Allmänt

P P P … Pistvakt :)

Idag rymde jag igen:)

Syrran ville till Kungsberget en sista sväng innan säsongen är slut, och jag ställde beredvilligt upp. Vi hade högtflygande planer på att åka en kortvecka till Idre eller Sälen eller så, men det funkade inte tidsmässigt. Massa olika grejor som inte gick att flytta på. Mamma var nog lite sugen på att vara barnvakt tror jag:) men nu får hon vänta lite.

Med gårdagens skit så kändes det som lite plåster på såren att bara dra iväg. Jag ringde bilverkstaden innan vi for och fick prata med nån gubbe efter att ha väntat i telefonkö i 20 minuter. De ringde upp, och jag fick höra att bilen inte var inregistrerad än… gahh, med tanke på att jag inte skrev på ett enda papper igår om att jag lät bilen åka med, så blev jag lite orolig en sekund…. Meeen, den stod där såklart:)

Jag förklarade för killen vad som hänt, och sen skulle han återberätta vad jag sagt… öhhhh, men okey? Lät jag sådär korkad? Antagligen:)

Han gav mig numret till nästa kille, och kopplade mig även dit, men han svarade inte.

Jag tänkte att jag ringer från backen och så drog vi.

Corrinda var ledig idag, de har två dagars utvecklingssamtal i skolan, när lärarna betar av alla elever. Man har sin tid, men är ledig resterande. Eller eget pluggande då. Hon lovade att ta hand om Jamie, och de hade haft så mysigt.♥ Det är ju det när de stora hänger med nån av de mindre, bara de två. Jag försöker uppmuntra det lite i vardagen men det faller inte så ofta i god jord;) Men ibland tar en stor med en liten till affären eller så, och båda är så nöjda efteråt. Den stora känner sig ansvarsfull och vuxen, och den lilla utvald.

Och det är sällan eller aldrig något gnäll eller tjat emellan de två som är iväg, bara härlig syskonkärlek.

Nu var Corrinda lite orolig över om lärarna och övriga elever i skolan trodde att Jamie var hennes son:) (De var till skolan för att lämna ett papper som skulle in.) Men vad gör det då:)

Hon messade en bild:)

Jamie

Som alltid så stannar vi och köper kaffe på vägen upp, och så susade vi vidare. Hemma lovades det regn regn och rusk, men vi körde mot klarblå himmel. Blåkupa:)

Framme i Kungsberget såg vi tomma backar och inga bilar, det var liksom vi och backarna idag:)

kungsberget

Jag började med att ringa verkstaden och fick höra att de påbörjat felsökning av min bil, men att de fått avbryta för något annat kom i mellan. VAD kan vara VIKTIGARE ÄN MIN BIL undrar jag då;)? Det är ju MIN bil, hallå 😉

Men jag fick förklara igen vad som hänt och så får de förhoppningvis ordning på det. Ta i trä.

Helt otroligt så var det bra underlag, det var nypistat och stenhårt i början men sen värmde solen upp det hela och det blev mjukare. Backarna höll fint hela dagen och det var så jäkla härligt väder!

Syrran…jamen hon stod bara och instagrammade hela tiden;)

sms

Vi började med de lite mesiga backarna som vanligt, för att värma upp:) och sen körde vi svarta och röda.

Och så tog vi en lunchpaus i solen.

fjällen

Det mulnade på en stund mitt på dagen, men var fortfarande fint och solen kom och gick. Galet skönt att ligga här och jäsa en liten stund. Sen åkte vi och åkte och åkte. Nästan helt ensamma i backarna var det bara att glida. Det var nog fler personal än åkare idag.

Vi kände att det var ypperligt att testa på att åka i de här snowparkerna, med hopp och grejor. Det vågar vi inte direkt när det är fullt av asballa kids som gör värsta 360snurrarna och volter och skit;) Mina hopp är väl en sisådär max två decimeter över marken, men det känns som två meter.

Det var en superhärlig dag, och känns som en fin avslutning på årets säsong.

 

Vi var som vanligt sist därifrån, och packade in våra skidor och pjäxor i bilen och åkte till Sandviken. Idag var ju Dollar Store öppet när vi åkte förbi, på söndagar är det stängt. Jag älskar den butiken! Det finns så himla mycket både kul och fint där, och till priser som jag gillar. Vi har ingen nära oss, typiskt nog. Jag har köpt merparten av vårt husgeråd som vi har i husvagnen där, och idag kompletterade jag med lite burkar och fat i plast. Normalt försöker jag undvika plast, som alla vet är det inte så bra vare sig för oss eller miljön, men i husvagnen å andra sidan är det extremt skönt att det är lätt. Vi bär ju all disk fram och tillbaka till diskrummet och glas är tungt och går sönder.

Sen McD och så hem via affären för att komplettera med det som ungarna messat att de noterat fattades.

Känner ni igen detta?

dragons gate

Dragon Gate, värsta märkliga bygget ever. De har hållit på i evigheter, och det är massa tjafs med tillstånd och besiktningar. Vad det är vet jag inte, men nån form av hotell? Och mathak. Jag har aldrig stannat här för det ser så jäkla läskigt ut;) Jag är helt övertygad om att jag blir shanghajad och såld till nån ninja eller så;)

Det ligger dessutom mitt i …..ingenting? Vad ska locka gäster hit?  Märkligt var ordet.

 

På vägen till och från backen körde vi förbi ett gärde med en flock tranor och svanar. Så tjusiga:) En av säkert hundra hamnade på bild, för jag hann inte få upp mobilen i tid:)

trana

 

Hemma var det lugna gatan.

Novalie förhörde Lovelia på multiplikationstabellerna.

lovelia novalieLovelia var ledsen för hon tyckte inte hon kunde, och det slutade med att de skrev upp alla talen och sen satte upp dem på toa:) Hon är duktig, Loppan, men det sitter inte helt. Och jag kan de inte heller utan att tänka efter. Pinsamt men sant.

 

Jag var så trött när vi kom hem, men har suttit och snackat med de stora tjejerna, men nu börjar det svida lite i ögonen:;)

I morgon måste vi upp för det är kyrkis, och vi ska GÅ. Bah.

Det tar nog exakt en kvart så det är inte speciellt synd om oss, men jag vill ha min bil.

 

Nu ska jag hoppa i säng, detta var nog det sista inlägget om slalom i år:) hoppas ni har överseende ♥

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

  Ett tips från läraren gällande multiplikationstabellerna skaffa dem som sånger :D. Det är betydligt lättare och roligare att lära sig sjunga fram tabellerna och de sätter sig dessutom :). Finns en uppsjö olika sånger, sonen hade först på sin skola så han lärde sig den, klockan och tiokamraterna/tiokompisarna genom sånger. Lika har vi jobbat där jag arbetar. Verkligen väl värt och barnens självförtroende växer! Skitbra för de elever som har svårt också, sång och musik brukar vara lättare att lära sig. Har för mig att SVT eller UR har en variant med sånger :). Annars vet jag att biblioteket lånar ut en CD och bok man kan lyssna på :).

 2. Neta

  Om du gillar Dollarstore ska du åka till Sala ( och så klart stanna på Karlssons i Morgongåva på vägen dit) det är gigantiskt. Ligger i ett område på hö sida precis innan du kommer in i stan, mitt emot en kyrka.

  Men hallå hur är det med den Uppländska geografin? Dragon Gate ligger ju vid Älvkarleby, och kallar man det för ” ute i ingenstans” har man inte varit där. ?

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Älvkarleby i all ära, men Dragons gate ligger ju inte i samhället uran helt utkastat. Och vad lockar man med i älvkarleby mer än typ Fallens dag ? ?

   1. Neta

    Bara miljön på Laxön är ju fantastisk med sitt gulliga fik, hantverk och restaurang. De gamla militärförläggningen med tält och en stor lekpark. Sen bara miljön vid vattnet och stenarna i fallet, så fint. På Fallens dag är det ju så tjockt m folk att man inte ser det fina.

    1. Profilbild
     familjenannorlunda

     Ja. Men inte så att man åker dit och bor på hotell. Känns svårt att få det stora att gå med vinst när det inte finns mer än dagsutflyktsmål liksom

 3. Nina

  Dragongate i all ära, här i Skåne har vi nåt lika knasigt fast nu är det visst färdigbyggt.:)
  www,Yangtorp.com

 4. Rille

  Men seriöst: vad är grejen med att kunna multiplikationstabellerna ”som ett rinnande vatten”? Nu håller mina (och dina) barn på med samma sak som jag gjorde och mina föräldrar och far/morföräldrar före mig. Och till vilken nytta? Jag är 50 plus och har aldrig känt att jag behövt veta vad 4 x 8 är utan att tänka efter. Känns som det borde finnas viktigare saker för ungarna att kämpa med i skolan.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Tror det handlar om att när man automatiserar det så blir det lättare i fortsättningen att räkna. Att grunderna sitter så man kan lägga fokus på svårare saker.:)

 5. Hedda Söderberg

  Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

 6. Ekot

  Låter som en toppendag i backen! Förstår att bilen är viktig till mycket, men att gå en kvart till kyrkis blir väl toppen, eller cykel/sparkcykel? Kan Doris gå med?

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Det är mer lathet just med kyrkis:)
   Och logistik, jag åker ofta och handlar/ gör ärenden i samband med det. Doris kan inte följa med, hon får spunk om jag skulle binda henne utanför, och in funkar ju inte.
   Kyrkis löser sig utan bil, det är allt annat som är jobbigt 🙁

 7. Birgitta

  Ge Lovelia detta, Klart som kaka å kex att 7×8 är 56. Just det talet räknas som ett av det svårare, varför vet jag inte!
  Ha en underbar torsdag!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting