Allmänt

Exploria och skadad:)

I söndags var vi inbjudna av Loppi till Exploria. Europas största nöjescenter. Det ligger i Botkyrka, Stockholm. En nyinvigning på ettårsdagen:)

Jag fick ta med HELA stora familjen, pojkvänner och allt, så tacksam över det! ♥

familjen wetterholm

Fotograf är grymma Sandra Rogers 🙂

Den enda som först inte kunde, och sen inte ville, var Robban. Han skulle ha jobbat, men det blev ändrat. Jag  frågade flera gånger om han ville följa med, men han tyckte att lekland lät fånigt. Jag tyckte att jag förklarade att det var andra aktiviteter också, som lasergame, go-cart och bowling. men han var ändå inte speciellt sugen på att kliva upp tidigt en ledig dag;) Vi skulle vara där 10.00, och hade bestämt att samla ihop oss vid halv nio, enligt gps skulle det ta  timme och 10 minuter att köra.

Alla var i tid, och vi kom iväg runt kvart i nio, Tre bilar – min, syrrans och Patricias Simon.

Så tidigt en söndagmorgon är det helt ok i trafiken, så vi var framme med god marginal:) Kön ringlade sig lång utanför Exploria, och vi sällade oss till den.

Det gick snabbt att komma in och sen hamnade vi ganska direkt bland aktiviteterna, och bokade in oss på först Lasergame och sen go-cart. Jag har aldrig kört lasergame, men jäklars så kul det var!! Och svettigt 🙂 Man har ju västar på sig som inte direkt andas och så pinnar man omkring i ett mörkt rum med massa väggar att gömma sig bakom, och ska skjuta på fiendelaget;)

exploria

Vi var tretton stycken, och kunde dela upp oss på två lag. Helt galet coolt att vi är så många:) Jag tycker att jag gjort så rätt med den här stora familjen, och det är så roligt att den liksom växer med alla partners. Inte alla som pallar att anpassa sig, men de killar som var med har verkligen blivit adopterade av mina kids. De älskar dem:) Fatta hur coolt i framtiden när det kommer vara många mer partners och kids, ♥

Jag var ingen direkt fena på lasergame, men man känner sig onekligen rätt frän när man glider runt där inne med ett lasergevär;)

lasergame

(Nej, jag har inga tveksamheter gällande vare sig skjutvapen eller leka krig, jag tror inte att det är skadligt på något vis. Tror ni det? Varsågoda:) )

 

Go-cart däremot kunde vi inte köra alla samtidigt, utan hade två tider efter varandra. Jag har kört på typ Gröna Lund, men där vill jag minnas att det mesta handlade om att krocka…i alla fall tyckte de killar som var där att det var så det skulle vara, och det smällde ordentligt i nacken…inte bra:/

Här var det helt andra bilar, och vi stod först och kollade på vårt första gäng.

IMG_0499 gocart

Innan det var dags för oss. Vi fick hjälmar och blev tilldelade varsin bil. Janelle och jag skrattade åt syrran som inte fick plats i sin bil?? Hur hon är försökte så var det alldeles för lite rum för rumpan. Det visade sig att hon fått en barninsats i sin, och när killen plockade bort den hade hon ju gott om space;)

J Ä K L A R så kul det var!! Go-cart kändes som min grej helt klart:) Få köra snabbt, (det känns oerhört snabbt när man sitter där en decimeter över marken), och manövrera den lilla bilen  runt i kurvorna….när man får in snitsen på att bromsa lite i kurvan samtidigt som man gasar sig ur den för att hålla så hög fart som möjligt…så kul! En hårnålskurva var speciellt bökig om man körde för snabbt, och sen hade vi Lovelia med som ju aldrig kört bil förr, och som man varvade några gånger:)

Killarna var för korta för att få köra. De roade sig med annat:)

När de var slut så vinkades vi in för att parkera, syrran först, sen jag. Janelle intill och så kom Lovelia sist. Vi hade klivit ur bilarna och stod intill. Loppan kunde inte stanna riktigt utan körde in i min bil som då rullade fram, ungefär samtidigt som jag klev lite åt sidan. Där det alltså varit tomt nyss, men nu var en go-cartbil. Hjälmen skymde all sikt neråt, och jag snubblade som en jäkla fura rakt över bil-fan…Från att känna sig som Superwoman till SuperASS;) tog det en millisekund;)

Jag tog emot mig med höger hands lillfinger, och satans jävlar vad ont det gjorde. Lite FÖR ont faktiskt, men jag var kvickt uppe på benen ändå, och känslan ”jävlar vad pinsamt” som for igenom huvudet tog udden av smärtan. Men eftersom det gjorde så gräsligt ont så lyfte jag upp näven så jag såg genom  öppningen i hjälmen.

Okeeeeey…. Anledningen till smärtan kanske var att yttersta leden på lillfingret var helt böjt åt fel håll? 60 -ish grader uppåt, som normalt är omöjligt att få till;) På ren instinkt bröt jag tillbaka det. Aouch.

”Gick det bra??” frågade go-cart-killen oroligt, och jag viftade bort hans oro med ett ”Jadå, nemos problemas!!” samtidigt som jag liksom höll på att svimma av att jag precis sett mitt lilla finger spreta åt galet håll;)

Vik aldrig ner dig, liksom. Visa aldrig att du är sårad;)

Jag vet ju att det inte är nån större fara med leder ur led, och att ju snabbare man bryter tillbaka det ju mindre påverkan blir det på muskler och ligament och jox. Men att jag var så instinktiv och kvick förvånade mig lite 🙂

Sen nonchalerade jag det onda, syrran hämtade ett glas med is som jag kylde ner fingrarna i, och det gjorde nästan mer ont med kylan än av slaget. Janelle spände ögonen i mig och tyckte att jag skulle till en läkare, men det viftade jag också bort. Sååå illa var det ju faktiskt inte, lite chockad, lite svullet och lite ont absolut. Men inte värre än så. Syrran fixade förband så jag kunde linda fingret, och om någon av er vet vart jag hittar sånt förband så please tell me!! Frågade på apoteket idag men de hade det inte.

led ur led

De hade det på Exploria så det finns ju bevisligen:) Lite som skumgummi, och självhäftande. Mjukt och skönt.

Jag petade i mig värktabletter och sen kändes det helt okey:)

Dags att leka vidare!!!

IMG_0511 exploria

Vi hängde inne på leklandet en stund, innan vi gick till den härliga Wild West Steakhouse restaurangen. Åh vad jag tycker det är mysigt och charmigt när de gör saker med teman. Som här, vilda västern. All in bara, helt underbart!

wild west steakhouse

God mat, även om de mindre ungarna först funderade lite, men sen åt de med god aptit av deras egenrökta ribs, fina majskolvar, lökringar och ljuvliga pommes frites. Supertrevlig personal!

IMG_0520

wild west steakhouse

Vi käkade och sen fortsatte vi. Kollade in Dinosarielandet precis intill. Man fick minsann lära sig lite saker även i går, perfekt:) Just dinosaurier är ju grymt fascinerande och kommer nog alltid vara det. Lite läskigt också när man får se hur stora de verkligen var. Och lite jobbigt när ungarna plötsligt var borta??? Ihhh, tur att Simon var rådig och räddade dem från att bli uppätna;)

dinosauriemat

IMG_0528

Jag måste vara en Ankylosaurus helt klart. Kolla in förklaringen under namnet 😉 Precis jag på pricken…dinosaurier

 

Vi hade bokat en ny tid för lasergame så vi återvände till aktivitetssidan, och både sköt med gevär, spelade golf och sköt fotboll på de roliga simulatorerna. Jag övade mitt prickskytte inför midsommar, men vet inte om jag var allmänt klen eller om jag inte riktigt orkade hålla geväret uppe för att jag faktiskt var lite skadad;) Så tungt vete fasen om det var, men det gick bara hyfsat att skjuta i stående. På midsommar har man stöd av armbågen, men här fick man minsann frilansa lite:) Superkul!

Vi hade lite otur, det var strul med vår bokning så bara några av oss kunde köra lasergame så vi fick boka ännu en tid, lite senare. Hälften av gänget stannade kvar medan jag tog med killarna och några till för att gå tillbaka till leklandet en stund. Lovelia och Jamie ville gå i Brandskola:)

SÅ bra att de har en sån aktivitet till ungarna! Lek och lär är toppen:) Först fick vi kolla en liten film, vi vuxna fick haka på. Hur man gör om det brinner, typ.

Sen fick de som ville åka brandstege, eller gå en alternativ, krånglig;) väg ner till brandstationen där det var bara att hoppa i brandmannakläder och kliva upp i stegbilen. Sen fick de åka en bit, till ett ”brinnande hus” och där kliva av och spruta vatten på lågorna. Sen tillbaka igen, och så fick de diplom:)

IMG_0541 IMG_0542 IMG_0543 IMG_0544 brandskola

 

Åh så kul de tyckte det var:)

 

Sen lekte vi i leklandet en stund. Eller ungarna lekte, jag, syrran, Janelle och Simon satt och snackade. När ungar kände sig klara med busandet gick vi tillbaka till de andra. Patricia och Corrinda var så upprörda över att en mamma bytt bajsblöja inne på bowlingen… Och inte nog med det, sen hade hon gått runt med den stinkande bajsblöjan i näven och letat efter en papperskorg. INNE PÅ BOWLINGEN? Hittade hon nån? Nix. Vad gjorde hon då tro? Jo, då lade hon ifrån sig den på en bänk….inne i bowlinghallen alltså…

Alltså jag kräks på folk ibland!

Jag köper alla dagar i veckan att man byter en kissig blöja på en bebis ungefär var som helst. Men en bajsblöja på ett lite större barn…nix, där går man till en toalett, Finns det inget skötrum så löser man det på något vis. Man lägger sen blöjan i en blöjhink, helst efter att man förpackat den i en plastpåse. Man måste tänka på andra !! Det är äckligt och ohygieniskt. Bajsblöjor luktar vidrigt. Att först byta den inne på en bowlinghall och sen bara lägga ifrån sig den tyder på brist på vett och etikett. Så är det bara. Finns absolut ingen ursäkt.

 

Vi samlade ihop oss för ett sista lasergame. Lika kul denna gång, och lite bättre gick det kanske, jag kom inte helt sist i alla fall;)

Här finns det även olika konferensrum. Eller vad man nu ska kalla dem:) Jag tänker mig mer att det är rum för i alla fall roliga konferenser;)

IMG_0535

Det här rummet älskar jag, och måste komma på en bra anledning att få hyra:)IMG_0532 exporia

Hela det här stället är fantastiskt:)

Nu var vi ju specialinbjudna, VIP:) och det innebar att vi hade fri tillgång till ALLT. Sån lyx har man ju inte direkt till vardags, utan det kostar en slant att göra de olika sakerna. Skulle kanske inte tro att man kör både lasergame, go-cart, simulatorer, bowling och lekland då, men jag gillade hela stället otroligt mycket. Atmosfären var liksom lite som att vara utomlands. Dämpad belysning, små butiker, och små trottoarserveringar. Vackert och charmigt.

Lite långt för oss att åka för att besöka ett lekland kanske, men jag kommer mer än gärna tillbaka ändå för det kändes rent och fräscht. Och så det där lilla extra i och med att miljön var så charmig.

 

Nu hade vi varit här i drygt sju timmar, alla var trött och nöjda så vi beslöt oss för att åka hemåt.

Tack snälla Exploria och Loppi för en helt fantastiskt kul dag 🙂

 

På vägen hem stannade vi på McD såklart, det hör nästan till efter våra utflykter. Det funkar så himla mycket bättre än att försöka laga mat när alla är trötta och sega.

Corrinda och Marcus kom upp och ville se på Thor, som gick på tv, och jag och småkillarna plus Lovelia hakade på. Låg i soffan under täcken och mumsade popcorn och halvsov 🙂

När den var slut var det även tomt på ungar, de hade däckat för varv, gått in till sig och bäddat ner sig. Bara att själv rulla in och sova.

Jag lindade av min linda och blev lite förskräckt över att fingret var så svullet, det kändes rätt så ok…. Jaja, men jag ringer väl och frågar i morgon.

Och det gjorde jag:)

 

Nu ska jag sova, mer om det sen.

Natti natti:)

Kommentarer

 1. Maria Husetfullt

  Vi var också där och mina barn tyckte att det var toppen. Ja, även vi vuxna. Det som var så bra var ju att det finns något för alla . Stor soml liten. Super när man har barn i olika åldrar. Håller med om att det var både rent och mysigt. Maten var god.

 2. Anna

  Apoteket har haft den lindan i flera år, i olika färger och mönster. Den säljs på rulle och vi har dem på jobbet med. Du kanske bara har haft otur, kolla med något annat apotek och hoppas fingret blir bra snart!

 3. Camilla

  Jag har köpt Snögg Soft1 fingerförband på Apotea. Hur bra som helst. Det är nog samma som du menar men hudfärgat.

 4. mb

  Kul att ni hade trevligt och hoppas ditt finger är bättre
  En sak som jag undrat över (vill inte fråga personen i fråga, men hur kan det komma sig att en person som bloggar på annan portal får samma inbjudan till Loppis event som du får?

  1. familjenannorlunda

   Det är för att inbjudan går ut till folk som av nån anledning känns befogade 🙂 Ibland bara loppisar, ( vimedbarn och myshowroom hör dit) ibland även icke bloggare, som Ingemar Stenmark tex. Det är lite olika 🙂

 5. Jenny K

  Den självhäftande lindan är suverän,förutom till hos tvåbenta använder ja den främst till mina fyrbenta (hundar) när de skadat sig. Apoteket brukar ha dem,kolla på de olika apotekskedjorna på nätet under kategorin ”djur”. Ja har oxå köpt dem på granngården/Lantmännen (senast i förra veckan). Finns även på olika zoobutiker,både i ”riktiga” butiker (eller vad ja nu ska kalla det…) o zoobutiker på nätet. ?☺️?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing