Allmänt

ParkMan:)

Idag har jag ett samarbete med ParkMan, som jag verkligen vill att ni läser, det kommer underlätta er liv nämligen:)

Jag har använt ParkMan länge nu och älskar den. Det är alltså en parkeringsapp. Funkar på alla smartphones och är såklart gratis att ladda ner.

parkman

Det är ingen hemlighet att jag liksom inte gillar vare sig p-vakter eller p-automater. Jag blir topp tunnor galet irriterad av automater som är så långsamma att man fryser fast i backen om det är minusgrader, eller automater där jag inte begriper vad jag ska göra. Många nya är helt omöjliga, ju mer moderna ju längre tid tar de. På ett av de ställen jag tränar har de precis satt dit en ny mackapär och den suger. Det tar sån tiiiid, och den förra snodde  kortet av en ibland. Som jag varit arg.

För att inte tala om de som bara tar mynt! Vem åker omkring med en påse mynt i bilen? I Uppsala kostar det typ 25-30 kronor för en timme, det blir många slantar att förvara;)

Med ParkMan appen så klickar du i hur länge du vill stå, på minuten, och sen startar du den. Säg att du ska till tandläkaren och beräknar att det ska ta en timme. Du klickar i det, och sen är du tillbaka efter femton minuter. Då avslutar du parkeringen och betalar bara för dina femton minuter.

Eller så är det förseningar och du blir kvar hos tandläkaren i tre timmar. Då öppnar du bara appen och förlänger din parkeringstid. Utan att behöva springa ut till bilen.

Jag har ofta önskat att det skulle finnas en sån här grej, alltså innan internet var uppfunnet typ, och nu finns det:)

Man behöver inte ens kliva ur bilen för att betala. Det gillar min mobil som fryser;)

parkmanInte nog med att det är enkelt att betala, Appen visar dig vart det finns lediga platser. Här körde jag och letade efter en ParkMan-.parkering och hade appen öppen.

parkman

Svängde in, parkerade och sen tar det ungefär tre sekunder att använda. Perfekt när man är sen, bara att fixa på språng.
parkmanJa min bil är så smutsig att man skäms, ska åka och tvätta den snart men det är liksom ingen idè när vädret är såhär.

parkman

När man registrerar sig så anger man sitt betalkort och sen dras månadens parkeringar i början av nästa månad. Man betalar i efterskott alltså, och behöver aldrig fundera på om man har pengar på kortet just i parkeringsögonblicket:) Man får även med ett kvitto, så man ser att allt stämmer. Så himla enkelt och bra!

ParkMan funkar i dagsläget i hela Uppsala och inom tullarna i Stockholm samt hela Danmark och Finland, och den är under utbyggnad, vet att Linköping tex är på tur.

När man går med så kan man skicka gratisparkeringar till sina vänner, och ju fler som använder den ju bättre blir den.

Jag älskar den här appen, och det enda jag skulle kunna ”klaga” på är mitt minne;) Det har hänt att jag åkt iväg utan att avsluta parkeringen och det är ju lite surt, men eftersom man alltid har en sluttid så handlar det ju inte om dagar. Vet att jag gjorde just det en gång på sjukhuset när jag var inne med en nyfödd Lovelia för att göra hjärtultraljud. Jag var helhispig och vi checkade in på parkeringen men glömde att checka ut… Det blev dyrt skulle man kunna säga.

Det händer aldrig med ParkMan eftersom man har sin sluttid..Perfekt även för virrpannor alltså:)

Faktum är att den verkligen är virrpanneanpassad;) eftersom appen påminner dig 15 minuter innan parkeringen avslutas, och det finns en funktion i den som man kan aktivera som påminner om den aktiva parkeringen så fort man är tillbaka i bilen. OCH om man helt lämnat hjärnan hemma så visar appen var bilen står dessutom:D

 

ParkMan vill såklart att just NI ska testa den så får ni en gratis parkering upp till 100kr  om ni anger koden: CAROLA  (Följ länken för att ladda ner appen eller ange koden.)

 

Den här skylten ska ni leta efter alltså, ser lite olika ut, ibland sitter det bara en dekal på p-apparaten, ibland en hel skylt som här. Ladda ner, och slipp stressa tillbaka till bilen:)

parkman

Kommentarer

  1. M i Bålsta

    Men så bra!
    Du skriver hela Uppsala,innebär det även lasarettet ,tror du?
    Borde väl göra det i alla fall .Ska absolut satsa på att använda den mappen.
    Många kramar o ha det så gott!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Den funkar inte på alla parkeringar, men det finns ParkMan parkeringar över hela stan. Det är som vanligt, parkeringarna har olika ägare, de hyrs ut till olika bolag, de har olika aktörer att använda för att betala. Vet ej alla specifika. Så ibland får man betala som vanligt, och då surar jag 😉
      Vänjer man sig vid, och vet att det finns ett asbra alternativ vill man inte backa till stenåldern 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting