Allmänt

Öl är nyttigt, fantastiska nyheter:)

Jag sover jäkla dåligt. Hostar hela nätterna, en sån där torrhosta som sitter långt uppe i halsen. Inte en chans att hosta loss nåt, bara att hacka vidare. Men, det innebär att jag är stentrött.

I morse vaknade jag av ungarna, tror klockan var strax efter sex…? Pigga röster ute i köket och vardagsrummet. Vi kliver upp sju. Inte halv sex, eller sex eller ens halv sju. Sju.

De hade visst vaknat och var pigga allihopa. Okey? Fattar ingenting men visst. SÅ fort jag kunde somnade jag om:)

Sen vaknade jag och Jamie lite senare, och efter en dusch som var mer än välbehövlig, jag har inte orkat duscha på några dagar, så var jag hyfsat pigg. Rev ur sängen och kastade ut täcke och kuddar på vädring.

Jamie är bara ute nu, han älskar verkligen det när det är sånt här väder. Lika mycket avskyr han det när det är tråkväder, men idag strålade ju solen igen. Helt underbart, jag känner hur mina depåer fylls på:)

Jordan hade ett utvecklingssamtal 14,15 så han stannade kvar i skolan och så kom vi dit.


IMG_5262

Han är ju min lilla professor. Han kan så mycket, och är ruggigt bestämd med vad han inte alls tycker är kul. Dit hör att skriva. Det är inte för att det är tråkigt, utan för att det är så jobbigt för handen, upplyste han läraren om. Jag håller med, det är skitjobbigt att skriva för hand!

Förr, så skrev jag i timmar. Jag kunde skriva en hel dag i skolan, hela tiden. Både det jag skulle och massa texter av olika slag. Ganska ofta skrev jag det jag själv ville när lärarna trodde att jag antecknade flitigt vad de sa:) Haha. För en gångs skull behövde jag inte plugga för att ligga i topp i klassen, efter att ha legat sämst i nio år var det ljuvligt.

Nu menar jag ute att jag på något vis var bra, men i den klassen jag gick var det många skoltrötta festande tjejer som kanske inte heller hade så mycket grundkunskap att stå på. Jag behövde bara hänga med å lektionerna så löste det sig. Skönt.

Idag orkar jag inte skriva speciellt länge. Eller snarare så ser man på handstilen att det är jobbigt, det blir mer och mer slarvigt. Jag kan säkert skriva i timmar i dag med, om det skulle behövas, men det gör det ju inte:)

Samtalet gick utmärkt, Jordan sköter sig för det mesta, men han har ute svårt att sitta still Faktiskt så tycker jag att det är rätt skönt att höra. Missförstå mig rätt nu, men han sitter på så jäkla mycket kunskap att det är fint att se att han är en liten gosse också 🙂

 

Jag hade Jamie med mig, och plockade upp Lovelia sen efteråt, och vi åkte hem för att de skulle äta lite. Sen var det dags för storhandling. Att vara sjuk några dagar innebär att skåpen dräneras på det mesta:)

Jag hade ingen kvarg i morse! Fatta att morgonen var helt förstörd. Jag äter alltid kvarg och fröblandning, med färska eller frysta bär I morse fick jag ta till naturell yoghurt. Funkar, men jag vill ha kvarg:)

Hyfsat enkelspårig med frukostvanorna.

 

Framme på Citygross släppte jag ner håret, satte upp brillorna där i och kände mig lätt som en fjäder i gympaskor och tunn skinnjacka. Det är så härligt när våren kommer tillbaka:)

Och att se löpsedeln gjorde att leendet gick från öra till öra:)

IMG_5265

Äntligen lite goda nyheter här i världen:)

Jag älskar öl, men man har ju alltid fått höra hur onyttigt det är, massor av kalorier, kolhydrater, socker och inte bra. Nu så:)

Jag har inte hittat artikeln på nätet, om nån har den länka gärna, men jag kan ju berätta det de gjort nån fancy grafik över, hur man dricker för bästa effekt.

Alltså, alla vet väl att bäst effekt får man om man dricker så många öl man kan på så kort tid som möjligt?

Ingen hemlighet direkt.;) Jag är asbra på det…just saying…

Så nu kan jag dricka öl med gott samvete, jag känner att jag håller doktorn borta.

 

Vår lilla Smulan, hon har inte varit en supersocial katt någonsin. Brorsan Zlatan var den som gosade mest och alltid ville ligga i knät. Hon har varit precis som en katt ska, högdragen och det är hon som bestämmer. Det är det fortfarande, men hon har blivit väldigt kelen och social.

Doris ankomst gillades inte av någon av katterna, men till sist tuffade Zlatan på sig, och när Doris fick en hundbädd till jul, med mysig fårfäll , så ockuperade Zlatan den. Tittade bara kyligt på henne och lade sig tillrätta:)

NU äntligen har Smulan börjat kaxa till sig, och häromkvällen hade jag båda i soffan. Smulan ihopkurad intill mig och Doris på en armslängds avstånd. Avis som sjutton.

Smulan gillar när jag inte rensar blommorna utan det sitter lite visset här och var. Notera hur tjusigt hon placerat tassarna på en bit smörgås:)
IMG_5261

Hon är så himla fin vår lilla sötnös. Ni vet att Kungsängslilja är Upplands nationalblomma va? Så vacker, och det är så kul att man kan köpa den på Ica för den är väl fortfarande fridlyst?IMG_5258

Bredvid satt min lilla Hulk:)vardagHan älskar den här dräkten, och vill helst ha den på sig när han sover. Jag som var så emot att han skull få den ångrar inte att jag gav honom dem till sist. Jag trodde att han skulle kasta den i nåt hörn och aldrig använda, men det är alltså tvärtom. Lilla gubben. Eller lilla Hulken såklart.

 

Efter handling och inplockning i skåpen så plockade jag in mina vädrade sängkläder, hämtade nya och bäddade rent.

cellbes

Jag har köpt lite nya lakan. Min säng har en dubbelmadrass, så jag har dubbellakan, som alltid är mycket dyrare:( men här (Cellbes) hittade jag för 179kr. 🙂 Jag har haft två att byta med bara så det blir skönt med ett till. Ett rosa, såklart. Behöver fler eftersom de är toppen att bädda i husvagnen med, så jag ska beställa fler nästa gång. Tonåringarna har 120cm breda sängar, vilket de inte haft förr så plötsligt fattas det massor av lakan i huset. Jag passar på att köpa lite nu och då för att sprida ut kostnaden. Det är ju så jäkla tråkiga saker att handla:)

På Cellbes har de nu halva priset på reapriserna, t.o.m torsdag så det är läge att fynda 🙂

 

Nu bäddade jag sängen med rosa lakan och vit- och rosa småblommigt påslakan. Som en liten vårdröm ♥

Fast det är ruskigt besvärligt att få i ett dubbelt täcke i ett dubbelt påslakan ensam. Det går såklart, men det är hinna mycket enklare med hjälp, vilket jag inte hade idag. Varför är det förresten inte små öppningar uppe i hörnen som motsvarar sidan som är öppen för att trä in täcket där längre? Mycket märkligt att en sån smart detalj rationaliserats bort.

Det är vädrat där i sovrummet hela dagen,  det är rent och fräscht och det ska bli kanoners att krypa ner snart.

Jag har med flit stannat uppe så länge jag kan för att blir riktigt trött, kanske kan jag bara gå in, glida ner under täcket och somna? Det är tanken, men mest troligt så kommer jag ligga och hosta hela natten.

 

Blir nog bra:)

I morgon ska jag på ett utvecklingssamtal med Corrinda, Sen gympa med tjejerna på kvällen, och då ska jag förbi Janelle och Simon och hämta skrivbord. Förutom det ska jag väl röja och städa och tvätta vidare. Det ska ju bli tråkigt väder så vi får väl se

Värmerekordet för mars, som stått sig i 208 år, slogs i lördags i Uppsala, det är lite roligt 🙂

Nä, nu är det sovdags:)

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Hedda Söderberg

  Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

 2. Angelica

  Hej Carola!
  jag har läst din blogg i flera år, men detta är typ första gången jag kommenterar 🙂
  Vad jag har fått för mig så är liljeväxter giftig för katterna att äta 🙂 Vet inte om just din katt äter det, men ville bara säga det så att hon inte blir sjuk på nått sätt! 🙂
  Jag har själv haft katter sen den dagen jag föddes och jag har alltid fått höra att katter och liljeväxter inte är en bra kombination :/

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Hon äter inte sånt som är giftigt. Backar direkt. Smart dam 🙂 Den här skulle hon bara bita av och sen leka med 🙂
   Vet att julstjärnor är giftiga och liljekonvalj men har dålig koll annars . Tack 🙂

 3. Stina

  Jag kör ett knep som jag fick lära mig när jag städade på hotell: Dra alltid av lakanen så att de blir ut och in och tvätta dem så. Sen när du ska trä på så stoppar du in armarna hela vägen in i hörnen och nyper tag i hörnen på täcket (genom tyget om det inte finns hål) och liksom vränger hela påslakanet över täcket. Mycket mindre statisk elektricitet och enklare att liksom rulla ner tyget längs utsidan av täcket än att behöva gräva inuti.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Så gör jag:) och det funkar toppen på de vanliga storlekarna, men det dubbla duntäcket är ohanterligt?

 4. Johanna

  Jag har hört att Ikea var tvungna att ta bort hålen i påslakanen för att man på den amerikanska marknaden trodde att de var trasiga när det var hål i dem… De jag köper på GeKås i Ullared har hål! ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting