Allmänt

Seg dag med bra utfall:)

Hej på er ♥

Hoppas att allt är väl med er alla, och att solen skiner på er:) Jag tycker faktiskt att den här sommaren är rätt rutten hittills. Det är kalla fuktiga kvällar, massa kalla blåsiga dagar och allmänt blaha. Sen smäller det till nån dag emellanåt och är finväder. Men inte fasen är det en bra sommar inte!

 

Jag var seg till en början idag. men sen så:)

Har fått undan massa tvätt och städat mitt sovrum. Man kan ju tycka att MITT sovrum inte borde bli speciellt stökigt, men det ser alltid ut som en soptipp. Nu är det inte direkt mitt fel, utan mestadels småkillarna. De envisas med att sova inne hos mig, Jamie i sängen och Jordan på en madrass på golvet. Ligger båda i sängen så sparkar de på varandra och bråkar hela tiden så det går fetbort. De har lyckats ta sänder en garderobsdörr. Eller fästena, de är gamla och jag har bytt ut så många i huset under alla år. Jag hatar det för de går av, och går inte att skruva ur så man måste borra nya hål. Och eftersom de ska passa med den andra delen som man skruvar i karmen så är det precisions pyssel…och det blir aldrig riktigt perfekt.

Tar tid, är bökigt och blir inte bra. Med andra ord inte ett dugg kul. Det skjuter jag lite mera på;)

 

De klär av sig, dels när de ska sova, men även lite nu och då under dagen eftersom de är där inne och leker. Nej, de får inte det, men eftersom datorn står där så blir det gärna att den som inte spelar, ligger på sängen och kollar på. Och slänger kläder omkring sig;)

Och småkillars, och även småtjejers för den delen, kläder, innehåller ofta grus, gräs, barr och mossa. Som åker runt i MITT sovrum, tillsammans med hund och katthår blir det inte direkt fräscht.

Lägg till det datorerna som samlar damm deluxe och ni fattar;)

MITT sovrum är inte mitt med andra ord.

En vacker dag, när jag har funderat ut var datorerna ska bo så ska jag ta tillbaka det:)

Tills dess har jag iaf städat upp det idag. Återigen;)

 

Igår tränade jag och idag har jag ont, precis som det ska vara. Eftersom vi inte skulle åka till husvagnen förrän idag då, så kollade ungarna med sin farsa om de kunde hänga igår, Det gick inte, men idag kunde de få hänga med på speedway om de ville. Så det var planen, och jag fick en dag när jag kunde uträtta tusen ärenden. Bra det med:)

Efter att ha städat sovrummet, vardagsrummet och köket så tog jag med mig Novalie och började bocka av på listan.

Nummer ett var att lämna tillbaka saker på Bauhaus som jag tänkte kunde funka som pinne till att hänga upp grinden på, men sen blev det ju ett armeringsrör i stället:) Jag skulle även köpa sågblad till min lilla fogsvans för att kunna kapa av skruvarna på…. haha, nu ska vi se om jag kan förklara så ni fattar:)

Grinden stängs ju med ett handtag, kallas nog för ”trycke” och den ska klicka i en ”tunga” på andra grindhalvan. Givetjävlavis så har jag murat fast fästena på ett sätt som går att det fattas en halv centimeter för att grinden ska hållas stängd. Det är märkligt för allt är rakt och fint så det borde verkligen klicka i, och det gör det men inte tillräckligt. Alltså skulle tungan bort och ersättas med en ny.

Easy peasy om det inte varit för att skiten satt fast. Jag har sprayat med 5-56 väntat i evigheter, skrapat färg, och bankat lite, men skruvarna rör sig inte. Alltså skulle de sågas bort. Så, jag köpte metallsåg-blad.

När jag renoverade trappan fick jag låna en värstingmaskin. Kostar tusenlappar och way off my budget, men idag så hade de en liknande variant från Bosch nedsatt. Det är en multimaskin så man kan kapa, slipa och såga med den och jag har så mycket jag behöver göra som inbegriper det så jag slog till:) Eftersom jag fått tillbaka pengar från det jag lämnade tillbaka kändes det nästan som den blev gratis;)

Bra att man kan lura sig själv eller hur;)

bosch

Frågade killen i informationen om man kunde såga metall med den och det kunde man inte. Nä, för killarna på Bauhaus har ingen jäkla aning om speciellt mycket;) Det ingick liksom ett sågblad för METALL; men okey då…;)

Nu tänkte jag visst inte testa den med att såga av gamla muttrar men jäklar vad jag ska slipa sen:)

Efter detta inköpt drog vi vidare till Jula för att köpa en kantsax, den jag ville ha fanns inte på Bauhaus. Jag ska ha den i husvagnen, för jag tror att jag fått lite bassning över att jag inte klippt gräset… Det låg ett papper i förtältet när vi kom dit, om att ”på den här campingen klipper säsongscamparna sitt eget gräs, finns maskiner att låna i gråa boden”.

Jaja, men förlåt då:) Men jag har inte varit här, det är därför mitt gräs, på sidan var högt. Grannarna hade fixat lite, tack för det, men jag lär ju sköta mig förstås;)

Nu kan jag kapa det som ser värst ut med kantsaxen och dra på gräsklippningen så länge det går.

Sen ÖB för Novalie ville absolut in dit, och efter det Rusta för mattor. Och sen Citygross för matshopping. Puh.

Jag suktade efter sushi hela dagen, och eftersom de som var hemma ville ha antingen vegetariska schnitzlar eller kebab så köpte jag med mig det:)

 

sushiOch jäklars så gott! Jag kastade i mig det som vanligt, sushi är konstigt för jag kan äta hur  mycket som helst utan att bli direkt mätt, det kommer sen;)

Doris satt intill mig och tiggde, så hon fick såklart smaka de bitar jag inte smetat wasabi på.

Även hon älskar sushi:)

 

Efter två koppar kaffe så kände jag mig tillräckligt laddad för att ta tag i resten av kvällen.

Jag och Novalie hjälptes åt att lägga mattan under vardagsrumsbordet på plats, och hopp och hej, I like it!

IMG_2017

Soffklädseln passar inte riktigt 😉 men den brukar vara grå eller rosa och då funkar det finfint.

Jag gillade den här mattans mönster väldigt mycket, och färgerna. Kan nog kamouflera en och annan fläck innan jag behöver slänga den;) heja Rusta. 199kr, dyrare mattor vill jag inte köpa:)
marmorbord

För jag vet att den inte kommer få vara fin och fräsch så länge, och har för länge sen gett upp fina dyra mattor. Är det inte en unge som spiller, så är det jag, eller en hund som kissar på den eller en katt som kräks.. nä 199kr är lagom.

Köpte två plastmattor till husvagnen på rea med, hela 49kr styck, alldeles lagom.

Jag sneglade på tapeter på alla ställen vi var.

Vårt vardagsrum är slitet och behöver en makeover. Jag tänker INTE göra det i år, kanske inte heller nästa år, men eftersom jag är en snigel när det gäller att bestämma mig om sånt här så är det väl lika bra att börja fundera:)

Tapetsera har jag aldrig gjort, det verkar lite krångligare än att måla men vafan det är ju knappast kärnfysik. Det som skrämmer mig mest är att jag har ett sånt där spänntak, nån form av nåt jag inte vet vad det är som sitter en bit nedanför taket. Tror jag:) Har absolut ingen aning om varför, eller hur eller något alls, men det löser sig nog.

Men vardagsrummet känns som ett jätteprojekt och jag har inte alls lust med det nu. Men bra att börja fundera iaf:)

För den delen behöver mitt stackars sovrum nya tapeter det med, och även Robbans rum…bah…strutsar lite till…Vissa saker känns mest jobbiga, och när man måste flytta ut alla saker och sen leva med skiten ståendes överallt då är det enklare att strunta i det..

Äh ni gör likadant, erkänn;)? (hoppas jag iaf…..hehe)

 

Sen var det dags för den där jäkla sågningen. Grinden måste knytas ihop med spännband som det varit, eftersom den inte håller sig stängd, och det är gruvligt besvärligt.

Jag sågade rätt snabbt av muttrarna till min stora förvåning:) Sen skruva dit det nya, fast det var såklart fel avstånd på skruvhålen så jag fick ta det gamla och sätta distanser. Men nu sitter det där!

grind

Nej, det är inte supersnygga med silverfärgade men skit i det, de är snart skitiga;) Och kanske att jag hittar svarta nångång om jag kommer ihåg att leta…

För att hålla grinden kvar så hämtade jag borrmaskinen och borrade ett hål i gatan, där den där pinnen som jag inte vet vad den heter ska vara.

grind

Jag funderar nu på varför det inte redan var ett hål där? Hur sjutton har grinden hålla sig på plats under alla tidigare år och varför inte nu? Hm…detta måste jag helt klart fundera vidare på…

Efter massa jobb så sitter nu grinden som grindar brukar sitta. På varsin stolpe i två fästen, och svänger fint över marken:) Man behöver inte längre släpa den. Den sitter kvar där i sitt stängda läge. Fy farao vad bra jag är ibland när jag får tummen ur och slutför saker:)

grind

Spännbandet behövs inte längre, men dessvärre de mindre snygga kompostgallren, annars smiter Doris;/

Nu återstår att se hur länge det håller;)

 

Sen har jag stökat i tvättstugan, packat mina kläder och killarnas så de slipper gå i samma en vecka igen:)

Visst berättade jag att jag på nåt vis missade att alla killarnas kläder togs hem från husvagnen, så när jag trodde att garderoben var full så fanns det typ tre plagg var där..

Nu har jag packat och det ska minsann inte tas tillbaka.

Tjejerna packar sitt eget, och det ska de göra i morgon. Vi försöker komma iväg efter lunch så det finns gott om tid.

 

Idag var det ju Morden i Midsummer, en sommarklassiker:) och jag och Novalie kröp ihop i soffan och slökollade. Det är verkligen lagom nivå på den serien om man inte riktigt orkar engagera sig och tänka eller hålla koll.

Ungarna kom hem strax efter att det slutat, Rospiggarna vann och de var happyhappy:)

 

Nu ska jag ner i tvätteriet igen och byta plats på tvätten, från tvättmaskin till torktumlare:)

Vi hörs snart!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Nina

  Ett tips gällande ”spänntaket” -om det är ett plasttak, är att ta ner det så snart du kan. Vi hade sådana tak i radhuset vi flyttade in i för 5 år sedan och när svågern som är målare såg det sa han ”det måste bort!”.
  Tydligen är hela taket i plast och fastsatt i takets fyra hörn. OM det börjar brinna smälter hela rasket och ramlar ner i stora flak som är livsfarliga och avger farlig rök.
  Tydligen var det jättevanligt på 70 talet och sitter i många tak.
  (när man river bort det dyker liksom ”grundtaket” fram)
  Maken tyckte att vi kunde vänta lite…då gick svågern ut i köket, hämtade en kniv och skar upp en stor reva i taket. 🙂 NU måste du byta! 😀
  // Nina

  1. familjenannorlunda

   Hehe underbar svåger ??. Okey.. ingen aning om vad det är för material men då åker det ner … sen 🙂
   Om inte nån kommer med kniven?

 2. Ekot

  Känns viktigt att flytta datorn…. men såklart inte så lätt när man är många och har trångt. Kan man få till en hörna i vardagsum/hall och hörlurar om det stör? När den är flyttad kan du ta killarnas rum om de absolut inte vill byta sovplats. 🙂 Du kan nog behöva sova i fred om nätterna nu, och de är ju ändå två. Eller någon utmaning så de vill visa att de vågar sova i sitt rum? Du ska ju plugga också. Var sov de när din mamma passade dem över natt?

  1. familjenannorlunda

   Nej det finns liksom ingen vettig plats för datorn. Jag vill inte ha den stående där de kan råka kasta/snubbla/tappa något på den 🙂
   Dessutom måste den stå hyfsat nära internetuttaget för jag får inte till förstärkare till det:/
   Jag störs egentligen inte av att det är vare sig dammigt eller lite stökigt men jag hatar att De stökar ner i Mitt rum. Tycker det är ohyfsat av dem helt enkelt.
   Att ha dem sovande inne hos mig är definitivt inget jag lider av, tvärtom. För Jamie är det ju hans naturliga plats eftersom han inte sovit någon annanstans då det inte funnits någon 😉 så jag fattar att han inte vill flytta. Jordan däremot har sovit i eget rum länge och plötsligt fått för sig att det är läskigt. Två älgkalvar i sängen blir för mkt:) Men det reder sig snart. Jag klagar egentligen bara på stöket inte att de sover där 🙂

 3. Fia

  Nix, jag älskar att tapetsera. Kan inte leva med fula.väggar. och du behöver inte tömma hela rummet, putta Inn allt mot mitten bara ?

 4. Mammafrida

  Ni bor på fel plats.. här i Småland kör vi torka för andra året nu. Sol och bad och inget vatten i brunnen, gräsmattan är brunmatta så en slipper klippa iaf ?

 5. Anna

  Har samma matta, funkar att tvätta i maskinen 🙂

  Tapetsera klarar du utan problem, my let enklare än t.ex lägga golv i trappa. Öva på en vägg som inte är så synlig först, och ta dom mest synliga sist. Renoveringsduk är fin under om du vill ha det snabbt jämt 🙂

 6. Anna- Leos mamma

  Jag tycker vi har haft en helt okej sommar hittintills! Temeratur mellan 20 och 25 grader på dagarna, till och från lite molnigt och helt okej kvällar, så vi kunnat suttit ute och ätit middag och fortsatt varit ute till sonen ska sova?
  Hoppas ni får en mysig vistelse i husvagnen!

  /Anna

 7. mikaela

  Här har det varit en kall , regnig och vädermässigt dålig sommar. Inte en enda dag då temperaturen är i närheten av 25grader. Visar inget bättre nu heller. Tyvärr är det tredje sommaren på raken det varit såhär och nu börjar kroppen ha en oliiiidlig längtan efter värme och sol. Vi var några mammor igår som satt och pratade igår och märker att alla börjar ha samma värme behov. Hur ska man orka med en hel vinter med samma regn och rusk som det varit hela sommaren? De två tidigare somrarna med dåligt väder väder har ju haft nån enstaka varm dag , men nu var det ett rejält bottennapp. Men….vi har ju nåt att prata om….?

 8. Anki

  Tala om att hinna mycket på en dag! man känner sig riktigt belåten med sig själv sådana dagar. Själv har det inte blivit så mycket gjort mer än bla den obligatoriska dammsugningen, tvättning, skötsel av djuren, veterinärbesök och en lång härlig hundpromenad ikväll med bästa väninnan. De mattorna från Rusta har jag som hundarna får ligga på när de har varit ute. Så klart blir behöves det då och då en rengöring. Jag slänger dem i tvättmaskinen (har en ganska så stor maskin) och de blir rena igen. Visst tappar de en del av sin ”stadga” eller hur jag nu ska säga men de duger som matta till hundarna 😉
  Kramar från Skåneland

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing