Allmänt

Inte alla hästar hemma…

Okey, nu märks det att jag varit rätt stressad ett tag, för nu släpper det. Eller det gör det inte, för jag är extremt rastlös och samtidigt orkar jag inte ett endaste dugg. jag tittar mig omkring och konstaterar att det och det borde jag göra, och sen glömmer jag bort det. Jag glömmer bort det mesta som har med ungärans skola att göra:/

Jag har haft sjuklingar i över en vecka nu, Trixie mår inte bra.Hon mår illa. Thats it. Hon kan inte äta för då mår hon illa, och det är värst på förmiddagarna. Sen släpper det men kan komma igen. I söndags på Gröna lunds Childhood.-dag så var hon pigg när vi åkte, men sen smög illamående på och hon blev ledsen för att hon inte kunde åka något. Efter nån timme blev det bättre. Fattar inte vad det är, men chansar vilt på ett virus. Det brukar det ju vara;)

Jamie är prickfri, så den där Femte sjukan stämde perfekt.

Han var till tandläkaren i måndags:) Lilla prinsen, som bet sönder sin tunga när han var kanske två år, och som haft väldigt svårt för att gapa för någon, han kröp upp i min famn i stolen och gapade så fint:)

Hans tänder såg finfina ut, förutom en missfärgning på baksidan av en framtand, troligen efter då när han snubblade i den  där stentrappan och bet sig. Däremot har han fått en blåsa på tandköttet precis vid samma tand, som suttit nån vecka, och som vi visade upp. En tandläkare kom och kikade, vi var hos hygienisten, och det togs en röntgenbild. De misstänker att det är en fistel som tömmer var från den tand som är missfärgad. Jag trodde att sånt måste komma direkt, men det kan tydligen ta väldigt lång tid innan det blir så. Vi ska tillbaka i augusti för planering och koll, men mest troligt ryker tanden.

Men att lillkillen har fina friska tänder kändes så jäkla skönt!  Eftersom det varit si och så med tandborstningen, det är svårt att borsta under tvång, så är man såklart orolig. Han har borstat själv, för det har han gått med på, och rätt nyligen har han tillåtit att jag hjälpt till. Nu kan han däremot ligga i min famn och bara njuta av att få dem borstade, lilla latmasken har upptäckt att det är enkelt och bekvämt;)

 

Vad sägs om den här donnan då? ♥

corrinda

Fina fina Corrinda var på bal igår:)

Jag fattar inte att de blivit så stora, mina tvillingar. Men 16 år gamla:) Robban har bal på torsdag.

corrinda IMG_0450På min tid hade vi minsann inte några baler i nian:(

Då fick man kanske gå och äta nåt ihop med alla nior om jag minns rätt, men det kan inte ha varit nåt direkt avancerat för jag minns inte ett dugg av det. Mer än att jag hade blått avskavt nagellack som jag skulle ta bort kvällen innan och hade inget borttagningsmedel…DET minns jag tydligt;)

Och nej, jag var inte full. Det tog många år efter att jag slutat nian innan det inträffade. På riktigt alltså:)

Corrinda köpte sin klänning på nätet, från Members, och den är så tjusig:)

Patricia hjälte henne med håret och så fick hon sminka över en icke så kul illröd solbränna som hon lyckades med dagen innan. Men hon var så fin, så fin, så fin:) Min lilla unge ♥

Jag fick den höga äran att vara chaufför åt de här tre, men jag fick minsann inte köra ända fram. Varför?

JO för att jag inte hade en limo…? Eh, Okey. Alltså körde jag hela vägen fram:)

Min Dacia är ju skitsnygg ju:)

Nu ska jag sticka iväg en stund till Jordans skola för att få reda på vilken fröken han får i höst, spännande. Jag har iofs haft ungar i den skolan i 16 år nu så det blir nog nån jag känner igen:)

 

Ha en bra fortsättning på dagen, jag ska berätta för er ikväll om Gröna Lund, Furuvik och lite sånt jag inte hunnit med:)

Bye bye:)

Kommentarer

 1. Carina Hallengren

  Hej. Skriver av egen erfarenhet. Mådde illa i nästan ett år. Värst på morgonen och förmiddagen. Och mådde som bäst på kvällen. Sprang hos läkare,gjorde gastroskopi m,m. Tills jag själv helt plötsligt kom på att det var ångest. Tänkte att du kan ha det i bakhuvudet i alla fall. Från en trogen läsare med vuxna barn. ? Kram.

 2. Carina Hallengren

  Hej. Skriver av egen erfarenhet. Mådde illa i nästan ett år. Värst på morgonen och förmiddagen. Och mådde som bäst på kvällen. Sprang hos läkare,gjorde gastroskopi m,m. Tills jag själv helt plötsligt kom på att det var ångest. Tänkte att du kan ha det i bakhuvudet i alla fall. Från en trogen läsare med vuxna barn. Kram.

 3. Paulina

  Hej, min son hade exakt samma symptom, illamående som kom och gick, och mest på förmiddagar. Vet inte huuuur många gånger jag hämtade honom från skolan då läraren ringde och sa att han hade magsjuka. Men han spydde ju aldrig, så till slut tog jag honom till vårdcentralen. Naturligtvis fick vi inte hjälp där utan de misstänkte att han inte trivdes i skolan/blev mobbad men vågade inte berätta/att det var psykiskt. Jag visste dock att inget av det stämde. Då tog jag till det tyngsta artilleriet man kan ta till här i Uppsala, bokade tid till Fredrik Cederblad på barncpesialistmottagningen. Som alltid, krävdes det ungefär 5 min innan han ställt exakt rätt diagnos: Förstoppning. Sonen fick recept på Movicol samt kostråd (tja, man vet ju hur man ska äta och röra på sig för att undvika det men när det handlar om lite större ungar så har man ju faktiskt inte koll på att de gör allt det). Det var flera år sedan och har aldrig kommit tillbaka. Nu vet sonen att han- i hans fall- bland annat måste dricka regelbundet även om han nästan aldrig är törstig.

 4. Carina

  Så vacker Corinda är.
  Jag tänkte också på ev magkatarr för Trixie. Men tror också att det kan vara något annat. Jag hade världens magknip förra veckan och t o m feber en dag. Har sällan något av detta. Sen blev mannen illamåendes en natt. Och barnbarnet klagade på magont hon också. Hoppas det snart ska bli bättre.
  Har ni förresten sett att man söker Björn Borg, eller snarare han som ska få gestalta honom på film. Kille 16-19 år. Något för Robban?

 5. Anne

  Så vacker Corrinda är! Hoppas hon hade trevligt!
  Vilka lustiga saker man minns. Det jag minns från avslutningen i 9an var att vi skulle på skolresa till London en vecka senare och jag var så pirrig för jag hade aldrig flugit tidigare. Att jag hade röda örhängen, rött armband och röda pumps till den vita dräkt min mamma sytt. Ena örhänget pajade kvällen innan och pappa lagade det med nåt superlim men det blev lite snett. Så tog mamma kort på mig efter avslutningen men var så intresserad av att få med sina vackra trädgårdsblommor att hon råkade halshugga mig på bilden.. Sånt hände oftare på filmkamerans tid..

 6. Anna V

  Min son slog i sin ena framtand när han var 1,5, vi var till tandläkaren men det såg ut som att tanden klarat sig. När han var 3 upptäckte jag en blåsa ovanför den tanden, det slutade med att han fick dra ut tanden. Det gick jättebra och smidigt! ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing