Allmänt

Tandläkare, bal, barnsäkra och värme:)

I veckan som varit har jag varit till tandläkaren två gånger, en gång var med mina småkillar. Jamie i måndags, och så igår, torsdag var det dags för Jordan. Jamie hade tjatat hela veckan om att han ville åka dit igen, för plötsligt är det ungefär det roligaste som finns att få visa tänderna:) Han fick såklart följa med. Vi hämtade Jordan i skolan, och packade in hans cykel i bilen och for iväg. Ingen parkering där jag ville stå, så det blev ett ärevarv och sen p-garaget. Det finns ju parkeringsgarage och så finns det något annat. detta tillhör kategorin ”något annat” för det är så förbannat trångt. Om man kör in bilen exakt mitt i rutan så har man max två decimeter på var sida sen att ta sig ut på. Gäller att dra in både mage och rumpa! Parkerar man dessutom bredvid en pelare så går det inte att öppna dörren, utan då får man knö sig ut nån annan väg- Dyrt som satan är det till råga på allt, men vad gör man?

In till tandläkaren och köpa tandborstar och tandkräm så han kunde borsta bort lunchen.

Och sen var det vår tur efter en stund, Jordan skuttade före och hoppade upp i stolen. En röntgen togs, och det gjorde det tydligen förra gången han var där för två år sen, något jag har absolut noll minne av. Inte minsta lilla bjällra ringer i skallen? Beror väl på att det var minst sagt turbulent i mitt liv just då, men det hade ju varit fint att komma ihåg att ungen hade början till ett hål, för nu har det ju blivit ett hål. I en mjölktand förvisso men lim förbaskat en lagning i höst.

Jaja. Värre är väl att han har alldeles för trångt i munnen att de nya tänderna inte får plats, så det kommer att bli ett antal utdragna tänder. Och tandställning. Blir bra till sist förhoppningsvis.

Corrinda hade jättetrångt i käken och hennes tänder kom i dubbla rader, Trixie kommer behöva tandställning, och båda vi föräldrar har haft det, så det är ju inget som direkt gör mig förvånad.

Fint att man kan fixa så bra idag:)

 

I veckan har även mina små ( eller not) tvillingar varit på bal:)

Corrinda i tisdags, det vet ni, och så Robban i går. Den ena 180 cm lång, den andra 175-isch, så de ser ner på mig…;)

Robban och Corrinda

16 år gamla.

Robban är född först, hela 14 minuter innan Corrinda och alltså hennes storebror rent tekniskt sett;) och det är viktiga minutrar.

Den ena tog det flera timmar för att göra sig i ordning, den andra en grisblink, ni får själva gissa vem;)

Både hade roligt och hade ätit god mat, och båda fick fint och härligt väder på respektive bal. Härligt.

Nu väntar skolavslutning nästa vecka, och sen lite sommarjobb. Till hösten nya tag. Må sommaren vara låååååååååååååång:)

 

I veckan gjorde jag även något radikalt.

Jag flyttade ner mina vassa knivar. Som är rätt slöa flertalet;) men ändå. För 22 år sen så flyttade jag upp dem i en korg i ett överskåp, för jag hade fått ett barn. Det kallas för ”att barnsäkra”.

knivarPå jobbet på sjukhuset fick vi inte ha lådspärrar, nån säkerhetsgrej, så där låg knivarna i ett överskåp. Något jag tyckte var fullkomligt galet. Att fumla runt där, med risk att tappa den där vassa kniven var ju värdelöst. Så skulle minsann jag A L D R I G ha det.

Vad händer?

Jo, jag får Janelle, och när det börjar bli dags att säkra så går det inte att montera de nyinköpta lådspärrarna i våra lådor! Var en diskbänksplåt i vägen, så det bidde inget bra alls…och knivarna åkte upp i ett skåp

Tillfälligt.

I 22 år och fem boenden…. jorråmensåärdet;) verkligen jättetillfälligt.

Men nu har jag ledsnat på att de blir så slöa av att skava mot varandra och möblerade om lite i mina kökslådor och fick plats med dem. Bara det att jag inte har någon bra sånhär insatsgrej. Jag skulle vilja ha en där man ställer ner knivarna en och en i varsin skåra, som förr i tiden. Finns det ens? Eller måste jag ut och snickra i garaget?

Nackdelen med den här flytten är att ingen hittar knivarna;)

 

Och till sist. Den här värmen hörrni! Vad tycker ni? Är det inte helt fantastiskt? Jag njuter av varje sekund, även när jag svettas floder. Det är underbart. Ljuvligt och inget annat än balsam för både kropp och själ. Jag behöver den, och tror att det gäller för de flesta av oss.

Vissa mår förvisso dåligt när det blir för varmt och andra har problem med pollenallergi, men nog är ljuset och värmen bättre än mörker och kyla i alla fall?

 

Nu måste jag hoppa i säng, men vi hörs i morgon!

Natti natti :

Kommentarer

 1. Malin

  Vad fina de är !
  Och vad härligt är fint väder på balen !
  Så otroligt skönt med sol och värme.
  Allt blir så mycket lättare !

 2. Margaretha

  Ååh,så fina dina tvillingar är !
  Det riktigt lyser om dom båda två!
  Önskar både dom o dig en underbar sommar ,det är ni värda !
  Bålstatjejen

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing