Allmänt

Mysteriet i husvagnen :)

Okey vi har ett litet mysterium här i husvagnen. En oidentifierad objuden gäst.

Vid första anblicken är det solklart men så kommer twisten;)

I förtältet har jag en trådbacksställning med sex backar. Understa backen fattas och där ligger en kasse med regnponchos. I övriga ligger torrvaror, som tortillabröd, kakor, bröd, chips och rostad lök. Jag är noga med att stänga till öppna förpackningar just för att jag vet att det är lite risky.

Igår upptäckte jag att något, typ en mus knaprat på rostbrödet. Hål i plasten och mumsat lite på någon brödskiva. Kastade de ätna bitarna och lade över resten i en ny plastpåse och tänkte att jag kanske får lov att lägga in alla matvaror i vagnen.

I morse när jag klev in i förtältet så såg jag att den gula påsen låg utanför backen på golvet.


Det grå överdraget var stängt med dragkedjor.. och då kom jag ihåg att det var lika i går morse. Hm.

Då trodde jag nån unge varit nyfiken och dragit fram den men nu städade jag tält och husvagn i går kväll så jag vet att allt var i ordning, och jag var sist ute i går kväll och först i ”morse”. Den låg inte där i går kväll.

Jag kollade lådorna och allt var orört förutom samma bröd ?


Det här är ju en mus verk, jag skulle kunna ta gift på det i princip.

Men en mus puttar INTE ut kassar

Från såhär


Fast med den grå stängd


Till såhär


Fast med den grå stängd.

Så vad fan har varit i mitt förtält??

Skator – går knappast in i stängda tält och knör sig in i en fördragen trådback och puttar ut en väska för att sen klättra upp till back nummer två uppifrån och knapra lite fint. Nej det gör de inte. Den hade inte fått plats för det första.

Skator lever satan och sabbar ännu värre. Hela förtältet hade sett ut som en soptipp.

Räv då?

Som puttar ut väska? Ja möjligen. Men sen då? Klättra upp och nagga lite? Nä rävar drar ju typ med sig hela påsen.

Grävling? Kanin? De får inte rum att klättra helt enkelt. Det enda som kan det är en mus. Men kassen då? ? för den har puttats ut det är bara så.

Spänningen är oliiiiidlig ?

Vem varför hur?? Frågorna hopar sig. Så många frågor så lite svar.

Hur ska jag få reda på vem vår objudne gäst är? Sitta på vakt ? Tyst som en mus höhö ? Sätta en mobil på inspelning hela natten ? Leta reda på min övervakningskamera som ligger hemma? Men den är just hemma och mysteriet är här och nu. Gosh.

I går natt hörde Novalie hur det prasslade i förtältet och det slutade så fort hon rörde lite på sig i vagnen. I natt hörde jag hur det prasslade lite men det är inget busliv direkt, snarare tyst och försynt. Kanske en Dundermus? Ant-man fast mus? Ant- mouse alltså;) För vad det än är så klättrar det, är litet men svinstarkt och puffar ut väskor. Vad finns det för muterade gnagare här i Norberg som smyger på campingen??

Några förslag som kan ge klarhet?

Jag personligen hade ju inte valt det billiga rostbrödet från Willys framför det dyra supergoda morotsbrödet, men det är ju jag det;)


Fortsättning följer. Stay tuned ?

Kommentarer

 1. Katrin

  Hej!
  Hoppas ni har det bra i Norberg!!
  Ville bara tipsa lite att denna vecka är det sommarvecka i Sala med mycket aktiviteter i Stadsparken för både barn å vuxna.. kolla upp det
  Tack för att du delar med dig av din vardag?
  // katrin

 2. Charlotte

  Vet när vi tältade som barn och hade en soppåse på dragkroken så hade vi besök av en igelkott ? Vet inte om de är så starka dock ?

 3. Mamma Madde

  Vad pakar ni för mat med er när ni är ute på äventyr ? Vi ska sova i en stuga men finn ingen kyl eller frys vad ska man göra
  För lätt måltider????

   1. Maria

    Jodå det kan råttor visst göra. När vi bodde i USA hade vi råttor i ett hus. Den slet med sig ett stort äpple från köksbänken till tvättstugan. Den hade tänkt att få med sig äpplet ner i golvbrunnen men lyckades inte.. blääää!

 4. Tant H

  Fånga utomjordingen med en enkel liten musfälla-Lycka till-jag ser fram emot resultatet. Ha en fortsatt bra sommar och nya äventyr-hoppas på en konsert för Din del.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing