Allmänt

Studio ett idag 16.20:) el lite senare

Idag ska jag åka ner på stan, leta reda på radiohuset och sen ska jag debattera:)

Jag suger på debatt men det vet de inte, utan tror att jag är en fena, hehe. Vad ska jag prata om då? Jo, det är ju Alfons Åberg som spökar vidare, och det är (nog) en för och emot curling debatt. Ni får gissa vilken sida jag är på;)

Radio ville ha Alex Schulman eller Fredrik Virtanen som motpoler, och jag kände ett tag där hur jag skulle bli totalt uppäten. De där två är jag lite rädd för;)

Inte så, men de är slängda i käften och bra på att argumentera, debatter är lite av deras jobb ju. Nu tackade båda nej, jag undrar varför:)? Kanske att de inte är för curling..vem är det liksom? Eller så var det inte ballt nog att argumentera emot en liten bloggare;)

Men radio har lyckats hitta någon annan, som är väldigt för att curla:) Jag vet inte vem, så det blir en överraskning, och jag kan bara hoppas att den personen är sämre än mig på att snacka. Min primegrej är att skriva, där är jag vass men jag är inte direkt bra på att snabbt formulera mig i tal. Radio är dessutom svårt tycker jag, då man inte kan ta gester och minspel till hjälp. Å andra sidan ser ingen de blossande röda kinderna och svetten i pannan heller;)

Jag gör egentligen inte sånt här. Det förvånar mig lika mycket varenda gång jag tackar ja. Första tanken är alltid : Aldrig i livet, det törs jag inte! Och eftersom det automatiskt triggar igång motvallskärringen i mig så säger jag Ja. Snabbt innan jag hinner ändra mig:)

Helt stört jag vet. Men utmaningen måste antas och sen får det bära eller brista. Jag tänker att ingen jäkel bryr sig om hundra år, men att jag växer minst två meter av stolthet över mig själv som vågar:) Få se om det känns bra eller kasst i kväll..

– Lokalradio? Riksradio? frågade syrran och jag bara… Ehhhhh, vet inte? P1? Vad är det?

– Vaddå? Studio Ett?? frågade hon med en uppsyn som gjorde att jag anade att det var lite ballt.  Och ja det är det. Jag lyssnar inte jättemycket på radio, märks det;)

Men Studio Ett är det, och typ 16.20.  Om de nu inte ändrar sig med kort varsel, man vet liksom aldrig med sånt här. Lyssna och berätta sen om jag kan visa mig på stan elelr om jag ska beställa en stororder av papperspåsar att ha över huvudet resten av året;)

Fan nu blev jag nervös ju…..

Huuuu… Jag återkommer ikväll!

Tillägg: Sofie Dahlstedt, krönikör på Sydsvenskan, Malmö blir min motståndare. Hon såg ut att kunna äta upp mig och såga mig längs med fotknölarna hon med 🙂
Bye bye:)

Kommentarer

  1. Mia

    Tyckte du skötte dig alldeles utmärkt och bra i debatten som jag lyssnade på i efterhand. Tyvärr hade de alldeles för bråttom men kanske de inte hade så mycket tid. Din motståndare hummade rätt mycket och var inte alls med på samma sätt som du.

  2. Jennie

    Om du går in på Alex schulmans instagram, ser du att debatten var dagen före hans förtioårsdag, och hans familj verkar ha börjat fira honom då redan på eftermiddagen. Att han tackade nej till en debatt med dig kan alltså bero på andra orsaker än de som kretsar om dig som person. Det är högst troligt till och med.

  3. Anki

    Nu har jag oxå lyssnat på programmet. Tack Hanna för länken!
    Jag kan bara hålla med dig, Carola. Du är så bra att på att argumentera och du la många poäng i det du sa. Ja, det var ju så att Sofie nästan inte visste vad hon skulle säga 😉 Bra, Carola! Du kör ungefär samma uppfostran som vi har gjort med våra när de var små 😉

    Kramar från Skåneland

    Kramar från Skåneland

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Borde och borde. Jag lyssnar sällan på radio. Anledningen? Jo, nåt så 1800-tal som att här där vi bor är det nån form av radioskugga . Det behövs extra stora antenner för att få tv-bild tex. Ja innan fiber då;)
      Och störningar på all radio, skrap och sprak. Jag tål inte sånt och slutade därför lyssna på radio för många år sen. Ny funkar det toppen med appar, men vanans makt är stor. Att ha radion på som sällskap är liksom bortglömt.Enkel, kass men sann förklaring.

  4. Anna

    Måste tyvärr låsa min blogg. I takt med att den har blivit större, så har även nättrollen hittat dit. Och någonstans mitt i alla, har jag tagit beslutet att inte acceptera det. Så vill du fortsatt följa min resa, lämna en kommentar under senaste inlägget, så kommer ett lösenord per mail.
    Kram❤️❤️❤️

  5. Karin

    Så hela debatten handlar egentligen inte om Alfons Åberg i sig utan att en familj som har sitt barn x antal timmar på förskolan varje dag stör sig på EN filmvisning i veckan?

    Tycker att din medverkan var bra och med vettiga argument, ämnet i sig är att göra en höna av en fjäder.

    1. Jenny k

      Undrar samma som Emelie. Ja vill väldigt väldigt gärna lyssna. Detta har du klarat galant,kan ja säga redan innan ja lyssnat. Modigt av dig att ställa upp. Ska bli intressant att höra,ja tycker precis detsamma som du.

  6. Jenny

    Det kommer gå hur bra som helst! Du är så modig som vågar.
    Jag tycker precis som dig i frågan så ska bli väldigt kul att lyssna.
    Håller tummarna för dig fina!
    Kram!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting