Allmänt

Mord, påsk och fortsatt sjuka…

Jaha, så rullar dagen på:)

Lovelia kräks och har ont i magen, medan Jamie har ätit rostad macka.

Jag orkar inte göra annat än att dricka kaffe och slösurfa:)

Och förvisso sprita, torka och städa. Man har så roligt när det är sånt här i huset.

Det blåser ordentligt ute så det är rätt orart att sitta i solen som jag planerat. Nu har jag lä från tre håll så det är ju typiskt att det blåser från det fjärde 😉

 

I brist på annat så läser jag nyheter på nätet. Det är ju så förbannat deprimerande att jag oftast bara skummar igenom dem. Jag erkänner att jag har rätt dålig koll, men jag orkar liksom inte ta in allt elände i världen. Skjut mig för det om ni vill, men så är det. Jag har hyfsad koll, men inte mer.

Nu är det ju dock ett mordfall i Uppsala som det snackas om. Jag gillar inte alls vad som hänt med min lilla småstad, Uppsala. För bara några år sen så var det lugna gatan här. Vi hade nån maffia som det skrevs om, men de sitter nog inne nu de flesta. Vi hade olyckor. Vi hade ett och annat våldsbrott, men inte speciellt mycket.

Nu. Nu är det ju rena Vilda Västern! Det skjuts hej vilt, det våldtas och det är en ökning på typ 100% av rökheroin i stan. Det knockas pensionärer till höger och vänster, folk drabbas av grova övergrepp, och ingen jäkel går säker känns det som.

Nu sköts en man till döds, väldigt nära vårt område, och jag och syrran var där precis innan. Syrran lämnade sen av mig hemma och åkte tillbaka för att handla. Under tiden sköts mannen till döds på andra sidan gatan. Två maskerade män i vita overaller klev ur en bil och flera skott avlossades mot en man, som fördes till sjukhus i en privatbil. Han dog senare.

Mannen hade kriminella kopplingar och levde under skyddad identitet läste jag.

Ja vad ska man säga? Skönt att ingen helt utomstående stod i vägen?  Dådet anses vara väldigt välplanerat läser jag också.

Jag undrar lite hur jag skulle reagera om jag var i närheten? Har ni funderat på det?

Jag kan hjärt-lungräddning och första hjälpen och sånt där och bör ju hjälpa till, men vete sjutton alltså. Rent spontant så känns det ju rätt så osäkert att rusa fram till nån som blivit brutalt skjuten. Kanske blir man skjuten själv? Och även om jag vill hjälpa så vill jag knappast dö för det. Samtidigt som man ju knappast kan vända och gå därifrån. Jag vet att jag normalt är en doer. Jag agerar. I get shit done. Men jag har aldrig ställts inför något sånt här. Tack och lov.

Har ni? Hur agerade ni?

Läskigt!

 

Nä, nyheter är deppiga. Jag behöver inte bli mer neråt än vad jag redan är.

Något som är roligt, det är att det visst är påsklov nästa vecka?:) Jag som konstant ligger efter i tid, trodde det var två veckor kvar, så det var ju en positiv ”överraskning”

Påsken är ju så sen i år att det blev långt mellan sportlov och påsklov, på pappret, men sen sa de swosh och vi är där. Hur firar ni påsk?

Berätta så jag har nåt kul att läsa mellan kräkhinkstömningarna:)

 

Här så brukar vi inte fira så väldigt. Det är mest jobbigt att plocka fram pynt och sånt så det ligger oftast kvar i garaget…:) Lite påskris tar vi in, jag brukar klippa av en gren här och var från våra träd och buskar på tomten. Blandningen är lite kul sen:) Syren, äpple, nån vinbärskvist och så nåt jag inte vet vad det är. Jag har även två olika sorters fläder. En giftig och en ätlig. Som om jag skulle våga chansa på det:) Har absolut ingen aning om vad som är vad.

Sen går kidsen påskkärringar på SKÄRTORSDAG. I Uppsala är det vad som gäller, och hör sen:) Jag tror det skiljer sig i landet va?

Förra året var det bara de tre minsta som ville gå, men för dem är det viktigt.

På påskafton så har vi släktmiddag hemma hos mamma och pappa. Då är alla barn, alltså syrran och jag, inbjudna och så alla barnbarn. Med respektive om det finns en sådan. Och så även en kompis till familjen med sin egen lilla familj, vi får se om de kommer i år.

Vi äter typ samma sak som till jul, plus ägg, minus julskinka.

Och syrran gör efterrätt förra året denna tårta med så söta dekorationer, som hon gjort själv.

IMG_9685

IMG_9673

Nån gång under påsklovet så kokar vi massa ägg som de sen målar. Allt som oftast ligger de sen kvar i kylen, för ingen vill ju äta upp sina egna skapelser:)
koka ägg måla ägg

Men jag köper massor av ägg nu, eftersom det är så bra pris på dem, vi äter alltid väldigt mycket ägg.

Jag gillar att det är rätt enkelt att äta bra under högtider. Som bekant så behöver ju jag loosa några kilon och  det går inte speciellt bra:) jag orkar liksom inte fokusera. Tror att det beror rätt så mycket på alla virus som vi haft, jag tappar både ork och lust. Skitsamma, får väl köpa en baddräkt med volanger då:)

Eller en burkini, det vore fan perfekt:)

Nä, jag vet, sådana där gammeldags badkläder! Randiga med ben och ärmar, och volanger och fluff, super:)

Jag ogillar att vara lätt klädd, och det gör jag oavsett vad andra tycker. JAG gillar det inte och jag tycker att jag är flobbig. Vad andra tycker, och hur andra vill göra det är deras ensak. Man får göra som man vill liksom:)

Jag bryr mig inte om andra, bara om mig själv.

Jaja:)

Jaha, sen då, jo då äter vi godis. Helt i strid med att vilja tajta till magen;) men i år har jag och syrran sagt att vi inte vill ha påskägg. För jajamen i vår familj får vi både påskägg och chokladkalendrar fast vi är vuxna:D

Vill nån lägga i en ny träningstopp eller en vanlig snygg tröja så är det helt okey, men inget godis. Jag har noll självbehärskning.

Men barnen har mindre problem med det. De äter de godaste godisarna, sen ligger resten kvar och skräpar för att sen åka i soporna.

 

Jag vet att det efterfrågas saker att lägga i påskägg som inte är godis, sitter ni inne på några kanonidéer?

Om jag inte skulle lägga i godis, så skulle jag satsa på pyssel för det gillar ungarna, eller till de större smink och rengöringsprodukter. Till huden lär man väl tillägga, för de uppskattar inte direkt att få en flaska Ajax;)

Kanske nagellack, eller gatkritor. Nä, jag vet inte. Jag är inte speciellt anti socker, men man behöver inte äta det alltid, varje dag. Men lördagsgodis är okey i min värld. Och så även ett påskägg.

 

Jaha, det var vår påsk det:) Som den brukar vara. I år är det visst umgänge på påskdagen, men det tror jag att jag ska ändra på, vi har planer på annat då. Och med tanke på att det går alldeles utmärkt för honom att avstå när han vill, så tänkte jag testa om det funkar åt båda håll;) Vad tror ni om det….?

Haha, vi får väl se helt enkelt.

 

Men nu ska jag rosta lite mera macka åt Jamie, han verkar ha fått behålla den första han fick, men han är ruskigt seg och trött.

Loppan sover nog tror jag, och det är skönt. Hon har så ont i magen igen, ska hon behöva ha det varje gång hon blir sjuk nu..det hoppas jag verkligen inte. Hon hade det sist, och innan dess aldrig.

Jag lär väl återkomma senare:), måste ladda datorn nu, för jag har så gruvligt tråkigt! Rastlös så det stå härliga till, men kan liksom inte riktigt ta mig för något.

 

Idag är det förresten förhandsvisning av min bloggkollega Claudia och hennes mans film, Den enda vägen. 🙂

Loppi bjuder in, den stora premiärvisningen var igår, men denna är för Loppis läsare:) Ingen aning om hur det funkar om ni vill gå, men kolla Loppisverige på instagram så står det nog. Jag skulle ha åkt dit, och det går ju inte nu. Men, så är det att vara morsa, man vet aldrig vad som väntar runt knuten;)

Jag må låta sur när jag får ställa in saker, men alltså jag hoppas att alla vet att jag alltid sätter kidsen först.

Så är det:)♥

Och nu går datorn i strömsparläge alldeles om en procent, så jag rappar på att skicka inlägget. Detta svamliga:)

Bye bye:)

Kommentarer

 1. Annika

  Oj vad jag önskar att du inte kritiserade din vikt. Du trivs inte med din vikt, antar jag att det bottnar i, men varför?

  1. familjenannorlunda

   Det bottnar i att det är ohälsosamt. Och obekvämt, mina kläder passar inte:)
   Allvarligt nu- det är dåligt på många sätt att vara överviktig. Det ÄR det, oavsett hur mkt man trivs med sina extrakilon. Jag vill vara hälsosam. Jag vill leva ett långt, friskt liv där min kropp får de optimala förutsättningarna att hålla:)
   Jag är inte tjock, och jag ligger helt ok i BMI, men jag har bukfett som inte är bra. Jag behöver gå ner några kilon men mest få bukt med fettet på magen. Sen tillkommer mina onda hälar och knän som det är stor skillnad på om jag väger något mindre. Det är så många anledningar att jag klagar, och visst finns det även utseendeaspekter, jag gillar inte vad jag ser i spegeln MEN det är främst ur hälsoperspektiv 🙂

 2. Marie

  Vi firar inte direkt påsk. Om vi äter påskmat liknar det julmaten… Barnen får aldrig godis i sina påskägg av oss, de får ju av mormor, farmor, gammelmormor/farmor mfl.= 5 godisägg… (För många, men vi spar och portionerar ut så de har ju godis flera månader framöver) Vi lägger i lite av varje tex nåt klädesplagg, pussel, bok, lego, pyssel, tidning mm. Vi har i nästan alla år kört med porslinsfigurer istället för pappersägg och varje barn har ”sin” figur som vi återanvänder från år till år tex hare, höna, ägg mfl.

 3. Ella

  Jag har alltid firat påsk med föräldrar, faster och farmor (samt farfar när han levde). Sedan jag flyttade hemifrån (ca 60 mil) har påskfirandet i många fall inte blivit av riktigt vid påsk beroende på när jag haft möjlighet att besöka dem. Vi brukar inte göra sä mycket dock, mest äta och ibland färga lite ägg. 🙂

 4. Ulrika

  Åk iväg med barnen och strunta totalt i att det är ”någons” umgänge! Tvi honom!
  Blir mörkrädd av det du skriver om honom och hur han beter sig, får det ens gå till så?!! *grrr!*
  Glad Påsk till dig och dina fina barn : )

  1. familjenannorlunda

   Funderar på det:) Tycker att det borde funka lika åt båda håll, men antagligen är det bara från hans håll. Jaja:/
   Glad påsk till dig med ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing