Allmänt

♥ London ♥

♥ Ihhh det närmar sig! Jag måste verkligen verkligen verkligen fixa det där passet! Kan ni vara snälla och tjata om det så att jag får ändan ur och kommer till skott? 🙂 AV nån anledning har jag liksom skjutit på det. Tänkt att Nääe idag ser jag ut som ett lik, jag vill inte se ut så på passfotot;) Men så insåg jag att typ alla ser ut som skräp eftersom polisens kameror och direktiv hur ett passfoto ska se ut inte direkt ger utrymme för några direkta posings;) I mitt förra pass ser jag ut som om jag rymt från rättspsyk och är på väg att leta reda på nån att mörda, helt psyko. Och tjock. Jag hade precis fått Jordan, bara nio dagar tidigare så det var rätt mkt plufs;) Med tanke på det lär allt bli bättre…..:)

Men tjata gärna på mig:)

Vi kommer att åka den 30 november, det ska vara en onsdag om jag minns rätt, och så hem den 3 december. Fast det är en lördag? Ska vi inte åka hem den 4/12 syster yster???

Som alla märker så har en av systarna koll och den andra åker med:)

När det gäller att flyga så är det syrran som får fixa, det är inte alls min grej, jag tar hand om tågresorna. Det i sin tur var något lika obegripligt för mig som kärnfysik tills jag började på Hola, och var tvungen att ta mig dit. Jag har ju i alla år mestadels rört mig i Uppsala, och skulle det åkas nånstans så var det bil.  Men att köra bil till Kramfors där Hola ligger en bit utanför, skulle ta så lång tid, och med min skruttibangbangbuss vågade jag inte. Och nu jäklar, I am a master of tågresor:)

Syrran har även fått den höga äran att vara hotellbokare, och jag vet inte vart vi ska bo;)

Tror det är vid Earls Court, men det kan vara generalfel. Jag har sett bilder på hotellet och det såg fint ut i alla fall, och det ingick wi-fi så ni kommer få hänga med:D

Om det är någon som bor i London och vill träffas, så är det bara att hojta 🙂 Inte för att jag vet hur vårt schema ser ut, men en fika kan man nog alltid klämma in.

Jag fick flera goda råd av er för ett tag sen, som jag har lagt på minnet, tack för det:) Har ni flera så får ni gärna skriva det. Shoppingen har vi hyfsad koll på inne i London;) men tipsa gärna om härliga pubar och mathak. Sist hade vi så stora planer, vi skulle äta det och och det är där och där..fancy ställen med fin mat. Och innan det var färdigt så hamnade vi på MacDonalds:D Tror att vi åt merparten av våra middagar där faktiskt..

Nu gillar jag McD så för den delen gör det inget, men det är väldigt typiskt oss. Vi gör saker – shoppar, kollar sevärdheter osv och så börjar vi bli lite hungriga… Hm … Äh vi tar en fika nu och så kör vi middag på det där stället sen. Ok!

Fikar, och på eftermiddagarna kan man ju äta en hel liten måltid i och med deras afternoontea, så då blir vi mätta:) Och pallar inte med nån fin restaurang och så blir det McD på väg hem sent på kvällen.

Varje dag:)

Det ska bli så kul att dra iväg lite, jag har ju nu ändå vant mig lite vid att åka iväg från kidsen, när jag varit på skola. Nu tror jag faktiskt att de längtar mer än jag efter att jag ska åka, för de vill att mormor ska komma hit.

– Mormor lagar så god mat! Och så behöver vi inte ställa in tallrikarna i diskmaskinen:)

Nä, så är det. Mamma lagar väldigt god mat, något jag inte direkt begrep när jag bodde hemma, men vissa maträtter är de bara hennes som jag äter. Köttbullar tex. Jo jag äter mina egna, men mammas är bäst. Och sardinrullar….gosh.

 

Jag tycker det känns rätt långt bort ändå, 30 november. Men så andas man, blinkar och vips är man där. Inte vet jag, men inte gick tiden så här snabbt när man var mindre? Då var ju höstterminen evighetslång, men nu är vi ju typ halvvägs, eller nåt. Jag kanske till och med börjar komma över min vemodighet på hösten, kanske. Jag brukar få lite ångest och bli vemodig när fåglarna samlar ihop sig för att flyga söderut. Känt att fy fan nu är det in i dimman, man kan lika gärna gräva ner sig och sova till våren. Bli en björn helt enkelt.

Det alternativet är iofs fortfarande lockande, tänk att få lägga sig att sova nu och vakna i mars, April? När vaknar björnar? Najs:)

Eller få flyga med pippifåglarna till Afrika och jäsa i värmen.

Jag skulle fortfarande välja det i en grisblink, men jag har inte känt mig så farligt deppig i år, utan mera tänkt att Jaja, snart är det vår igen:)

Det ändrar sig säkert när vi ställer om klockan… Är inte det liksom förlegat ?

Varför hålla på att greja med tiden? Det där yttepyttelilla extra dagsljuset man får på morgonen en vecka efter att man ställt om klockan gör ju inget för mänskligheten direkt. Mina barn har inga problem med omställningen, inte jag heller, men jag vet ju att det är skitjobbigt för många barnfamiljer.

Nä, kan vi inte rösta bort det? Eller har det nån riktig anledning? Som skottåret?

Men, att ta vara på dagsljuset känns inte så där nödvändigt, vi har ju kommit en bit ifrån talgdankar och stöpta ljus som enda ljuskälla, och för den delen så hade man väl inte vinter/sommartid förr ?

 

Så, nu ska jag plocka ur diskmaskinen, det är något jag tror att jag skulle klara av i sömnen:)

Vi hörs:)

Kommentarer

  1. Cecilia

    Kul med London, här är en läsare som bor där! Kan varmt rekommendera Honest Burger om man är ute efter en supergod burgare på avslappnat ställe (Brukar gå fort också!). Finns flera runt om i London, bland annat en vid Covent Garden om man är där i krokarna och en nära Victoria and Albert Museum som ligger ganska nära Earl’s Court.
    För kvällsaktivitet så rekommenderar jag stark The Piano Works, härligt ställe med Live Band som spelar klassiker (Queen, Madonna, Brittney etc) på förfrågan. Kommer man runt tio eller tidigare så är det lite lugnare bar känsla och sen kör de igång mer och högre musik efter det. Dock inte stället om du vill ha klassisk engelsk pub i dess rena form! För övrigt så är pubmaten ofta riktigt bra, typ Fish and chips, Sunday roast och sånna grejer. Hoppas ni får det jättekul!

  2. john doe

    Carin och Lena-Maria. Bara för att ni aldrig har haft en hemlig beundrare,så betyder ju inte det att Carola denna underbara kvinna inte kan ha det.

    Jag är högst verklig.. Men mitt uppe i ett vääldigt hektiskt liv. Vill jättegärna träffa denna fina tjej(igen).

    Carola.. Du vet ju..
    Vi har samma humor..samma musiksmak(tror jag) och ja,det är lite kul att hålla dig på halster. 😉
    Puss pårej Carola. Och du är vacker även med grått hår..hehe.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha ? vad trött jag blir på dig 🙂
      Samma humor definitivt. Mest troligt även samma filmsmak ? och antagligen även musiksmaken. Perfect match alltså ?

  3. Stina

    Om ni brukar hamna på mc Donalds så känns det som tidsbrist (och kanske sparintresse?) . Tipsar därför om pubkedjan Wetherspoons (finns en vid Leicester squash om den finns kvar). mycket bra priser, särskilda temakvällar typ chilitorsdag, och kanske världens godaste warm fudge cake (två desserter för 5 pund…).
    Och när det gäller pass så dra dit direkt – och ha gott om tid. Det är alltid lång kö i Uppsala… Har vänt ibland och återkommit en annan dag.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag jobbar med vår framtid 🙂 och är hemma med barnen. Något folk i allmänhet rynkar på näsan åt, men som jag ser som det viktigaste arbetet ever.
      Just nu är jag mammaledig med Jamie. Innan dess pluggade jag heltid på distans för att kunna få det bästa av två världar- mer utbildning och vara med mina barn.
      Jag är barnsköterska, på sjukhus, i botten, och numera även hälsocoach. Plus lite annat:)
      Och min tanke framåt är vidare studier, nästa år när Jamie börjar skolan 🙂
      Givetvis jobbar jag även med bloggen 🙂

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag diskuterar inte min ekonomi mer än så:)
          Känns liksom inte relevant att redovisa för er hur mina exakta inkomster och utgifter ser ut.
          Jag frågar inte er hur mkt ni tjänar, på vad och varför på samma sätt som jag inte gör det Irl.
          ?

  4. Annah

    När jag, min familj, morbror och kusin var i London senast(också i november) så tog vi en båttur ut till Greenwich och gick på Cutty Sark, Royal Observatory(noll meridianen finns där eller som det kanske är mer känt som Greenwich meantime) och Maritime museum, vi hade en väldigt trevlig dag där och det var mysigt att strosa omkring i Greenwich park.

  5. MB

    Det känns som det är dags boka tid för pass NU. Du ska inte tro det är klart på en dag
    KAn ta allt från en vecka till en månad så rappa på

  6. john doe

    But.. Damn.. You pretty woman!
    Du är inte helt fel ute om var jag är just nu 😉
    Jag hade tänkt ta med dig och syrran din på en dubbeldate med mig och en kompis.
    Vi skulle gå till ”The black heart” och lyssna på Stone Broken den 26 november.. Men det sprack ju..:-( Hade ett hum om att det var i slutet av november ni skulle dit. Den 28
    åker jag vidare… F*n också…
    Jamen.. Inte hänga läpp för det liksom.. Vår tur kommer nog 😉 Jag önskar dig och Petra
    en kul Londonvisit. Ta en öl åt mig med 😉
    I’l be back 😉 ?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Äh 🙁 du gör mig gråhårig, förvirrad och sjukt jäkla nyfiken och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det:)
      Skräp att det felade på två dagar ?
      Men jag är dig i hasorna iaf, nu ska jag bara lista ut vart du ska, vem du är och varför. Piece of cake..
      Och hit med ledtrådar ledtrådar ledtrådar! Jag är rätt korkad så var gärna mer än övertydlig ?
      Går bra med klarspråk alltså, även om jag fattat att du kommer driva mig till vansinne 😉 men du vet – hämnden är ljuv ?
      ??

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Nähä?? Jag som trodde det var min riddare på vit springare;)
          Grejen är bara att det här är oerhört bekant, något i sättet att formulera sig, och en del detaljer som gör att jag blir så grymt nyfiken på vem det är. Och det oavsett om det är en man, kvinna eller det:) Oavsett om det är hittepå eller på rikt:)
          Och jag sitter inte hemma och väntar och trånar;)

      1. Marie

        Från det att du gjort beställningen kanske..det är att få tid hos polisen som tar lång tid,

        Carola: Fast man går väl bara dit, sätter sig och väntar och har med sig en tjock bok;)?? I alla fall har det funkat så förr

  7. Therese

    London är alltid najs. Hade i och för sig bokat om mig från Earl’s court. Galet meckigt med tuben om man vill in till Oxford street t ex. Flyger ni norwegian är området runt Victoria lysande att bo i, finns flera lokala hak runt hörnet där bl a ett indiskt och ett turkiskt med kanonkäk. Annars är Ping-Pong ett schysst ställe som finns lite varstans i london, asiatiskt mkt dumplings och väldigt bra.
    En av världens bästa barer finns i östra London, ta en uber eller vanlig taxi. Stället heter the Nightjar. Liveband som spelar jazz, grym ung kille som sjunger. Sjukt härlig atmosfär och fullständigt galen drinklista. Kolla in på fejjan. Bör bokas innan.

    Gallerian vid shepard’s Bush är riktigt bra och när man är där finns vid Holland park en japansk och holländsk botanisk trädgård.
    Ha så kul!

  8. Lina

    London är en fantastisk stad! Själv trivdes jag bäst i Soho och den mysigaste och roligaste upplevelsen hade vi på puben Molly Moggs i Soho. En liten pub som på kvällen förvandlas till transshower och gemenskap, man blir behandlad som en i gänget och det var så härlig stämning. Jag och min sambo gick dit flera kvällar när vi var iväg. Hoppas ni får det toppen!

  9. Mia

    Tipsar om restaurangkedjan ”Bill’s”. Finns på en hel del ställen i stan. Både god mat och god frukost! Kan vara värt att boka, men det gör man enkelt på nätet ?

  10. Marianne

    Skulle nog boka en tid på passexpeditionen asap då det på vissa ställen är många veckors väntetid. Sen tar det inte många dagar att få passet klart.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting