Allmänt

Janelle har tagit körkort:)

Jag har inte glömt, men jag fick inget säga innan hon bloggat själv:)

Nu har hon gjort det, ni kan läsa allt om hur det kändes på hennes blogg, men alltså….Min äldsta dotter Janelle har numera KÖRKORT 🙂

Hon har varit så duktig, kört i princip bara på körskola. Det har inte funkat någonstans att jag och hon har kunnat köra, av olika anledningar. Dels för att det har krävt massa planering .- hon bor inte hemma och jag måste ha barnvakt. Dels för att bilen vi ska använda till övningskörning står still. Den som äger den har liksom ställt av den, för att slippa betala fordonsskatt, utan vidare tanke på att kanske laga den eller iaf ta den härifrån. Nu står den som en blå sorglig skugga av sig själv på min uppfart:/

Jag älskar ju den där bilen, det är ”muskelservo” haha, skittrögt att vrida på ratten, taskig fjädring och den är bara rolig att köra. Speciellt när jag hade bussen, då var det superkul.

Janelle har väl aldrig gillat den lika mycket, och det är klart – på körskolan har de ju fräna moderna bilar som nästan kör av sig själv:)

janelle 22

Bild snodd från hennes blogg, jag har inga på den här datorn, det är ju ungarnas, och den är från hennes TJUGOTVÅÅRSKALAS 🙂

( jag räknade ju fel och trodde på allvar att hon var 21:)

 

Hon skrev teorin förra måndagen. Jag visste vilken tid och gick här hemma som en orolig höna och väntade på att hon skulle ringa. När hon gjorde det så lät hon jäkligt glad så jag hörde att hon klarat det:) Skönt att naila det första gången! Sen körde hon upp i måndags, samma där, jag visste om det, och vankade runt här hemma. När hon ringde lät hon….Lite för neutral, så jag blev iskall och trodde hon misslyckats, men i nästa sekund så bara Tjohhhhoooooo!! i luren – Jag klarade det!!

Första gången där med, och även om vi sagt att det är lugnt att kugga, så vet man ju hur fort självförtroendet rasar…så det är så skönt att veta att det är klart nu:)

Hon vågade inte köra till träningen på kvällen , men sen körde hon syrrans bil hem, och nu har hon kört till och från jobbet i Knivsta hela veckan. Stadskörning, motorvägskörning, landsväg – allt:)  Än så länge inga missöden eller irriterade svordomar över ”alla andra är idioter i trafiken ” men lugn bara – det kommer:)

Alla andra ÄR nämligen idioter;) haha.

Nu har jag pluggat, letat info om och skrivit om K-vitamin, inte min favvovitamin eftersom det är den sprutan som sabbade mitt ben, men jaja. Sen letat efter nån rolig offentlig handling att skriva en artikel om. Jag ligger efter som fan pga veckans händelser…. Har ni nåt kul så hojta! det ska grunda sig på att man plockar fram en offentlig handling:)

Nej, Alfons funkar inte, jag vill skriva om nåt annat:)

 

Nu…. soffläge:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Linda

  Grattis till Janelle och den nyvunna friheten som körkort innebär! 🙂

  Men du, få bort denna dets bil från tomten. Anmäl det om han inte flyttar på den. Enligt Miljöbalken är det förbjudet (och alltså straffbart) att bara överge en bil. Spelar ingen roll om det är på någon annans tomt eller sin egen. Finns ingen anledning till att den ska stå och skräpa hos dig, du har inget för att vara snäll.

 2. Hanna - Mitt liv som förlossningsskadad

  Så kul med körkort! Även om det är några år sedan så känns det som igår när man äntligen fick börja köra själv 🙂

  Vet inte om du har något utstakat som det ska handla om (typ förskola eller liknande) men just nu känns Förlossningsvård och Förlossningsskador väldigt på tapeten (och ja, det är väl ingen hemlighet att jag själv brinner för ämnet) 😉 Kram kram /Hanna

 3. Åsa

  Du menar att det står en bil på din uppfart som du inte äger.
  Ring polisen så får dom se till så att ägaren tar bort bilen. Hjälper inte han dig så behöver du INTE hjälpa honom eller göra livet lättare för honom.

 4. Sofie

  Kanske något om joakim stranke, förskolepedofilen i Ruda småland. Viktigt att inte glömma sådant, och ett aktuellt ämne för dig med barn.

  1. familjenannorlunda

   Skrev om det förut, men kortversionenr att den sattes fel, och slet sönder ischiasnerven. Alla nyfödda får k- vit för att hjälpa blodet koagulera om att utifall det skulle bli en blödning.
   Resultatet är ett underben som inte får tillräckligt med ” näring ” och inte har samma muskler/ nerver osv som det ska ha. Det gör att jag alltid har ont, haltar och är svagare i det benet. Och det är fult 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing