Allmänt

Upplösningen – mysteriet i förtältet :)

Med lite hederlig stakeout så löste sig mysteriet 😉

Vi satt vakt i skift hela natten och till sist, i gryningtimmen  så avslöjade  sig inkräktaren som mumsat på våra torrvaror.

Eller nä, riktig Så var det kanske inte  det gick till;)

Igår kväll gick jag och kidsen till affären för att handla frukost till idag. Vi promenerade förbi kyrkan 


Ungarna är helt inne på parkour. Så fort de ser nåt man kan klättra upp på eller göra något daredevil-hopp på/runt/genom så måste vi stanna och testa. ”Kolla mamma!!”

Jamie fick en sparkcykel av Patricias Simon som han kickar runt på och ger mig hjärtsnörp, det går fort! Hjälm på såklart men resten av kroppen är ju tämligen utsatt. Men det är ju typ samma när de cyklar 🙂

Vi travade i kvällssolen och hade det allmänt gott när Jordan ropade att han såg en räv!! Eller en katt, han var inte säker;)

Med tanke på att han ser dinosaurier och björnar på grusvägarna i skogen så ska man inte lita blint på honom.?
Lite senare så satt jag i förtältet och snackade när en räv stryker förbi precis framför tältet. Jag förväntade mig inte direkt att se en sån och den var helt ljudlös så jag hoppade till och den försvann. Men okey… finns gott om räv här alltså.

( och nu har jag skrivit Röv istf Räv varenda  gång ??, ber om ursäkt på förhand om det slinker igenom )

När jag gick på toa hoppade en padda/ groda ( jag vet inte skillnaden ) framför fötterna på mig och när jag kom tillbaka var kidsen i upplösningstillstånd. 

”Mamma! Den är här!!!” 

”Vem??”

 ”Räven!! I förtältet!!” 

Öhhh men jag står i förtältet nu, och ingen räv? De sa att det prasslade massor från trådbackarna så jag lyfte undan överdraget och vips så pilade något litet in under kylen. En mus alltså. Ingen räv;)

Ungarna tyckte det lät så mycket men det gör ju det när det är prassliga påsar. 

Okey, mysteriet med vem som äter är löst.:)

Kanske måste jag sätta fällor ändå.. men fan vad äckligt det kan bli.. nja..

När jag och Jordan gick och lade oss så höll jag på att snubbla på en till hoppis.


Den här var rätt söt på nåt vis. Men nej jag tänker inte pussa på den. Det är alltid nån som föreslår det;) men jag tänker absolut inte pussa nån groda never ever in My life. Misssr jag drömprinsen pga det så må det vara så;)

I natt var det kallt. Jag frös och kunde inte riktigt somna. Vid halvfyra nånting, eller i krokarna där så kvicknade jag till av att grannens hund tokskällde och for iväg. De kallade tillbaka honom och det blev tyst. Jag tänkte att det var en märklig tid att gå ut med jycken men visst. Måste man så måste man;) Jag somnade, happyhappy över att Doris är hemma. 
Nu på morgonen ( förmiddagen) så kom grannen och berättade att de minsann haft en räv i sitt förtält i natt. Som levt rövare, och sen käkat deras hunds mat;)

Inte så konstigt att hunden blev irriterad?

Han jagade iväg räven som kommit in under vagnen och vidare in i tältet så det är ju inte helt fel att misstänka att det är samma sak här.


Ett teamwork alltså. Möss som äter, räv som flyttar väskor med regnponchos;)

Det är spännande det här. Man vet aldrig vad man stöter på när man är utomhus. Rävar paddor grodor möss fladdermöss och säkert massa annat djurliv också.  

Så, rävar i förtältet alltså… orädda rackare som trots att det är massvis av hundar här bara knallar in och förser sig.
Men mysteriet är löst:)

Nu återstår bara att försöka mus och rävsäkra husvagn och tält 🙂

Kommentarer

 1. annelie

  Vi hade en räv inne i vårt förtält för några år sedan som tittade i soppåsen som stod där tydligen något han gillade för han släpade med sig den ut på campingen.
  Men varför fryser ni i tältet? Har ni ingen fläkt eller konvektorelement som håller värmen åt er på natten. Ni står ju på el så det är ju bara att köra på.
  Här i Vilsta där vi står helår så har de tv också i sina små tält. Då tv antennsladd och uttag finns i elstolpen.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nä inte i sovtältet. Det är fusk och bara att elda för kråkorna;)
   Jag får ju pröjsa elen så det är jag för snål för, och tycker dessutom det är lite läskigt med värmesaker när det är så trångt, lätt att nåt täcks över ?

 2. Tanten

  Oj oj, inte bra med en räv. vi hade hund på -80 talet och en gång, säger en gång, släppte vi henne lös i skogen när vi var ute och gick. det skulle vi inte gjort för tydligen hade där varit en räv som hade skabb. Så var försiktig! Ett helt elende att bada henne i detta illaluktande schampo som vi fick köpa på apoteket. En gång i veckan skulle hon bada i detta, i flera veckor eftersom det inte tar bort ” gnetterna” så när de utvecklats , dags för nytt bad. och det gillade inte vår lilla fröken alls. En fin liten ”Lady & Lufsen”. Så var uppmärksam på er hund om hon börjar klia och bita sig samt tappa päls. Jag hoppas ni slipper, men Räven kan inte vara pigg som går in i tält.

 3. Charlotte

  Hej hej hoppas allt är bra med er Tänker att räven säkert är sjuk en frisk är skygg o har den skabb kan hundarna bli smittade ni kan ju ringa kommunen som får kolla upp de Ha en fortsatt härlig sommar kramar

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nja. Rävar är fräcka 🙂
   Och smarta, så har de väl fattat att det är easy käk i ett förtält så kommer de. Räven jag såg var otroligt fin så ingen skabb.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag uppskattar de inte;) men har egentligen inga större problem med dem mer än att jag är rädd att kliva på dem..
   Ska man bo nära naturen så får man liksom acceptera naturen det är ju bara så 🙂

 4. Tant H

  Så roligt med ett eget ZOO! Det är en padda som ”jagar” Dig och just en sån vacker BufoBufo (latinska namnet) har även jag i mitt skogsparadis.
  Kyss den inte-det kommer flera så resonerar jag och vill ha lugn och ro och sång till friheten!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing