Allmänt

Nattsvart;(

Okey, alla gått och lagt sig, huset är tyst och jag håller näääästan på att somna. Drömmer som alltid om Johnny Depp 😉 ( eller inte) och plötsligt börjar Jordan gråta hysteriskt ute i soffan. Jag tror att han drömmer och avvaktar lite. Hör hur Patricia kommer upp och tröstar samtidigt som jag flyttar undan Doris som sover hårt inrullad mellan mina ben och min mage. Tänder sänglampan.Tänder igen.. funkar inte? svart?

Öhh? 

Går ut i vardagsrummet där Patricia och Jordan sitter och håller om varandra i soffan. Jordan är jättemörkrädd och Patricia säger att hon med blev rädd när allt slocknade.

Tröstar lillebror ❤ och lyser med mobilen. Robban kommer ut från sitt rum. ”Vad händer?” 

Tittar ut. Alla andras hus lyser och alla gatlampor. Skit då är det fel i mitt hus:/

I kort rosa nattlinne, barfota och med sovknuten i håret som lossnar och allt ramlar ner tassar jag ner i källaren och fram till elcentralen. Tittar. Känner på propparna, ingen är varm. Jordfelsbrytaren har slagit ifrån. 

Slår på den och den går genast av. Hatar den där jävla jordfelsbrytaren. Hatar elektrikern som sa att jag borde ha en. Fast jag älskar honom också för jag fick ju nya vitvaror av honom, eftersom installationen av just jordfelsbrytaren gjorde kortslutning och sabbade diskmaskin kyl frys micro och kaffemaskin. Lärlingens fel;)

Men förr, innan jordfelsbrytaren så gick EN propp om nåt var fel. Nu blir hela huset strömlöst. Jag vet att det är bra, säkert och så vidare. Men mitt i natten är det inte ett dugg kul att leta vad som gör så den löser ut. 

Okey. Tre huvudsäkringar. Skruvar ur alla och på med jordfelsbrytaren. Andas nästan inte när jag skruvar i den första. Den andra löser ut brytaren. Fan.

Ok det är nåt fel på den kretsen men vad? Orkar inte jag vill sova. Krånglar. Av och på, den löser ut. Drar ur kontakter i rummen. Den här säkringen tar alla sovrum uppe, ska jag skita i den till i morgon bara? Nä för kyl och frys går på samma, måste fixa.

Jordan gråter, Patricia hojtar att en stor jävla spindel kröp fram i mörkret och sitter på tavlan i vardagsrummet. Hämtar flugsmällan och slår ihjäl den. Bam! Den var förresten liten. Jag trodde det var en stor. Alltså som de decimeterstora monster vi brukar hitta, den här var bara som en femtiöring. Pjuttliten;)

Robban kommer ner. Han går ju för fan el! Hjälp? Men de har inte lärt sig proppar än:( Skit. Fortsätter med att skruva ur alla proppar. Alla. 24 stycken. Skruva skruva.

På med jordfelsbrytaren och skruvar i en efter en av propparna.. på nummer sjutton löser brytaren ut. Alla andra är ok. Robban hojtar att taklampan i köket är överbelastad. En lampa av fem lyser skitstarkt, övriga är svarta. 

Borde vara felet. Den säkringen är nu urskruvad, och alla lampor borta ur spotlighträlsen.

I morgon ska jag byta lamporna och se så det funkar. Om inte? Ingen aning? Hej Fredrik, kanske?

Godnatt då:)

Kommentarer

  1. Ewi

    Hade en sån där ”helvete allt slocknar och nu smälter maten och brytaren bara slår av” situation. Visade sig till slut handla om en skarvsladd som blivit lite fuktig när tumlaren blåst ut all sin varmluft. Innan vi kom på det. Herregud… hatar el!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing