Allmänt

Femte sjukan, stress och intervju:)

Sådärja!

Dagens alla måsten är avklarade, det enda som kvarstår är en dusch och det lär jag hinna så fort jag är klar med det här inlägget:)

Men jag erkänner att jag var rätt irriterad och stressad ett tag här efter lunch. Jag blir väldigt sällan stressad i vardagen, även om saker inte flyter så brukar det gå att skjuta lite på. Ingen ide att vare sig stressa eller oroa sig.

Idag var det dock jäkligt mycket som skulle göras, tider att passa och som om det inte vore nog så kom ungarna med mer saker som skulle fixas, helst igår. Jag har aningens kasst minne så här års, det är för mycket att hålla reda på helt enkelt. Herregud, jag har sex skolbarn i tre olika skolor, bara det säger ju en del. Robban ska på skolresa till Gotland på torsdag.. hade jag koll på det? Nope. Inte datumet, jag trodde det var nästa vecka, men det är väl mest för att tiden går så fort att jag inte riktigt fattar det. Han var iofs mest bara sur och förbannad när jag försökte hjälpa honom planera sin packning, så jag gav upp och överlåter det till mormor. Stackars henne;)

Corrinda skulle lämna in nån Newbodybeställning idag, en halvtimme efter att hon sa det och jag hade verkligen inte tid.

Jordan hade sommarfest, Lovelia gympaavslutning. Samtidigt. Tacksamt nog på samma skola:)

Jag hade plugg, och tvätt och en Doris som ville ut, plus två sjuklingar hemma. Eller tre om man räknar Jamie…Jag behövde handla, hundmaten var slut och den är på en annan affär än vår mat. Jag skulle hämta Zlatan, och det blev inte gjort. Mitt upp i allt gjorde jag en telefonintervju:)

Det var ett härligt avbrott och kul att få prata om annat än det jag hade i huvudet. Den handlade om Mors dag, som ju är nu på söndag. Det var enda tiden idag som jag kunde njuta av att vara ute i solen, så jag njöt av det och av en trevlig pratstund.

I morgon ska Trixie till Botaniska trädgården och skulle ha med lunch… de brukar få lunch men den duger såklart inte. På torsdag skulle de ha klassfest på kvällen, grilla och greja, men det blev framflyttat när de kollat väderleksprognosen. Åska och storm tydligen, och jag blev skitlycklig för då kan jag vara med:)

Lovelia ska göra massa saker, som jag inte kommer ihåg, det är nästa vecka så det ligger långt fram;)

Det är niornas bal, det är hejsanhoppsan massa grejor som man ska medverka på.

Missförstå mig inte nu, jag tycker det är jättekul att få komma till ungarnas skolor och titta på när de gör saker, eller grilla med de andra päronen, men det är riktigt besvärligt att få ihop det. Speciellt när jag själv ska åka iväg i tre dagar.

Så jag fick ett antal gånger idag säga till mig själv att andas. Chilla lite, prioritera och delegera.

Och nu sitter jag här och är klar. Tror jag;)

 

Jamie fick röda flammiga utslag på kinderna förra veckan, det kom plötsligt utan att det varit sol, så det kunde jag utesluta direkt. Han är inte allergisk, inget barn är det och inte nån av oss föräldrar heller, och jag kunde inte komma på att han skulle ha ätit något som kunde framkalla allergi. Alltså struntade jag i det:)

Prickar är pest. Det kan vara precis vad som helst, mest troligt ett virus och mest troligt ofarligt OM ungen är opåverkad. Vattkoppor känner man ju igen, och jag har hyfsad koll på värmeutslag, och även soleksem. Nån gång har jag själv fått nässelutslag och det kliade ju som bara den, men Jamie var piggare än piggast, ingen klåda, ingen feber, inget alls. så jag brydde mig inte mer än att hålla koll..

Så här såg han ut i lördags när vi var på Furuvik. Mer om det i ett senare inlägg, men kolla gärna in till —-länk———> Janelle så kan ni smygläsa lite om vår dag där:)

femte sjukan

IMG_0292

Lite flammigt, men inte ont, inte kli, inte nåt.

Och så vaknar man i måndags och tittar på honom och bara…..Eh??? Va?

femte sjukan

OM han hade varit i sol med t-shirt så hade jag aldrig visat er det här, för jag skulle skämmas ihjäl. Det är bara amatörer som bränner sig vidhåller jag ju;) Men det ser ju helt klart ut så.

Dock så har han även på magen som inte syns lika väl, och även ryggen. Ansiktet var nästan helt borta.

Fortfarande pigg och det ser bara för gräsligt ut, han lider inte ett dugg av det.

Jag ringde för att rådgöra med BVC, och insåg att min gamla kollega och vän som jag haft som BVC sköterska i många år nu, inte var kvar.. Va? Försvinna sådär:) Nu har jag googlat reda på vart hon tagit vägen och kanske byter jag..eller inte för Jamie har bara en kort tid kvar, nåt besök bara:) Får leva med annan sköterska helt enkelt.

Nåväl, efter min beskrivning, och jag är sjukt bra på att beskriva symptom:) Jag vet ju en hel del av min bakgrund som barnsköterska på sjukhus, då med allvarligt sjuka barn, och sen såklart av den erfarenhet jag skaffat mig med åren. Jag kan filtrera sånt som är oväsentligt och fokusera på det viktiga. Om jag ringer sjukvårdsrådgivningen och verkligen vill komma till en läkare så kan jag alla knep för att få dem att dra öronen åt sig;) Om jag skulle vilja alltså, jag undviker ju läkare så långt det bara går. Det mesta går att bota hemma med värme vila och vänlighet. Och lite tid.

Men jag rådgör gärna med expertisen, och nu enades vi om att det var Femte sjukan.

Jag har hört talas om den, men tror ingen unge haft det. Å andra sidan.. jag och prickar.. som sagt så oroar jag mig ju inte så det kanske har passerat nån sån tidigare, men rätt lindrigt. Femte sjukan är en virussjukdom som förr, kanske nu med, räknades till barnsjukdomarna. Den ger immunitet om man haft den.. Bilderna på 1177 var som att titta på Jamie och även alla symptom. Minus att han inte har några som helst besvär, det var vanligt med lite feber och ont i lederna och sådär. Smittar mest innan det kommer prickar.

Så antingen så kommer vi se ut så där allihopa om ett tag, eller så har vi haft det. Spännande:)

Jag röstar på att vi är immuna, det är roligast så.

 

Nu ska jag avsluta, och hoppa in i den där duschen. jag bäddade rent för en stund sen, i morse vaknade jag och hade tuggummi på handen…och jag tuggar inte tuggummi. Så för att slippa vakna med hela håret fullt så bäddade jag rent:) Luktar så gott där i sovrummet nu, Jamie är nyduschad han med:)

 

I morgon drar jag till skolan, och det har varit superdåligt wifi där, så jag försöker blogga lite, men vågar inte lova några mästerverk:)

Eller, jodå, såklart blir det de bästa inläggen ever;)

Natti natti på er nu 🙂

Kommentarer

  1. Tanten

    Min son som idag är 45 år hade Femte sjukan när han var 6 år. var på vårdcentralen här på orten, men nej de skickade mig vidare för de hade aldrig sett något sådant. På lasarettets barnavdelning skakade de på huvudet av frågan tills det helt plötsligt gick upp för en läkare vad det kunde vara. Han slog i en massa tjocka böcker (dator fanns väl inte då 1977) och vips så hittade han det och på bilderna stämde det exakt som han såg ut. Så någon vanlig barnsjukdom har det aldrig varit eller är det inte i dag heller. Han var den enda på ””lekskolan ””som hade det. Ingen av hans lekkamrater här hemma , inte brossan eller vi. Så nja, så smittsamt är det nog inte.

  2. Kristina Å.

    Galet mycket nu i maj. Femte sjukan! Kommer inte ihåg att den fanns när mina barn var små. Förhoppningsvis slipper ni andra.

    Du kanske redan fått kommentaren men det blir punkter mitt i meningarna, ser konstigt ut eftersom du annars skriver perfekt.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det var konstigt? Jag ser inga nämligen, men det är ju nytt på Loppi och då blir det lite stök. Jag kollar!
      Tack !

  3. Paulina

    Åhhhh jag får krupp av att höra på… Tycker det är så sinnessjukt mycket att hålla reda på varje år i maj, och jag har ändå bara tre barn i tre olika skolor. Men sedan är det ju studenter hit och konfirmander dit och Hästens dagar och avslutningar på alla idrott och födelsedagar och sektionsfest och avdelningsaktivitet och en mamma som fyller 70 år och ska ha en överraskningsfest- i Finland. Och så det vanliga heltidsjobbet förstås, samt hus, hem och trädgård… Galet liv man lever egentligen!

  4. Anne

    Du borde ha en stor whiteboard tex i hallen. Helt omänskligt att hålla rätt på allt det där. Du är ju fantastisk Carola! Slå inte på dig själv!

  5. Therese

    Hahaha skrattar så jag gör på mig här!!
    Vaknade med tuggummi på mig och jag tuggar inte tuggummi? precis så är det här hemma med, den meningen sammanfattade min dag? gillar din blogg stort!

  6. goteborgsmamman

    Du är helt otroligt – vilken powerkvinna som håller igång så mycket som du gör! 🙂
    Hoppas du får en fin dag.
    Kram <3

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej jag är barnsköterska:) alltså bara utbildad på sjuka och eller nyfödda barn. Ett yrke som inte anses tillräckligt bra och jag tror att den inte finns längre:/ Värdelöst för det var en jäkligt bra och omfattande utb. Och vi kunde betydligt mer om just barn än en uska tex. Då. Nu är det säkert annorlunda 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting