Allmänt

Patricias nya ögonbryn:)

Patricia har tjatat om att göra permanent makeup på sina ögonbryn sen det kom:)

Hon är ju jätteintresserad av smink, och hår, och stylar, sminkar och grejar mest hela tiden. Och är perfektionist:)

Som tonåring rakade hon, plockade och tja, inte vet jag, men ögonbrynen fick ordentligt med stryk;)

Sen gjorde hon en ögonbrynspiercing, som växte ut. Hon gjorde om den och den växte ut. Hon gjorde om den igen, och den växte ut. Hon gjorde nån annan variant med inopererade diamanter, och det växte ut. Totalt testade hon sju gånger tror jag. Men trots att hon har utmärkt läkkött och har fler andra piercingar som det inte är några problem med alls, så funkade det inte i ögonbrynet. Däremot fick hon ett ärr, så det blev som ett jack i brynet, och det tar tid att fixa varje dag.

Därav har hon länge velat göra något åt det här.

Creative Makeup ligger här i stan, i bästa stan Uppsala, ska tilläggas:) och är en av våra absoluta toppsalonger.

För ett tag sen följde jag med henne dit, och jag blev så kär i stället. Jag är en sucker deluxe för vackra miljöer, och de flyttade för ungefär ett år sen (tror jag, )till fantastiska lokaler. För er Uppsalabor – det är VålaMagasinets gamla lokaler i Kvarnen ♥

Känns lyxigt redan från start:)

creative makeup

Här kan man få hjälp med sin makeup tex till bröllop eller fest, eller gå en sminkkurs…öh vore kanske nåt för mig;) Eller hårstyling, kanske bleka tänderna, fransfärgning/permanent, trådning, eller olika former av permanent makeup. Det mesta inom makeup och skönhet med andra ord,

Förutom bryn  gör de även bl.a. lipliners, eyeliner, inliner, lashliner, fräknar, ögonskugga och de är även superduktiga på att åtgärda sånt som någon annan gjort ehhh… lite mindre bra;)

Vid väntrummet finns en skärm där de visar en tjej som är helt osminkad, men med permanent makeup, tror det är både flera varianter av eyeliner, lipliner, bryn, ögonskugga och nåt mer, och hon är så jäkla snygg! Ser så fräscht ut, och tänk att vakna så varje morgon:)

I just woke up like this:)

I väntrummet fanns en värstingmassagefåtölj som jag hade somnat på stört om jag lagt mig i;) och en Tv-spelshörna, och så bjöds det på kaffe/te.

Patricia var förväntansfull.

creative makeup

Eftersom Patricia velat göra en ögonbrynstatuering länge så har hon ju såklart även gjort en grundlig research och hade bra koll på hur det hela gick till. Jag frågade väl ungefär tusen frågor däremot:)

Möt Annika:

creative makeup

Annika är grundaren av Creative Makeup och grym på permanent makeup. Hon har utvecklat en egen teknik för 3D-ögonbryn ( hårstråteknik) som ger ett naturligt utseende. Annika har jobbat med permanent makeup i tio år(!!) så man kan lugnt säga att hon är suverän:) och det är inte ett dugg märkligt att folk åker långväga ifrån för att just hon ska göra deras tatueringar. Dels från Sverige men även från andra länder, hur coolt är inte det? Hon har även vunnit GULD i SM i makeup två gånger. Respekt.

Om man kan välja den allra bästa, så gör man såklart det:) och dessutom är hon otroligt trevlig också ♥

Hon använder alltid en tatueringsmaskin och inte en sån där blading-kniv som skär små snitt i huden, den förkastar hon rätt hårt;) I stället tatuerar hon varje strå för sig, och liksom blandar med de egna hårstråna så det ser väldigt naturligt ut.

creative makeup

En miljon små burkar med färger stod på bänken intill, så det går att blanda tills exakt den färg man vill ha, som passar bäst.

En sån här tatuering kallas semi-permanent och man behöver fylla i med jämna mellanrum, allt mellan 1-3 år.

Annika började med att fråga Patricia hur hon ville ha sina bryn, och sen fyllde hon i så att det blev så som önskat. Det tog en evig tid:) Men genom att vara noggrann från början blir slutresultatet bäst, och det kändes så tryggt och proffsigt.

creative makeup

Patricia fick godkänna, och de diskuterade hela tiden så att hon skulle bli 100% nöjd.

Och sen fick hon flytta över till britsen. Jag hade somnat på stört där med för den var mjuk och fin:)

Redan i väntrummet hade Patricia fått bedövningssalva på brynen och nu fotade Annika ”före-bilder” och sen satte hon igång.

Det märktes så väl att hon är proffs och kände sig trygg och säker med vad hon höll på med. Att det är så mycket färg är för att hon lägger på lite extra när det är precis nytatuerad så att det dras in lite extra i huden.

creative makeup

När Annika mätte och fixade innan, så konstaterade hon att Patricias bryn var olika form, något som Patricia inte ens tänkt på;) Haha, men när man väl såg det så var det ju en hyfsat stor skillnad i böjen, och även hur tjocka de var. Detta fixade hon nu såklart, så nu är det två perfekta ögonbryn, jämna, och symmetriska.

Här är Patricias bryn före och efter. På så är nära håll så syns ju allt:)

creative makeup

Nog sjutton ser de tatuerade stråna ut att lyfta från huden:)

Här är båda ögonbrynen före och efter.

creative makeup

Det syns hur Annika gjort mer strån under på den ena sidan. Jämna och fina:)

Det här kommer ju inte att synas lika mycket när det är helt läkt, utan då kommer det bara att se jäkligt snyggt ut.

Formen kan man ju bestämma i princip hur man vill ha det, så här gillar Patricia sina, men andra vill ha bredare. Nemos problemas, Annika fixar:) Hon har tvärkoll på vad som passar.

Så här såg det ut när vi gick härifrån. Nytatuerade ögonbryn på en glad tjej:)
creative makeup

Efter någon vecka får man komma på återbesök, för som med alla tatueringar så lossnar färgen lite, och det kan behöva fixas till lite. En del tappar mycket färg, medan andra inte behöver nån påfyllnad alls. Helt individuellt alltså.

Patricia fick fylla i lite på sitt återbesök, men det hade inte läkt riktigt så för säkerhets skull bokades ett till besök in. Det är nu på måndag:) Jag har inte sett henne sen vi var här sist så det ska bli spännande, jag ska visa er det absoluta slutresultatet när det är helt klart:)

creative makeup

Det är bra snyggt alltså:) ♥

 

Nu är det såhär att jag vet att det är många av er som funderat på detta. Antingen för egen del, eller till era döttrar, svärdöttrar, svägerskor eller vem det nu kan vara som ”villhöver” detta:)

Därför är jag jätteglad att i samarbete med Creative Makeup få erbjuda er 10% rabatt om ni anger koden

”Carola10” i bokningen:)

Online bokar ni HÄR 

Vill ni ringa? Ok – 018-105013  Då säger ni koden till den som tar emot bokningen.

Annika är alltså en av de bästa på det här ♥

 

Okey då. Gör det inte jätteont?

Patricia säger ”Nej, det känns men det är inte speciellt farligt.:)”

Nu har ju hon rätt nyligen gjort en tatuering på revbenen och ner på höften som tog typ tolv timmar eller nåt, som gjorde svinigt ont, så hon kanske inte är helt rätt person att fråga;) men man får ju bedövningssalva på. Annika sa att det är mycket värre att plocka ögonbrynen än att tatuera:)

Man har ju olika hög smärttröskel, men det verkar vara helt okey. Så oroa er inte för det.

 

Och glöm inte att Creative Makeup även har en webbutik, som just nu har en del julrea:) Värt att kika in bara för det.

Och för såna som mig som är usla på att sminka, eller för de som vill ha tips, så har de en hel del Beauty Guides också:) Svar på alla frågor gällande pris, konsultationer osv finns även det på hemsidan.

 

Varsågoda, det var kvällens tips, och jag kan med varm hand rekommendera den här salongen:) ♥

 

creative makeup


Kommentarer

  1. Madde

    Sonen är ett stort fan till skylandes och infinita kan alla utan till och är bara 6 år 10 olika element spyros Hoppas hoppas PS dottern älskar eran familj kollar alla program varje kväll båda gamla och nya

  2. Madde

    Sonen är ett stort fan till skylandes och infinita kan alla utan till och är bara 6 år 10 olika element spyros ??Hoppas hoppas PS dottern älskar eran familj kollar alla program varje kväll båda gamla och nya ??

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting