Allmänt

Kokat knäck:)


Oj detta hamnade i utkast istf att publiceras…:/

skrev det i går kväll, men varsågoda 🙂

 

AIdag vaknad jag och var något som nästan liknade Pigg? Händer otroligt sällan, men det är ju bara att ta vara på det och vara extra glad:)

Jag hade en massa att göra på datorn, det är insamlingar ht och dit i skolorna, och jag hade visst blivit klassförälder i Jordans klass…Hoppsan;) Vi heter Wetterholm. Det brukar innebära att man får rådda den ”stora” klassresan i femman. Mycket jobb. Nu hade de valt två från början och två från slutet av klasslistan:) Härligt!

Det var massa småsaker som tog tid, min dator är lite småseg, så det är en del väntan.

Mirka ringde och hade läst att jag skulle till Ikea idag, så då kanske vi kunde luncha? Ja, gärna:)

Jag hade båda killarna hemma idag. Jordan är hostig och har svårt att sova, så han är så trött på dagarna. Men egentligen alldeles frisk:) De skuttade högt när de insåg att de skulle kunna gå in i leklandet:)

 

Jag tackade min lyckliga stjärna att jag satt i motorvärmaren i går, trots att det regnade och var ”varmt” för annars hade bilen varit som en infrusen igloo. Jäkla skitväder. Allt hade frusit på så det är vidrigt väglag lite överallt.

Givetvis hade jag struntat i att tanka i går, tjejerna var så trötta att jag bara ville ha hem dem. Så tanka lite i snålblåst, men strålande solsken:) innan vi puttrade mot Ikea.

In med kidsen i leklandet och så drog vi en repa runt varuhuset. Jag hade en del både Behöver, Villhöver och önskade saker som skulle shoppas. Blommor bland annat. Jag köper alltid Ikeas hyacinter:)

De står länge, växer sig inte tokrangliga och doftar ljuvligt, och är billigare än typ alla andra. Nya glas, och några djupa skålar. Mina tallrikar som jag köpte för några år sen, och älskar, har utgått. Jäkla skit Ikea, så får man faktiskt inte göra! De är blåa, och underbara. Men nu har så många gått sönder att jag måste börja köpa nya. Kan inte ha bara finporslin, utan ett slit-och-släng.

Tja, lite sånt.

Sen käkade vi lunch, hämtade upp barnen förstås:) och snackade massor. Och sen ilade Mirka iväg på Luciafirande på nåns skola och vi hemåt.

Jag lagade massa mat, mer oms e ti ett eget inlägg, för det var en utmaning jag fått:)

Och Lovelia ville göra cakepops.

Men skjut mig om jag någon gång börjar dilla om att gör det igen!;)

Syrran hade en morotskaka över sen i helgen som vi fick med hem, och den skulle det då göras cakepops av. Nä, ni får inga bilder för de blev så in i helvete fula att jag inte ens ville föreviga det;)

Jag var kladdig om fingrarna dessutom. Det var ju enkelt, bara röra ihop sockerkaka och färskost, in i frysen en halvtimme, smält choklad och doppa. Mmmm. Sen när är att chokladdoppa förenat med något annat än skitmycket meck? Nä, fy farao. Inte var det speciellt supergott heller;)

Men ungarna gillade och de ligger nu i frysen,

 

Kvällen fortsatte i köket, men nu i mamma och pappas kök.

Jag kan inte koka knäck. Jag har försökt flera gånger hemma, men det blir bara skit. Så nu har jag bjudit in mig själv till mamma och pappa, som alltid får hjälp av syrran att göra knäck och kola.

knäck

De, eller vi nu då:) kokar i micron och det blir alltid supergott.

Jag fick en försenad födelsedagspresent av syrran.

grytlappar

Grytvantar som går upp till armbågarna och har lite mera grepp än vanliga:)

grytvantar

Tydligen använder flygvärdinnorna sådana här, till något, vad vet jag inte:) Det står SAS på dem och är köpte vid nån utförsäljning, och jag älskar dem redan!

Jag ville helst inte ta av dem alls, men det var så svårt att skala mandel och pytsa upp knäck med dem på så jag var tvungen;) Dock hade jag dem som vantar när jag åkte hem;)

Perfekta när man skulle lyfta in och ut en stor glasskål full med kokande knäck från micron.

koka knäck

Love 🙂

 

Även kola kokades.

kola

Det här kan jag göra, och brukar koka en eller två omgångar till hemma, men det är roligare med sällskap:)

Kom hem för en stund sen, och har grejat lite i köket, och nu är det sovdags:)

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Vanliga ugnen ? Det har jag aldrig testat! Däremot i micro med massa hushållspapper 🙂 blir asbra men är söligt 🙂
      Ska testa ugn nästa gång ?

  1. Lisa

    Åh vilka söta ugnsvantar! Såna hade jag också velat ha..
    Dom jag har hemma bränner man sig ju bara på det man ska ta ut ur ugnen helt värdelöst 😉 :-/

  2. Lillgammal

    Alltså du är så grymt effektiv!
    Imponerad över hur mycket du faktiskt gör under en ”vanlig dag”.
    Heja dig! ♥️

    Carola: Tack:) Och vissa dagar ligger jag på soffan och tittar i taket:) så det jämnar ut sig, haha.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting