Allmänt

Misery loves co :)

Igår var det påfyllning i skåpen som gällde. Det ni normalstora familjer kallar vecko- ibland månadshandling, det är vad jag gör tre, fyra gånger i veckan:)

Jag brukar ju säga att jag vill ha en pipeline från Arla med mjölk, grädde och yoghurt, det skulle underlätta mitt liv mycket;) Fatta var bekvämt. Sen ett gäng hönor på en pinne utanför köksfönstret så man fick ägg, och  kycklingfiléer 😉 och bröd såklart…Detta är alltid slut.

I stället åker jag och handlar sånt flera gånger i veckan. ”Det vanliga” kallas det i mitt huvud.

Sen hem, och packa in i skåpen, det är tråkigt. Jag ställer i  ordning i mina skåp flera gånger i veckan, men det ser ändå ut som att nån öppnat dörren och bara kastat in varor varenda gäng jag öppnar:/

Har man tur ramlar inget ut iaf.

 

Vi var en liten skara tacosätare, massa kids saknades, tror det bara var sex av mina ungar, en extra och syrran så småningom. Haha, okey då, samma som med handlingen.

För er normalstora familjer är ju nio personer runt bordet fullt hus, men för mig fattas massor. I bästa fall är ju alla ungar och alla deras respektive med runt bordet, och gärna nån kompis hit eller dit..

 

En av mina kompisar kom i alla fall, killen jag skulle på konserten med. Ja ja, hold your horses nu, jag har manliga vänner:) Vi hann dricka en kopp kaffe innan jag lite snabbt svidade om och vi åkte till stan.

Vi skulle se, och höra Misery loves company:)

fullsizeoutput_3ab3

Industrimetal. Ganska tungt och röjigt alltså:) Och härligt 🙂

Parkerade, köpte öl, stod och snackade. Och så började det. Jag har både hört och sett de här snubbarna förr. De var rätt stora, både i Sverige men kanske framför allt i England om jag inte är helt ute och snurrar.

Jag har sett sångaren, Patrik Wirén på många spelningar på ungdomsgårdar i stan, nu snackar vi waaaaay back in the days, de kanske inte helt ljuva tonåren;) Han och delar av Misery.

Midas Touch hette ett av hans tidigare band, och de tävlade ofta emot en kompis band, Wildforce i talangjakter och sånt där. Inte vet jag vart jag sett dem egentligen, mer än på små scener i Uppsala. Nu var jag dödligt kär i en annan sångare;) (no names tror jag) och även om Patrik var snygg och cool så blev han bara tvåa i mina ögon. Haha, men en väldigt god tvåa:)

Han ser fan lika dan ut idag, hundra år senare:, Och det på ett positivt sätt:)

misery loves co

Det var tungt, det vibrerade i både bröst och mage av basen och fladdrade lite i håren på benen till och med…eller kanske var det byxbenen:) Det var mycket bra. Jag var ju lite anti efter att ha hört dem på Spotify, men som vanligt så är live alltid bäst.

De var riktigt riktigt bra. Min kompis band spelar inte längre, och innan de tar och återförenas, så får de här status: Nummer ett, av favorit-Uppsala band.

Misery loves co

Men, alltså, deras stylist has to go. Eller sångarens…. hej då kavaj. När den äntligen plockades av kunde jag sluta irritera mig på den;)

Tror han gillar den dock för en enkel googling visade kavaj allt för ofta….jaja.

Det var första gången på evigheter de spelade i Uppsala, men förhoppningsvis inte den sista, för det här gå jag gärna och ser igen:) De har haft en ”paus” på 16 år….men insett att det var dags att förgylla världen lite nu igen. Heja!

Toppbetyg alltså, Misery loves co ♥

 

(Och förresten, så tycker jag att deras namn är så coolt 🙂  )

 

När det var slut så for vi hemåt rätt omgående, han skulle hem till sitt och jag skulle i säng, för på lördagen så var det upp i tid för att åka på ett event i Stockholm. Så fast det var Kvalborg i Uppsala så blev den lugn och fin. I morgon är det Valborg, och vi ska göra ungefär ingenting.

Jag har en brasa som enda måste, det finns massor att göra i Uppsala, men vi har inga sådana traditioner jag och ungarna. Får de bara se en majbrasa så är de happy. Och jag med, för det är ändå nåt visst med det.

 

Egentligen skulle det umgås…men Karma har varit på litet besök och någon ligger och tycker synd om sig själv med sällskap av en släng av Denguefeber.. Förlåt om jag inte kan tycka synd om personen. Eller som ett av barnen sa när de inte trodde att jag hörde: Det är ju rätt åt honom, som åker till Thailand hela tiden….

Ahhhh, jag hade fan dött om de sa så om mig.

Och nej, de har inte hört det av mig, det här var innan jag visste ett enda dugg, för det meddelades ju såklart inte till mig att det var sjukt,

Jaja, Dengue hit eller hittepå dit, vem vet. Vem bryr sig?

I morgon är det ut med vintern och in med våren. Då eldar vi ut all jäkla kyla och sen bara måste värmen komma.

 

Vad gör ni på Valborg?

Berätta om ni har några kul traditioner, eller bara vanlig vardag.

 

Nu ska jag hoppa i säng, det har varit en lång dag idag, men kul:)

 

Natti natti ♥

Kommentarer

 1. Tolv

  Du menar väl inte att det ligger nån med dengue feber där. Dåligt skämt i vilket fall som helst. Mitt kusinbarn och hennes man fick ligga EN MÅNAD på sjukhus i Thailand i just denna åkomma och var nära stryka med. Deras små barnfick hämtas hem av släktingar- En mycket otrevlig OCH dyr historia. SÅ inte ligger nån med den sjukan hos dig !
  Ha en trevlig valborg och ursäkta om jag verkar överkänslig, men att skojsa om svåra sjukdomar är lika illa som när en del kallar andra för ”mupp” för att de tycker de är lite dumma.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Ja inte vet jag, jag får ju aldrig någon info. Men han har sagt att det är så till barnen. Så antingen hittar han på, eller så är det så. JAG skämtar inte. Denguefeber kan dock slå väldigt olika, allt från enklare influensaliknande till döden. Eftersom han sagt att de skulle ses nästa vecka istället så antar jag att han inte är döende.
   Jag antar också utan att veta säkert eftersom jag då inte pratar med honom, att han på något vis fått den diagnosticerad. Och för att förtydliga så önskar jag inte livet ur honom. Inte nu längre, det var bara ekonomiskt fördelaktigt så länge som vi var gifta;)

   Och en Mupp för mig är någon som är korkad precis som mupparna. The muppet show.
   Mupp är för mig jämställt med pucko. Mupp kan även vara kärleksfullt menat. Talar vi om folk med utvecklingsförseningar och syndrom så är de definitiv inga muppar.

   1. Lisa från Skåne

    Om han träffar barnen och inte är frisk kan dem inte bli smittade då? Det bordes kolla upp om det är sant eller ej men svårt när han inte pratar med dig. Du får neka umgänge om det finns risk för att barnen blir smittade av honom.

    1. Profilbild
     familjenannorlunda

     Det smittar inte människa till människa tror jag, utan det kommer från myggor. Oavsett kan han fetglömma att flytta runt på helgerna efter eget huvud, nån måtta får det vara.

   2. Tolv

    He he…. fattade inte vem det gällde, men om han har febern så är det nog inte den allvarigare arten för då vore han på sjukhus- Kan ju vara ”slippaifrånarten” he he 🙂
    De flesta använder ordet mupp om såna med utvecklingsförseningar ( som du skriver ) och då är det bara FEL.

    1. Lena

     Dengue smittar från människa till människa _via_ myggor, precis som malaria. Inga myggor, ingen smitta. Myggor utan dengue.-sjuka människor, ingen smitta. Dengue hos människor med myggor omkring sig: livsfarligt!

 2. Karin

  Jag och min man blev ihop på sista april, för vääääldigt många år sen. Jag gick i 9:an, vi firar 38 år tillsammans idag.
  Vi brukar fira dagen med att äta lite god mat och en efterrätt, skåla i bubbel och ett gott vin till maten. Så det ska vi göra ikväll när han kommer hem från jobbet.
  Kram från mig

 3. Marie

  Jag och min man blev ihop på Valborg för en herrans massa år sen. Så den dagen är lite speciell. Brukar äta lite gott, titta på eld och mysa.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing