Allmänt

En fullspäckad helg, fast ändå lugn:)

Sådärja, helgen flög förbi som vanligt:)

Konstigt det där, men de dagarna går alltid snabbare än vardagar. Lördagen började med lång sovmorgon och sen lite snabba ryck för att göra oss i ordning för att åka på tävling. Lovelia mumsade i sig toast och oboy med god aprit så nu är det ordning på det torpet igen:) Men nog har hon tappat en del i vikt på den här resan. Tur att det brukar gå fort att äta upp sig;)

Lovelia

I sin älskade onpiece som ett rådjur, eller om det är en ren, lite osäkert:)

Gympatävling för Trixie och Lovelia – Uppsalajakten. Det är faktiskt inte jättekul att titta på gymnastik, främst för att det är en sån grym bedömningssport. Man har inte en chans att fatta om de gör bra ifrån sig, eller är usla. Sen är det samma, samma, samma, samma, samma, samma, samma…….i flera timmar.

De har ett fristående, det är kul att titta på, men sen ska de göra lite hopp över en plint, och på trampolin. Att se MINA barn är såklart superkul, men de är inne ungefär totalt max fem minuter. Resten av tiden får man kolla på andras kids som gör samma, samma, samma, samma, samma, samma…..ni fattar;)

De skulle samlas 13.15, och sen börja förträna 14.15. Fråga mig inte varför så länge innan, men det är säkert nån bra anledning:) Jag släppte av dem och snurrade sen och letade parkering, fullt överallt, så det tog tid. Till sist hittade jag i alla fall en. Gick in till tjejerna och messade Helen som släppt av en tjej hon med. Men hon hade dragit till Gränby, så jag svarade att jag tar väl en ensam prommis i solen då;)

Vinkade till tjejerna, sa att jag kommer i god tid innan det börjar, alltså 16.10, och så gick jag. Tog vägen längs ån, och bara njöt av solen som strålade. Klarblå himmel och varmt. Jag hade solbrillor på, men satte upp dem i håret för att riktigt boosta hjärnan med solsken.

Tänkte att jag tar några tjusiga bilder längs med ån….ehhhh lyckades inte direkt va;)

IMG_5059

Gick förbi min gamla gymnasieskola, och eftersom jag skulle träffa mina gymnaisekompisar på kvällen så skickade jag den här bilden till våran Facebook-gruppfyrisånOch tja, mer eller bättre bilder än så här blev det inte;)

Jag skyller på att jag hade värsta motljuset på vägen in till stan, och på vägen hem var det för mycket folk i vägen:)

Jag gick hela vägen in till stan, inte jättelångt men några kilometer, och så köpte jag en kaffe på Max och då messade Helen: Äh, jag kommer och promenerar med dig:) så jag vände och mötte upp henne. Hann nästan hela vägen tillbaka, och sen tog vi en lång annan runda. Totalt blev det nästan en mil:)

Ljuvligt.

Sen intog vi läktaren och satt där i ganska exakt fyra timmar. Plattröv är bara förnamnet;)

uppsalajakten

Dessutom så hade kvinnan bakom mig lite taskigt hyfs för hon satt med sina knän i min rygg HELA tiden. Vad är det för nåt? Själv satt jag, och alla andra jag sneglade på, antingen med benen i kors eller med lite bredd så personen framför hade ryggen fri, så att säga;) Man ser väl till att inte röra folk ? Sitter man intill varandra och det är trångt kan man inte göra så mycket åt det, då får man godta det, men att ha nåns knän i ryggen går fetbort. Jag försökte undvika dem, rörde på mig och försökte visa att jag inte var bekväm, men se det begreps inte. Korkad också alltså, inte bara dåligt hyfs;)

Nä, jag kan inte vända mig om om be henne flytta knäna, det ska man inte behöva och jag fick ju fan nästan stryk sist jag bad en tjej hålla sig på sin kant;)

Nåja till sist gick hon. Hade nån jobbig unge att ta reda på;)

Men, så småningom var det prisutdelning, och sen plattan i mattan för att köra hem tjejerna, som tog brons i trampett minsann;:)

uppsalajakten

Förbi Ica för att köpa lördagsgodis till dem och sen hem, köra en raggardusch och på med glittrig tröja och iväg igen. Vi skulle träffas kl 18, men jag kom inte förrän strax efter 20.  Jag hade droppat av min sallad på väg till gympan och tyckte att jag hade inget att ta med, och glömde min dricka.

Min aloe vera dricka:) Susade in igen på Ica och köpte en cola. De har inte den aloe som jag vill ha där. Och sen vidare till tjejträffen. Där jag inte kom in:) Haha, de satt på övervåningen och hörde inte ett skit när jag plingade på dörren, så jag ryckte lite i handtaget – låst. Bah! Messade Magdalena – Släpp in miiiiig!

och tre sekunder senare kom husets herre och två söner hem och jag pep att jag inte fick vara med;) så de låste upp och äntligen var jag på plats.

Plockade på massa paj, bröd, kycklingspett och sallad på en tallrik och skuttade upp till de andra. Oj så gott det var med mat! Jag hade inte ätit sen frukost, som förvisso var strax efter elva;) men ändå.

Vi skulle ju se mello och jag missade halva första låten, men sen sjönk jag ner med rumpan i soffan och vägrade lyfta på den. Förrän det blev efterrätt förstås:)

En av tjejerna hade med sin lilla hund. Eller sonens hund om man ska vara helt korrekt, men en svart sötnos i samma storlek som Doris var det. Man kan ju fundera på om jag aldrig varit i närheten av en hund. Man kan nästan förutsätta det när han kom fram med en boll och släppte den på golvet. Jag böjde mig tjänstvilligt ner för att ge den till honom, och med i böjen hade jag tallriken med mat:D

Placerade tallriken alldeles framför nosen på jycken som bara hade att ta för sig. Som grädde på moset placerade jag sen bollen på min tallrik…. Alltså? 😉

Hunden var sen gärna i närheten av mig, konstigt va?

Vi hade det trevligt, snackade och funderade på vad som hänt med gamla klasskompisar och lärare. Kollade med ett halvt öga på mello. Jag hade en bundsförvant i Carina som liksom jag är förlorad i Robin Bengtssons vackra ögon, och vi tjoade rätt friskt när han vann:)

robin bengtsson

De snackar om att detta skulle vara nån Dressman-reklam look a like?

För det första kommer jag aldrig att förstå varför Dressmans reklamansikten är fel? Alltså de är ju så snygga att jorden stannar:) De är välbyggda, kavajerna sitter perfekt över axlarna och byxorna är exakt som de ska. Skägget, eller stubben är tiptop och allt är liksom bara snyggt. För mig är det obegripligt att det ska kunna vara nåt fel.

Fan, jag höll på allvar på att krocka med nån med kundvagnen när jag gick förbi Dressman i fredags. Tre svinsnygga män på en stor reklamskylt i fönstret som liksom MonaLisa tittade tillbaka på mig vart jag än var, fast jag rörde mig framåt så höll de liksom ögonen på mig. Jag var tvungen att kolla riktigt noga om det verkligen var så, men jo. MonaLisa har lärt upp dem bra:)

Att Robin har en kostym som sitter som gjuten på honom är bara stiligt.

Jag och Carina var sjukt nöjda och hon lade precis upp en bild på honom på instagram där hon taggade mig och en annan kompis 🙂

Heja Robin, helt enkelt.

 

De andra har rätt långt att köra, så vi bröt upp vid halv tolv, bara barnet för min del, men helt förståeligt och  vi ses snart igen Tydligen är det trettio år sen i år sen vi tog studenten ? Jag fattar precis ingenting för jag är inte alls så gammal, jag har ju liksom inte ens fyllt trettio;)

Jag tog med Doris på en nattpromenad och sen sjönk jag ner i min soffa och kollade på film. Ungarna låg och sov redan, och det var lugnt och skönt i huset.

En bra lördag:)

 

Idag sov alla länge igen, som sig bör, och sen har vi bara masat runt.

Novalie ville ha nya skor, så vi tog en vända till Deichmann, men hittade inget. Eller massor:) men inget som behövdes. Alltså blev det en tur till SKopunkten med, men inte heller där hittad hon vad hon sökte. En sväng in på Stadium outlet gav henne i alla fall en huvtröja och ett par joggingbyxor. Novalie växer. Som sjutton. Men bara på längden:) För ett par månader sen var hon kortare än Patricia, men nu har hon precis gått om.

Janelle och Patricia stannade på 164 cm, men Corrinda är ju gott och väl en decimeter längre. Robban ytterligare en. Novalie kommer nog snarare att bli som Corrinda. Smal som en pinne är hon, och givetvis är det jobbigt. På precis samma vis som det är jobbigt att vara mullig. Eller kort. Eller nåt annat som man önskar var tvärtom:)

Jag vill(e) ha lockigt hår, och har ett hår som vägrar att stanna i lockform. Är lite lätt avis på alla med lockigt hår. Har kompisar med fantastisk självlockigt hår som hatar det och bara vill ha rakt. Aldrig är man nöjd:)

 

Vi fortsatte sen en repa på XXL och så småningom kom vi hem, där Lovelia precis börjat med middagen. Hon har velat göra västerbottenspaj i flera veckor, men först var det ont om tid, sen blev hon sjuk, men nu ikväll så:)

Hon gjorde den alldeles själv ♥ Patricia satt i köket så hon kunde fråga, och jag assisterade lite men i stort gjorde hon allt själv.  Och den smakade gudomligt:)

Jag älskar paj, av de flesta sorter, men tycker de är rätt tråkiga att göra;) Lovelia har redan planer för att hon nästa gång ska göra den med skinka och broccoli.

 

Lite röj, lite stök, lite måla i våra Målarböcker för vuxna efter maten. Som man fastnar i dem. Jag målar just nu en med Harry Potter och ägnade en god timme åt att måla dels en blommig tapet och sen Harry själv:)

En kvällspromenad med Doris, och sen soffläge.

En helt okey söndag med:)

 

I morgon måndag. Veckan är rätt fullbokad, så det är bara att hålla tummarna att alla är friska. Oddsen på det är inte speciellt bra;)

Nu, sova lite.

Natti natti ♥

Kommentarer

   1. Linda

    Hej!
    Vet att ingen har med det att göra men har man inte bara 365 dagar föräldrapenning? är du klar med utbildningen? Jag minns att du skrev att du var så nöjd med kursen du gick.

    1. familjenannorlunda

     Ja? Eller typ 460 eller vad det är, och jag har precis börjat ta ut på jamies. Vad är svårt att fatta?:)
     Och varför funderar ni över min fp? Det fattar jag liksom inte. Jag bryr mig inte om era arbeten eller ekonomi så varför är min/mitt så intressant?
     Jag har föräldrapenning med Jamie:)
     Ja. Jag är klar med alla utbildningar jag gått, och kan varmt rekommendera dem.

 1. Anna

  Hej Carola.
  Sitter och kollar på familjen annorlunda där ni var med.
  Blir ledsen på riktigt när man ser det såhär i efterhand, och hör vad han säger när man vet att han gjorde precis tvärt om sen. Tvifan!
  Du är en stor förebild och du ska veta att det du gör är det inte många som hade klarat.

  Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing