Allmänt

Jag blev på allvar irriterad, taskigt nog;)

Som ni vet så har vi sjukstuga här hemma. Till och från sen innan jag åkte till London!

Slutet av november så blev Jamie sjuk och kräktes, en vecka senare var det Jordan, Lovelia och Trixie. Sen några dagar och så Novalie. Några dagar till och så Corrinda.

Så gick det en vecka. Det gick en vecka och två dagar.

Igår messar Robban mig när jag är och handlar: Jag är sjuk. Kan du köpa cola?

Med darrande fingrar messade jag tillbaka och frågade vad för slags sjuk? I mitt stilla sinne hoppades jag på feber och hosta.,,men nejdå. ”Magsjuk”

Men fansjävlarhelvetesförbannadeskit.

Jag hade på allvar föredragit att ungen varit bakfull;) ( han är 16 år) men när jag föreslog den möjligheten för honom så blev han hyfsat sur;) Han är inte alls den typen av unge, så att bara insinuera att han skulle ha druckit var en grov förolämpning. Jag är alla andra dagar väldigt väldigt glad över att han inte är ett dugg intresserad av alkohol, men det hade som sagt känts som ett bättre, mindre smittsamt alternativ.

Men så var det alltså inte, utan de här jäkla virusen snurrar runt här hemma, och däckar barnen i åldersordning, som jag nog skrev förut. Märkligt. Och jag känner hur det snosar mig i hasorna, och för extremt bråttom att få ordning på allt, för tänk om jag däckar? Då blir det besvärligt. Ta i miljoners trä.

Kanske ska köra på min mormors råd: ”Ta en ordentligt whisky varje morgon så håller du dig frisk”.

Problemet är väl bara att då blir det besvärligt att köra bil sen;) förutom att jag inte alls gillar whisky då.

Men igår när det stackars barnet messade mig så blev jag så gruvligt förbannat och irriterad. Ja, på honom. Helt orationellt och jäkligt taskigt, för han gör det ju inte med flit direkt. Men jag kände verkligen hur trött och ledsen jag blev. Det är för nära jul för att vara kul.

Det gick ju över, jag begriper ju att det inte är vettigt att ens bli arg, men det är svårt att styra över känslor.

 

Han är instängd på sitt rum, och jag har placerat en stor flaska handsprit utanför. Inte för att det hjälper, vi har varit noga med att tvätta och sprita hela tiden, trots det snurrar det.

Jag önskar att någon kunde uppfinna en desinficerings-granat. Som man bara lät ”explodera” och så var allt sanerat in i molekylnivå. det borde väl inte vara så svårt?

På fältsjukhus och sånt där förr i tiden så vet jag att de rökte ut smittor. Med nån gulaktig rök. säkert svavel, nyttigt och bra. Inte för att det funkade direkt;) men nån utveckling av det och jag kommer vara storkonsument.

Hörde på nyheterna för ett tag sen att det är på G med ett vaccin mot vinterkräksjukan, och jublade högt. Men så visade det sig att det 1: var typ tio år bort. (VAddå snart liksom?) och 2: skulle tas fram främst för u-länderna där de dör som flugor av det.

Ja, det är såklart tråkigt, jag menar inte att de inte ska få det, men hallå, Även om vi inte dör på riktigt så ofta av det här hemma, så är det dödligt jobbigt att gå och vara rädd för att drabbas.

Så, rappa på nu, ett vaccin mot allt kräk, tack. De har ju lyckats finemang med ColdZyme, så varför inte nåt som slår på magbaciller?

 

Jaja, förutom den oresonliga irritationen som drabbade mig en stund igår, så har helgen varit fin:)

Vi städade hela lördagen. Jag smet en stund för att köpa nya dammsugarpåsar, och åka via tippen med återvinning och skit, och lämnade kidsen hemma, städandes;)

Nu är det inte alls klart, men det är väldigt mycket bättre än innan. de har plockat upp massor som låg på golven och på hyllor och bara drällde.

Mina barn är specialister på att bara droppa saker. Allihopa. Strumpor – av med dem och så kasta runt dem i hela huset, de ska definitivt inte vara i närheten av varandra, så det finns en möjlighet att para ihop dem sen;)

Godispapper….det äts godis på lördagar här, men pappren plockas hela veckan…

Skor, mössor, leksaker, badkläder, gympapåsar, reflexer, småskit. Allt bara droppas.

Så det är bara att fortsätta. Vi fick undan mycket så det blir enklare att bara damma och dammsuga.

 

Jordan var skruttig i lördags och även Novalie, så de låg i varsitt hörn av soffan och kollade på TV medan övriga städade, och på eftermiddagen såg Jamie slirig ut, och vaknade med hög feber på söndagen.

Nån variant av influensa verkar det vara, fast kort. Feber, halsont, hosta och ont i kroppen.

Jamie ligger ju näsa mot näsa med mig, så det är väl bara en tidsfråga. Jag ska iväg nu och köpa med ColdZyme för min var visst slut. Så sätter vi den på ett ordentligt test. Jag vet ju att den funkar suveränt i förebyggande syfte, men frågan är om den pallar influensa. Som jag ju då skrev för några dagar sen att jag aldrig haft….haha, jo vi får välan se;)

 

På kvällarna har jag antingen städat eller slagit in julklappar. Det börjar arta sig, de flesta är inslagna i alla fall, och jag börjar får kläm på vad som måste kompletteras.

Igår hade jag sällskap av Corrinda, och Michel Scoefield, vi kollar på Prison Break:)

Nu ska jag sätta mig i bilen, hämta ett paket på ICA; och åka till apoteket.

Vi hörs snart 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Nina

    Ger mina barn proviva ! Vet ej om det hjälper. …….Men äldsta har då inte varit magsjuk på 4 år före det hade han det nar han var 2år peppar peppar. (11 nu) Hon som är 3 har varit det en gång peppar peppar. ….. semper magdroppar ska ju vara bra ……Man kan ju låtsas att det hjälper 🙂 dricker det sj med . Har jobbat I vården med gamla klarat mig bra hittils. Eller så är man inte lika mottaglig som endel .

  2. Linda

    Klorin hjälper inte heller mot calisi, som många tror!! Det enda som hjälper är Virkon! Vet tyvärr inte vart det finns att köpa men det är det vi använder på mitt jobb:)

  3. Birgit

    Handsprit hjälper inte mot caliciviruset. Man måste tvätta händerna väldigt ordentligt med tvål och vatten. Det är det enda som biter på viruset.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vet. Men handspriten funkar på andra virus:) och vi har en påse gott och blandat av lite allt möjligt spännande 🙂
      Givetvis tvättar vi händerna innan handspritning 🙂

      1. Birgit

        Ja trodde nog inte annat än att ni tvättar händerna också men många tvättar inte händerna tillräckligt länge efter toabesök,, det kan man se på offentliga toaletter. Man kan behöva lära barn hur man ska tvätta för att minska på smittospritning av magsjukan.. 🙂

      2. Sandra

        Tyvärr biter inte handsprit på något virus alls! Handsprit biter enbart på bakterier. Handsprit ska dessutom inte användas i hemmen utan enbart av vårdpersonal. Sök på nätet och se det klipp på Aftonbladet där en expert berättar om baksidan med handsprit 🙂

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Äsch! Jag är vårdpersonal i hemmet:) Jag har aldrig hört att det är fel att minimera smittor och tänker inte sluta använda handsprit. Vet ej vad den expert du hänvisar till säger men det finns många experter som förordar det så jag kör på:)
          Handtvätt med tvål upp till armbågarna, och så handsprit på det och man har gjort vad man kan för att skydda sig. ?

  4. Kicki

    När Robban friskat på sig och ingen annan är sjuk, ta en ordentlig grovstäd med klorin i badrum och ytor där man tar mkt! Det använder vi när vi städar ur efter kräksjuka på äldreboendet där jag jobbar, enligt hygiensköterskan är det det ända säkra sättet att döda bakterierna.

    Carola: Klorin säger du:) Jag älskar att höra det, för jag har skurat med just det i alla år, och även idag:) Kommer skura varenda dag resten av året:)

  5. Kim

    Det finns redan något som går på magsjukevirus! Kolloidalt silver. Har inte varit magsjuk sen jag införskaffade det för första gången för drygt två år sen och då har vi ändå haft riktigt magsjuka brorsbarn här som bott över lovet och ingen av oss i familjen drabbats då vi har huttat silver silver några gånger per dag. Prova, finns att köpa på bodystore.se bla
    ??????

  6. Annelie

    Du vet väl att apotea.se har billig coldzym 144 kr just nu och där kan du även prenumerera!! Perfekt såan alltid har hemma!!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja. Jag handlar alltid det därifrån. Fick hem ett paket idag från apotea. Men. Av nån idiotisk anledning hade jag inte beställt ColdZyme ? Trodde jag hade kvar hemma men kidsen har norpat.
      Suger att betala mkt mer men nu fick det bli så. Prenumeration hade jag ingen koll på, tack ?

      1. Annelie

        Apotea är helt outstanding både vad gäller priser o levtider!! Prenumerationsknappen sitter vid köpknappen om du klickar in på varan!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting