Allmänt

Lucia, och regn:/

Alltså, ett sånt skitväder. I går var det så kallt att jag frös ända in i märgen, och idag regnar det. Ena dagen skotta knädjup snö, nästa halka runt i vattenpölar.

Halt som satan är det åxå, Jag har dubb på mina däck, och får normalt dra på rätt ordentligt om jag ska slira men i detta väglaget så kändes det som att köra på sommarsulor bitvis. Massa olyckor tydligen, och man blir ju aningens stressad av att få polisen efter sig i en korsning, vart ska jag ta vägen?? Hjälp:)

Jaja, snart fryser v’l skiten på igen förstås så det blir väglaget från helvetet.

 

Idag har jag konstaterat att Doris löper. Jag tvättade ju mitt duntäcke i lördags, och bäddade i det i söndags. Rena fina lakan, påslakan, kuddar. Allt rent och fräscht. I morse var det små blodfläckar lite här och var i sängen, och det är inte jag. Inte Jamie och inte nån annan, så den skyldige är hunden. Jag brukar stänga ut henne från sovrummet när hon löper, gillar inte att få min säng nerfläckad, och lägger i stället handdukar i soffan, men nu missade jag det. Bara att bädda rent igen då. Jag har ju just precis ingen tvätt ändå;)

Hon ligger i sån djävlusk onåd att det är inte sant idag, inte för att hon sölar ner min säng, men för att hon stack från Lovelia idag när vi hade skitbråttom till gympan. Loppan skulle gå ut den lilla korta vändan snabbt innan vi måste åka, och på nåt vis hade kopplet inte klickat i ordentligt och Doris drog iväg till nån stor hund. Hundens husse begrep ju att det var smart att stanna eftersom hon skulle leka, så han var bästa snällaste och stannade kvar tills jag kom. Men då kommer vi till den lilla detaljen att Doris skiter högaktningsfullt i att man ropar om hon inte känner för det. Hon är världens bästa på att att komma på inkallning NÄR HON VILL;, men om inte… så tappar hon liksom öronen. OM ni inte säger att jag ska gå en kurs så får ni gärna komma med tips:) Jag har inte tid eller lust att gå på kurs. Att uppfostra hundar kan inte vara kärnfysik, och man ska väl klara av det på egen hand. Kan man tycka:) Jag vill inte gå på kurs, Ok? Lämna iväg henne på kurs är fine däremot, så Fredrik Steen, du är välkommen:)

Så, hon gör som hon vill helt enkelt. Och jag kan tillägga att det finns inte en godsak i hela världen som är tillräckligt lockande för att hon ska komma när hon är på det här humöret. Inget alls. Och vad man då ska muta med, det vet inte jag, har inte googlat än;)

Ok, tips, men snälla tack:)

 

Jaja, vi kom sent till gympan, men det var ingen fara eftersom tjejerna inte skulle göra sitt Luciatåg förrän efter en halvtimme. Samlingen var i god tid innan, tur det.

Deras gympagrupp skulle gå Lucia för alla de andra grupperna, så de var där från 16-20. Lång dag. Jag släppte av dem och drog sen till Gränby och intensivshoppade julklappar:) Hittade det jag tänkt mig, så jag känner mig nöjd med dagen. Jag ska slå in en del nu tänkte jag så att jag  får lite ordning.

Jag har listor:) Får kidsen tag i dem så vet de exakt vad de får och hur mycket det kostat. Men det får de inte:D
Jag är inte jättenoga med att summorna är exakta dem i mellan, men på ett ungefär. Däremot är det ju kul om de har ungefär lika många paket att öppna. Så att inte nån är klar direkt och nån annan sitter och öppnar i timmar.

 

Jag hann med en sväng på det Citygross som ligger närmast Gränby och än en gång insåg jag att det suger jämfört med det jag alltid handlar på annars. Jag hade spanat ut grejor till Jamie, och eftersom han alltid är med mig så ville jag köpa nu idag. Och så fanns det inte där:( Men gahhhh.

I stället fick tjejerna hänga på efteråt till den braiga affären:) Där hittade vi det vi skulle ha, och det känns som Jamie är klar nu. Topp:)

Jag slirade in på gympan till halv sju och kollade på deras grupp. Först Luciatåg och sen vanlig gympa. Det är så kul att se vad duktiga och engagerade ledare de har i den här gruppen. Och tjejerna tycker det är så kul. De påminde om att anmälningen till nästa termin öppnat igår, och att det var grymt hårt tryck, så jag anmälde direkt via mobilen där och då:) Älskar att det går så smidigt nu för tiden. Förr skulle man ringa….

Det som är surt är att de ska ha betalt direkt man anmäler. Förr var det efter ungefär en månad. Nu fick jag hosta upp 2400kr idag, och det är tråkiga pengar dagarna innan jul,. även om jag vet om att det kommer.

Men, så är det.

 

Sen hade jag lovat att hämta Corrinda efter träningen och raskade mig på till Rosendahl och messade att jag var där. ” Var?” frågade hon och jag svarade Stora entrén. I mitt stilla sinne tänkte jag att hon var helkorkad, för det finns liksom bara två ställen att gå ut på och från båda ser man parkeringen.

Visade sig att hon var i Ekeby. I andra änden av stan. Men grattis:)

Bara att susa dit, och hämta henne, och sen hem. Tjejerna var superhungriga och trötta och behövde duscha, men det gick undan och de hoppade i säng inte så långt efter den normala tiden.

I morgon ska jag köra ett varv på Ikea tänkte jag, så håll tummarna att det går i lås.

 

Jaha, hur är det med er då? Hur ligger ni till inför julen? Stressar ni?

Antar det, det hör liksom till:) Men ta det lugnt och kom ihåg att det finns finfina köttbullar på Ica, eller färdig julskinka. Ingen tackar er för att ni stressar, så glöm inte att njuta.

 

Nu ska jag slå in paket:)

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Lisa

    Nej ingen stress här.. 😉
    Vi firar Julafton hos mina föräldrar och dom fixar all mat..:-)
    Sen Juldagen är vi hos sambons föräldrar och Annandag Jul hos mina föräldrar igen..
    Och julklapparna fixade vi redan i Oktober..
    Bara 5 julklappar till julklappsspelet men det borde inte vara så svårt att hitta..

  2. Camilla

    Ingen stress här, alla klappar klara och vi ska åka bort och fira jul så jag behöver inte tänka på.att handla julmat heller. I helgen ska vi göra lite julgodis, igår kokade jag gräddkola.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting