Allmänt

Camping Queen:)

Hola!

Vi är i husvagnen.

I Norberg om nu någon missat det:)

Det är alltid lite motigt att faktiskt ta steget och åka iväg, märkligt men så är det. Jag tror det dels beror på att jag inte haft allt i ordning här i vagnen, men även massor på att det är nästan två timmar att köra. Bah.

Det är inte tiden i sig som är jobbig, men vägen är tråkig. Riktigt supertrist.

Men nu är vi här.

Jag har med mig Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie. Alla var taggade på att åka och var klara långt innan jag kände att jag hade koll.En annan som var supertaggad på att åka….det var Doris…

 

I över en och en halv timme satt hon still i bilen och bara väntade på att få åka. Älskade lilla skrutthund. Jag packade och packade, och när det blev för trångt för henne på den plats hon brukar sitta, så flyttade hon sig till framsätet. Där satt hon sen och försökte se så osynlig ut som det bara gick.

Jag hade inte tänkt ta med henne, det funkar inte. Eller det är klart att det skulle funka, men jag menar mer att hon inte är van att vara ensam. Jag kan inte lämna henne i husvagnen om vi går ner och badar, och jag kan inte ha henne på stranden, vill minnas att hundar är förbjuda där. Jag kan inte binda henne på sidan av för då gråter hon, och vill bara komma till oss. Hon är inte van att sitta i bilen ensam så ska vi handla måste nån stanna med henne. Samma om vi ska nån annanstans där hundar inte får vara.

Känns mest meckigt. Och om det är varmt, som jag ju hoppas på, så har hon absolut ingen vettig plats att vara på, dessutom kopplad hela tiden…Nä hon är van att kuta runt lös hemma i vår stora trädgård, gå in och ut som hon vill och lägga sig inomhus i skuggan när det blir för varmt.

Hon har det bättre hemma. I alla fall tills jag övat mer på att ha henne med överallt, och att lämna henne i bilen/husvagnen/edyl.

 Men. Hjärtat värkte och det var ytterst nära att hon fått följa med. Kolla bara blicken.


 Jag fick både Corrinda och Robban att lova att älska henne lite extra mycket i stället.

De är hemma båda två och Patricia kommer och går. Doris kommer att ha tråkigt, men det kommer inte gå någon nöd på henne. Mest troligt kommer Corrinda sova i min säng, det brukar hon göra när jag åker iväg;) så då får Doris sällskap.

 Jag hoppas att alla små konstiga matlådor och småpaket av saker i frysen kommer gå åt nu när det bara är några ungar hemma. Jag har massor som är för lite för att laga till hela familjen, men perfekt till dem. Jag bad även om att det skulle städas men det kan vara mer än att begära att de tar ner månen;)

 När vi kom fram hit så stannade vi på Ica och handlade lite. Jag drabbades som alltid av total tankestiltje på matplaneringen. Gosh!! Vad ska man äta som är enkelt att laga?

Det slutade med en klassiker, korv och potatissallad. I morgon blir det nog pasta och köttfärssås. Sen måste vi handla igen;)

Kylskåpet luktar apa. Eller mögel då, men det är snarlikt 😉

Jag hade ju glömt en skål med grädde i det…i ungefär två år..Haha så det var ju mögligt lite överallt. Jag har skrubbat och både kört med nån mögeltvätt och klorin men den där lukten är ju kvar.

Jag har tagit med bikarbonat och ska köra nåt husmorsknep i morgon tänkte jag. Har ni något oslagbart tips, förutom att kasta kylskåpet;) så ge mig det gärna:)

 När vi kom så såg förtältet lite ihopsjunket ut, så jag gick in och höjde upp mittpinnen, och hällde av ungefär fyrtiosju liter vatten.. Fan, jag begriper inte, det har aldrig varit vatten på taket till förtältet förr, och nu är det på den lilla baldakinen längst fram? Måste skaffa nån bräda jag kan putta in där under.

Sen såg det ut som det ska igen, och vi bar in varor och fixade innan det var lika gott att laga mat. Ungarna var hungriga.

Stekte på korvarna och käkade och så en kopp kaffe på det.

Efter det var det dags att få upp tältet.

Jag brukar ju sova där, och hade Jamie i en resesäng när han var liten med mig där ute. Mest för att vi inte rymdes alla då, jag hade ju med mig sju kids då, men även för att kunna fortsätta att bara lägga honom i sängen och sen gå ut.

Så har mina ungar somnat nämligen.

”Natti natti sov gott. ”och så har jag gått ut och de har somnat.

Nä, inte från dag ett, det har krävts lite tillvänjning;) Men utan större problem, det handlar som alltid om att vara konsekvent. Och vänlig men bestämd.

 Nu skulle vi få rum inne i vagnen allihopa, men när syrran kommer sen, så blir det trångt. De rackarns ungarna växer ju med en halv meter per år, så det funkar sämre att tränga ihop oss.

Dessutom gillar jag att sova i tält. Jag vet att en del tycker det är galet, och ibland undrar jag med hur det står till med min mentala hälsa. Speciellt de morgnar när man vaknar i en sjö av svett och inte kan andas för det är så varmt… Men får man bara upp tältet i skugga av husvagnen så är det behagligt där inne på morgonkvisten.

 Efter att ha trampat ner det lårhöga gräset och ogräset lite, och pratat med grannen som varit och kapat det värsta;) så står nu tältet där jag tänkt att det ska bli bra. Mellan häcken av vackra men äckligt stickiga rosbuskar och vagnen.


Lovelia friserar gräset.

Pappa hävdar med bestämdhet att det där tältet slår man upp ensam, på fjället i snöstorm och säkert under en pågående lavin med, på fyra minuter.

Jag påstår att det är bullshit.

Jag är bra på att slå upp tält, och jag har aldrig fått upp det här på några fyra minuter, försök med fyrtio;)

Pappa kommer bli svårt irriterad på mig nu, och tycka att jag är korkad, men så är det.

Kan i och för sig ha att göra med att jag alltid envisas med att slå upp det i typ djungelterrräng?;)

Jag har bränt mig på sjuttifem brännässlor, på händerna men även rumpan och benen genom de tunna brallorna;) Jag ska skaffa en sekatör och frisera rosbuskarna, vet inte om det gillas av campingen men tänker att det de inte vet lider de inte av;)

Sen ska jag skaffa nån plastmatta, och lägga utanför tältet, det var lite sunkigt lerigt där.

Vi kunde däremot trycka in en sektion trätrall i var ände av tältet så det blev riktigt bra.

Mjukt av det höga gräset, men vi har en stor dubbel luftmadrass där med:)

Det är tydligen Lovelia som ska bo där ute med mig i år, hon har tagit med en sovsäck och testade den utanför för säkerhets skull.


Alla tjejerna fick sådana när vi skulle campa nånstans för flera år sen, antagligen High Chaparall, de kostade typ inget och är i fin kvalite´. Med prinsessor på;)

Både Jordan och Jamie är så sugna på att få sova i tältet de med så jag misstänker att vi får turas om. Just nu luktar det väldigt mycket grönt 🙂 

När tältet var på plats så försökte jag mig på TV:n men fick ingen ordning på Boxern. Det där skitsnacket på reklamen om att det är så enkelt att ta med sig Boxer är just skitsnack. Ingen gång har det varit att bara koppla in, utan boxarna får total spunk och måste fabriksåterställas och det är massa annat krångel. Men skitsamma, jag hade med en dvd så nu har vi sett Nils Karlsson Pyssling och nu kollar de på RIO.

 

Jag har hämtat vatten och sköljt igenom systemet så nu har vi färskvatten inne i vagnen, dock känns det som att det får funka till handtvätt och möjligen tandborstning. Men ändå:)

 

Jag var löjligt trött vid niotiden, men nu har det gått över;) Såklart.


Men snart ska vi samla ihop oss och gå och borsta tänderna och gå på toa, sen sova.

I morgon är det en ny dag, och det blir toppen med sol och värme, om man får vara lite sån och beställa…?

Annars åker vi till Avesta där jag vet att det finns en Rusta och köper matta och lite annat vi behöver.

 

Men nu ska jag säga God natt 🙂

Vi hörs i morgon <3

Kommentarer

  1. Malin

    Jag säger också ättika. Vi köpte en begagnad frys en gång och den luktade vedervärdigt inuti. Ställde in en skål med ättika över natten och sen var det borta! Du kan även torka med ättiksvatten invändigt om du vill.

  2. Lena

    Ättika är ett förslag, häll upp & låt stå i en skål i kylen & torka åxå rent med det!! När någon på flygen spyr, så kommer alltid flygvärdinnorna springandes med pulverkaffe/vanligt? det inte vilket, men det tar bort lukten totalt!!
    Googla annars på problemet, mins dom där 2 städ tanterna som hade en serie för flera år sedan, dom var med på Nyhetsmorron för ett tag sedan, dom vet det mesta vad gäller göra rent, mins inte vad dom heter, men googla, dom har nog fler tipps!! 🙂

    Önskar er en härlig semester!! & jag tycker du är en fantastisk kämpe!!! <3 <3 <3

  3. Ewi

    Tips! I Avesta vid Dalahästen finns en Bagheera outlet (längst bak i butiken) jättebra kvalité och billigt, både jackor och skor om du behöver till barnen! Badhuset i Avesta (Meteopoolen) har 50% på bad för barn under lovet så mina gick in för 20kr var! I Norberg har det dessutom öppnat ett toppenkonditori (Elsas) som är väldigt bra, långa köer dock… Är på stugan i Hedemora själv, därav lite inside info. Trevlig sommar!

  4. Jenny

    Ställ in en skål ättika så försvinner nog doften efter ett tag, grillkol ska också ta bort lukt har jag hört.

  5. Anna

    Jag körde en mugg med kaffe när vi hade mögel i kylen i husvagnen, iofs hade den bara stått i nån vecka då, men det funkade utmärkt :)! Obs, bara pulvret såklart, du får en underbar doft av nybryggt kaffe i kylen istället :D!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting