Allmänt

Hur snabbt kan en dag gå?

Jag sa igår att det var märkligt att det var torsdag igen, och det är verkligen så. Tiden går verkligen snabbt.

Fattar inte.

I morse fick jag berätta för kidsen att vår planerade show med Avengers på Globen inte blev av. Sent i går kväll kom mail om att det av ”produktionstekniska skäl” blev inställt på torsdagen. Häpp, så kan det gå. Det var mingel och allt, så jag kan bara ana hur besvärligt det måste kännas för Loppi som arrangörer av det, men inte så mycket att göra åt.

Vi kommer att gå på lördag i stället, så det blir bra ändå:)

Men då kom de på att de kunde hänga med sin andra förälder i stället, den där som liksom kommer och hälsar på ibland. Det var en umgängeseftermiddag, men de valde bort det i samma sekund som inbjudan till Avengers kom. Men nu valde de tillbaka;)

Han har gett Lovelia och Trixie abonnemang på deras mobiler, och sen dess har jag inte behövt ha någon som helst kontakt med honom. Han tar det direkt via dem.

Bra på ett sätt kanske, men jag är så emot att man låter barnen vara budbärare att jag storknar. Fast vad ska jag göra? Svårt att föra en envägskommunikation när man behöver svar.

Jag orkar fan inte bry mig, jag har bråkat så länge om samma saker, som ändå bara fortsätter, och ingen lyssnar. Det kan inte vara riktigt vettigt att man ska kommunicera via ungarna,. Lite till mans så här så håller nog alla med, men att sen ha civilkurage nog att säga det direkt till vederbörande det har ingen. Och det gäller allt.

Blä.

Men på plussidan ligger såklart att jag slipper ha med honom att göra:)

 

Jamie sov i morse och jag kröp tillbaka i sängvärmen och sen höll vi på att försova oss till kyrkis;)

jamie

På 30 minuter hinner jag kliva upp, klä på mig, väcka Jamie se till så han klädde sig, gå ut med Doris, ta kampen med att smörja in nosen som idag ser värre ut än igår:( men nu på kvällen kanske ser lite bättre ut igen.

Dock är det blodsnusk ö v e r a l l t:/ Hela min säng, hennes lilla hundkorg, och de vita filtarna i soffan är blodprickiga. Så äckligt. Jag hoppas det inte smittas…huuuu. Det blöder inte hämningslöst, men hon river upp det hela tiden. Inte kliar, men ni vet – tvättar lite, slickar lite, skrubbar lite och så torkar hon av sig på nån filt. Uäck. Syrran föreslog halskrage och det hade ju varit kanonbra, om hon nu inte slickade sig om nosen;) Skulle iofs slippa sölat överallt…kanske tar på den i morgon för den sakens skull:) Gud så glad hon kommer bli;)

Vi hann i tid till kyrkis, och jag käkade min yoghurt och hallon (frukosten hann jag inte med hemma)medan jag snackade med andra föräldrar.Som jag gillar de här torsdagsförmiddagarna. Jamie lekte vidare med av av killarna när det var slut, han pratar ofta om just den här pojken och vi ska försöka få ihop det och leka nån dag, men det är så mycket tider som måste tajmas.

Snart så:)

Efter kyrkis sa Jamie att oboy’en var slut så då åkte vi och handlade det då.

Nån frågade i kommentarerna om jag aldrig storhandlade. Att det skulle spara tid.

Mycket bra fråga, och svaret är Nej, jag storhandlar aldrig. Inte i den meningen att jag handlar för en hel månad eller så, eller ens två veckor. Inte ens en vecka;)

Varför?

1: jag får inte plats:) Det går åt minst tre liter mjölk och två liter yoghurt per dag. Plus en eller två förpackningar bröd. Och ett kilo ost i veckan. Ungefär.  Det innebär 21 l mjölk, 14 liter yoghurt, 14 limpor och ett kilo ost i veckan, Det ryms inte i mitt kylskåp. Jo om jag ockuperar alla hyllor förstås, men jag har annat i kylen också. Och nej, brödet bor inte i kylen:)

2: Jag har två minuter med bil till min Ica, fem minuter till CityGross, Coop, Ica Maxi, och willys. Det finns ingen anledning att handla massor eftersom jag har så nära.

3: Bättre att varorna står på affären tills jag behöver ha dem så har jag alltid fräscha råvaror:)

Vi har storhandlat en gång i tiden, men för oss, och för mig nu då, så blev det inte ett dugg vare sig billigare eller enklare. Snarare dyrare eftersom vi handlade massa extra som sen blev dåligt och fick kastas, och besvärligare eftersom man fick ägna sig åt ”skåp-tetris” en timme eller så när man kom hem med de åtta kassarna.

Eftersom jag alltid måste fylla på med mejerivaror och bröd under veckan så gör jag så att jag handlar för kanske halva veckan i taget. Ungefär. Det brukar bli tre stora kassar, plus att det alltid ligger saker utanför:) Typ toapapper, maskindiskmedel, hundmat eller flingor.

Det går in kanske 20 förpackningar mjölk/yoghurt på min översta hylla och varje gång jag handlar blir det en sisådär fyra mjölk och fyra yoghurt, och så står det alltid kvar några sen innan. Har jag bara fyra mjölk vet jag att det är snart slut:) Och en mjölk här är alltså de stora, 1,5 liter.

Jag försöker handla det som är billigt just då, och är det extrapris på köttfärs så tar jag så mycket jag får. Frysen är en bra uppfinning helt klart:)

Kyckling är ofta extrapris på nån sort, och kampanjer är finemang. Man måste tänka lite smart. Storförpackningar är ofta lite billigare i kilopris, och det är ändå lagom till oss:)

I frysen har jag mat så det räcker kanske två veckor, i bästa fall. Varje gång man köper ny frys så blir den ju mindre! De här A-klasserna i all ära alltså, men så värst mycket utrymme är det inte i dem;)

Jag har alltid kyckling, korv och nån fisk i frysen. Äckliga köpesköttbullar med, och fiskpinnar. Och ofta köttfärs då, som ju äts varje fredag här:) Plus diverse matlådor. Och hallon och blåbär, det görs massor av smoothies till mellis. Jag gillar inte färdigmat egentligen, men det är en easy way out, och det blir sånt nån gång per vecka.

Det kanske låter jobbigt att handla så ofta, men jag är ju inte en normal familj, utan det som är en STORhandling för nån med två barn, två vuxna räcker ju inte ens hälften så länge här:)

Spar det inte tid då? Att storhandla? Kanske, men hur lång tid tar det att dra ett varv på affären? Det går snabbt när man hittar. Och den tiden jag möjligen skulle spara in i butiken får jag isf lägga på att inö in varor hemma, på platser där de inte ryms;)

Jag har sällan något emot att åka till affären, det hör till rutinerna liksom. Antingen åker jag ensam, men oftast med Jamie. De flesta vill gärna haka på så är de hemma så får jag stort sällskap. Och då blir det genast mycket dyrare för då plockas det i sminkremover, foundation, chokladflingor och sånt där ”onödvändigt” 😉

 

Så, då har vi rett ut det:) Som sagt en bra fråga, och jag hade antagligen handlat på ett annat vis om jag bott långt från en affär.

 

Jaha, resten av dagen då? Hm…vet inte:)

Jo, jag beställde biljetter till Takida/Stiftelsen. De ska åka på gemensam turné’, vilket ju är rätt logiskt för de har ju iaf samma sångare. Säkert fler som är samma, men jag har ingen koll.

Åh det ska bli kul! Syrran, Mirka, Helen och Karin, och det är en fredag så hejsanhoppsan – här blir det öl och sleepover:) Kan bara bli superbra. Fast inte förr’n i februari.. Å andra sidan…Det går så snabbt.

De fyra minsta drog iväg med den andra föräldern, och jag hade planer på att städa, men gick ut med Doris först, och då ringde syrran. Vi pratade så länge att jag inte alls hade vare sig tid eller lust att städa sen:D

Det skjuter jag så gärna upp. I stället skrev jag lite, och sen skjutsade jag Novalie till skolan, de skulle ha nån spökvandring. Lagom tills jag sen bänkat mig i soffan för att kolla på TV så ringde hon och ville hem. Jag älskar att min box kan pausas:)

Och sen har jag suttit och kollat på Svartsjön, Blacklist, Brottskod Försvunnen, NCIS och avslutade precis med The mentalist.

Borde såklart sova, men är inte ett dugg trött. NU skulle jag kunna börja storstäda men får lov att låta bli;)

Jordan kom upp och var ledsen, jätteont i halsen säger han, så han blir hemma i morgon igen då..

Jamie ropade nyss från deras rum och undrade var Jordan var, och jag trodde att jag skulle få sällskap i min säng, men han somnade visst om. Jamie är inte alls jätteförtjust i att sova i egen säng, han saknar mig ♥ och jag honom så jag är rätt lätt att övertala. Men han får lov att börja natten i sin säng i alla fall. Eller brorsans, för de ligger alltid i samma när jag säger godnatt:)

 

NU ska jag sova:)

Natti natti !

 

 

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Haha, ja reportrarna förvirrar mer än de förtydligar i detta ämne.
   Eftersom vi importerat seden från USA, även om dess ursprung är Irland/ England så måste ju 31/10 vara korrekt tänker jag.
   Och en dag som flyter omkring funkar dåligt.
   Jag tycker ju bara, man måste inte lyssna på mig:) Även om jag gillar att man gör det;)
   Men jag vidhåller 31/10 tills Sverige bestämt officiellt nåt annat. Att blanda ihop det med allhelgona gör en del människor väldigt irriterade och kränkta.
   Der kan man försöka undvika 🙂

   1. Kristin

    Ha ha Tack för svaret! Jag får kolla runt lite i området hur de flesta barn gör här 🙂 Tack också för en härlig blogg!

    Carola Tack:)

 1. Emma

  Har väntat och väntat på några ord om hur det var på adventure zone i rotebro men verkar vänta förgäves… funderar på att åka dit på måndag nu när det officiellt öppnat, var det bra?

  1. familjenannorlunda

   Har en video att fixa bara.. Kolla janelles blogg!
   Janellewetterholm.blogg.se
   Tror jag ?
   Och ja- det var superbra!!!

 2. Magda J

  Doris bölder ser ut som de som min labrador hade Furunkulos. Har hon nära mellan trampdynorna eller på tassarna. Det skall visst vara vanligare på korthårs hundar Doris är väl mera långhårig: Furunkulos kan bero på svamp eller bakterier jag fick olika slags schampo och antibiotika i ett par veckor!

  1. familjenannorlunda

   31 oktober ??
   Alltid samma datum. Och jag tycker att om vi nu importerar en grej så får vi göra det hela vägen. Alltså inte fira lite när vi vill eller det passar utan rätt dag:)
   Ja det är en måndag i år men vad gör det? Det behöver inte bli sent och man kan frångå lördagsgodiset nån gång ibland, det gör bara det hela ännu roligare:)
   Heja halloween 🙂

 3. Linda ❤️

  Det kan vara något som heter hot spot på Doris. Kolla upp det o se om du känner igen det. Det brukar dyka upp vid fuktigt väder. Sen den där karln eller vad man ska säga, herregud!!! Vad är det för fel? Jag Känner igen typen, det är såna som är mammas pojkar! Dom fattar inte det här med ansvar fast dom är vuxna gubbar! Man har lixom barn med varandra o det var man två om från början, lite svårt annars att skaffa dom. Men plötsligt kan man bara säga ifrån sig ansvaret o sluta kommunicera med mamman. För man inte har lust till det. Ordet ansvar finns inte för mammas pojkar! Vet precis typen! Usch o blä! Tänk att dom inte har eget vett i huvudet! Sen när man inte träffar sina barn så ofta så BORDE det falla sig naturligt att prata med mamman då o då, hur mkt man än avskyr varandra. Men det får man lixom lägga åt sidan kanske. För det är ju barnen det gäller. Kommunikationen ska inte skötas mellan barnen. Dom ska inte vara någon mellanhand! Det är inte deras ansvar. Det är HAN som ställt till det. Då får han fan i mej visa lite stake o ta sitt eget ansvar. Så fegt att lägga det på barnen! Ja vad ska man säga? Om inte barnen hade drabbats så hade jag inte låtit han träffa dom om han inte går genom mig först. Det är återigen hans ansvar att prata med mamman, det är ju du som har hand om ALLT o är det nåt får han fan ta sig i kragen o kommunicera med dig när det gäller barnen! Hör han inte av sig alls? Inte ens sms?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing