Allmänt

Tandläkaren, Ikea och powernap:)

Den besvikelsen när man vaknar och det är grått, kallt och regnigt:/

Trodde jag drömde i morse, men nope, vädret har väldigt svårt att bestämma sig och kör en cocktail av allt möjligt;)

Jordan hade en tandläkartid kl 9.00, och vi susade iväg runt tjugo i, och under över alla under så backade en bil ut från parkeringen precis vid tandläkaren. Bara att parkera och vi checkade in 8.58:)

Älskar när det klickar.

Älskar ännu mer när undersökningen visar noll hål och fina tänder. Det är alltid lika nervöst tycker jag, att gå med kidsen, eller mig själv för den delen, till tandläkaren. Gäller det barnen är det ju liksom mitt fel om de har hål, och gäller det mig själv blir det svindyrt;)

Kan vi inte rösta fram att tandvård är som sjukvård och kostar lika mycket, tack. Det är så viktigt med tänder, och de som inte har råd lider så jäkla mycket. I rättvisans namn, och för allas skull alltså.

tandläkare

Jordan behöver verkligen klippas! Måste fixa det denna vecka:)

Han röntgade och Jamie och jag stod utanför dörren, och så hörde jag det där ulk-hostandet när de försökte pilla dit en för stor plåt i munnen. Fy farao vad det är vedervärdigt. Men de bytte till en ännu mindre, tog två bilder och så var det klart.

Han fick laga en tand för ett tag sen, och den lagningen sitter inte bra, väldigt högt upp tydligen, så får han besvär ska vi tillbaka. För min del fattar jag inte varför man lagar mjölktänder, men antar att det är för att det är långt kvar tills den permanenta kommer. Nu var det inte minsta lilla anmärkning på något, och inget annat än godkänt. Däremot kommer han bli kallad till tandregleringsspecialisten i höst. Han har alldeles för trångt mellan tänderna, de som ska sitta på sidan om framtänderna har absolut ingen plats alls.

Inget jag blev förvånad över, har ju flera ungar med liknande bett.

Jordan och Jamie har en sånhär, och den är riktigt vass på att borsta, och har gjort att de verkligen borstar. Vi brukar göra så att de alltid får göra själva först, och så kör jag en sväng efteråt. Annars lär de sig aldrig.

Kan varmt rekommendera den här alltså.

philips

När vi var klara så åkte vi mot Ikea.

Vi skulle dejta med Ida:) Jag träffade henne när vi gjorde sällskap till Underbara barn-mässan i höstas, och sen dess har vi försökt få till en träff, men sjuka barn på båda sidor har ställt till det.

Men idag så:)

Jordan är så klok, det säger jag ofta, men han har även ett minne som en elefant. Han har träffat Ida en gång, då på mässan, men efter att jag sagt vem vi skulle träffa så tänkte han efter en liten stund, sen nickade han.

” Jaaa, Ida! Henne kommer jag ihåg! Vi åkte tåg med henne”

Minne som en elefant.

Vi började med att käka brunch. Och fick skämmas;)

För de har liksom gjort om på Ikea. Numera ska man hämta sin mat från buffébord på ett annat ställe, men först hämta tallrikar och jox på det vanliga. Märkligt system, inte alls lika bra som förut. Och det gjorde så att vi totalt glömde av att betala, eftersom man inte naturligt går förbi kassan längre.

Plötsligt när vi sitter där och smaskar i oss så kommer en Ikea-kille fram. ” Ni har visst inte betalat va?”

Öhhhhhhh, men jag dör vad pinsamt! Jag som alltid är supernoga. Som aldrig fuskar, och aldrig luras…skulle liksom aldrig falla mig in. Jag får dåligt samvete direkt och det är det inte värt. Men idag bara ramlade det bort. Skyller helt på det idiotiska systemet.

Ida och jag bara tittade på varandra….och skämdes. Men jag lovar att det inte var medvetet!

 

Så lämnade jag in killarna i lekrummet, lyckan var total när de fick gå in där och röja. Idas bebis Ebba fick inte följa med in, hon är inte ett år ens så hon får vänta lite;) Hon är ljuvlig för övrigt, ligger väldigt nära till hands att sno henne;)

Vi gick rundan, och plockade på oss det vi skulle ha. En ny rullgardin till mitt sovrum, och massa glödlampor. HATAR att köpa glödlampor nuförtiden. Man blir arg, för man fattar inget, jävla lumen och hittepå-skit hit och dit. Ge mig en hederlig Watt som jag begriper mig på.;)

Rullgardinen förutsätter jag att jag kan använda mina gamla fästen på, annars lämnar jag tillbaka den. Jag har lättbetong i mina väggar, och det är värdelöst. Man behöver förvisso inte borra, det räcker med att trycka hårt med en skruvmejsel 😉 men nu är det redan hål där, och då vill jag inte ha fler. Kanske ska jag lyxa till det hela med att sätta upp gardiner igen åxå;)

Jag har rationaliserat bort gardiner i flera rum. Köket har vi inte haft sen vi gjorde om, jag vill inte ha upp en gardinstång där, tycker fönstret som är stort, är finare utan. Vardagsrummet åkte all textil ut ifrån när jag kvicknade till efter sista magsjukeomgången. Allt som gick att tvätta åkte ut i poolrummet, övrigt piskades och dammsögs. Gardinerna med. Och mitt sovrum….minns inte när de togs ner, men de var ruggit dammiga, och nja…Jag är inte mycket för varken gardiner eller mattor:) Nu tror väl folk är jag är galen, och lite kanske;)

Dock har jag hittat en matta på Ikea som jag nog vill ha, ska mäta lite först bara.

 

Hämtade ut killarna och avslutade vår dejt med mjukglass och kaffe:)

Nu hoppas vi att det inte dröjer allt för länge tills nästa gång.

 

Hem, blev kall och blöt när jag packade ur bilen, och kröp ihop med Doris under en filt på Patricias säng medan jag pratade i telefon. Och sen  låg jag kvar och surfade. Och så somnade jag visst:D
Men allvarligt? Corrinda sov middag på soffan när vi kom hem, hon hade åkt till skolan som vanligt, men det var bara inställda lektioner, så de fick åka hem igen. Ovärt. Regn och ruskväder gör saker med en, som att kräva en powernap.

Sen var jag inte alls varken mer pigg eller mindre frusen, men det var hur gosigt som helst att ligga där med en varm Doris intill sig, klia lite på den lurviga magen (hennes, inte min, hehe) och småslumra.

Patricia kom hem och lagade linssoppa till henne och mig, medan övriga fick falukorv. De vägrade först ens smaka på soppan, men när de väl vågade så var den ju god. Det bästa är att jag kan använda den som en grytbas i morgon:D Perfekt, tar lite tid och kan förberedas.

 

För i morgon är det träning med David klockan fem:), sen måste jag försöka hinna med en ordentlig handling efter det.

Jag har gått hela dagen idag och funderat på varför jag har så konstig träningsvärk i underarmarna? Och benen? Inte förrän jag sa det högt på kvällen insåg jag orsaken. Eftersom jag övade handstående en god stund i går kväll/ natt;) efter att ha tränat på volter på studsmattan, så kommer det såklart därifrån.

Har ni testat?

 

Nu sovdags!

Natti natti:)

Kommentarer

 1. Lena M

  Hej Carola! Jag har ganska nyligen börjat läsa din blogg och jag tycker att du skriver så trevligt och levande. Ibland får man sig ett gott skratt (då du bjussat på det)
  Jag bor ganska nära Uppsala och shoppar nästan alltid där, både mat och någon klädpalta ibland 🙂 Därför känns det extra trevligt då jag känner igen platserna som du skriver om. Uppsala är så vackert och trivsamt.
  Med vänlig hälsning, Lena

  Carola: Åh vad roligt:) Både att du läser, gillar det och bor i ”min” stad:)

 2. Anna

  Jag har en fundering. Idag klickade det när ni skulle till tandläkaren och ni checkade in två minuter före avtalad tid. Det minsta lilla ni hade fått leta parkering så hade ni kommit för sent? Jag tycker ofta det låter så när du ska passa tider, kommer som bäst exakt på tiden (vilket ju räcker) men ofta skriver du att ni var lite sena. Jag är tvärtom till överdrift så det fashinerar mig hur man orkar hålla på och komma så i sista sekunden jämt. Tycker ni inte att det är respektlös mot den part man har en tid hos, ex tandläkaren- kunden efter går vänta om det blir försenat, samtal i skolan- läraren får vänta, osv osv. ??

  1. familjenannorlunda

   Nej för jag är alltid ute i så god tid att jag ska ha marginal med trafik edyl. Det finns en dyrparkering i ett äckligt trångt p-hus precis intill där det alltid finns plats så hade jag inte fått plats där jag ville hade vi varit i tid ändå:)
   Jo jag tycker det är respektlöst att inte passa tider!! Extremt faktiskt och jag är sällan sen som i försenad. Bara sen som att jag inte har den marginal jag tänkt mig. Jag kommer nästan aldrig försent. Just tandläkaren är det ingen idé att vara tidig till då får man bara vänta extra länge eftersom de alltid är sena även på morgontiderna.
   Så alltså – jag respekterar tider och kommer i tid. Ibland blir dock även jag försenad som alla andra, men sällan.

 3. Karin

  Man lagar mjölktänder eftersom kariesangreppet sprider sig annars och kan ge upphov till allvarliga smärtor och infektioner. Man behöver till slut dra ut tanden och då äventyras platsen för den permanenta tanden som ska komma eftersom tandraden förändra när det finns en lucka. Dessutom vet man att obehandlad karies i mjölktänderna är en stor riskfaktor för karies i de permanenta tänderna. Hoppas det blev lite tydligare ?

  1. familjenannorlunda

   Tack 🙂 jag vill minnas att man dragit ut dem förr nämligen, men det är bara Jordan som fått laga hål så tidigt. Få lagningar totalt bland kidsen tack och lov. Tror det kan vara fyra:) på nio kids

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing