecka, ibland kan nåt barn göra det. Stryker kläder typ aldrig. Barnen kan få vika sina egna kläder.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vet. Men jag måste. Hade jag inte haft katter och hund hade jag inte behövt. Och märk väl jag pratar om HALLEN inte hela huset 🙂 . Även om kök och vardagsrum oftast dammsugs varje dag det med men absolut inte tvärnoga:)

  2. Mamma bläckfisk

    Bra tips! Men dammsuga en gång om dan?! Det skulle jag aldrig hinna. Här dammsugs inte mer än var tredje dag eller så. Och det där med att vika tvätten, det blir det lite si och så med (att stryka är det inte tal om).

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting