Allmänt

Underbara Barn – mässan i Älvsjö:)

God lunch i stugorna:)

Sådär, jag har vaknat till, så jag kan formulera mig, hehe. Jag är seg på morgonen och det tar ett tag innan jag riktigt känner att jag fungerar OM jag kan gå hemma och dra. Ska jag iväg så är det så att säga Skarpt läge redan från start och då kvicknar jag till direkt.

Men nu tar vi fredagen:)

Jag sov skituselt som alltid när jag vet att jag ska iväg på något viktigt/roligt. och skrapade nog ihop en timme totalt. Klockan ringde fem och jag tänkte förvånat att ”Oj, jag är ju pigg?” men insåg sen att jag nog knappt hunnit somna 😉

Klev upp och gjorde mig i ordning, det tar max en kvart. Max:) Väckte barnen och fick upp dem och så drog jag ut med Doris. Hon tittade på mig som om jag inte var klok, vi var ju för fasen ute för bara några timmar sen? Låt mig sova, matte;)

Barnen, Lovelia, Jordan och Jamie kvicknade till på fem sekunder och var påklädda och hade ätit nåt litet till frukost när jag kom in igen. Ingen var hungrig, men det gjorde ju inget eftersom vi skulle få frukost på mässan.

Klockan kvart i sex så satt vi i bilen på väg ner på stan, parkerade en bit ifrån stationen och gick sista biten. Det är billigare där, och snål som jag är när det gäller p-avgifter står jags hellre där. Det är dessutom Uppsala Kommuns platser så pengarna går till tillbaka till mig;) och inte rakt ner i nåt privat bolag…

Ida messade att hon redan var framme och köpt kaffe och jag svarade att jag var på G. In påPressbyrån och köpte kaffe, bullar till ungarna och pendelbiljett, och sen uppför rulltrappan. Där stod en tjej med barnvagn noterade jag men innan jag hunnit titta närmare så ropade hon:

– Här är seriemördaren!

Och där och då kände jag att det här var en bra tjej:) Min humor precis:)

Jag bloggade ju om att det var lite galet att man som vuxen utan att tveka träffar okända från nätet, medan man är livrädd att ens kids ska göra det, det kan ju vara en seriemördare.

Idas blogg hittar ni här —–> Ida och Wilmis

pendeltåg

Jamie var inte sitt muntraste, han var jättetrött och satt och tramsade hela vägen dit. Han och Jordan sparkade på varandra och så där. Stackars mannen som satt intill… men jag gjorde mitt bästa att försöka säga åt och hindra. Mer kan jag inte göra:)

Tåget var lite försenat så vi stressade in i sista sekunden, och blev glada att de inte hunnit gå in än. Övriga bloggare som var inbjudna till VIP-frukosten stod utanför mässhallen och väntade. Vi fick våra VIP-kort, och det spelar ingen roll hur många sådana jag haft, det känns ändå lite extra kul:)

Jag kramades med Josefin och hejade hit och dit. Jag var osäker på att jag skulle känna speciellt många, men det var ju en hel hög kända ansikten där:)

Vi fick komma in och till frukosttuffe’n som jag missade att fota, det var så många människor, så många barnvagnar 🙂 i vägen.

Vi hälsades välkomna och fick våra Goodiebags.

IMG_2708 underbara barn

Holy smoke, den var välfylld:)

Jag har ju en hel del där i som jag inte riktigt har behov av, men vi kanske ska ha en utlottning här vad det lider:) Kanske när ni alla går in och följer mig på Instagram;)

Sen var det fritt fram att gå runt, vi hade en stund för oss själva innan allmänheten fick tillträde och det är perfekt för då hinner man snacka med utställarna.

Jag ska inte ha nån vagn, men OM så skull en Joolz ligga rätt högt på önskelistan. Jag gillar verkligen den här grå färgen.

IMG_2757

Jamie tog en stödvila:)IMG_2756

De här tre så g jag inte så mycket av, de var iväg i cirkushörnet, eller pysslade eller så. Vi sågs såklart, men de tycker ju det är roligare att greja med aktiviteter än att gå med mig. IMG_2755

IMG_2751

Den här montern, Blöjtårtan.se fick det att dra svårt i äggstockarna….:)IMG_2750

Blöjtårtor är visst hippt, och en rolig present på babyshowers…jag har aldrig haft nån sån för det fanns liksom inte som koncept för fem år sen, inte här i alla fall. Men om jag ska gå på nån så vet jag vart jag ska beställa bebisgrejor och det är här. SÅ mycket gulligt, precis i min smak. Jag tycker ju att det är supergulligt med rosa på små flickbebisar och ljusblått på gossar, och ogillar flames, bilar och monster på små bebisars kläder. Här fanns utbudet för de som tycker som mig:)

Jag har fått en present härifrån som jag ska visa er i ett eget inlägg. Inget samarbete, bara tokkär i det här:)

Mera cirkus.

IMG_2746

Och sötaste Ebba,  jag orkar inte ♥Hon var go och glad mest hela tiden, fast hon sov iofs mest i en bärsele som Ida fick låna på mässan. de lånar ut sådana till besökarna. Ergobaby, min favoritsele om jag inte bar i sjal.

IMG_2712

Det här är viktigt, barn på sjukhus behöver få pauser från sin sjukdom och då passar det med Clownmedicin:)

IMG_2744

Här gör de en ritrobot:)IMG_2743

Medan Lill-Fjant inte hade ro att pyssla och körde sitt eget race;)IMG_2742

Det här mässan Underbara barn har funnits i ganska många år och det märks för det finns inte så många misstag, och det är fantasiakt bra uppstyrt. Det är många utställare, och det finns mycket att både göra och se. Jag med lite större barn är ju inte den direkta målgruppen, utan det är mest fokus på 0-2 år ungefär, men även mina ungar hade störtkul.underbara barn

 

Jag möttes upp med Marre och Camilla under dagen. Jag har ”känt” Camilla länge känns det som, vi har haft lite kontakt i olika forum, och är vänner på Facebook och följer varandra på Instagram, men aldrig haft möjlighet att träffas IRL och det var så kul ♥ Vilken trevlig tjej! Jag gillar ju folk som är som folks är mest, inga divalater eller hittepåfasoner utan raka, ärliga, mysiga människor och det var hon verkligen.

 

camilla carola

Även Marre har jag ”känt” via nätet under rätt många år, men aldrig träffats och det var samma där, en härlig tjej. Men hon gjorde mig svårt avis då hon skulle till Malta dagen efter;)

marre carola

Här sitter vi och äter lunch.

Ebba sov, men Ida var vaken:)

ida carola

Fantastiska människa:) Vi hade så kul:)

 

När vi kände att det var dags att bege oss hemåt så gjorde vi sällskap alla tjejerna, och Lovelia fotade en gruppbild innan vi gick ner till pendeltågen. Den har ni sett förr. men får en repris:)

marre carola ida camilla

Ett önskemål är att vi träffas snart igen, jag hörde nåt om att dra ihop något, kan ha varit jag som fick det uppdraget, så då blir det i Uppsala:)

 

Ida och jag åkte hemåt, och snackade hela vägen hem. Som om det var tyst en sekund mellan oss under dagen;) Och snart ses vi igen på en Ikeadejt – perfekt:)

Jag och kidsen gick till bilen, och aldrig har vägen varit så lång som då, men fram kom vi och packade in kassar och ungar i bilen, och de somnade nog innan jag backat ut från parkeringen och sov som stockar den kvart det tog hem.

Jag insåg att jag aldrig skulle orka med kvällen om jag inte tog en tupplur så jag slängde in alla kassar och kröp ner i sängen och drog täcket även huvudet och sov en timme:)

Sen upp, en snabbdusch, och utanför träffade jag på Patricia som stod och pep att det var en fet spindel där…Ta bort den!!

Jag hade inget att ta den med, så jag hämtade flaskan med gift…. och sprayade den djävulen så det dröp om den, men inte fan dog den….:/ Bara ruskade på sig och gick vidare. Jag lackade ur och stämplade den med burken;) och fick på allvar dänga till den flera gånger innan den dog. Jävla svårdräpta de där äcklona.

Kändes som att mosa en geting, och spindlar brukar ju dö av luftdraget av flugsmällen annars, men de här monstren är av en annan sort helt klart.

Jag vet inte om det är för att jag satt dit spindelskrämmorna som de liksom kommer fram? Men då kan jag förvisso döda dem allt eftersom, men alltså jag ryser.

Hur få bort dem? Jag har googlat och svaret är Städa:) Jaha…;)

Fast nere i källaren är det rent och fräscht nu, och ändå trivs de där. Fuck spiders.

 

Nu ska jag laga mat snart, först ner i tvätteriet och para ihop strumpor….

Senare ikväll kommer resten av helgen;)

Vet inte om kvällen borde vara sekretessbelagd kanske, men tror det funkar;) hehe, och sen ska ni få höra om Skylanderskalaset:)

Jag ska ladda för ett pass med David innan dess:)

Vi hörs senare!

Kommentarer

  1. Anette

    Vad trevligt med barnmässan! Får barnen ledigt från skolan för att kunna följa med?

    Carola: Ja, jag mailade på morgonen…inte så god tid men ändå:) De är aldrig lediga, så jag tänker att det får vara ok:)

  2. How to save in happy ways

    Vill du få dina pengar att räcka längre, eller till mer? Jag kommer dela med mig av rabattkoder, kampanjer, inspiration från secondhand-fynd, gratisprodukter och skriva om billig matlagning. Kika in om ni vill!

    Gratisprover på Vichy-hudvård, kondomer, glidmedel, kattmat tips & på billiga parfymer m.m!

  3. Marita

    Hej! Brukar inte läsa bloggar men hittade din för ett tag sen, känner att man längtar att få läsa, kul med någon som är ärlig och inte så tillgjord, tyckte mycket om att se er när ni va med på tv oxå ni verkar vara en härlig fam….. Har du något bra tips på lunchställe i centrala Uppsala? Ska till Ackis och tänkte lyxa till det lite ???.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Åh tack 🙂
      Vad glad jag blir ?
      Bra lunchställen.. Jag måste säga Texas Longhorn där jobbar min Patricia 🙂 suverän mat, allra helst sötpotatispommesen ?
      Hoppas ackis besöket går bra ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting