Allmänt

Sopor och skit:)

Nu kommer värmen!

Löpsedlarna skriker ut det, flashar på mobilen plingar till. Whihooooo! Heja Lucifer, välkommen!

Och så är det EN dag. En enda jävla inga fjuttdag när temperaturen kanske når upp till hela 25 grader…

Men fuck. Redan på kvällen kommer regnet och helgen ser ful ut.

Jag läste era kommentarer om vädret och ni som tyckte det var en bra sommar, ni gillade heller inte värme speciellt mycket;)

Och då är det ju en kanonsommar! Tycker man om storm sen också så finns det inte mycket mer att önska liksom,,.

Men vi andra som minns hur sommaren ska vara, nämligen exakt som den ljuva 1994:) så är vi högst eniga om att det är en katastrofdålig sommar. Ärke-kass.

Men nu jäklar minsann, nu blir det lite lätt förhöjda temperaturer i en hel dag. Inte dygn märk väl…

 

Nu var det inte det jag skulle skriva om, utan mer vill jag klappa mig själv på axeln efter ett mer än väl utfört dagsverke:)

Min syster vågade sig hit, och även in i smittohuset för att hjälpa mig släpa upp två gamla tjockTV som stått i korridoren nere. De väger ju bly, och är vassa undertill. Att de försvinner ur världen är en gudagåva och inget annat. Jag har en trappa upp, ni som hänger här har ju sett den dokumenteras under sin renovering. Den blev så fin, och problemet nu är att jag ju inte alls vill att det ska skrapas i varken räcke eller golv:)

Att bära upp tunga otympliga saker är nervöst.

Men båda apparaterna bars upp utan missöden och sen in i bilen med dem.

tjocktv

Vi hade funderingar på att låna pappas bil som har dragkrok och sen hyra en släpkärra för att få bort massa skit, men efter lite funderande så bestämde vi att det borde gå att sopa av sniglarna och pollen och stapla in det i bilen ändå. Jag är ju inte supersugen på att söla ner min bil med skitiga saker.

I stället lyfte jag ur det sista sätet och då får jag ju ordentligt med packutrymme, och sen har vi kört fram och tillbaka några vändor till återvinningscentralen.

Jag säger soptippen:) mycket enklare.

Så nu är den gamla äckliga plastmattan som låg inne hos killarna borta, och värmeaggregatet till bastun, sex cyklar, massa trasiga leksaker, en gammal trasig barnvagn, tre säckar med nåt pulver som hantverkarna använde i källaren, säkert fog och murbruk och sånt inte vet jag Varför de inte tog med sig det undrar jag ännu, men de lämnade det så fint till mig. Kanske såg jag ut som jag var sugen på att kakla nånstans:)

Lite skidor, bord, stolar, två gamla badenbaden skelett, ja, lite så. Ett antal svarta sopsäckar med ”brännbart” också;)

 

Släpa, släpa. Fint att mota Davids träningsvärk med att lyfta riktigt skrot;)

Efter vända nummer ett var vi absolut tvungna att dricka kaffe. På Max. Man måste dricka en expresso när man ska jobba hårt, men kanske att det råkade hamna  både mjukglass och grädde i och bli en milkshake:)

För att låtsas förbränna kalorierna så promenerade vi den korta biten till Jula för jag har tappat bort mina arbetshandskar. De är puts väck borta och jag har letat så mycket efter dem. Vissa saker, som mina lurar till mobilen, lägger jag ifrån mig överallt och letar dagligen efter;) Men arbetshandskarna har sin bestämda plats i min låda i hallen. Möjligen i jobbarbrallorna och kanske kanske kanske i handskfacket på bilen. Men de är helt borta och jag hatar att ta i saker med bara händerna, speciellt om det legat utomhus ett tag. Jag vill inte  sätta handen på en mördarsnigel eller stor spindel direkt..

Nu köpte jag ett exakt likadant par eftersom de är svinbra.

arbetshandskar

De är inte så varma, smidiga, och lite halksäkrade:) Man tappar inte all fingertoppskänsla utan kan jobba med dem på sig. Kostar 99kr på Jula och värd varje krona.

 

Vi kastade en skiva till ett skrivbord och när syrran drog av vaxduken jag klätt den med så uppenbarade sig detta:

tokio hotel

Hon var en såsidär nio år när hon älskade Tokio hotel♥

Jag skickade bilden till henne och hon har noll minne av det:)

Ser ni att hon försökte skriva sitt namn med skrivstil ♥

 

Så småningom blev det kväll. Corrinda och Marcus lagade middag. Kycklingfärs och potatisgratäng, bara steka och krydda färsen, lägga den i en ungsfast form, på med potatisgratängen ( på påse,hehe) och riven ost. In i ugnen en 20 minuter eller så:)

Vi gör det ofta på överbliven tacoköttfärs, och det blir väl nån slags form av moussaka. Jättegott.

 

Syrran åkte hem, och jag plockade först massa saker i trädgården, trasiga leksaker på diverse undanskymda ställen, och sen gav jag mig på min bil. Hämtade dammsugaren och dammsög den, och torkade sen med våtservetter:) Plockade ur lite jox, och tänkte sätta tillbaka sätena men då var maten klar:)

Efter att vi käkat och suttit länge och snackat så fortsatte jag mitt röjande i tvättstugan. Plockade ihop textilier som ska till återvinningen, och gick igenom en kasse med kläder som Janelle lämnat här. Finfint, jag norpade några linnen:)

Flyttade ut några kartonger med kakelplattor….även det sånt som hantverkarna lämnade.. Jag fattar… de tog ju sån jävla tid på sig att bli klara att de inte direkt kunde lämna tillbaka det överblivna kaklet/klinkerserna…men återigen -såg jag ut som att jag ville kakla?

Jag borde gjort det för länge länge sen, jag vet, men de har stått bra där i sitt hörn:)

Flyttade dit min torkställning men den ryms inte, jag måste skaffa en annan, så tråkigt nog (not, barnen kommer jubla) måste vi åka till Ikea. Syrran har ett misson och det är att äta brunch där, så vi får lov att göra det. Man får ju offra sig lite liksom;)

Till sist fick jag  lov att ge mig. När jag bytt alla trasiga glödlampor, sopat alla golv, torkat bänkar och sorterat tvätt 🙂

Det känns som en rätt produktiv dag idag:)

 

Jamie är piggelin, som en mört har han rusat runt idag och ställt tusen frågor i sekunden.

Jordan hade gräslig huvudvärk på förmiddagen men den gav sig på alvedon, men han är förkyld, med ont i halsen och så. Lovelia har ätit och druckit. Vi håller helt enkelt tummar och tår för att de ska vara friska nu.

Ta i skitmycket trä!

Men det vore ju otroligt najs att kunna utnyttja den här varma dagen som ska förära oss med sin närvaro:)

Jag tror inte att det kommer hända, men man kan ju alltid hoppas på en dag på stranden.

Å andra sidan satt mina jobbarbrallor jävligt tajt i magen….men skitsamma;)

 

Nu ska jag slå igång några avsnitt av Sons of Anarchy. Jag är ju segast i världshistorien med att kolla på serier och den här har jag hållt på med länge. Undrar om det inte kan vara två år….;) Haha.

Men hörrni, vi hörs alldeles snart igen.

Ta vara på den varma dagen som kommer!!!!

( och faktiskt så har jag både ytterdörren och balkongdörren på vid gavel fast klockan är över midnatt… det har inte hänt många gånger i sommar!)

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Alma

  Usch, tycker att eran familj verkar vara drabbad av förkylningar/virus ofta, vilken otur! Hoppas barnen blir bättre snart!:)

 2. Anna

  Hej, det kan hända jag missat saken men har du löst ut din ex man från huset så att du äger det eller? Hur får du det ekonomiskt att gå ihop som ensamstående mamma, vad är dina spartips? Vad sparar du in på och vad håller du en större budget för? Läste exempelvis att Mirka använder mkt pengar till matkontot. (Du behöver inte svara på frågan om du inte vill). Hur länge ska du ännu studera, eller var du färdig? Hur ser du yrkesmässigt på framtiden, har du möjlighet att börja jobba inom en snar framtid och vad skulle du vilja jobba med? Hur har gemensamma vänner tagit ställning efter skilsmässan? Har folk ”valt” sida?

 3. Lotta

  Ja jädrar sommaren -94 minns jag mycket väl!! Det var sommaren när vi låg inne på sjukhuset med våran då 2-åriga dotter som behandlades för en cancerdiagnos (fullt frisk 25-åring idag). Samtidigt föddes vår andra dotter dagarna innan midsommar. Snorvarmt inne på vårt lilla isolerade rum men det fixade min kära med att köpa en stor fläkt. Varje chans vi fick åkte vi hem och fyllde den lilla bad poolen så dottern fick bada och ha roligt efter alla tuffa behandlingar. Hon fick inte vara i solen minns jag med det löste vi med parasoll. Vilken sommar!! Jädrigt tuff med sjuk dotter och samtidigt en liten nyfödd men minns att vädret var fantastiskt. Men jag tillhör ju värmeälskarna 😉

 4. elin

  måste vara tipsa om ett recept på tal om färdig potatisgratäng =)
  Tärnad kassler i en ungsform, hackad purjolök på det och sedan över med potatisgratäng och in i Ugnen! Lättar och godare blir det inte 😉

 5. Karin

  Sommaren -94 var helt underbar, strålande sol och VARMT 6 veckor i ett streck. Den bästa sommaren någonsin =D
  Den glömmer jag aldrig, vi pratar ofta om den =)
  Kram från mig

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Janelle föddes januari 94 så jag hade en liten bebis den sommaren:) En fantastisk sommar helt enkelt, och fotbolls-VM ?

   1. Karin

    Kollade du på fotboll då?
    Jag började kolla när jag insåg att det gick riktigt bra för Sverige ?
    Jag hade en 2-åring med kikhosta och magsjuka samtidigt, och en 4-åring med kikhosta den sommaren, den var magisk ändå ?

 6. Mumintrollet

  Vi ser verkligen saker ur olika perspektiv. När mina barn var små, cyklade till jobbet 05.15, sommar som vinter. Jobbet på fabriken var mycket tungt och värmen var outhärdlig. När jag kom hem på eftermiddan var jag helt slut… När man sen fick sin semester var man så lycklig att man knappt brydde sig om vädret. Som sagt, allting är relativt!

 7. Mia

  Fast detta had väl varit en helt normal svensk sommar, temperaturmässigt. Sommaren 1994 var ju inte normal med svenska mått! Om man blir besviken varje år så åk utomlands ?.
  Ja dyrt som sjutton, men kanske värt att spara.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Haha jag skulle behöva spara vääääääääldigt länge …
   Och jag vill liksom ha sommar i mitt eget land:) Med ordentlig värme, sol och ljusa varma sommarnätter. Det behöver inte vara som 94, jag skojade, men som det varit nu sista åren så suger det

 8. Rille

  Ska bli spännande nu att se om ditt kommentarsfält svämmar över av upprörda återvinningscentralsarbetare som blir skogstokiga av att du kallar återvinningscentralen för soptipp. Det brukar ju bli fallet när någon dristar sig till att kalla förskola för dagis… Av någon anledning tror jag inte att det kommer att ske, sopgubbarna/hygienteknikerna (eller vad de nu har för titel) har nog bättre självkänsla än Sveriges mest lättkränkta yrkeskategori dagisfrök… FÖRLÅT, förskolepedagogerna :).

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Hehe, dessutom kallar jag alla som jobbar där för ”gubbe ” oavsett om det är unga tjejer som vi har massor av just där;)
   Men jag håller med dig om förskollärare .. makalöst lättkränkta i många fall?
   Sällan man hör en vanlig lärare gå sönder av ilska över att kallas Fröken, och det är ju väldigt lika yrkeskategorier..?

   1. mikaela

    Alltså nu blev jag nyfiken. Kallas förskolepersonalen på riktigt förskolepedagoger där? Tilltalas de så eller är det förskolefröken? De skulle säkert få fnatt om de kom hit för att jobba med mig. Jag jobbar på dagis (ja….dagis) . Vi blir förstås tilltalade med våra egna namn men annars är vi dagistanter☺ Säg det dialekten här ser så blir det tanttona? Men jag ser inget fel med det, det har inget med min yrkeskunskap att höra. Jag är stolt över att få vara dagistant, blev det som 17åring på min första praktik och är det än idag som 39åring?

    1. Profilbild
     familjenannorlunda

     Jag önskar att fler var som du ?
     Väldigt många, speciellt nyutbildade fsklärare är väldigt … speciella 😉
     De har ju minsann pluggat flera år på högskola!!! Och tror de är bättre än alla andra. Jag har på allvar blivit uppläxad här i bloggen av en ny fskl som bestämt hävdade att jag absolut inte kunde klara av att ta hand om mina barn utan förskola.. förskolelärare var minsann så mkt mer kompetenta än en sketen morsa.. Jag upplyste henne om att jag var betydligt mer kompetent än vad hon någonsin skulle bli på att ta hand om MINA barn ?
     Blev surt då;)
     Jag säger dagis och fröken men så har jag inga barn på dagis heller 😉
     Tror att de kallas för namn av barnen men att de väldigt gärna vill att folk ska veta att de är högutbildade gubevars;)
     Inte alla såklart:) men många.
     Och jag ska tala om när jag läst mina högskolekurser och fått min poäng om jag känner mig som en bättre människa som fler borde högakta och vörda.??
     Nånstans tror jag inte det ligger i utbildningsnivå, men det är tydligen viktigt.
     Jag har fått höra MÅNGA gånger här att jag är lågutbildad och i och med det så ska jag tydligen vara lite mindre värd.
     De RIKTIGT högutbildade, professorer och sånt, brukar dock sällan trycka upp det i nyllet på folk så jag fattar inte varför just förskolelärare ska vara så lättkränkta 😉
     Puss på dig och fortsätt vara stolt över ditt jobb❤️

 9. Ella

  Helt sant, jag tycker inte om höga temperaturer (och skulle aldrig klara av att bo längre söderut). Kan överhuvudtaget inte gå ut under dagen de somrar då temperaturen varit 27-30 grader under längre tider… Hade gärna fått blåsa lite mindre, det håller jag helt med om (men är man uppvuxen vid havet på västkusten är man van vid blåst, haha). Men som jag skrev, vi har nog helt olika uppfattningar om vilka temperaturer som är att föredra under sommaren. 🙂

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Ja det har vi, alla är olika och tur det:)
   Så några är nöjda 😉
   Men allvarligt nu, jag begär inte hundra grader varmt. Jag vill ha en period av stadig värme, att veta att det blir fint i morgon med ovh man behöver inte stressa ihjäl sig för att ta vara på solen. Den stannar.
   Så har det inte varit på flera år. Det har visst varit fina dagar men ingen sammanhängande period. Jo av skitväder, regn och rusk ?

 10. Sama

  Kan vara bra dock att spara några kakel- och klinkerplattor. Om någon du har skulle skadas lär det vara omöjligt att hitta prick likadana sedan… Fast flera kartonger behövs ju knappast 😉

 11. T

  När vi gjorde om badrummet lämnade dem kvar en del saker också. Men det är för att vi betalat för det, på räkningen står det att de köpte in så och så mycket av materialet, om sedan inte allt gick åt är det ju våra saker.. ? Det är säkert lika för er (även om ni fick det på försäkringen?).

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Nja, jag tror att det skulle tas bort av dem , men det var inte mkt som rullade på där. Jag menar … nio månader… massa olika bud, flera olika ansvariga som byttes ut. Helt ärligt tror jag att de rev mer än vad som var nödvändigt dessutom, de strippade hela tvättstugan in på betongen medan de i det andra utrymmet som var kaklat bara tog bort de nedersta plattraderna.. ?Inte för att jag klagar ett enda dugg ??
   Men rivningskillarna var helt nya på jobbet, en dag hade de jobbat 😉
   Men det blev så bra och jag överlevde nio månaders kaos 🙂

 12. Cattis

  Hej! Det finns faktiskt många som inte klarar av värmen. Själv tycker jag att det varit tillräckligt varmt då jag har svårt att vistas i solen pga sjukdom. Har gått igenom en bröstcancer behandling först med cellgifter sedan operation och till sist strålning. Det var den tuffaste biten åka till sjukhuset under 5 veckors behandling och på slutet var huden alldeles brännskad, stora variga sår både på halsen och ovanför bröstet,. Sen är det inte bra att vistas i solen nu heller för att huden är känslig. Så jag saknar inte solen alls tycker det skönt när det inte är soligt. Är fortfarande trött efter alla behandlingar. Men ser ändå fram mot hösten utan sol

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting