Allmänt

Nickelback i Globen

Jag vet att vissa tycker jag skriver för långa inlägg, men det är sån jag är. Jag har svårt att vara kortfattad, i text och även i tal:)

Min syrra bryter ihop fullständigt ibland och skäller på mig: – Carola, du använder så många ord!!

Ja, jag gör ju det. Men jag vill försöka ge en så fullständig bild som möjligt om det vi pratar om, eller det jag skriver om. Ibland ledsnar jag på mig själv;) men nästan alltid när jag läser gamla inlägg av nån anledning så kommer jag ihåg exakta känslor, och hur det var. Sällan jag behöver fundera över vad det egentligen var jag snackade om;)  Jag skriver lika mycket för min egen skull som för er:)

Jag ska inte säga att bloggen är en riktig dagbok, för det finns saker jag inte delar med er, men det finns massor som jag skriver här som jag aldrig skulle göra i en dagbok, så det blir väl rättvist kanske;)

Men bloggen är en dagbok på så vis att jag dokumenterar saker. Med många ord.

En annan som använder många ord är Chad Kroeger:) ( så snygg övergång till Nickelback att jag nästan gråter av stolthet,hehe)

Jag har bra koll på de flesta av deras låtar, men har väldigt svårt för att komma ihåg texterna, för det är väldigt många ord. Egentligen så borde det innebära att Chad och jag är en perfect match…? Fatta, det skulle aldrig någonsin bli tyst i vårt hus;)

chad vroeger

Så här känner jag igen honom, längre blont hår och mörk skäggväxt. Ingen blir förvånad misstänker jag, över att den här herren faller mig i smaken:) Lite lik Nicholas Cage, lite allmänt snygg.

Nu har mannen kapat lockarna och ser ut så här:

chad kroegerFortfarande snygg:)

Plötsligt mitt under konserten så insåg jag att han är skitlik en av ungarnas kompisars pappa….

Alltså riktigt, riktigt lik. Jag var tvungen att fråga barnet i fråga om hen såg nån likhet och svaret kom direkt:  Han ser ut som XXX pappa.

Så, jag förnekar inte att den pappan ser bra ut, jag har ögonen till att se med, och vett att uppskatta vackra saker, såväl som människor, men att få den insikten sådär var lite lustigt 🙂

 

Nåväl, i tisdags hämtade jag upp Karin på Vlads jobb, vid fem, och vi körde mot Globen, hamnade såklart i köer.. jag h a t a r köer. Det kryper i hela mig och jag tackar gud för att jag slipper sitta i de köerna varenda dag. Vi hittade direkt till Globen utan att köra fel en enda gång. Det ni:) Snajdade ner i parkeringsgaraget och parkerade, och stod sen som fån och funderade hur fan man pröjsade? Det fanns massa alternativ – betala nu, betala sen, betala hemma i soffan, betala hit och dit… Killen som kom efter oss fattade heller ingenting, men med gemensamma tankeförmågor klurade vi ut det hela.

Han skulle på konserten han med, så vi tog rygg på honom för att hitta ut, och kom ut precis framför entre 4 som var där vi skulle in. Jag hade förväntat mig långa köer vid insläppet, men det var kanske tio personer som stod där. Vi kom 18.25, och insläpp var 18.30. Det innebar att vi kom in bland de första och lugnt kunde gå och ställa oss framme vid kravallstaket nummer två. Alltså inte längst fram vid scenen, där är det andra biljetter, men typ tio meter ifrån. Kan säga att det var lugnt bästa platsen ever att stå där och luta sig mot kravallstaketet. Inte ont i vare sig rygg eller fötter:) Såg bra gjorde vi åxå, vi hamnade mitt framför Chads mikrofon:)

Vänta, vänta vänta. Vi satt och snackade om ditt och datt, och så började förbandet – Monster Truck. Jag vet inte om jag gillade dem eller inte, men de var väl helt ok. Det var inte det bästa ljudet, så det skar lite i öronen mellan varven trots öronproppar . När de gick av så råddade de av ALLT. Det var väldigt länge sen jag såg det, tycker att ofta ställs förbandets grejor framför bandets, trångt och meckigt, men här bytte de ut allt.

Scenen var väldigt clean, bara trummor, och mikrofoner till de andra tre.

Så klev de på då:)

Jag har läst recensioner idag och alla klagar, tycker det var så himla dåligt på alla sätt och vis, och återigen så undrar jag stilla varför journalister som redan på förhand bestämt sig för att de ogillar en artist ska vara den som skriver en recension?

Jag är rätt övertygad om att jag, och övriga i publiken gillade det vi såg och hörde:)

Journalisterna klagade på Chads mellansnack, tyckte att det var krystat och inte kul, men publiken skrattade så man kan ju undra vem som är inte kul? Jo journalisten 😉

Lika så klagas det över att de är allmänt dåliga, men vafan? De säljer shitloads av skivor, åker på stora turnéer och spelas på radio överallt, så så förbannade dåliga kan de inte vara. Eller så fattar inte folk bättre;)? Har inte begripit det kritikerna fattat för länge sen, att vi borde avsky det;) Märkligt det där;)

Jag gillade det i alla fall.

Chads snack var kul. Han pratar en engelska som är enkel att höra, inte som Robbie Williams grötiga dialekt;) och han svär en massa, det är mycket fuck fucking fuck. Han skämtade med och om de andra, och de skämtade tillbaka, de verkade ha roligt, och då tycker jag att det är kul att se dem.

Musiken är precis så som jag gillar den, det är tungt och röjigt, massor av trummor som låter högt, snabbt och mycket, två gitarrer med mycket drag i, basen som är tung och så som pricken över i – hans röst. Live var det så makalöst mycket mer tryck i både trummor och gitarr och det var bara skitbra.

De klev på scen i typ jeans och t-shirt, och sen rockade de.

nickelback

Det snackades som svenska tjejer…Som vanligt är rockband alldeles betagna i dem:) Han snackade om att flytta hit, men bara på sommaren för det var så kallt i Sverige på vintern, Jag hann tänka: Ehhh, men vafan ni är från Kanada? innan han sa just det: its cold in Canada toooo:) I´m moving to Mexico.

Det snackades en massa om massor, och det byttes gitarrer i princip varje låt.

Efter nån av de första  låtarna så bara skrattade Chad, och de andra ruskade på huvudena,

Det visade sig att han haft hjärnsläpp och spelat hela låten i fel tonart, och han bad om ursäkt för ; – It proberbly sounds like fucking shit;)

Men så illa var det inte;)

Inför deras monsterhit: Rockstar så plockade de upp en tjej på scenen. föga förvånande att hon var blond, snygg och ung? Och med magtröja:)

Det visade sig att hon var där med sin pappa och bara var 16 år;) och det var kanske aningens för ungt:;) Men, tjejen sjöng hela låten med honom, och satte den perfekt. Nä, inte klockren röst, men vem skulle ha det när man blir upplockad på scenen av Nickelback? Men hon var grym:)

nickelback

 

Cool tjej. jag hade fått tunghäfta;)

Det var rock, röj, svettigt, testosteronstinnt och härlig musik . Jag blev förvånad över att det var så pass få tjejer i publiken, de flesta var där med en pojkvän/man, medan det kryllade av män/ pojkar.

Jag klagar inte::)

Så var det slut. Inga fyra timmar som Bruce Springsteen direkt, men med beröm godkänt ändå.

Jag gillar Nickelback. Jag tycker om precis sån musik som de spelar, och jag älskar hans röst. Det tog lång tid innan jag visste hur någon av dem såg ut, så i det här fallet föll jag verkligen för bara musiken och rösten och det snygga kom som en bonus;) Jag skiter i sura journalister, som har betalt för att kräkas galla över allt och alla, jag gillar dem.

Och jag kommer lugnt se dem nästa gång:)

 

När jag skriver, för ibland så skriver jag på andra saker än bloggen:) så har jag ofta Nickelback i lurarna, samma när jag tränar hemma. Och på Dorispromenaderna så är de alltid med, och har man tur;) så kan man få se mig göra några coola moves till nåt extra bra riff där ute på skogsvägarna;) Elle otur;)

Bra musik. Me like.

 

Vi travade tillbaka till parkeringsgaraget och kom ut snabbt, och hur det nu är möjligt så bara körde jag raka vägen hem. Inga felkörningar nu heller, det är nästan så man bli orolig:;)

Vi stannade på McD och käkade, tillsammans med massa fotbollsfans som sett Sverige spela oavgjort med Holland, och sen susade vi vidare hem. Snackade lite med Patricia, Corrinda och Robert som inte sov än, och sen dök vi i säng.

Det jag gillar allra bäst med öronproppar, det är när man lägger sig i sin säng, och det Inte ringer i öronen. Det är skönt.

Vi snackade lite, och sen somnade vi gott, med en härlig konsert i tankarna:)

 

Och nu… jag har tryckt på nåt så texten har blivit jätteliten? Hjälp? Hur får jag tillbaka det? Jag har en Mac måste jag väll säga kanske.

 

Nu är det sovdags, jag är trött och lite snuvig, så det är Coldzyme som gäller nu, jag har inte ett dugg lust att bli förkyld.

Vi hörs i morgon:)

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Carro

    Jag kan erkänna att jag aldrig orkat igenom ett helt inlägg 🙂 Jag läser kanske 15 rader, sen scrollar jag till nästa inlägg. Du skulle nog ha fler läsare om du skrev kortare och mer kärnfulla inlägg. Vi behöver inte alla detaljer om vilka färger dina barn har på strumporna 🙂 Hade hoppats att dina journalistikkurser skulle hjälpa dig att skriva kortfattat!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Fast jag vill inte skriva så:)
      Jag skulle kunna skriva bloggen på ett antal olika sätt, men man kan inte pleasa alla. Såhär är jag. Och om du läste hela inläggen skulle du inse vad mycket du missar;)

  2. Lena

    Håller med dom andra att det är ju ditt sätt att skriva som gör din blogg så bra. Man hänger liksom med dig på allt.
    Måste dock erkänna att jag aldrig har hört talas om Nickelback…så måste kolla upp dom.
    Angående att du fått liten text på Macen. Har du kanske kommit åt äpple och minustangenten? Om du håller ner Äppeltangenten och trycker på antingen + eller – så förstorar respektive förminskar du texten.

  3. Margaretha

    Håller helt o fullt m Linda ,du skriver sååå himla bra på alla sätt ,Carola ! Det är en fröjd att läsa dina bloggar !
    Kram

  4. Linda

    Det är dina långa texter som gör bloggen Carola!!! Du skriver med sådan inlevelse att man verkligen sugs med i din text! Det är precis såhär en blogg ska vara! Du är ju jätte duktig på att skriva! Jag är likadan. Folk klagar att jag skriver för mycket. Men man vill ju ha med allt som ploppar upp i huvudet ?! Dina texter är verkligen jätte bra ska du veta! Sen att du är ärlig o skriver om olika ämnen gör den unik o spännande! Jag har inte läst bloggar förut. Nu är jag inne på din varje dag ?! Tycker du är skit bra! Älskar folk som är ärliga! Det finns det INTE gott om! Tack för att du är du och tack för din blogg ?❤️!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting