Allmänt

Att dra ut en tand….:)

I fredags hade vi ju tid för att dra ut den där tanden på Jamie.

Som jag sagt flera gånger tidigare så var det pga att han ramlade och bet sig illa som han fått en infektion mellan mjölk och den permanenta tanden, och då måste mjölktanden bort.

Han had ringen större lust att klä på sig när jag bad honom, och upprepade sitt:

– Jag tänker inte följa med!

Men han är ju inte korkad och visste att den skulle dras ut så till sist så klädde han på sig, men det gick långsamt och jag såg att han var ledsen. Vi åkte iväg och han satt där i bilstolen och såg fundersam ut. Parkera i det inte bara svindyra utan även svintrånga p-garaget.

Nu måste jag bara här…..

I flera av våra p-garage/parkeringar här i stan så har de bytt ut apparaterna. Från sådana där som man checkar in och ut och betalar för den faktiska tiden man står till antingen en variant där man betalar i förskott. På centralstationen tex… räcker med att tåget är försenat hem så får man böter alltså, för man vill ju helst inte pröjsa massa i onödan, bara i fall att om tåget är försenat…Eller mötet drar ut på tiden…

Eller en annan variant som i det här garaget: där man måste ange en sluttid. Den kan vara hur långt fram som helst, men då avslutas parkeringen automatiskt. Kommer man tidigare så drar man sitt kort och det avslutas. Men… om man då blir senare än man trott så avslutas den och man åker på böter. Oc glömmer man dra kortet så ..tja..;)

Min fråga nu till p-bolagen…. är detta för att ni ska få in mer pengar?

Varför var inte in och utcheckning bra? För kunden är det nämligen skitbra.  Vad jag vet så har inte Uppsala Kommun de här apparaterna….utan privata bolag.

Jaja, jag står så sällan jag kan där, föredrar kommunens eftersom det då liksom går tillbaka till mig i slutänden:) Hatar Q-park av goda anledningar och kan köra en lång väg för att slippa deras parkeringar, men ibland måste man ju.

 

Skitsamma.

Tillbaka till Jamie:)

Vi gick in, och han grejade lite i väntrummet men vi fick komma in snabbt.

Alla tänder kvar. Jag älskade ju det här, de små mjölkisarna som är som små risgryn:)

jamie

Han ombads sätta sig i stolen och hoppade upp, slog armarna i kors över bröstet och försökte låta bli att börja gråta ♥

Tandläkaren pratade vänligt med honom och så togs det en ny röntgen, och sen var det dags att gå in i vilrummet för att premedicineras. De snackade om saft med medicin i, och jag trodde att det skulle bli först en kamp och sen lite kräk. Mina ungar kan inte dricka medicin, vi kör med suppar hur länge som helst:)

Jag viskade till Jamie att det var smart att dricka allt på en gång, även om det inte var så gott, och döm om min förvåning när ungen tar emot muggen och sveper det:)

Sen ville han  bara sitta i mitt knä utan att göra något, inte läsa bok eller kolla på plattan eller mobilen, bara titta på tavlan framför sig. Fortfarande rädd och ängslig, men så tapper.

Tandläkaren kom och hämtade oss, Jamie var rätt off, och så fick han bedövningssalva och sen bedövning via nån apparat med en yttepyttetunn nål…

Han bara låg där, med sin blick i min.

Så började de greja.

Jag har svårt för tänder, men tittade ändå. Rätt korkat:) Det var liksom gröta runt, in med nån stämjärnsliknande pryl under tandköttet och lossa….urk. Och sen börja bända.

Men skjut mig för fan. Jag kände hur jag började må lite illa och vände bort blicken och tittade ut genom fönstret. Jamie låg stilla och fint.

Jag började svettas, och tog av mig halsduken. Kände hur det liksom rann i nacken…och mådde mer illa.

Ehhh?? Vad är nu detta? Knep med tårna och trampade lite från fot till fot men mådde sämre och sämre och när tanden var ute så satte jag mig och låtsades leta efter något långt ner i handväskan med huvudet mellan knäna;) Våga vägra erkänna att jag höll på att svimma, men det svartnade lite för ögonen ett tag där.

Jag har aldrig varit med om något liknande, jag svimmar inte. Vad är det för larv liksom? 🙂

Jag har assisterat vid det mesta på sjukhuset, jag har varit med på operationer och jag har vakat hos svårt sjuka barn som slutat andas flera gånger i timmen, Och så håller jag på att svimma för att min son drar ut en tand. Jojo. Coolt värre;)

De tog hand om Jamie och han fick bita på en kompress och så fick vi gå in i vilrummet igen, Jag som tänkt smita kastade mig ner på sängen med Jamie i famnen och upp med benen;:) Haha.

Han hade ont och var lite ledsen och jag andades och försökte återfå blodtrycket medan jag tröstade honom.

Efter ett tag släppte premedicineringen och vi fick gå därifrån, och då var han på bästa humöret, och ville åka direkt till leksaksaffären för att köpa sin ”muta” – en pistol:)

Han är stolt som en tupp, och mamma kommer aldrig erkänna för en levande själ att hon höll på att svimma:)

Lilla älskade gubben ♥

jamieEn riktig liten krigare:)

Men han ser inte riktigt klok ut;)

 

Kommentarer

 1. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

  Åh tänk vad han klarade :D. Wow till honom och till mamman med som inte svimmade. Jag tycker också det är läskigt med saker tillhörande munnen. Ändå sitter jag och kollar på videor på instagram med tandställningar och hur utdragning av tänder. Helt sjukt, det blir som en skräckfilm där man mår illa man inte kan sluta titta. Har vänner som kollar på videos där det kläms pormaskar.Sånt däremot är jag för känslig för att titta på.

 2. Sofia

  Skönt att det gick så pass bra! 🙂

  I Lund, där jag bor, kan man använda sig av en app när man ska parkera. Man klickar i var man står, ställer in tid och när man kommer tillbaka avslutar man. Så betalar man inte för mer än tiden man står. Väldigt smidigt!

  1. familjenannorlunda

   Finns på vissa ställen här med, och en av apparna är superbra! Finns flera och de är mindre bra.:(
   Men EasyPark appen älskar jag?

 3. john doe

  Fina Jamie! Brås på sin coola mamma. Tuff när det gäller. Lite kaxig på ytan men oh så go på insidan. Mamma upp i dan. ❤

  Du har gjort ett fantastiskt jobb med dina barn. Och ja..DINA barn..
  Han denna där.. Förtjänar inte att kallas pappa.. Eller man 😉
  Dom är fina,kloka och unika alla 9. Men kan dom bli annat när dom har dig som mamma.

  Och hörru du.. Jag må ej komma på en vit springare 😉 men vad sägs om en svart Harley? 😉

  1. familjenannorlunda

   Tänkte först att då får det fan vara alltså;) men insåg att jag kanske var väl omodern och behövde uppdatera mig- så okey då;)
   Vad det gäller det andra du skrev håller jag ( inte så) ödmjukt med om allt ?

 4. Lisbeth

  Bra jobbat!
  Jodå, visst är det skumt? Jag har nog opererat varenda kroppsdel snart, bytt höftlederna – inga problem.
  Jag tejpar ögonbryn och lindar stukade fötter, har hjälpt vuxna killar som skriker av smärta för de slagit axeln ur led eller slagit sönder knäna. Har tejpat och plåstrat sår på barnen.. Inga problem.
  Men så kommer man till sjukhuset eller tandläkaren och ska vara lugn och fin, för ens lille knalle ska dra en tand eller sy ett sår, och vad händer? Samma som för dig, den starka, lugna mamman drabbas av blodtrycksfall som heter duga, man tar sig fram nästan helt utan synfält, svettas och mår illa och hoppas att man inte ska svimma framför ungstackarn. Och läkaren.
  Men det är väl det som kallas kärlek.

  1. familjenannorlunda

   Skönt med sällskap i blodtrycksfallslandet;)
   Jag har aldrig varit med någon unge på sånt här, och blod och bända och vrida och liksom lossa tandköttet som man gör med däcket på cykeln .. Äh fy fan vad äckligt. Värre än när han bitit sönder hela tungan ju..:-/
   Tur att det finns folk som klarar av det, och som jobbar där:)
   Svårt imponerad av dem:)

 5. Monica

  Att du kände dig så är bara ett tecken på att du är mänsklig och älskar dina barn.
  Jag beundrar dig starkt, det märks verkligen hur mycket du bryr dig om alla dina fina barn.
  Själv skulle jag aldrig vågat titta om jag varit med, då hade jag börjat gråta eller nåt.

 6. Jenny W

  Tack för att du skriver och delar med dig. Ska med nästa vecka till tandläkaren med min son och han ska med få medicin antar att det var Midazolam för att fixa i munnen. Jag är med nervös. Men du tyckte att det verka fungera trots din lilla incident ;). Mvh Jenny

 7. Jenny

  Tack för att du skriver och delar med dig. Ska med nästa vecka till tandläkaren med min son och han ska med få medicin antar att det var Midazolam för att fixa i munnen. Jag är med nervös. Men du tyckte att det verka fungera trots din lilla incident ;). Mvh Jenny

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing