Allmänt

Gulliver :) smygkik på nyheter.

Jag har varit alldeles extremt nöjd över mig själv idag, och har längtat efter att få berätta för er och hela världen hur jäkla tidigt jag klev upp i morse:)

Klockan ställdes i går kväll på 06.00. Tåget gick 7.26 och jag ville åka runt kvart i sju för att hinna parkera och köpa kaffe;)

Fy bubblan, det är liksom plågsamt. Jag kröp i säng före midnatt och konstaterade att jag skulle få sova i sex timmar, thats enough. Såklart kunde jag inte somna, utan låg och hostade och vred på mig. Båda killarna och Doris låg i min säng, så jag låg där i mitten som i ett skruvstäd. Varje timme tittade jag på klockan, men lyckades säkert slumra mellan varven även om det inte kändes så. 5.40 vaknade jag återigen och kollade på klockan, insåg att det knappast var nån idé att somna om utan KLEV UPP:) Det ni!

Jag som alltid sover exakt så länge jag bara kan:D

Tassade in i badrummet och gjorde mig i ordning innan jag väckte killarna, som var så trötta.,.. Sen väckte vi Lovelia. Jag hade lovat dem att få följa med på ett annat event, en dag när Loppan var hemma den där extra dagen de oftast får efter att ha varit sjuka, men när vi stod där klara att åka, så insåg jag att Jordan var sjuk. Han skulle inte med, utan skulle till skolan, men en sjuk 7-åring kan jag knappast lämna hemma och dra till Stockholm, inte är det så enkelt att ordna barnvakt klockan halv sju på morgonen heller;)

Så det var bara att avboka det, och lova att det fick följa med på nästa. Lovelia älskar att få följa med mig på sånt här, spelar liksom ingen roll vad det är, bara det är något lite annorlunda.

Och nu var dagen kommen för eventet, och det passade utmärkt eftersom det handlade om Gulliver barnskor. Ni vet vilka de är, de är liksom klassiker, har gjort barnskor sen 1963 🙂

Vi skolkade lite helt enkelt:)

Eftersom Trixie och Patricia var hemma så behövde jag inte gå ut med Doris, och eftersom jag vaknade tidigare ( kors i taket) och eftersom barnen var så snabba, så var vi helt plötsligt klara redan 6.15. Kollade tågen och insåg att vi kunde ta ett tidigare. Alltså detta händer aldrig i min familj. I alla fall inte när jag ska med. Jag är en mästare på att kliva upp exakt i tid för att hinna det som måste göras, inte en sekund tidigare, så att plötsligt kunna sätta sig i bilen och åka iväg en halvtimme tidigare än planerat….man borde ju köpt en trisslott;)

earlybirdy

Strax efter halv sju parkerade jag, svor över att de höjt priserna, men var glad åt att man kan använda parkeringsappen – ParkMan, jag har skrivit om den tidigare och älskar att slippa chansa på hur mkt pengar som ska läggas i apparaten. Vi promenerade till stationen, köpte barnens bullar och en kaffe till mig, och satte oss sen på tåget. Jag hade haft lite funderingar på om det inte skulle vara väldans fullt den tiden på morgonen när alla pendlare åker, och fullt blev det, men vi var typ först på:)

7.11 gick tåget.

IMG_5189

Först läste Jordan Mio katalogen, berättade att det fanns både billiga soffor och sängbord:)

Och hade svårt att fatta att stora saker som sängar kunde vara billigare än ett sängbord. jojo så kan det vara.
IMG_5191

Sen körde de lite Sten sax påse.IMG_5193

Jordan och Jamie har nya brallor från Ossoami, om ni håller utkik så ska ni få ett erbjudande från dem snart:)

Jamie var SÅ trött.
åka tåg sj

Han hade haft svårt att somna kvällen innan, och han är ju liksom inte van att kliva upp ens i normal skoltid, så att vakna sex var tufft. Lilla gubben.

Men vi kom fram utan missöden till Stockholm, och sen promenerade vi till Loppi högkvarteret. det tog ungefär en kvart. Alltså var vi lite tidigare även dit:) och klev in cirka 8.15. Tid för eventet var 8.30,

IMG_5196

Jag kramades med de jag känner, och hälsade på de nya bekantskaperna. Blev väl emottagen av Gullivers frontmän/kvinna. Och vi snackade lite allmänt om ditt och datt, innan vi gick loss på frukosten.
IMG_5197

Han ser rätt sur ut;) men det var innan han fick sin kopp te.

Det var en supergod smoothie, en yoghurt med bär och en mumsig macka och så kaffe/te. Jag var hungrig, men inte så länge för det här var jättegott:)IMG_5199 IMG_5201

Folk ramlade in, både kända och okända och även via länk:)IMG_5202

Jordan snackade in sig med killarna från Gulliver och fick sköta powerpointen:)loppi gulliverDe satt faktiskt stilla mina kids. Här…. för sen blev de både högt och lågt och överallt.

Jag har haft Gulliverskor på mina barn när de varit små, både vinter och sommarskor, men allra mest deras sandaler som har täckta tår, perfekt för småkids. Det var kul att få höra lite om deras story och hur de tänker runt nya designer osv.

Som med alla kläder och skor så måste man ju ligga långt före och idag har vi fått kika på hösten 2018s nyheter:D Så fint!

Vill ni ha en liten sneekpeak? Varsågoda, den kommer i en brun variant med, Upp till storlek 38 så om jag kniper med tårna kan jag ha dem jag med:) Men om lääänge;)

gulliverOch vårens kollektion ser delvis ut såhär:

IMG_5205 IMG_5209

Och Lovelias favoriter:)gulliver

Vet ni hur många skor ett barn anses behöva per år?

Vi gissade på fem, sex. I själva verket är det åtta.

Vet ni hur mycket en barnfot kan växa då? Vissa perioder kan en liten fot växa upp till 5 mm på en månad! Men fatta? det är inte konstigt att man tycker att man nyss köpte nya skor ibland, som sen är för små efter två månader. Även om man köpte med växtmån. Jag brukar köra på typ 1-2 cm växtmån och det visade sig vara korrekt, lite beroende på vad för sko, ju nättare och lättare sko ju mindre växtmån, och tvärtom.

Vi fick med oss en varsin såndär fotmätare, och jag ska vakta min med mitt liv:)

Jag köper aldrig skor utan att ha testat med den innan, för de små liven har en tendens att kunna knipa ihop tårna extremt mycket om det är en sko de hemskt gärna vill ha;)

Nu har jag en egen. My Precious:D

 

Jag måste ändå med handen på hjärtat säga att jag skött barnens skor på ett sätt som var helt godkänt även från experterna. Förutom att mina kids får ärva;) Det gillas egentligen inte, men det är ok om dojorna är fräscha.

Något jag inte hört, men som såklart är självklart när man tänker på det, är att de värsta bovarna för skor är torkskåp och värmegolv. Jag har ingetdera men däremot ett element precis bakom skohyllan…aouch. Men det är oftast knappt på så det är nästan godtagbart ändå.

Vi fick testa ut skor till kidsen, alla mina kärade ner sig i samma sko, så med en storleks skillnad mellan tre par ska vi nog klara av att blanda ihop dem ordentligt:)

Har ni något knep för att hålla i sär skor? Jag har oftast skrivit namn eller begynnelsebokstav i dem, men de här är svarta så det blir till att köpa en vit märkpenna isf. Jag funderade lite på om man kunde sy in en liten färgad tråd nånstans, eller om det finns nåt man kan fästa enkelt vid snörningen? Fast de här hade kardborre förvisso:) Men lite som sådana där glasmarkeringar?

Jaja.

Mina barn var trötta. Ingen behövde tvivla på det när de började röja runt deluxe. Högljudda och som en hel hjord av bufflar. Inte Loppan, men killarna…gahhh.

Jag ville ju prata med alla kollegor och ungarna bara härjade runt som maniacs, och idag kan man lugnt säga att det såg ut som att jag har noll koll på mina barn. Usch, så de uppförde sig.

Men jag har normalt ordning och reda på dem, men killarna ihop, trötta och på speedhumör det funkar sällan helt smärtfritt och tyst.

Fattar faktiskt inte riktigt, men det är sån jäkla skillnad på mina småkillar som är täta i ålder, mot hur det någonsin varit mellan tjejerna som har exakt samma åldersskillnad. Jag har hört samma från många pojkföräldrar också, så det är inte bara mina. Så många vittnar om att täta bröder liksom aldrig slutar smågnabbas och mäta sina fysiska krafter.

Till sist lämnade vi kontoret, och lugnet lägrade sig för de stackarna:)

 

IMG_5211

Vi promenerade tillbaka till stationen, hann precis köpa bullar:) haha, de är viktiga när vi åker tåg;) och sen köpa biljett och hoppa på.

Bilen stod fint kvar där jag lämnat den, och vi åkte hemåt.

Alla sega och trötta, även om jag blundat lite på tåget. Telefonen behövde laddas så jag lade mig på sängen, och fick sällskap av alla de tre små:) En tupplur, och sen fullt ös igen.

Dock har jag visst pratat för mycket idag, för efter den lilla luren så tappade jag rösten. Haha. Jag mår liksom bra, men rösten åker upp och ner, som Zeb Macahan i målbrottet;) och ungarna skrattar och retar mig. Den försvinner helt mellan varven och så blir det pip eller basröst. Jag förstår dem:)

Till middag orkade ingen tänka så långt, så jag frågade Trixie om hon ville baka scones, och det nappade hon på. Så pinfärska sådana och köttsoppa blev det. Och solen strålade:)

loppiCorrinda skulle absolut löjla sig;)

Scones är galet gott alltså!

 

Barnen somnade huller om buller sen. Jordan i sin säng, med kläder på, Jamie i min säng med kläder på. Lovelia i sin säng men hon hann klä av sig:) Alla hur trötta som helst efter den tidiga morgonen.

 

Jag fick lov att avboka min träning. Det kändes surt eftersom det var cirkelfys med David. Älskar ju som bekant honom och hans grymma pass, men kan man inte prata bör man nog inte träna.

Surade över det, men det gick över när syrran messade att passet var inställt. Inte behövde han väl ställa in för att inte jag kunde komma:)? Men det känns väldigt trevligt:) Omtänksamt liksom.

Haha, nä jag skojar bara, men lite mindre surt är det att avboka David när det sen blir inställt.

 

Nu har jag och Patricia kollat på Expendabels 2, och i morgon är det trean men den måste jag spela in:)

Tanken är att jag ska på ett event i morgon kväll, om säkerhet online och det tror jag är väldigt intressant. Berättar mer om det sen i såfall. Ni behöver säkert veta mer ni med:)

Event hit och event dit, lyxigt och kul:) Hör till vad vi influencers ”behöver”göra. Älskar det:)

Men först är det kyrkis och kanske tvätta bilen? Förra torsdagen åkte vi dit efter kyrkis men då hade biltvätten gått sönder så lägligt samma morgon ju.

Allra först ska vi se om jag har nån röst. Har jag inte det lär vi inte gå nånstans alls, för att jag skulle kunna var tyst det är en omöjlighet:)

Visst är det lite märkligt att rösten försvinner fast jag inte tycker att jag är ens lite sjuk? Eller jo okey då, jag är lite snuvig och har rethosta, men det kan ju hålla i sig i evigheter. Förr, innan barnen och strax efter de två första så hade jag massa problem med halsen. Blev jag förkyld så satt det bara där, och jag hade ont som fasen och tappade rösten mellan varven. Sådär halvbra när man jobbar som sekreterare och pratar i telefon hela dagarna;) Inte för att jag var där sjuk, men det är ju svårt att vara hemma om man är frisk men inte har nån röst. Svårt att sjukanmäla sig dessutom, hehe.

 

Nu ska jag krypa ner intill Jamie och sova:)

Natti natti ♥

 

Kommentarer

 1. Ulrika

  Mina killar älskar skor och hade utan bekymmer kunnat gå igenom 8 par om året. Men med vuxenstorlek nu och fotbollskor som kostar upp mot 2000:- så får jag försöka stå tillbaka lite.. =)

 2. Liselott

  Har 4 grabbar varav 2 coollugna och 2 lite vildare, så tror inte det beror på kön hur vilda eller lugna barn är, de är olika individer helt enkelt.

 3. Hanna

  Jo det känner jag igen. Mina söner är mycket vildare än min dotter. Henne kan man ha med överallt. Men pojkarna nä. Inte ens nu när de inte är så små och absolut inte tillsammans.

 4. Monica

  För att skilja på barnens skor brukar jag ta nagellack i olika färg och göra ett litet märke någonstans där det passar, typ på insidan av kanten.

 5. Jenny

  För att skilja på barnens skor, köp olikfärgade skosnören 🙂 det finns ju alla möjliga färger och mönster att välja mellan.

 6. Ewi

  Jag har märklappar (filur namnlappar) som man klistrar fast som klistermärken, o de håller i tvätten. Lägger sånna i botten på skon så de ser namnet innan de kör ner foten. Finns med snygga bakgrunder tex Blixten, StarWars, Frost, Nalle Puh etc så ungarna gillar dem oxå och tjatar direkt om att få märka allt nytt.

 7. Anna

  För att särskilja skorna. Ta ett klisgermärke, klipp det mitt itu och klistra halvorna i varsin sko. Nu syns det vilka skor som är vems men också på vilken fot de ska vara.

 8. Annika

  Så skönt att höra att dina killar smågnabbas och håller på. Två av våra grabbar är nära i ålder (10 och 12) och oj va de orkar hålla på….om allt, överallt och nonstop känns det som ibland…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing