Allmänt

Krylbo, karlfeltsgården och Robbie :)

Vädret forsätter att vara jäkligt tråkigt och oberäkneligt. Lite som en tonåring 😉

Ena sekunden sol ute och i sinne, sen mulnar det på och det tar en sekund. Kollar på Klart.se och allvarligt? Topptemperaturer på 21 grader??? I slutet av juli. Måste börja spela på nåt och vinna storkovan så vi kan dra utomlands i några månader i januari-april eller så, det här funkar inte. Jag får allergiska besvär av folk som fortfarande jublar över Sveriges ÅRSTIDER. Vilka jävla årstider ? Vi har ju samma skit året om. Och så klickar det till nån dag i melllanåt. 

Ge mig en sommar som den legendariska 1994☀️

Eller åtminstone lite högre temperaturer och mer sol! I natt var det långärm/ ben plus en huvtröja med uppdragen huva, sovsäck, täcke och fleecefilt som gällde igen. Svinkallt. Bara man får upp värmen i sovsäcken sen så är det skönt att sova svalt men innan dess…☃️

Igår var det tråkväder igen. Alltså utflykt. Jag tycker det är kul att se omgivningarna där man är, oavsett om det är Dalarna eller Hawaii. Jag tycker massor om att ligga platt på en strand med, men betalar jag för en resa vill jag även se stället jag är på. På just Hawaii åkte vi runt mycket, hade egen bil och körde nog varje dag. Fett kul parkeringsgarage hade vi åxå 🙂 Jag hade aldrig sett det förr men nu ser man det på filmer rätt ofta. Man får lämna sin bil till en gubbe som åker upp med den i en hiss och tråcklar av den på nån hylla. 

Vi såg mycket av det som syns i serien Hawaii 5-O så det är vansinnigt roligt att kolla på den. 

Men nu är vi tyvärr inte på Hawaii 🙂

Vi är i Norberg och det är inte lika mycket palmer här, men man ska väl inte klaga förstås 😉

I går åkte vi till Karlfeltsgården. Den ligger i Krylbo, eller nästa lilla samhälle kanske, men strax utanför Avesta i alla fall.


Här föddes då Karlfelt 😉

Karl-Axel va? Lyriker iaf. Gården var fin, jag gillar ju sådana här gamla ställen.


Men alldeles för lite information. Jag vill liksom dränkas i info:) Jag vill veta detaljer, jag vill se småsaker, jag vill höra historier. Inte bara – här föddes han som fjärde barn i en syskonskara på sju. Det och ett årtal när hans mammas första make dog. Och ja just ja, nåt brunnslock 🙂

Haha Nämen jag vill lära mig saker. Få veta.

Som att han satt och skrev på det lilla loftet på bilden ovan, det hade kunnat utvecklas lite mer. Men det nämndes iaf:)

Och fikat ?


Ljuvligt! 

Fanns mat, smörgåsar och fika. Allt såg fint ut och den här kakan ovanför var svingod.

Sen lekte ungarna i parken utanför 


Innan vi åkte vidare tillbaka till Avesta. 

”Säg till om ni ser nåt ni vill stanna vid” sa jag till kidsen och de tjoade vid nån stor lekplats som jag tror ligger typ mitt i Avesta . Nära city iaf, gågatan och vad det nu var.


Parken låg på en kulle. Högst upp stod det här, och vad är det??


Man MÅSTE sätta upp infotavlor om sånt här, det är sen gammalt 😉

Kanske fanns det nån jag missade ? 

Och nu är jag nyfiken. Nån som vet??
Ungarna hade superkul i parken och jag klättrade en runda, klättervägg går inte att motstå hur liten den än är;) och sen lade jag mig i gräset och slumrade. Solen hade kommit på besök och jag tror att jag kanske till och med sov en stund 😉

Kvicknade till när det blev kallt och samlade ihop truppen för en snabb sväng in på affären för att komplettera middagen.

Vi hann kolla in på nån galleria med, och Trixie fick en bikini jag lovade henne när vi var i Danmark. Killarna älskar att sitta stilla och vänta i provrum 😉


??

Sen hem.

Laga mat. Igår var det Barnens val. Högkvalitativt och näringsrikt däremot var det INTE. Billys pizza och Gorbys pirog ?

Men vad sjutton man blir mätt och det är enkelt att ”laga”;)
Idag är det om möjligt ännu tristare väder än igår. Vi väntar på att Novalie ska diska och sen pyser vi iväg på nåt 🙂

Vad vet vi inte än men det visar sig.

I morgon åker vi hem för ett tag. Det är Robbie Williams på lördag ❤️❤️Tror minsann min syrra bokat hotell så vi ska bo kvar i storstaden så då kanske vi svingar en eller två bägare med öl efter konserten. Notera EFTER. Folk som dricker öl PÅ konserter måste ha en bättre urinblåsa än mig 😉 eller så skiter de i att de missar? Jag vill inte missa en sekund 🙂

Fasen det ska bli kul, Robbie är en fantastisk entertainer. ?

Och sen ska jag och några ungar på en dagsutflykt till Katrineholm. Vi kommer tillbaka hit såklart men vet inte riktigt när 🙂
Nu ska jag gå och borsta tänderna ?

Hörs snart ?

Kommentarer

 1. Sara

  Måste ju ändra på den här tråkiga trenden med tråkiga Katrineholmare som inte vet hur man säljer in sin stad. Vad kul att ni ska till Katrineholm! Förutom att stan är förpestad med vägarbeten just nu så tycker jag att det är en toppenstad att bo i. Såå nöjd! Och jag är till och med inföding. Vi har ett liknande vattentorn som du tog bild på. Verkar som att ni redan har planer när ni ska hit så några utflyktstips behövs egentligen inte men om det är fint väder tycker jag ett besök nere på Djulö Herrgård är värt ett besök. De har vanligt café men också ett glasscafe och omgivningarna är underbara. Och de som säger att det inte finns något att göra för barn här har fått för sig att alla barn behöver coola lekland för att aktiveras. 🙂 Hoppas att ni får en härlig dag här nere och att staden visar sig från sin bästa sida. Ser fram emot att läsa om det sen! 🙂

 2. Annelie

  Robbie är bäst!! Ska också dit med min man…utan barnen? Tänk att bara få sitta i lugn och ro och kanske ta en öl och få prata klart en hel mening! Kram på dig, älskar din blogg, du är helt suverän??

 3. Annika K

  Åååå fy för Krylbo ?
  Bodde där under några år.. Hugaligen!

  Robbie ja. Weiiiiiiii!!! Jag ska också dit ?

 4. Eva Andersson

  Katrineholm är min gamla hemstad och där finns mycket fint att se och omgivningarna runtomkring.
  Området runt Djulö t ex, med de fina gamla husen och även Stora Djulö där man kan äta gott och sitta utomhus vid vattnet, eller äta en glass och bara njuta. Det kan jag rekommendera =)

 5. Ewi

  Åk in i Hedemora! Rakt in genom centrum, vid 30 området efter stans smårondeller finns en jättefin lekplats på vänster sida nere i en sänka. Om navigatorn kör på stans tågstation så kommer du åka förbi på vägen. En vända in vid Dalahästen i Avesta är också värt för affärerna eller åk till Borlänge en sväng: stort köpcentrum a la Gränby och IKEA precis mitt emot varandra.

 6. T

  Ser att du redan fått svar av andra här. ? Och för att vara lite dryg och petig, så heter det Karlfeldtsgården – med ett D. Och Norberg ligger inte i Dalarna utan Västmanland.. ? Åker ni till campingen fler gånger i sommar, så åk igenom Avesta mot Sala och stanna till i Brovallen på Tisdag kvällar, då kör Masarna speedway. ?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag vet att Norberg ligger i Västmanland:) men Avesta är Dalarna.
   Speedway … möjligen för ungarnas skull då?men jag lägger det på minnet, tack 🙂

 7. Lotta

  Till Katrineholm…
  Här finns inte mycket att hitta på.
  Men vore kul att höra vad du tycker om våran stad som har vackra omgivningar men absolut noll roliga saker att göra för barn.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag ska träffa vänner med ungar, och det på en av de vackraste platser jag någonsin varit på, deras sommarställe 🙂

 8. Malin

  Vad ska ni till Katrineholm att göra? Här finns inte så mycket att göra….men just nu är det i alla fall grönt och fint. Stadsparken är alltid fin så här på sommaren.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Haha ni som bor i Katrineholm är inte så impade av er stad direkt 😉
   Jag ska träffa vänner som har sitt sommarställe där, så det kommer bli så trevligt 🙂

 9. Ulrika

  Tråkigt med dåligt väder när man har husvagnssemester, antar att helt grejen faller när inte solen är framme. Har en fråga bara, väljer barnen att äta panpizza och gorbys om de får välja fritt, hos oss är detta typ mellanmål innan träning? Räcker det för att hålla barnen mätta?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja de älskar det:) Jag tycker det är skitmat men så länge det bara är ibland så okeyar jag det:)
   Allt med måtta.
   De är ju inte så stora och ska det vara middag är det två per skalle.
   Det värsta på husvagns semester är regn och rusk, och det har det ändå inte varit. Men jag vill ja varmt och toksol ?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Vi ska hälsa på kompisar som har sommarställe nere förbi campingen . Det är verkligen en liten bit av himlen där ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing