Allmänt

Dagarna som gått:)

Jösses vad dagarna går snabbt nu! I 180 susar de förbi, man hinner knappt slå upp ögonen innan det är sovdags liksom. Och förvisso sover jag länge, men jag är även uppe l ä n g e 🙂

De allra sista dagarna på sommarlovet, sen börjar allvaret.

Jag har tidigare skrivit om att jag är ledsen över att min tid som småbarnsförälder är över, och orkar inte ens gå in på det, för det är jobbigt. Jag ignorerar. Men det gör att jag ser fram emot hösten om möjligt ännu mindre än vanligt.

Det kommer roliga saker med, och jag ser fram emot att börja plugga:) men jag är ledsen över att en era i mitt liv tar slut, och det finns inget som går att säga om det som tröstar. Så vi lämnar det.

 

Igår så åkte vi hemåt från campingen i Norberg. Faktiskt hade vi helt okey väder:) Låg en dag på stranden, eller halva dagen sen frös vi… Dagen efter besökte vi Visentparken som jag fortfarande är varm i hjärtat av, de där lurviga sakerna man inte fick röra ♥

Vi sov ju inne i vagnen allihopa, den här gången var varken Trixie eller Novalie med utan ville stanna hemma med stora syrrorna. De hade planer, som jag ska visa er sen:)

Husvagnen är nog för sex personer ursprungligen, men pappa tog bort nån hängmatta så det finns fem sovplatser kvar, som jag ju trängt in sju ungar på;) Finns det hjärterum ni vet..

bröder

Jag sover uruselt där inne, för det är för hårt, eller jag för tung;) det är en bedömningsfråga. Men när termometern visar sex jävla plusgrader så kan man ta att sova hårt framför att krypa in i ett fuktigt tält;)

Sex grader…var varmare på julafton liksom;)

Första natten sov jag och syrran dåligt och vaknade med ont överallt, men körde en McGyver och tog in dynorna till solstolarna. De är lagom långa för att man ska kunna ha axel och höft på dem, och det hjälpte massor. Sista natten sov vi från midnatt till elva…haha. Man blir ruggigt trött av att göra ingenting.

Min tanke var att sova som en drottning hemma i min egen säng, men tvärtom…jag låg och skruvade på mig till fem, sen sov jag rätt dåligt några timmar. Märkligt det där.

 

Natt tre så skulle jag precis slumra in när det började prassla precis utanför fönstret där jag sov. Om ni någonsin hört en liten pyttemus prassla med en påse kanelgifflar, så vet ni hur mycket det låter:D

Omöjligt att sova, dessutom blir jag ju så nyfiken och vill liksom SE den, ta den på bar gärning, som om det skulle hjälpa,) Men det gick ju inte. I stället dunkade jag lite försynt i väggen.

Syrran flög upp i andra änden av vagnen.

–  Vad var det?

– Det är nåt i förtältet..

– Ihhh det är det va?

-Ja, kan inte du öppna dörren och se om du ser nåt?

-Nääää jag törs inte, det lät ju som det var jättestort! Kanske är räven??? Jag hörde ju hur det brakade!

-Alltså det var ju JAG som knackade i väggen för att jaga bort musen…..;)

En av oss är mindre mörkrädd än den andra, hehe.

 

När vi åkte hem så körde vi via Avesta och tog en sväng in på deras outlet, tror det är Intersport(?) Ligger vid Dalahästens köpcentrum.

IMG_2688
Kom ut därifrån med fyra par gympaskor från Bagheera, för 680kr. Lovelia två par, ett till gympan, och killarna ett par i var – check. Övriga barn har skor så de klarar sig, så det känns bra. Jag kände mig så nöjd att jag slog till på glass på Burger King innan vi åkte hem.

dalahästOch seriöst nu…. den här sommaren har inte varit bra för valkarna…Det blir till att göra något riktigt drastiskt som att börja träna regelbundet igen för att få nån slags ordning på det här;)

Jag väger nog samma, men har inte direkt samma mått, och det märks på kläderna. Det stramar, det sitter åt, det tar emot när jag ska knyta skorna…. Men vafan när solen inte skiner så kan man ju alltid åka och fika nånstans. Och när solen skiner så måste man hetsfika för att hinna med att fika i solen. Attackfika liksom;)

Jaja, det är snart ordning på Friskis schema igen så det går att planera sin träning. Får bli strikt till första december, för då ska jag äta pepparkakor och dricka glögg. Och kola, fudge,mozartkulor, lussebullar, chokladdoppade marsipanfigurer, chokladaskar, ris a la Malta…..hehe.

 

I dag sken ju solen igen, så syrran kom hit och vi packade in oss i min bil och drog till Fjällnora. Älskade Fjällnora, det är så fint där.♥

trio

Kallt i vattnet, typ 19 grader såg jag nånstans,( samma som i närmats havsbad) men det var badbart. Jag letade reda på två flytvästar i garaget, precis så killarna kunde ha dem, nåt kilo till godo men eftersom de är långa så stramade banden mellan benen hyfsat obekvämt. Men det kändes jäkligt skönt att ha när vi simmade ut till hoppflottarna:) Svår att ta av när den är blöt;)

jamie

Märkligt storlek förresten, 10-25 kilo, rätt stor skillnad i hur stor unge det är.

Det blåste satans kallt så det var inte så härligt att vara där. Det är väl märkligt att det inte är varmt i luften än? Det är liksom bara i solen det är varmt. Ligger man på stranden är det härligt, men ute på flottarna blåste det.

Trixie och Lovelia badade tappert på, och Jamie for i och ur och så värmde han sig på filten, medan Jordan nog bara var i en gång, sen frös han så han skakade.

Lovelia

badvakt

Vi stannade tills klockan blev halv sex, då åkte vi och köpte korv med bröd till middag. Trixie älskar de här tjockare korvarna och de får gärna vara starka, medan övriga älskar Hot dogs….;)

Vi käkade ute, fast det började bli lite för kallt.

I morgon ska det regna så det gäller att passa på  varenda sekund som det är möjligt att njuta av den så kallade sommaren..

 

I morgon kommer Per Gessle till Botaniska trädgården här i Uppsala:)

Det ska bli så härligt, jag har älskat hans röst sen jag första gången hörde Gyllene Tider. Det var i skolbussen, fyran, femman eller sexan. Vår busschaufför hade fattat galoppen och spelade in den grupp som var populär och så fick han lugn och ro på bussen, eller allsång;)

Regnet kan sabba, men som det ser ut just nu så ska det klarna upp till eftermiddagen, så vi håller tummarna för det.

Nu ska jag sova:)

Natti natti ♥

 

 

 

Kommentarer

 1. Nina

  Åh jag förstår sorgen över småbarnstiden. Det är en period som inte kommer tillbaka. En del av mig längtar dit men en annan vill behålla barnen små för att de är mysiga och roliga. Små barn har sina nackdelar men många fördelar också. Jag förbehåller mig också rätten att sörja när en fin fas i mitt liv är över även om nästa fas blir lika fin.

 2. Therese

  kollade på gamla avsnitt i dag och jisses vad du har förändrats!!
  Vad självständig och självsäker du har blivit!!
  ✌????

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jodu ?Livet hände liksom och tvingade mig ?
   Men jag har aldrig varit nån mespropp bara att det är skönt att ha nån att luta sig emot som man ju har när man är i ett förhållande. Jag har dock kaxat på mig ordentligt, och resten fejkar jag ?

   1. Stina

    Men då är det väl inget att gruva sig för ?. Då slipper du (och han) ju både tidiga mornar och sena eftermiddagar.
    Men visst känns det på när småbarnsåren tar slut, det har inget att göra med att känna sig behövd tycker jag! Är ju en tid i livet som är över man sörjer.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Tidigt är relativt 😉 Han och jag har ju haft lugna lååååånga morgnar så även om han börjar 8.15 är det överjävligt tidigt med mina mått mätt ??

 3. Lill

  Din småbarnstid är över ? Sen liksom sätter du PUNKT? Otroligt många mer eller mindre ”längtar” tills den tiden är slut.
  Det blir mer kontinuitet på allt och ungarna blir mer självgående OCH behöver en som föräldrar på ett annat sätt.
  Kom INTE och säg att den dokumentär som gick för nåt år sen HAR rätt?
  Där bevisade de att mammor med många ungar skaffade fler för att så långe barnen var små, ammades och inte kunde ta vara på sig själva då kände sig mamman BEHÖVD. Man behövs faktiskt mer ju äldre de blir så snälla överbevisa motsatsen

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag har stora barn. Jag vet vad som krävs. Därmed kan jag väl sörja att en period är över? Jag älskar små barn, jag har alltid arbetat med små barn, jag trivs med det. Jag älskar att hänga med stora barn med. Men jag känner mig inte less på småbarnstiden. Tänker inte motbevisa ett skit, det är ointressant. Jag tycker så här, är det fel? Nä. Knappast:)

 4. Ida

  Kan du inte berätta mer om vad det är du ska plugga till hösten. Är det en distansutbildning? Vad skulle du helst vilja jobba med framöver?

 5. Ann

  Hej carola, är det bloggandet som är din försörjning eller har du ett jobb bredvid? Vad har du för utbildning, har du något jobb att gå tillbaka till. Det du studerar är det något som gynnar dig till ett arbete i framtiden.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing