Allmänt

God dag Kung Bore, och lite mindfullness;)

Vaknade han nu, Kung Bore? Vem väckte honom i så fall? Och varför måste han bli så aggressiv, taskigt morgonhumör kanske, det kan jag relatera till;)

Vi har cirka fjorton minusgrader nu, och det är riktigt kallt om kinderna när man går ut. Man blir sådär flammigt rödblossande på kinderna och så kritvit för övrigt. Ser inte riktigt riktigt ut. Och temperaturan ska fortsätta falla. Kung Bore… var hälsad, men ta det gärna lite lugnt 🙂

Som av en händelse så gick jag förbi värmeväxlaren just. Och hörde hur det droppade. Hm?

För ett tag sen noterade jag att det som stod därunder var vått. Det är en korg med lite gummiband och vikter, eftersom det är där jag har alla träningsredskap. Jag tänkte inte så mycket på det eftersom det kändes mest fuktigt och ungarna hade lagt nån blöt handduk där efter att de varit i simhallen. Nu kan jag dock konstatera att det är något som läcker och det läcker rätt ordentligt.

Jag hatar när det krånglar.

Den här värmeväxlaren är drygt fem år så det borde ju inte vara något stort fel kan man tycka, men man kan ju aldrig vara säker. Garantin har precis gått ut så det vore ju inte så konstigt om det får för sig att rasa. I våras fick jag en ventil utbytt på den, det gick precis på garantin, och det var ett känt fel. Sånt gör mig fett irriterad. För om felet är känt, och det alltså inträffar hos väldigt många exemplar av Vattenfalls värmeväxlare, så bör det rimligtvis bytas ut kostnadsfritt oavsett NÄR det inträffar. Nu hade jag bara tur att det blev då och inte en månad senare. Och nu läcker något. Jippie.

Eller not.

Ja, givetvis har jag försökt hitta var det läcker, men jag bara bränner mig på alla skitheta rör som går där, och gav upp ganska direkt. Jag har ingen lust. Så på måndag blir det till att ringa Vattenfall och så får de komma ut och ta löjligt mycket betalt för att titta på det.

Egentligen så kan jag tycka att värmeväxlare och service av den borde ingå i fjärrvärmen. Väldigt svårt att använda fjärrvärme utan den nämligen;)

Samma med routrar och boxrar, Men då skulle väl inga pengar tjänas;)

 

Måste rensa avloppet i badrummet åxå, det börjar stoppa upp. Men det var ganska länge sen nu så det känns som hyfsat ok.

Jag lägger till på min önskelista: Jag vill ha en vaktmästare:)

– Vaktmästare (snickrar, rörmokar, fixar)

– Trädgårdsmästare

– Kock

– Teknik-kunnig inom allt, data och tv, och all annan el med kanske är lika bra:)

– Hembiträde/Butler ( plockar, plockar, plockar)

Har jag missat nåt?

Den här personen ska vara lång, bredaxlad, muskler, tatuerad, trevlig, social, klok, smart, manlig och inte mesig. Tror det var allt:D:D:D:D

Nädå, jag hoppas att ni vet att jag skojar? Eller lite sanning är det såklart, jag skulle gärna vilja ha någon som tar hand om allt krångel. Så kan jag få göra roliga saker.

 

Idag kom Helen och Mio förbi på lite kaffe och snicksnack. Hon skulle vidare sen till Arlanda för att hämta upp ett stycke barn som varit i Usa.

Ungarna försökte få med Mio in på rummet för att leka, men han var svårflörtad och ville hellre käka upp mina cornflakes;) Jordan, Jamie och Lovelia kom igång med nån rolig lek inne på rummet, det är inte alltid de gör det. Allt för ofta är det lite väl mycket tjafs, men idag har de lekt bra både inne och sen ute. När Helen åkte så värmde jag på min vetekudde och lade mig på sängen med avslappningsband i öronen. Jag har så ont i nackmuskeln på höger sida att jag storknar. Det är delvis pga träningen i måndags men sen kan man ju knappast säga att det hjälper upp det hela att ligga som en död sill i soffhörnet och glo på serier:)

Jag låg där en timme, slumrade som vanlig till en stund, men lyckades ändå slappna av i hela kroppen och sen har det känts bättre.

Vill ni ha ett hälsotips så är det just att öva avslappning. Mindfullness.

Ja, det låter som hittepå och bullshit jag vet, jag var extremt skeptiskt till det jag med. Innan jag provat. Och inte bara testat utan verkligen gett det en ordentligt chans.

I skolan(Hälsocoach) så fick vi i läxa att öva avslappning en kvart om dagen, Den svåraste läxan ever! Men också den mest lärorika. Det är inte så enkelt att släppa på alla spänningar man har i musklerna, speciellt inte om man haft dem längre. Lägg till spänningar av stress,…

Det gäller att hitta nån form av avslappning som man gillar, annars blir man bara irriterad och ligger/sitter och retar sig på saker. Jag har en cd, som jag fört över till mobilen, som vår coachinglärare gjort. Så inte nog med att jag får avslappning, jag får också en flashback till skolan:) Jag gillade henne, så det känns tryggt och bra med hennes röst i lurarna.

Finns massor av appar och band, så leta reda på något ni gillar, med eller utan röst.

För mig funkar det som kallas Muskulär avslappning bäst. Det är i korta drag när man för tanken till de olika delarna av kroppen och slappnar av. Inga konstigheter och inget flum. Jag är alldeles för basic och med fötterna på jorden för att se målbilder och tänka mig ett ljus i kroppen. Däremot att placera mig på ett ”smultronställe” kan funka. Haha, det låter ju flummigt om något, men det handlar om att liksom tänka sig till en plats, verklig eller påhittad, där man känner sig lugn och relaxad. Vad som är ens smultronställe vet man kanske inte, men förhoppningsvis så visar sinnet det. Jag tänkte mig att jag skulle ligga i en skog, i grön mossa och lyssna på en bäck eller så. Det kändes trevlig.

Och i mitt sinne ploppade omklädningsrummet på stranden i Årsunda upp:)

Att sitta där, i kvällssolen med ryggen mot den varma träväggen och titta ut över sjön, höra vågorna och ha en kopp kaffe i handen… ren avslappning för kropp och själ tydligen. Jag försökte flera gånger att styra tankarna så att jag låg i den där jäkla mossan, men nope. Hamnade alltid på stranden:)

 

Jag har flera kompisar som är tokstressade och som jag verkligen försökt få att testa och ingen gör det. Antingen är jag en värdelös coach, risken finns, eller så är folk för hyper helt enkelt och att bara tänka tanken att ”slösa bort” tid på att slappna av känns stressande?

Nu har jag ju inte tagit de här kompisarna och satt dem i en soffa, slagit på vågmusik eller nåt och tagit fram mindfullness-rösten. Ni vet, den där man talar lugnt, lågt och långsamt, och sen liksom tvingat dem att slappna av. Kanske är det jag borde göra?

Jag har mer försökt berätta om fördelarna, men därifrån till att de själva gör verklighet av det är steget gigantiskt.

Så, ärligt nu då: Kör ni med avslappning och mindfullnessövningar?

 

Nu ska jag fortsätta slappna av i min soffa här, ( är mest bara slapp, haha) och köra igång lite Prison Break. För givetvis så saknade jag det så, att jag kände att jag var tvungen att se de första tio avsnitten eller så, som jag hoppade över när Corrinda började kolla:)  Som jag tjatat om så har jag sett den här serien och trodde att jag kom ihåg, men efter sista avsnittet och med en ny säsong i analkanade så behöver jag se hur det hela började.

Och ja, kanske att jag fick lite Lincoln-abstinens;)

 

Tack för era tips om serier! Jag har flera av dem som jag har tänkt börja se, men inte kommit till skott, men nu ska jag. Plus alla böcker som jag har ligger i ”ska-läsa” listan….holy smoke:)

Jag behöver verkligen den där vaktmästaren/hembiträdet:)

 

Nu så …. nog med svammel för idag!

Tillbaka i morgon, med svaret på cliffhangern från idag! Glöm inte att kolla in:)

…..

…..

….

Nä just det ja, jag hade ju  ingen cliffhanger…. sorry för det, men ni kanske kikar in ändå:)?

Puss på er ♥

 

 

Kommentarer

 1. Carina H

  Ja. Du har det inte lätt med läckande lite här och där ,borde räcka med det och som vanligt händer det nåt när garantin har precis gått ut. tycker att det inträffar rätt ofta när det gäller el prylar. men som vanligt skulle man få nån krona över nån månad så skulle det ju kunna vara roligt att få spendera den på nåt annat än skit som går sönder. detta med vetekudden är ett utmärkt hjälpmedel. har 2 st och har ofta en på nacken och korsryggen, vete sjutton hur jag skulle klara mig utan. men som du skriver så ligger man ju också som en soffpotatis i soffan och inte undra på att man har ont.Ha en fortsatt trevlig helg.

 2. Madde

  Kolla om vattnet som läcker är grönt. Då är det pyraninfärgat och då är det Vattenfalls ledning som läcker. Då bör de fixa det utan kostnad för dig. Är det klart vatten är det troligtvis läckage i ditt eget system och då får man ta en VVS:are på det om du inte har någon form av servicetjänst på växlaren från vattenfall. Några tips från en som jobbat med fjv på ett annat bolag ?

 3. Linda

  Cliffhangers är ett säkert sätt att få mig att sluta läsa en blogg. Tycker det är så löjligt. Har du något att säga, men säg det då. Inget jkla fjant. Du är ursäktad om du är 14 år men är du myndig är det bara fjantigt. Hahaha hatar det tydligen mer än jag anade. 😀 Din blogg läser jag för den är rolig och att du delar med dig av ditt normala liv. Ingen uppstylad fasad för att verka bättre än du/ni är. Och varför skulle du det? Du är ju bäst som du är! 🙂

 4. Susanna

  Precis därför jag gillar din blogg rak och ärlig inte massa cliffhangers.. inte tulpanbuketter på marmorbord utan verkligheten som det är och ser ut hos de flesta av oss. Ingen konstig fasad…. din blogg är en favorit och jag går in och läser varje dag för att jag vill. Kram

 5. Karin

  Härligt att det är strandbaden som poppar upp i din hjärna =)
  Det är ju himla fint där.
  Jag lovar att jag kikar in här igen i morgon, och det gör jag med nöje, för jag gillar din blogg, och jag gillar att den är utan cliffhanger =)
  Kram

  Carola: vilken tur, jag suger på cliffhangers:)
  Jamen Strandbaden har en speciell plats i mitt hjärta<3 Det är barndom, lycka, frid, ro och det var en sån jäkla fristad under den allra första sommaren då allt hände. Det enda stället jag verkligen kände ro på var där. Det enda ställe jag sov på….Det enda ställe där ingen postbil kom och sabbade friden. Att jag dessutom klarade av att campa ensam med fem,sex, sju ungar stärkte mig mentalt:)
  Jag kommer alltid att älska Årsunda och Strandbaden.
  Och så fort det blir nån liten sommarstuga till salu där ute på udden så vill jag ha den:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing