Allmänt

Hälsporre?

För dig som har ont i foten

Brukar du ofta ha ont i foten men vet inte vad det kan vara?

hälsporre

Jag fick ett mail av Faz som kontaktade mig för att dela med sig av sin kunskap inom ämnet. Jag tänkte att jag publicerar det här, eftersom jag ofta tjatar om min hälsmärta:)

Det är nu inte hälsporre utan en urtramppad fettkudde, det låter så förbannat ocharmigt och oglammigt;) Men det finns många likheter, och en hel del av de råd man får vid hälsporre funkar:)

Faz har egen erfarenhet av just hälsporre och har forskat massor för att bli fri från den, och den samlade kunskapen hittar ni på den sida han skapat —> Hälsporrerehab 

 

Faz skriver: många lider av smärta i foten och det är en stor djungel av okunskap. Vanligtvis får alla ont i foten någon gång i livet men smärtan försvinner lika snabbt. För hård belastning eller dåliga skor kan vara en av flera anledningar till att man upplever smärta i foten. Däremot kan det vara mer allvarligt än du tror, speciellt om den smygande smärtan är påbörjan till hälsporre, ett elände som kan ta flera månader att bli av med. Upplever du smärta i foten så är det viktigt att du tar det som en varningssignal, kroppen säger ifrån att något som är fel.

Enklast är att se över sina skor men även stärka upp foten eftersom ett svagt fotvalv kan skapa obalans i resterande av kroppen. Många som går i metallskor, speciellt inom industrin känner säkert igen scenariot. Man står upp i 8 timmar, skor som inte har något stöd eller dämpning får våra fötter att arbeta hårdare och det kan resultera till fotsmärta efter ett tungt arbetspass.

Dämpning i skon är A och O, ju bättre stöd och dämpning desto skonsammare för hälen, speciellt för den som upplever smärta. Du kan läsa mer om rehabiliteringsövningar om du har ont i hälen eller påbörjan till en hälsporre hos hälsporrerehab.se som är en av Sveriges mest kompletta rehab guide inom ämnet. Komihåg att all smärta i foten inte är hälsporre, det kan även vara allt ifrån utsliten fettkudde till pronation eller något annat. Det spelar faktiskt ingen roll, det viktiga är att få insyn till varför man har ont och hitta rätt behandlingsmetod.

 

Så, alla ni som har ont, jag vet att man försöker med allt, för jag har gjort det:) Men det är fint om nån annan testat innan liksom;) så vill ni ha info så hittar ni massa nyttigt inne hos Faz på Hälsporrerehab

 

 

Kommentarer

  1. Tolv

    Nog bäst att du skriver in inledningen att det är reklam, innan nån klagar, eller anmäler din blogg, för det ÄR ju inte bara ett tips. Glad Påsk till dig och familjen.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Inte reklam. Eller iaf inte betald reklam 🙂
      Detta går helt klart under kategori Tips. Nog för att folk har lätt för att anmäla allt och inget, men detta är inget samarbete:)
      Jag försöker alltid märka mina reklam inlägg, missar ibland men inte med mening och jag hoppas att ni förstår det:)
      Faz skrev ett mail till mig om sin sida och eftersom jag har så jäkla ont mellan varven så ville jag bara att fler hittade den.
      Jag tipsar gärna om allt möjligt:)
      Glad påsk ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting