Allmänt

Sirius:)

Jag bor som (kanske?) bekant i Uppsala.

Vi är en väldigt lagom stad på alla sätt och vis, förutom att det finns sjukt mycket för mycket cyklister som inte har ett uns trafikvett…;) Och att vi har ett skitfult konserthus, Alltså S K I T F U L T. Men annars är det inte så mycket som sticker ut. Jo, det byggs överallt oxå, så man måste köra omvägar, och köra på fel sida av vägen, på trottoarerna och i kringelkrokar. Och det ändras för varje gång man kör där, irriterande. Men förutom det:)

Vi har inte så mycket att skryta med alltså, och det var länge sen vi hade ett fotbollslag som spelade fotboll värt namnet, men nu jäklar:)

Vårt Sirius har minsann gått upp i allsvenskan. Jippie:)

Jag låtsas ju gilla fotboll, och gör det ganska bra;) men att vi nu har ett lag som kanske kan göra en stolt över namnet Sirius igen, det är faktiskt kul på riktigt:) Kanske, om nån frågar så kan jag tänka mig att gå och titta på  hemmamatcherna, (om man får dricka öl;)  )

Lite ointressant kuriosa – jag funderade länge och ganska allvarligt på att döpa Jamie till Sirius:) men kände att alla skulle tro att det var från Harry Potter och det var det ju inte. Nä, men det är ett coolt namn och jag är nu en gång för alla en uppsaliensare i själ och hjärta:)

Nu blev det en Jamie i stället, efter inte helt Uppsalabaserade Jamie Oliver;)  Haha.

 

Idag var det ett räligt tråkväder. Vore ju kul om det blev ljust en liten stund på dagen i alla fall, men inte i dag. Jag och Jamie tog det lugnt på morgonen, som vanligt, det är så härligt att få starta dagen i makligt tempo, Sen for vi till Gränby för att mötas upp med Mirka. 

Hon har dubbla födelsedagsbarn idag, Alice och Oliver fyller tio år:) Med en dotter som inte riktigt önskade sig något hade Mirka ett delikat uppdrag att hitta den ultimata presenten:)

Vi shoppade och sen gick vi och käkade. Sushi till oss och Hamburgare till Jamie.

Samma som alltid, det är så jäkla gott med sushi:)

Sen förflyttade vi oss så att Jamie kunde leka i den lilla ”lekparken” utanför Lindex medan vi drack kaffe.

Massa snack och skratt och sen var det dags att bryta upp och åka hemåt.

 

Hemma slog den stora tröttheten till och jag försökte mota den med mera kaffe, sen en promenad med Doris och sen med att städa. Kan ju säga att det sistnämnda inte direkt gjorde mig vare sig pigg eller glad;) men det  blev ordning på flera skräpställen.

Alltså, är jag ensam om att liksom plocka i ordning saker, och sen ställa dem i ett hörn eller så? Som tvätt tex, jag har sorterat killarnas tvätt och burit upp den, men sen ställt korgen i ett hörn i vardagsrummet för att jag inte hann ( eller orkade mest troligt) vika in den i deras skåp.

Eller post, lägger den i högar för att sortera sen, och sen fylls den på med diverse annat.

Eller saker som inte har något riktigt hem, eller som saknar sin kompis – vantar, strumpor, de hamnar i högar som sen bara blir kvar där permanent.

Jag har två flyttkartonger i vardagsrummet med grejor från killarnas rum som jag gjorde i ordning i somras.. och de känns som att de hör till inredningen nu;;)

Fy fan vad jag är kass på att hålla i ordning.

Jag behöver en Alva! Ni vet, husjungfrun Alva i Madicken. En sån behöver jag. Nån som bara går runt och plockar i ordning, som vet vart allt ska vara och som ser till att det hamnar där. Som drar ett tag med dammtrasan när hon går förbi, och torkar av handfatet i förbifarten. Som håller köksön tom på skit och som ställer skorna på sina platser och hänger upp jackor. Som dammsuger och skurar golv, torkar av skåp och dörrar och bara fixar.

Jag är totalt oduglig på sånt. Och verkar bara bli sämre med åren. Jag är så in i bänken less på att vara den enda som försöker hålla i ordning att jag i stället struntar i det jag med. Inte jättebra lösning;)

 

Jag tycker om när det är fint. Allt på sin plats, allt undanplockat och inget som ligger och  dräller. Men att komma dit tar evigheter och sen tar det en timme innan det fallerar.

Alltså är mitt hem stökigt och rörigt, men jag skiter i det:D Jag har annat att göra än att ha ångest över det.

Och tycker folk att det är illa så är de välkomna hit och städa.

Det går inte en dag utan att jag röjer och städar och grejar, men som nån klok person sagt: Att städa när man har småbarn är som att skotta snö i snöstorm.

Jag har inte jättesmå barn, men de är jättestökiga av sig;) Och deras morsa. jobbar verkligen i motvind.

Nån gång ska nog även jag ha ordning, kanske. Men med tanke på att det inte direkt var tipptopp innan barnen så vete fasen…;)

 

Gick en promenad med Doris när mobilen ringde.

– Hej jag heter XXX och ringer från 3, din mobilleverantör. Ditt abonnemang har gått ut, jag tänkte att du nog är sugen på att förlänga det med en ny telefon?

– Ehh, nä, jag är mer sugen på att säga upp det faktiskt…

– Jaha…. ja du har en månads uppsägningstid, det går bra att ringa kundtjänst..

Jo, för att tänka sig att det skulle gå att fixa direkt är ju dumt;)

Varför jag vill säga upp 3?

Jo, för att deras täckning suger. Jag kan kanske köpa att den är totoalt obefintlig uppe i Hola eftersom jag inte är där nu förtiden, men att den är noll på Wallmans salonger i Stockholm det duger inte. Inte heller att det är noll täckning på flera andra ställen. Urkass i Norberg och noll i Fragg, men det verkar ju vara platsen som Gud glömde så det är ok, men inte i städer. Om än små;)

OCH….att de när man behöver köpa till surf om man förbrukat den en månad inte överför den utan den extra köpta surfen nollställs vid månadsskiftet. Men fuck that. Så jäkla uselt.

Jag hade tele2 förr, och vad jag än tyckte om deras kundtjänst och idiotregler, så hade jag alltid täckning. ALLTID: Hur det var med köpt surf vet jag inte. Jag sa Aldrig mer om tele2 oxå;) men just nu känns det som att det lockar kanske ändå…. lite iaf.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska ha, men 3 har haft sin chans. Bye bye:)

 

 

Jag lagade middag, stekte kyckling och lade den i en ugnsform, blandade creme fraîche med nån burk pizzasås som blev över sen i helgen och hällde över och så in i ugnen. Det blev gott:)

Sen skjutsade jag Trixie och Lovelia till gympan, med intentionen att åka och träna under tiden. Messade både syrran och Janelle på vägen om vi skulle ses där. Vi snackade löst om det igår nämligen, men ingen av dem orkade. Jag tänkte att jag åker väl dit själv då, men det är urtrist på gymmet solokvist så jag var inte jättesvår att övertala på att dricka kaffe på Starbucks med syrran i stället. Hon var på Gränby för att köpa nån present. Vi gick en runda, snackade och så fikade vi.

Bra jobbat, kalorier in i stället för ut….;)

Hämtade upp tjejerna och for hem, lagom tills det var dags att putta i säng smågossarna.

Jag köpte så söta t-shirts till de fyra små, ska visa er så fort jag fotat dem, och de kommer bli så fina så.

Halloween-tema:)

 

Nu är det dags att sova, i morgon är en annan dag. Onsdag tror jag bestämt:)

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

 1. Familjen Lindvall

  Det där med att städa… det är ju verkligen rett evighetsgira och trots att man gör det hela tiden så märks det ändå inte :/ och barnen gör ju verkligen att det hela tiden ser ut som ett bombnedslag även här 😉 nu ser det ut som hej kom och hjälp mig men jag sitter i soffan en då med en kopp te 😉 Orka lixim 😉

 2. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

  Jag som tycker er stad är så fin :D. Förälskade mig i Uppsala som 13/14-åring (osäker om jag hunnit fylla 14 när jag var där). Jag har släkt som bor där så jag tyckte det var helt underbart som då boende i en liten ort vid namn Orsa att få springa runt i en stad med affärer och fina gator. Nu bor jag i Falun och trivs här med, men Uppsala är sån där stad jag blir varm i hjärtat när jag kommer till. Tycker faktiskt Uppsala är finare än Stockholm, antar att man inte får säga så egentligen ;).

  1. familjenannorlunda

   Till mig får du säga det 🙂
   Jag älskar min lilla stad, jag är född här, uppvuxen och har levt här hela mitt liv. Minus ert skitår i månkarbo ?men det är preskiberat;)
   Om jag inte bosätter mig i USA eller Hawaii så kommer jag mest troligt att dö här med, och jag vill inget annat. Det här är min stad❤️med alla sina fel och brister, men jag älskar den ändå ❤️

  1. familjenannorlunda

   Jag har skitbra täckning hemma:) men vill gärna ha det överallt vilket definitivt inte varit fallet med 3. Syrran har tele2 och där jag haft noll har hon haft bra. Så ska det inte vara, definitivt inte när man utger sig för att vara så jäkla bra.

 3. Bodil

  Varför en månad uppsägning när abonnemanget har gått ut? Antingen har abonnemanget gått ut eller så har man en månad uppsägning…… Får aldrig ihop alla konstiga idéer.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing