Allmänt

Have I ever?

Det här med listor, jag vet inte om det är min grej att läsa, men som jag gillar att skriva dem:) Gillar ni att läsa det? Är det något ni skulle uppskatta om jag hade mer av eller skiter ni högaktningsfullt i dem?

Berätta:)

Här är i alla fall en lista som jag hittat för ett tag sen. Håll till godo.

 

✒️Tatuerad – Ja, två stycken, en stor på ryggen tattoo

och en liten på axeln.


husvagn Ja, det blir fler:)

Piercad – Nej, om man inte räknar öronen då.

? Äktenskap – Ja ett. Upplöst, men ändå;) Vill jag gifta om mig? Vissa dagar absolut, andra dagar är svaret ALDRIG I HELVETE.
bröllopskort-fotograf-073-300x384

Sorry för fånig bild, men jag hittade inte den på bara mig;) Jag ÄLSKAR färgen på min klänning, men kanske inte min hållning;)

?Barn – Ja. nio fantastiska. Sex döttrar och tre söner. Älskar båda orden i pluralis:)

?Barnbarn – Nej, Men förväntar mig massor:)

✂ Operationer – Ja. Fem:) Fyra ortopediska relaterade till en skada jag fick som nyfödd av en spruta, och en tillrättalagd näsa som brutits,

? hur många gånger blivit sydd – Oj, det är ju minst fyra. men en jäkla massa stygn. Eller massa, men tror det är totalt närmare hundra från operationerna, och sen har jag sytt enstaka stygn när jag varit klantig;)

? Brutit ben i kroppen – Ja, näsbenet;) Haha.

? Skjutit med en pistol – Ja och bra sköt jag också:) Detta är dock med luftgevär, men med pistol såg det ungefär lika ut.midsommar

❌Sagt upp ett jobb – Nej.

✈ Flugit i flygplan- Ja.. I både turist och lyx. Föredrar lyx;) Även fått vara med inne i cockpit.

? Skolkat skolan – Aldrig;) Eller jo, en del.

? åkt i en ambulans – Ja, fast inte för egen del. I Spanien, när en i vårt resesällskap blev nedslagen av vakter. Helt oberättigat, han var spik nykter och försökte förhindra ett bråk, och åkte själv på stryk. Först assisterade jag den lokala läkaren när han tvättade och sydde, sen fick jag eskortera kompisen till sjukhuset och tolka när det röntgades. Jag var den enda som inte var handlingsförlamad av chock;) Dock aningens åksjuk efter snabb färd på krokiga vägar utan fönster att se ut igenom…

Det gick bra, men det var en jäkla skitresa som kantades av bilinbrott, misshandel, ficktjuveri och en jäkla massa besök på polisstationen. Åk aldrig till Gran Canaria;) det är livsfarligt där.

? Haft ett husdjur – Ja, totalt tre katter, en i livet. Två kaniner, två marsvin, en hund. Det är fantastiskt med djur, när de mår bra och är friska. När de är sjuka och går bort är det fruktansvärt.

? Hoppat i fallskärm – Nej. Inte än;)

? åkt utför på skidor – Jajamensan

? Ridit på en häst – Ja, fast jag kan inte rida, men på en islandshäst är det bara att skänkla och styra:)

? Bott på ett sjukhus – Nej inte bott, men legat. Många gånger.

? Flugit luftballong – Nej.

? Donerat blod – Nej, men fått blod. Har fått tillsägelse om att inte ge blod eftersom mina kärl är rätt kassa efter att jag blivit sönderstucken ex antal gånger som liten. Hade gärna gjort det annars för det är allas skyldighet. Om man vill ta emot blod vill säga:) Jag har varit där och reggat mig som blodgivare, men godkändes alltså inte rent fysiskt;)

? Suttit i baksätet i en polisbil – Nääääää, det kan jag inte minnas;) Men jag har åkt brandstång på brandstationen, efter en blöt fest, hehe.

? Varit i slagsmål – Nja

? Flugit i en helikopter – Nej men det ligger definitivt på min bucketlist. Fast jag vill flyga den:D

? Stickat en tröja – HAHA. Nä. Jag har stickat en halv halsduk, och den kan vara den fulaste som någonsion stickats på denna jord.

? Varit på TV – Ja, i Familjen Annorlunda:) Malou efter tio, Debatt, några webbprogram.

? Kört för fort – Definiera fort? Men ja, jag kör ofta för fort. Men jag skulle aldrig erkänna det utan att vara totalt överbevisad om polisen frågade;) Om det inte var Martin Melin som frågade, då skulle jag säga ja på allt;)

 

Haha, ja det var det:)
malou efter tio

Bilden från Malou efter tio när jag pratade om otrohet.

Kommentarer

 1. Lisbeth

  Listor kan vara väldigt roliga, men också ganska tramsiga. Den här är en av de jag gillar, man upptäcker att man visst varit med om en hel del.. 😉 Kul också för man får ju veta en del om den man läser, på ett underhållande sätt. 🙂

 2. Katie

  Det där med att det bara är att skänkla och styra en islandshäst var ju som att få ett slag i magen för en islandshästryttare som mig 😉 men jag vet att det är skillnad att sitta på en laddad tävlingshäst som har nerv till tusen och en turridningshäst som följer varandra i grupp xD haha ? =D kul med listor! Kram kram =) ???

  1. familjenannorlunda

   Haha jag menade inte att jag blev nån ryttare men de hästarna var fogliga små lamm och fick en att känna det som att man hade kontroll;) Väl medveten om att de ändå gör som de vill:)
   Jag skulle dock gärna vilja kunna rida på riktigt, men har inte kunnat motivera det varken tidsmässigt eller ekonomiskt ?
   Kul att höra att du rider och just islandshästar är makalöst fina djur ❤

   1. Katie

    Det är underbart att rida, min farfar födde upp hästar i liten skala hemma på gården så att jag blev häst biten var nog inte så konstigt, kommer aldrig att kunna sluta =) se på drottningen av England, 90 bast och rider än =D aldrig försent att börja 😉

   2. Katie

    Det är underbart att rida, min farfar födde upp hästar i liten skala hemma på gården så att jag blev häst biten var nog inte så konstigt, kommer aldrig att kunna sluta =) se på drottningen av England, 90 bast och rider än =D aldrig försent att börja 😉

 3. Tolv

  Hoppas du inte blir ”sur” nu, ( som vissa andra bloggerskor har en tendens att bli när man ställer lite personliga frågor) Men… jag läser din blogg då och då, inte alltid måste jag säga, för ofta är inläggen lite för ”långa” för min smak. Men du skriver jäddrars bra.
  Såg i ett inlägg att du skrivit om det oranga kuvertet ( och det blir man inte alls glad av att få ) Vad har du för inkomst är min försiktiga fråga. Föräldraledigt har du väl inte nu eller…. ? Du behöver inte svara men jag kan inte utläsa nånstans att du har ett annat arbete utanför hemmet. ( märk väl att jag anser att man borde få vara hemma med barnen tills de börjar ”nollan” och att det skulle ses till att man finge betalt för det, just för att det är det viktigaste arbetet man som förälder kan ha. )
  Sen ett stort plus till den som har sina barn hemma när man är hemma själv. En del lämnar ju sina barn till dagis/ftitids trots att föräldern själv är hemma hela dagarna. HUR nu det ens kan funka att de får plats på dagis då, det begriper inte jag för det var svårt nog att få plats när man arbetar.
  Självklart finns det barn som kan BEHÖVA gå på dagis om det är så att man kanske bor långt från andra barn eller är få syskon, kanske med olika åldrar så de inte kan roa sig med varann.
  Att sitta hemma och blogga…. kan det räknas som arbete så man få ha barnen på dagis då? Jag fattar inte det riktigt.

  1. familjenannorlunda

   Jo jag är föräldraledig 🙂 Tar ut mer dagar än någonsin för att hinna ta ut jamies dagar, och kommer ändå loosa några till fk:/
   Jag har inte tagit ut en dag på honom förrän nu nyligen iom att jag pluggat och haft CSN och innan dess haft fp på andra barn. I alla år har jag snålat och sparat fp så mkt det går och därför har den räckt l ä n g e:)
   Att blogga räknas faktiskt som ett riktigt yrke:) Jag är den första att villigt erkänna att det är ett jäkla soft yrke, för även om det såklart krävs att man levererar så får man syssla med roliga saker. I mina ögon kommer ALDRIG att blogga att kunna jämföras med att slita 40+timmar i veckan på valfri arbetsplats så är det bara.
   Därmed inte sagt att jag tycker det är fel:) Men att som vissa bloggare beklaga sig över allt arbete de har, hur de sliter och jobbar dygnet runt och nästan går in i väggen, det klassar jag som trams. Så jobbigt är det inte. Man kan enkelt anpassa sin tid, flexa och arbeta var som helst. Ingen blir bloggare av en slump. Det är ett val och går utmärkt att välja bort. Givetvis ligger det mkt arbete bakom en stor blogg!! Men det är ett lyxigt arbete att behöva gå på premiärer och events:) Att synas:) Finns oglamorösa bitar med såklart;) men inte speciellt mkt att gnälla på.
   Ett arbete absolut! Ett skitkul och lyxigt arbete 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing