Allmänt

Twinsy – bokklubb:)

Idag vill jag berätta för er om en bokklubb som speciellt riktar sig mot tjejer.

Icke PK kommer en del att tjoa, varför ska det vara könsinriktat?

Jo, för att tjejer och killar ÄR olika helt enkelt:)

Så enkelt är det, och låt det vara så, men givetvis funkar böckerna även för killar om man vill.

Bokklubben heter Twinsy och mina tjejer har testat den rätt länge nu.

twinsy

Ett litet axplock:)

De riktar sig till tjejer på lågstadiet, och det är bara böcker, inte massa annat krafs som man får. Inget smink eller sånt alltså, för här vill man att småtjejer ska få vara just små och inte pre-teens från det att de börjar i ettan.

Böckerna handlar om vänskap, trygghet och roliga påhitt:) och det är fina stabila huvudpersoner.

 

Varje paket innehåller en huvudbok och en aktivitetsbok, och det kostar 159kr plus 49kr i porto/exp.avgift.

 

Aktivitetsboken kan vara lite olika, ibland någon form av pysselbok, ibland mer av en faktabok med teman som är viktiga i den här åldern, vänskap t.ex.

Speciellt Trixie som är 10 år, fyller 11 snart uppskattar deras böcker väldigt mycket, och blir så glad när det kommer ett paket i brevlådan. Det finns en serie som handlar om Isa+Bea som hon alltid ser fram emot, och jag har läst några av de böckerna och tycker om dem jag med.

Lovelia tycker jättemycket om att läsa för småkillarna, och det är toppenbra träning för henne.

twinsy

Nu kan Jordan läsa själv förvisso, men han tycker det är så mysigt att få sitta nära och gosa:)

Man kan enkelt själv styra hur ofta man vill ha böcker, genom Mina sidor. Inget köptvång, utan man kollar och bestämmer själv. Sånt gillar jag.

Jag skulle aldrig rekommendera något till er utan att dels ha testat det först, och dels tycka att det är bra, och jag tycker mycket om Twinsy. Det är enkelt att komma i kontakt med dem om man undrar något, och det är aldrig något som strular.

 

Jag vill gärna att ni ska få prova själva och i samarbete med Twinsy så kan jag erbjuda er första paketet helt gratis, inte ens porto alltså:)

Jag tycker att ni ska testa, för jag är övertygad om att ni kommer att gilla det:)

 

I samarbete med Twinsy

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 1. Helena

  Gick med i klubben igår via din länk. Tänkte dubbelkolla ang frakten på första paketet så jag mejlade twinsy. Men svaret jag fick var att frakten kostar 59:- och att dom ibland har erbjudande, men inte just nu. Nu är 59:- inget att tjaffsa om men tänkte att du ville veta att det inte är gratis.

 2. Amanda

  När du säger ”ÄR” olika, menar du är som i måste vara? Det låter väldigt definitivt att formulera sig så, och eftersom både du och jag med säkerhet kan säga att du inte har all världens (vetenskapliga) underlag för att konstatera en sådan skillnad undrar jag vad du menar. För att dina flickor och pojkar ÄR olika? För att snoppar och snippor ser olika ut? Det senare relaterar inte alls till vilken läsning man uppskattar så berätta gärna hur du resonerar. Eller snarare, reflektera gärna själv lite mer långtgående över påståendet. Det är väldigt problematiskt för de som inte håller med, och lider av att uppfattningen är så utbredd.

  1. familjenannorlunda

   För mig är det väldigt uppenbart att det är skillnad på pojkar och flickor. I stort, sen skiljer det alltid i smått:)
   Pojkar gillar bilar och tjejer dockor… Eh nä, inte alls;) utan snarare i hur de leker med saker. Rent så, så är vi ju fortfarande rätt primitiva varelser, ned DNA och gener. I våra gener, precis som hos djuren ligger olika egenskaper. Kvinnor föder barn, män beskyddar om man hårddrar det. Eftersom evolution tar en evighet så tror jag att detta ligger kvar i våra instinkter och gener.

   Det är alltså bakgrunden till varför jag tycker pojkar och flickor är olika. Sen går jag enbart på min egen erfarenhet av mina och andras barn när det gäller tjej/killböcker. Jag ser absolut inget fel i att rikta sig till det ena eller andra könet när man skriver en bok. För mig kvittar det att det heter Tjejklubb, vill mina killar läsa så varsågoda. Det är så oerhört icke pk att säga att det är skillnad på kön, men varför?
   Vi är olika, och vi måste vara olika för att mänskligheten ska överleva. Såväl män som kvinnor, teoretiker / praktiker, mattegeni/ dyskalkuli diagnos.. Allt kompletterar! Och det anses vara fult? Jag fattar inte varför?

   1. Lena

    Varför? Kanske för att väldigt många inte känner igen sig i den bilden och lider av att bli instoppad i fack av andra, ”du är tjej, därför är du så här”. Varför inte bara låta alla få vara den man är?

    1. familjenannorlunda

     Det är det jag gör. Det handlar inte om fack! Men är man tjej och vill leka med sk tjejsaker ska man väl få göra det åxå? Utan att nån försöker leda in en på könsneutrala vägar, eller åt pojkhållet. Att få välja själv. I vårt samhälle är det ”finare” att vara man. Tänk efter här: kvinnor i maktposition har kostym eller dräkt med strama enkla linjer. Som en man. Har aldrig hört talas om en kvinna i balklänning på styrelsemötet direkt;)
     Vi strävar efter att efterlikna männen, i karriären. Varför? Jo för att det anses lite bättre.
     Kanske inte så uppenbart men börjar man fundera så ser man det. Jag vill att tjejer ska få vara exakt så feminina, kanske fjolliga och glamouriga som de vill. Om de vill. Gäller samma för killar, få vara som de är.
     Men idag försöker man kväsa småtjejer som frossar i glitter och rosa. Man vill leda bort dem från det och in på mer grabbiga saker. Tex genom att reagera på en tjejbokklubb:)
     Att få vara tjej och stolt över det helt enkelt. Att få vara kille och stolt över det. Att få vara olika och inte klumpas ihop som ett neutrum. Vill man som tjej göra ”killsaker” så ska man få göra det utan att nån höjer på ögonbrynen vilket ingen heller gör, och vill man som tjej göra ”tjejsaker” så ska det vara lika självklart.
     Jag tror att vi måste stärka tjejer i att de får vara både coola och/eller glamouriga. Man får göra som man vill:)

     1. Anno

      Jag tror att naturen skapat oss för att kilometer varandra. Men särskilt att alla får finna sin identitet. Vet två små tjejer som var prinsessor i finklänningar och tiaror som stod i gummistövlar och fångade grodor och sniglar, för att de fick göra vad de var intresserade av och det ena uteslöt inte det andra. Jag kan minnas fel men tror mig minnas att när Carolas Jamie var mindre och ville klä sig i rosa,så fick Carola bastning för det
      Att hon misstänktes ha ”tvingat” pojkstackaren till rosa. Skrivet med det vill jag vinka att jag tror Carola har rätt sund syn på sina barn och vågade låta Jamie välja rosa,trots kritik.

     2. Anno

      Fick oönskad hjälp av ”Stavfels-Nisse”.Komplettera blev mystiskt kilometer. Sen var svaret inte direkt till Carola,utan min allmäna reflektion.

     3. Lena

      Fast nu säger du emot dig själv, hur ska du ha det?. Du säger att de _är_ olika sen att de måste få vara som de vill. Varför inte bara fokusera på att låta alla få vara som de vill utan etiketter? Med ditt ursprungliga resonemang är det inte så lätt för en ”tjejig” kille att läsa tjejböcker utan att bli dömd som ”fel”. Bättre då att skippa etiketter, bejaka hela skalan hos alla och låta alla hitta sin egen väg.

     4. familjenannorlunda

      Nä. Jag säger att tjejer och killar ÄR olika och det vidhåller jag. Genetiskt och arv osv är olika, och det menar jag är bra.
      Man måste väl inte sätta etikett på folk oavsett? Men det gör vi i allt. – svart, vit, afroamerikan, blondin, smart, korkad, barn, tonåringar, gay, hetero, hbtq… Och då kan man inte gapa om att pojke flicka är fel att etikettera. Sen tycker jag att man får vara som man vill. Vill man läsa Dostojevskij så gör det, eller Kalle Anka… Varför ska folk bry sig?
      Låt barn välja fritt bland allt, men låt även de tjejiga tjejerna få vara just det, men det anses ofta lite finare att ens dotter leker med bilar, har kort frisyr och Batmantröja, än änglalockar, rosa tyll och prinsessklänning ..
      Jag ser det ofta i min vardag. Helst bland akademiker och högutbildade faktiskt.. 😉
      Mina barn har fri tillgång till alla leksaker,alla böcker och alla kläder. Jamie har långt hår, Robban hade jättelångt hår en period. Killarna har rosa och tjejerna dödskalletröjor. De har valt själva.
      Det är så jag menar.
      Att ett förlag startar en tjejbokklubb ser jag inte som fel. Snarare som ett positivt steg i en värld där fokus ligger på män.
      Så tycker jag 🙂

    2. Helena

     . Gick med i klubben igår via din länk. Tänkte dubbelkolla ang frakten på första paketet så jag mejlade twinsy. Men svaret jag fick var att frakten kostar 59:- och att dom ibland har erbjudande, men inte just nu. Nu är 59:- inget att tjaffsa om men tänkte att du ville veta att det inte är gratis

     1. familjenannorlunda

      Fått svar nu:)Det är gratis frakt på den länken! Du fick prata med nån som hade mindre bra koll tydligen:)
      Kolla fakturan sen, och återkom om det krånglar 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing