Allmänt

Linas Matkasse – I like a lot:)

När Linas Matkasse frågar om jag vill samarbeta med dem så är svaret alltid JAJAMENSAN tack så mycket det vill jag gärna:)

Jag har ju fått testa deras kassar ett antal gånger, och varenda gång så har jag hittat en ny favoriträtt som stannat kvar i huset. Eftersom jag tycker att det är väldigt tråkigt med matlagning, så uppskattar jag något oerhört att någon annan planerat menyn för veckan och att alla varor kommer hem till dörren. Och det är alltid någon kul vara med som jag aldrig hört talas om, eller i alla fall inte testat, så det är extra kul. Få bredda mathorisonten lite:) Få ny inspiration!!

linas matkasse

I går kväll så landade matkassarna, och det enda jag behövde göra var att plocka in i kyl och frys. Bara här har jag sparat in några timmar i mataffären och även sluppit kånka och släpa ut och in ur kundvagnar och bilar. Så skönt:)

Man får menyn på mail någon dag innan och allt lät så gott att jag blev nästan sugen på att laga mat:)

Denna gången valde jag Linas Barnkasse, den varianten har vi inte testat förr, men det är inte sista gången, för oj så menyn låter fantastisk. Den finns även som gluten och laktosfri – tumme upp på den!

Idag var det Pannbiff och krämig pastasallad med rostad paprika. Senare i veckan blir det bland annat Tandooristekt lövbiff, Pizza och kalkonfilé.

Alla de här rätterna är enkla eller medelsvåra att laga, och går rätt så snabbt. Idag tog det kanske en dryg halvtimme, och det är alldeles lagom långt:)

Alla recept är näringsberäknade, vilket innebär att de innehåller rätt mängder av fett, protein och kolhydrater för att vara en sund måltid. Allt kött och fågel är svenskt och så långt det går är det ekologiskt, så bara finfina råvaror alltså.

Med andra ord, svensk ekologisk köttfärs.

linas matkasse

Jag följer sällan recept utan höftar och använder ögonmått, men eftersom jag verkligen vill testa nya smaker och rätter så är jag noga med att verkligen följa anvisningarna till punkt och pricka i Linas recept. Även om jag tycker att något verkar….eh, mindre gott;) så testar jag alltid. Och överraskas ofta av att det är supergott:)

Ströbröd var det länge sen jag använde i köttfärs, men när betyget blev att det smakade precis som mormors köttbullar på julafton så kanske jag får lov att fortsätta med det då.

Det skulle bli åtta pannbiffar, men det här är hälften;) så jag antar att normalt är de större, Men så här små passar mina kids bättre.

P8230851

-Oh, mamma, det luktar JÄTTEGOTT!linas matkassePastan kokade på spisen under tiden som de här fick åka in i ugnen för att stekas klara. Jag gjorde salsa på tomater, grillad paprika på burk( aldrig hört talas om och var svårt skeptisk) och färskost, plus kryddor.

linas matkasseDet finns små tips till varje recept, och här stod det att man kunde mixa salsan, så jag gjorde två varianter. En med skurna bitar och en mixad. Jag tänkte att ungarna skulle våga testa om de inte såg vad det var;)

linas matkasseJag borde använt stora mixern för jag fick det inte slätt med stavmixern, men de smakade på det i alla fall, och betyget blev som minst godkänt, några av dem tyckte det var gott. Jag tyckte att det var makalöst gott, och slevade i mig allt som inte var mixat:) De där grillade paprikorna på burk kommer definitivt att stå på min inköpslista i framtiden.

linas matkasse

Det som blev över av salsan frös jag in och har till pasta framöver. Ser redan fram emot det ju:)

Jag var så hungrig att jag glömde att dekorera med tomaterna och gurkan som var till:)

linas matkasseBarnen åt så det var alldeles tyst runt bordet. De uppskattar de här matkassarna de med, för då får de lite nytt, och inte samma gamla, om än goda vanliga vardagsmat.

Jag frågade dem vilken poäng de ger på en skala 1-5 för middagen, och svaret blev: En fyra!

Det är toppbetyg:)

Vi får se om resten av veckan är lika bra, men som det ser ut så tvivlar jag inte.

 

I samarbete med Linas Matkasse har jag nu ett erbjudande där alla nya kunder kan få prova en matkasse från 299kr:) Finns olika storlekar och varianter att välja mellan.

Gå in HÄR för att se olika alternativ som finns att beställa. Ni får dessutom salladskassen på köpet!

OBS! Se till att koden TACKACAROLA står med som rabattkod vid beställning, men det gör det automatiskt om ni följer länken.
Så, om ni har funderat på matkasse, så tycker jag verkligen att ni ska testa Linas. Jag har aldrig blivit besviken, tvärtom inspirerad och slipper tänka själv:) Bara fördelar:)
I love it!
linas matkasse
I samarbete med Linas Matkasse 🙂

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Kolla med dem, de kanske kan fixa om det finns tillräckligt stor efterfrågan ? Från början hade de ju inte laktos o glutenfritt väl, utan det efterfrågades antar jag.
   Alltid värt att fråga 🙂

 1. Maria

  Gratis (?) är gott så förstårdu gärna testar.
  Skojar bara ??.
  Vi hade linas förut och den var väl ok. Bekvämt att maten hemkörd. Nu har vi ICAs familjekasse. Billigare och mycket bättre menyer utan konstigheter. Fräschare varor med. Nackdelen är att man får hämta men passar på att veckohandla samtidigt, Rekommenderar den före faktiskt så prova den med, finns för tre dagar och sex personer.

 2. Ulrika

  Jag har testat olika matkassar och alltid kommit fram till att det är för lite mat för vår familj. 8 pannbiffar hade liksom mina 2 killar slukat själva. Så absolut, iden är bra men gärna lite mer råvaror.

   1. familjenannorlunda

    Jag har inte satt mig in i portionsstorleken men tänker att det är anpassat efter två vuxna och två barn? Tonårskillar äter ju som fullvuxna män, och mer därtill 😉
    Testat för sex personer?

 3. Ansan

  Jag kör Linas matkasse ibland, och just den här veckan har vi också barnkassen. Har haft uppehåll sen mars/april någon gång. Igår lagade jag samma rätt som du. Hos oss fick den 5 av 5 i betyg av nästan hela familjen. Den skeptiska delen av familjen ger knappt 5:or ens till mat han gillar, så det var väntat att han inte skulle ge maten högsta betyg. Han åt i alla fall glatt, även om han inte testade salsan. Idag tror jag att jag lagar lövbiffen.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing