Allmänt

Shop ti´l you drop:)

Innehåller adlinks 

Hu, jag har ägnat två dagar nu åt some serious shopping.

Jag har gjort ordentliga fynd, men är inte helt nöjd med att bränna massa pengar:) Dubbel känsla alltså.

Men det är ju fetfina reaor nu och det är bara till att passa på.

Jamie och Lovelia har fått varsin ny jacka, ordinarie pris 1200kr, nu 400kr och alla ungar har fått ordentliga vantar. De har, men det är inte alltid de hittar paren;)

Sen har jag handlat till mg själv. En ny vinterjacka. När både Corrinda och Patricia lite försynt frågat: ”Mamma, NÄR ska du köpa en ny jacka?” så inser man ju att det är dags. Jag tycker det är sjukt tråkigt att köpa tjocka jackor. Sist jag gjorde det var 1993 när jag väntade Janelle och inte fick rum i min gamla:) Eller nä, jag har nog köpt någon däremellan, men det är inte ofta. Sen har jag fått en av en av mammas vänner, och jag har fått en Canada Goosekopia av syrran, Det är värdelöst att frysa, men fy vad jag avskyr att lägga pengar på klumpiga, fula tjocka jackor, jag vill ju helst bara gå runt i skinnjacka.

Sådana har jag noll problem med att köpa, och fast jag har ett helt gäng så råkade det komma med en när jag beställde skidkläderna från Cellbes;). 

cellbes

Jag älskar skinnjackor, även om de är fejk:) Den här hittar ni HÄR  Jag har dessutom en tröja i exakt den där rosa färgen, så jag ser framför mig hur snyggt det kommer bli:) Hej våren, välkommen.

OM jag ska räkna så har jag nog en… nävafan, vi ska INTE räkna förresten:D

Nåväl, idag köpte jag mig en enkel vanlig svart vinterjacka, inte för tunn och inte för tjock. Lagom pris med sina 300kr, nedsatt från typ 900:)

Men, det riktigt roliga, och svettiga vi köpte idag, för syrran var med;) var hjälm. Jag HATAR att ha hjälm, jag har ju svårt att ha mössa på huvudet och en hjälm är ren och skär tortyr. Men eftersom ni skällde så på mig när jag inte hade det och att det är svårt att motivera för ungarna att inta använda en, så måste jag ju. Jag vet inte om jag har så värst mycket vett i huvudet att skydda, men det är ju synd om det som finns rinner ut;)

Jag funderade på Robocop-varianten?

robocop

Med brillorna i form av visir. Syrran gapskrattade och sa bara” Nä”. ”Vaddårrå?? ” Jag kände mig rätt cool.:) Jag fattade inte riktigt innan hon drog på den själv, DÅ begrep jag:)

(Och mitt mobilskal är Book of Magic spells och inget annat)

Sen ägnade vi över en timme, säkert närmare två åt att prova igenom alla hjälmar de hade på Stadium. Eftersom jag verkligen inte vill ha någon så vill jag ju lägga ner så lite pengar som det bara går, utan att det blir en dålig. Det var svettigt  och varmt och håret stod åt alla håll och kanter och alla hade fel och var fula. Till sist bestämde jag för en. Bara för att ändra mig när killen vi rådfrågade sa att det var 20% på reapriset för Stadiummedlemmar. Den jag bestämt mig för var ju inte på rea….No can do. Så då  började stora omprovningen:för att hitta en med röd prislapp.) Snåljåpen ni vet. Eller ekonomen:) Till sist blev det den här. Lite rolig med de randiga öronflärparna i alla fall. Satt bra och var på rea:) Och det rosa matchar min skidjacka.

IMG_4896

Och brillor till. Fy fan:) Man är ju inte direkt sitt snyggaste… Men fäller man ner brillorna är man typ osynlig;)hjälm

Brillor, hjälm, jacka, skidhandskar – alla ordentligt nersatta, med typ halva priset och så 20% på det:)

Rea är kul! Syrran köpte en hon med, men nu har jag glömt om den var svart eller vit. Vi provade så jäkla många!

Och sen var det ju det vi verkligen var ute efter, nämligen slalomskidor. Eller carvingskidor kanske de heter nu för tiden., vad vet jag.

När vi hyr utrustning så kostar det drygt 400kr per gång, och köper man det så blir det ju en engångskostnad som man tjänar in rätt snabbt. Det har jag räknat ut alldeles själv, det ni:) Eller lite hjälp av syrran kanske;) Vår tanke är att vi ska ha det här for life. Och med tanke på att jag tänker bli 125 år, minst, och fortsätta åka slalom hela vägen så kommer det bli många gratisåk:)

Syrran har googlat och frågat en kollega som kan, och så frågade vi tre olika säljare. Vi är ju inte nybörjare. Men vi är inte heller avancerade åkare. Medel mest troligt. Ja, men då ska man sen bestämma massa om hur och var man ska åka. En jäkla djungel, som vanligt när det gäller nåt man kan nörda ner sig i;)

Jag vill kunna åka snabbt, och puckelpist, och i preppade backar, och alla backar för den delen. Hur svårt ska det vara att skriva just så på lapparna med info;)?

Till sist bestämde vi oss för en skida, som ska få deras specialvallning  och bindningar, och är klar att hämtas på fredag. Check. Nedsatta 1700kr. Najs.

Kör på våra gamla pjäxor, som jag mindes som grymt sköna. Nu när jag letade reda på dem och stoppade i fossingarna så vete fasen om de var några tiopoängare, men de går i alla fall att fälla ut så man får av och på dem enkelt. De vi hyrt har varit skitsvåra att både få i foten, men sen av…. holy smoke. De duger i år i alla fall, och så kan vi köpa nya nästa års rea:) Man ska inte shoppa ihjäl sig.

 

pjäxor

Skidorna är vita med grå/silvriga detaljer. Blir snyggt det här.
Åkte hem och lät ungarna garva åt mig i hjälmen, så det är klart liksom. Men de var förvånansvärt positiva till den faktisk;)

Corrinda sa till och med att den kunde hon låna om hon skulle åka nåt mer, den och min nya jacka. Det är bra betyg.

Vi åt middag, och körde en diskmaskin så jag sen kunde diska de nya tallrikarna jag köpte på Ikea i veckan:)

Haha, jag säger ju det, pengarna har flödat iväg snabbare än en gris blinkar. Men rea är rea:) De här kostade en femma styck. Lagom.

ikea Helt vanliga vita i glas, de håller bra det vet jag och vitt är tråkigt men enkelt och clean.

Nu ska jag inte köpa nåt på resten av månaden. Och nästa.

Men NI kan shoppa:) och ni glömmer väl inte att jag tipsade er om Cashbackshopping?  Just nu kan ni få 50 kr tillbaka i återbäring på SF Kids Play 🙂

 

Nu är sportlovet slut för oss. Ingen av ungarna är taggade på skola i morgon, men det är ju som det ska vara. De nationella proven börjar nu, och om jag någon gång kunde begripa vitsen med dem så vore det kul. Ni är ju flera lärare här som kanske kan förklara?

Jag fattar och tycker det är bra att man kollar av så att alla elever, var de än bor i Sverige, har likvärdiga kunskaper.

Vad jag inte fattar är varför ALLT fokus ligger på att få bra resultat i de här proven?  Ungarna drillas, och allt handlar om dem. Jag vill minnas att på min tid;) typ stenåldern alltså, så var de här testerna anonyma. Det är ju vettigare om man vill ha ett rättvist och korrekt resultat. Men nu fokuserar man på att lära barnen det som ingår och då kan det ju rimligen inte bli ett sanningsenligt mätbart resultat? Eller?

Nä fattar inte. Förklara:)

 

Vi har en unge som inte är helt kurant här hemma, men det är ju inget konstigt med det. Jag kan enkelt räkna på ena handens fingrar de dagar som alla skolbarn varit i skolan. Jag har haft en eller två sjuklingar hela året.. Det är inte riktigt klokt egentligen, men när de är många så smittar de varandra och det snurrar. Det är därför jag är så förbannat irriterad på alla som inte kan hålla sina sjukdomar för sig själva.

Vi kan väl räkna med att det lättar framåt vårkanten. Jag är i alla fal inte ensam, alla pratar om hur sjuka de är hela tiden, överallt. Skönt det.

I morgon är det Björn. Power Hour, Bästa starten på veckan:) På tisdag är det sista februari och förutom att det väl är fettisdagen (?) så är det även en STOR dag.

Janelle och Simon får nycklarna till SIN LÄGENHET!!

Ni som läser inne hos henne vet det redan, de har köpt en lägenhet. Så efter att ha bott en månad hos Simons mamma så blir det flytt till deras alldeles egna boende:) Så glad för deras skull. Inte helt okomplicerat att få lån, det är rysligt tjurigt och tjafsigt hos bankerna nu förr tiden. Å andra sidan vete fan vad de gör, bankerna alltså? Man kan ju inte gå dit och sätta in eller ta ut pengar i alla fall;)

Men oavsett, med lite hjälp så har de klarat av det här med lån och allt löser sig, och de kunde köpa en tvåa. I det område där vi bodde när Janelle var liten. Tillbaka till sina rötter:) Eller det är inte precis där vi bodde, men i närheten. De ska måla om lite, inte för att det behövs utan bara för att de vill:) och det ska ju jag och syrran hjälpa till med såklart. Det och flytta sen, vilket sker till helgen. Fredag och lördag för söndag åker vi skidor:)

Men tisdag ska vi försöka få komma dit och kika lite. Vi har ju inte sett den, men Janelle och Simon älskar den redan så det kommer bli kanoners.

Så jäkla kul!!

 

Och nu ska jag gå min lilla nattrunda, släppa in katt, stänga dörrar, låsa, släcka dra upp täcken och plocka lite:)

Vi hörs i morgon:)

Natti natti ♥

 

 

Kommentarer

 1. Johanna

  Inte elakt menat men alltså vad lever du av? Shopping, ikeabesök typ varje vecka, bil, konserter, träning, resa till London, renovering, hus massor av mat gissar jag och åtta barn. Du måste trolla med din ekonomi.

  Carola: Haha, jag bara väntade på den… Men så länge ni inte redovisar era inkomster så har jag ingen lust jag heller:)
  Jag trollar ganska så bra ja, det kan vi vara överens om. Och jag inser att jag inte kan låta bli att svara, i af delvis. Ikeabesök…. sist jag var där var evigheter sen, förutom nu. När jag är där spenderar jag normalt inte speciellt många kronor. Konserter och resor sparar jag till, som alla andra. Biljetterna köps långt i förväg, men sen kan själva konserten klumpa ihop sig tidsmässigt. Renovering – tja det är inte många kronor där heller, men en jäkla massa tid! Jag måste ju renovera, det är inte direkt så att jag kan vifta med ett spö och allt sköter sig själv, och ett hus måste underhållas. Jag skulle bli själaglad om jag slapp. Ett hus måste jag ha för att bo i…samma där, skulle jubla om det var möjligt att bo i en skokartong men det funkar inte;) Huset är billigare än valfri lägenhet i Uppsala, så jag kan inte flytta.
  Att shoppa på rea är ju en ren vinst, sakerna måste inhandlas nån gång, så varför inte tänka till och spara pengar på rea? Det har jag alltid varit bäst på:)
  Vad var det mer? Bilen? Ja, jag måste ha en bil. Och träna, ja, jag måste träna. Av många anledningar.
  Så, nej jag tänker inte gå in på min ekonomi mer ingående än så. Men var så säker att det ligger extrem planering bakom alla inköp:) Även om det inte låter så:)

  1. Johanna

   Jo jag kan redovisa mina inkomster r, jag tjänar 31000 kronor i månaden och har tre barn., så 3754 i barnbidrag också. Jag är föräldraledig med bebisen och får ut ca 11000 per månad av min lön alltså. Jag bor i hus och har en bil. Och tycker inte att Pengarna räcker till något extra alls. Hur mkt handlar du mat för ca?

   1. familjenannorlunda

    Fast jag vill inte. Jag har saker jag inte pratar om i bloggen. Politik sex och min ekonomi. Varför? Jag har aldrig gjort det. Det finns ingen anledning. Det är ointressant. Jag skiter i andras inkomst och varför ni ska veta min begriper jag inte. Det gör inte er lyckligare:)
    Det är ett val jag gjorde för länge sen. Vissa saker går folk igång på åt alla håll och kanter och dit hör ekonomi. Det svider i folks ögon att jag kan göra saker, och jag har ingen lust att försvara eller förklara.
    Du får fortsätta att leva i ovisshet och det kommer gå alldeles utmärkt 🙂

    1. Johanna

     Självklart, men du skriver ju öppet om det mesta så det är väl bara naturligt att frågan väcks tänker jag. Jag bara undrade hur du får i hop det. Det är ju trots allt ganska ovanligt med hemmafruar nuförtiden. Matfrågan är också en seriös undran, jag tycker att vi äter för sjuka summor. Men vi är nog inte så planerande av oss.

 2. Stina

  Köp nya pjäxor! Man får inte ut potentialen i skidorna annars. Sur kostnad, men annars är pengarna på skidorna ändå ganska bortkastade. Gamla pjäxor har åldrad plast som ger fel svikt och kraften från foten fördelas helt fel då de är gjorda för gamla långa skidor.

  1. familjenannorlunda

   Fast alla tre säljare och nördkompisar säger – åk på dem om de är sköna! Ju äldre ju bättre passform för just mina fötter och det är ingen skillnad 🙂
   Mina gamla skidor är dessutom lika långa som de nya, typ;)
   Vi får se helt enkelt 🙂

 3. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

  Roligt att shoppa 😀
  Tror det är få lärare som tycker om nationella proven faktiskt. I alla fall ingen jag talat med är speciellt roade över dessa. Det är väl mer politikerna man skulle fråga om den saken. Nationella proven ”KAN” vara bra för de elever som inte visat sina kunskaper tidigare. Till exempel elever som inte gör något på lektionerna, men annars är det bara en bedömning som många mår sjukt dåligt inför. Jag gillar inte betyg heller. Tycker inte betyg och prov säger speciellt mycket om kunskapsnivåer. Dessutom en lärare vet reda vilka elever som kommer klara nationella proven eller inte, det kan man ganska snabbt se och även om alla elever har RÄTT till extra stöd och extra anpassningar så har sällan skolan ekonomi för saken, vilket gör att allt läggs på läraren som i slutändan trots att henom gjort allt och lite till får stämpeln som ”misslyckad lärare”. Folk tror ju att lärare sitter och njuter av prov, bedömningar och betyg. Att man längtar tills man får ha utvecklingssamtal och föräldramöten. Istället är verkligheten sådan att man hellre velat lagt den tiden på eleverna och deras kunskapsnivåer. Men istället ska man agera städerska, mentor, föräldrastöd, slagpåse och helst inte ha egen familj.

  Nu låter det som läraryrket är skit och jag borde inte jobba där. Men på ett vis älskar jag mitt jobb, jag älskar när man lär ut något till eleverna och det glänser av kristaller i ögonen när en elev lär sig något. Eller alla kramar och fina ord man får från elever och föräldrar, alla gånger man känner att man lärt ut något och lärt sig något tillbaka. Alla fantastiska möten, skratt och ibland gråt.
  När jag lägger in den biten älskar jag mitt jobb, då tänker jag att INGET kan vara bättre än det här.

  Men så kommer resten, den där biten som äter upp hela dig inifrån och ut. Som gör att man till sist blir utmattad (lärare som jag är yrkeskategorin där flest är utmattade) och flera av oss lämnar yrket för man orkar inte längre. Sen att vara politikernas slagpåse gör sitt också. Alla har gått i skolan själv, och vet därför hur det är att vara lärare… Fastän egentligen vet man inte det, man vet hur det var att vara elev. Jag var eleven som hatade skolan, som blev lärare för att få revans.

  Jag älskar varje stund med eleverna, saknar att eleverna och den där glöden i deras ögon. Men jag har blivit sjuk av mitt jobb och det är för att det ställs orimliga krav på eleverna och även lärarna.

  1. familjenannorlunda

   Jag håller nog med dig i allt. Har en hel del lärare i bekantskapskretsen och många som slutat pga det du skriver. Jag har i perioder velat bli lärare, men sen ångrat mig pga massa saker inte minst lönen och arbetsbördan. Största anledningen är nog ändå att jag inte vill ha med föräldrar att göra;) De är överlag ett besvärligt släkte 😉 jag skulle aldrig i livet palla att hantera curlande besserwisserföräldrsr som tror att deras barn är änglar. Aldrig. Jag hyser den största respekt för lärarkåren! Överlag, det finns alltid folk på fel plats, överallt. Det är sjukt att det är som det är, allt arbete med barn borde uppskattas mer, och värderas högt. Inte ökas krav, dras in resurser, fler elever osv.
   Stor kram till dig ❤

 4. Anne-Marie

  Håller med ang nationella prov.
  Bra att kolla av ang likvärdigheten över hela landet. Men sen..
  Att plugga o öva till de delar som ingår i NP, för att ligga högt i proven. Läggs så mycket fokus där o eleverna stressas.
  Bättre med bra undervisning alltid, och inte vinklat som det är idag. JA till fler anonyma tester o förhör av läxor, och ja då måste man ju ha läxor förstås. Inte självklart idag det heller.
  Sen den svenska skolans fria undervisning är jag inte nöjd med öht. Barns hjärnor är inte mogna för eget lärande. Lärandet i låg ålder måste vara lärarledd, och kunskap kommer av nötning o träning.
  Det är ett ämne du gärna får skriva om när du nångång känner för det. Pisaresultaten talar sitt tydliga språk hur läget är i våra skolor.
  Många är rädda för betyg, o skolans uppfattning påverkar eleverna. Tar man det för vad det är, så är det ett mycket bra sätt att tydligt visa hur det går för eleven/mitt barn. Är man van med betyg och inte överdramatiserar det, så gör inte eleverna det heller. Mycket bättre att konkret o tydligt veta från tidig ålder var mitt barn behöver mer stöd. Det kommer inte alltid fram med dagens system.
  Oj detta blev långt.. men så mycket i skolvärlden jag reagerat på genom åren.

  1. Rille

   En del lärare lägger verkligen ett jätteansvar på unga elever som de inte alls är mogna för. När jag var på utvecklingssamtal i första klass med min dotter, frågade läraren henne ”Vad tycker du att vi ska sätta upp för mål för dig den här terminen?”. Ställer man en sådan fråga till en sjuåring? Nu har min tioårige son fått ta över den här läraren, och hon lägger ett ansvar för de egna studierna på fjärdeklassarna som knappt universitetsstudenter klarar av.

    1. Rille

     ”Informationen och formerna för barnens och elevernas inflytande ska anpassas efter deras ålder och mognad” står det i både skollagen och läroplanen. Därför anser jag att ovanstående fråga till en förstaklassare är helt absurd. Hur ska en sjuåring kunna svara på den? Min dotter hade i alla fall inte vid det tillfället läst läroplanen och därmed tagit reda på vad som förväntades av henne, så vad skulle hon svara?
     Nu låter jag säkert som en av de jobbiga föräldrar som ni lärare hatar, och det är jag nog också :).

 5. Newa

  Hej!
  Även om hjälm inte är så skitsnyggt blir du en bra förebild! Mer sådana behövs i samhället!
  Här är vi också krassliga, mer sol nu!!
  Tack för att vi får följa din vardag.
  Ha de bra Natti natt

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing