Allmänt

Kräk och renovering ;)

Nämen om man skulle ta en sväng med lite kräk då? Det var ju faktiskt några månader sen?

Igår började Jamie kräkas vid halv åtta på kvällen. Han har varit lite varm och seg både fredag och lördag men inte så att jg har funderat på om han var sjuk. För tidvis har han ränt runt som en Duracell kanin på speed;) för att sen ligga på soffan en stund. Lovelia var lite skruttig tidigare i veckan, med aningens feber och huvudvärk men sen blev det bra.

Jamie är ju en lättkräkt unge. Och när han väl börjar så kan man räkna med att det är  minst en gång i timmen, i som minst ett halvt dygn, sen avtar det sakta. Med andra ord har jag sovit en timme i stöten i natt. Som mest?

Han ville absolut ligga ute på soffan och inte alls inne hos mig. Han sover ju alltid bredvid mig så det är lite märkligt men rätt skönt att slippa andas in hans virus på en halv armslängds avstånd hela natten .

Jag hade dörren öppen så jag skulle höra honom och varje gång så ropade han först.

– Mamma?

– Ja..?

– Jag behöver kräkas..

-Ja gör det då?

Man måste inte be om lov för sådana saker, men kanske att jag skulle neka honom nästa gång och se vad som händer 😉

Vid sju larmade något och innan jag fattade vad det var! Jag har en aktivitetsklocka som jag inte använt på ett tag, såndär som är kopplad till en app. Jag tog på den för nån dag sen efter att den legat i mitt sängbord. Tydligen har jag ett larm inställt på den.. och nu undrar jag om det kanske är så att det är DET larmet som gått på varje vardag i evigheter och som jag inte fattat vart det kommit ifrån ?

Det burrar några gånger innan det tystnar av sig själv och jag har trott det varit Robbans larm, sen Corrindas och sen att min klockradio fått spunk. Men nu fick nog den gåtan sin förklaring 🙂

Efter ett halvårs irritation ?Som jag letat efter vad fan det är som låter !

I morse hade jag armen under kudden och under örat så jag hörde det, men kände inte runt handleden att det vibrerade, förrän efter en liten stund. Jag är ju inte så pigg den tiden normalt och efter några timmars avbruten sömn var jag rätt off i huvudet.

Men somnade om, sov min timme och sen var det bara att tömma hink igen.

Framåt sen eftermiddag har det lugnat sig, men nu är han riktigt risig eftersom han inte får i sig ett skit. Men jag vet hur han funkar. 

Det är ingen idé att ge små teskedar med vatten eller vätskeersättning för han kräks upp det omedelbart. Det enda som funkar är att låta magen bli helt tom och sen vänta några timmar. Gärna sova.

Sen rostad macka och pyttelite vatten. Ännu hellre cola?finns inget som är så bra i de här situationerna. Mina bebisar har fått Coca-Cola … sug på den alla pk-människor 😉

Jag vet att små barn blir uttorkade snabbt men jag vet också hur ett bra allmäntillstånd ser ut och litar helt på det och magkänslan. 

Jamie är inte direkt liten nu längre men jag har alltid gjort samma lika. 

Förhoppningsvis så tar det slut här. Och jag är evigt tacksam att vädret varit kasst så vi inte var i husvagnen .. brrrr!
Nu ska jag luta mig tillbaka i solstolen jag sitter i, solen är på besök och jag tänkte slumra lite i den innan det är dags att laga middag 🙂

Veckans planer kastades omkull i samma sekund som han kräktes så jag måste fundera lite vidare på dem.

Dessutom har jag, fast jag sagt att jag inte ska påbörja nåt projekt;) huvudet fullt av hur mitt sovrum och vardagsrum ska fixas. Jag vill ha skjutdörrar längs en hel vägg i sovrummet. Finns befintliga garderober bakom som jag tänker låta vara kvar, plus att jag vill ha skjutdörren hela vägen ut till väggen där det idag är en dörr in till Robbans rum.

Alltså vill jag bara ha skjutdörr på skenor. Vart hittar man sånt till billigaste pris? 

Nä, slumra lite nu ja:)

Vi borde höras senare ikväll ?

Kommentarer

 1. Karin

  Vi beställde våra skjutdörrar från Skånska byggvaror, funkade hur smidigt som helst, jag är supernöjd. Vi beställde så man liksom kan skjuta ihop tre dörrar bakom varandra, alltså det är liksom tre spår i skenan. Åhh jag är usel på att förklara, men hur som så blev det sk*tbra =)
  Kram från mig

 2. Fidoli

  Hallåsan !!!
  Jag är 47 år och efter magsjuka är det sockerdricka och smörgåsrån gäller men aldrig innan magen är helt t om. Vet precis hur han har de’ hälsa honom kram

 3. Lisa från Skåne

  Vi har gjort så i vårt sovrum garderoberna stod kvar och så blev det skjutdörrar utanpå dem med lister på golv och tak. Blev kanonbra Köpte på Bauhuas kommer inte ihåg vad det kosta beror ju på hur lång vägg som ska täckas.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Aldrig någonsin under alla år har det varit som det är nu. Men å andra sidan är det svårt att skydda sig emot. Vi tvättar händer och byter handdukar och följer alla regler.. jag har ju dessutom emetofobi- kräkfobi så jag är lätt hysteriskt överdriven när det gäller sånt här ??
   Det här är nog snarare ett febervirus, med tanke på att Lovelia var skruttig. Mina barn kräks av feber ??

     1. Ulrika

      Fast kräks man flera gånger, dvs 1 gång i timmen är det säkerligen inte feber, det brukar ju bara bli 1 gång och sen ”släpper det”.

     2. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Ja på normala barn 🙂 Jamie, och Lovelia har alltid gjort så här. Oavsett om febern berott på spruta eller virus. Övriga har kräkts mer när tempen stiger.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing