Allmänt

Bortskämda ungar..nä tack

Jamie har (nog) äntligen slutat kräkas. Lite drygt ett dygn som vanligt höll han på, senaste gången var strax efter midnatt.

Jag tror att det är ett vanligt förkylningsvirus. Inte magsjuka alltså. Men det kan man ju inte vara säker på, förrän om några dagar 😉

Som jag skrev i nån kommentar så vore det extremt skönt om det kunde stå i pannan på dem – Smittsamt / icke smittsamt så man visste?

Alla virus smittar förvisso men vissa är ju liksom enklare än andra. Jag föredrar alltid en influensa framför magsjuka.

Nu behandlar jag allt kräk som magsjuka och håller honom så gott det går undanskild från övriga, egen toa, noggrann handhygien osv. Och avvaktar.

Inte ett dugg kul att avvakta på sommarlovet. Jag vill göra saker:)

I morgon kväll är det Bio under stjärnorna i Uppsala. Vid Gränby. De smäller upp en stor bioduk och så får man ta med filt eller stol själv. Det närmaste Sverige kommer Drive-in bio:)

De visar Fantastic beasts and where to find them. Den såg syrran och jag i London och den var så bra. Tror ungarna uppskattar den. Jag har tänkt köpa den på dvd men har inte installerat nån sån hemma, men kanske till husvagnen. Men avvaktat eftersom jag vetat att den skulle visas såhär. Det blir ju en häftigare upplevelse 😉

Vi får se hur läget utvecklas här hemma helt enkelt. 

Jag skulle kunna ta tag i saker hemma kanske, men känner mig lite seg;)

Två sömnlösa nätter sätter sina spår, men i går fick jag i alla fall undan en del skit i poolrummet. Samlade ihop massa sopor som ska till sopstationen, tvättade och sopade mattan där inne. Sen fick jag avbryta för middag, och tappade farten 😉

Jag borde fortsätta där, ställa in alla sopor i bilen och köra iväg dem men eftersom jag är lite osäker på Jamie så måste jag vänta lite till. Mina barn är fantastiskt duktiga på att hjälpas åt att ta hand om varandra, har alltid varit, men att ta hand om spyende syskon.. där går gränsen 😉

Faktiskt så har det nästan alltid varit så. Jag har alltid varit noga med att i första hand ta hand om barnen själv. De är mina, mitt val att ha dem, mitt ansvar. 

Men jag tycker att i en familj hjälps man åt. Med det som behövs. Om det sen gäller att städa, laga mat, gå ut med Doris, skjutsa till träningar  eller passa småsyskon spelar inte så stor roll.

Jag kan väl säga som så att Passa småsyskon är det som är enklast att få hjälp med 😉

Speciellt nu när det liksom knappt är nåt jobb med det?

Ibland kan de få betalt för att hjälpa till men rätt sällan. Jag tycker som sagt att man hjälps åt. Det lönar sig dock alltid att vara positiv och hjälpsam i längden. Jag erkänner villigt att JAG blir mer positivt inställd till att kanske skjutsa/hämta/lämna på knepiga tider och platser när jag vet att det handlar om tjänster och gentjänster.

Att vara nån slags betjänt åt sina barn, det är väldigt långt från vad jag tycker är korrekt. 

Jag såg nån reklam för att söka till det här programmet – Ung och bortskämd. 

Har ni sett det?? Jag klarar inte av att se ett helt avsnitt för jag vill bara skrika åt de bortskämda snorungarna att skärpa sig;)

Jag skulle seriöst skämmas ögonen ur mig om nåt av mina barn var med där. Nu skulle det aldrig hända eftersom jag uppfostrar mina till sådana människor som jag själv vill ha i min närhet. Hjälpsamma, empatiska, förstående och trevliga.

Försöker i alla fall 🙂

Men fatta att det finns drösvis av ungar/tonåringar / unga vuxna som styr sina familjer. Där deras vilja är  lag, där de inte behöver lyfta ett finger utan allt serveras. Där de inte behöver hjälpa till.

Vill man seriöst som förälder ha det så?

Jag kan gorma satan över att mina inte begriper eller hjälper till, men de gör massor här hemma. Dukar, plockar i och ur diskmaskinen, lagar mat, tvättar, röjer köket, dammsuger, plockar undan, städar.

Kanske inte utan anmaning men de gör det:)

Jag har ju såklart alltid det yttersta ansvaret för allt och att allt blir gjort, eller inte som när jag latar mig 😉 men jag får hjälp.

Och det tycker jag är att vara en Familj:)

Annars är det typ en slav och resten kungar?

Vi har en okrönt drottning här hemma i alla fall :


Lika bra som jag är på att uppfostra barn, lika dålig är jag på hunduppfostran ?

Även solen har fläckar 😉

Och nu har jag vilat mig i form och ska faktiskt resa på mig och sätta fart, det ni!

Vad gör ni idag?

Vad har ni för väder? ( här är det molnigt men varmt )

Vad ska ni äta till middag?? ( jag behöver inspiration!!) 

 1. Ha det bra vad ni än gör ?

Kommentarer

 1. Karin

  Här hemma åt vi pastasallad med citronpesto och kassler.
  Busenkelt och jättegott.
  Kokar pasta, under tiden den kokar skär jag kassler i tärningar.
  Häller av pastavattnet, ner med pastan i en stor skål, rör ner ett par teskedar ICAs citronpesto, och rör om.
  Ner med kassler och veva om lite, sen…. klipper jag upp en påse med mixad sallad och blandar ner.
  Kan inte bli enklare, men är såååå himla gott =)
  Kram från mig

 2. Birhitta S

  Hej jag är är 55 o kräks när jag har förkylning på gång börjar med magvärk sen kräkas o sen feber o snuva o samma sak med en av sönerna särskilt när han car liten nu vid 18 år så är det bättre . Jag fattar inte heller fe föräldrar som driver hotell med A la carte krog til barnen vi hjälps åt alla här hemma med mat tvätt o städning sen får man så klart styra upp o säga till men nu när de är tonåringarna fattar de om diskmaskinen har stannat o jag lagt dit en handduk på översta lagren för att det skall torka upp då när nästa person kommer dit plockar de ur inklusive mannen ? Står sopor vid dörren tar den som går ut . Hur skall de klara sig om de inte lär sig hemma ?
  Tack för en bra blogg du skriver så bra o underhållande

 3. Hanna

  He he ja skäms när jag sätt Ung och.bortskämd ? Här blev det smått misslyckad köttfärslimpa med sås och potatis. Trots lite misslyckande åt borde gubbe och barn bra 😉

 4. Lena

  Du är fantastisk . Vilken mamma o förebild du är.
  Lättlagat: koka potatis, stek kassler i tunna skivor, tärna smörgåsgurka (inlagd) i créme fresch som sås. Så jäkla gott.

 5. Johanna

  Nått enkelt å gott vi åt igår är ljummen sallad med kassler och Hallomi. Stek dem bägge I tunna skivor. Sallad efter vad man har hemma 😉 vi hade bla sojabönor å soltorkade tomater för att göra den mer matig. Gott med nån dressing. Barnen fick även lite pasta i sin.

 6. Malin

  En enkel rätt är att varva köttfärssås och kokta makaroner, eller annan pasta, i en form. På med matlagningsgrädde och ost och in i ugnen. ☺ Hoppas inte fler hos er blir sjuka efter Jamie! Kram

 7. Johanna

  Nått enkelt å gott vi åt igår är ljummen sallad med kassler och Hallomi. Stek dem bägge I tunna skivor. Sallad efter vad man har hemma 😉 vi hade sojabönor å soltorkade tomater. Gott med nån dressing. Barnen fick även lite pasta i sin.

 8. Ulrika

  När våra barn var små kräktes det vid feber, då pratade läkarna om att man har körtlar i magen och därav kräkningar vid feber.
  Middag idag blir sista lyxen på semester ? Grillad entrecote med sallad ???
  Krya på er så ni kan njuta av sista dagarna på sommarlovet ? Hälsningar från ☀️ Väddö

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing