Allmänt

Nu finns Nextory äntligen som Familjeabonnemang!

I samarbete med Nextory

 

Som ni vet så samarbetar jag med Nextory sen urminnes tider, eller i alla fall sen de lanserades på marknaden:)

Nu har Nextory tagit ännu ett steg och som första boktjänst på nätet lanserar de nu ett Familjeabonnemang!

Jag har längtat så efter det, för ungarna har kommit på det smarta med att läsa så här de med, och min surfplatta har ofta en av deras pågående böcker. Nu kan vi läsa/lyssna samtidigt!

Äntligen:)

Nu kan jag vika tvätt med ljudbok i öronen samtidigt som Jordan läser sin bok uppe på rummet. Perfekt och jag bara älskar att de tagit fram det här.

nextory

 

Ungarna får en egen profil, så att man kan spärra olämpliga böcker;)

 

Jag har tidigare berättat att jag var en riktig bokmal innan barnen, men sen tappade jag bort läsandet. Jag hade inte tid, eller så slarvade jag bort boken, eller så sabbade nån av ungarna den. Både en och två gånger har jag läst en bok, och så kommit fram till urrivna sidor mitt i… och ilsket kastat både bok och förhoppningen om att få läsa klart den i soporna;)

Jag saknade mitt läsande, men ni vet hur det är med saker man inte hinner med, man glömmer av det till sist.

Man prioriterar bort det.

Och tänker att barnböcker är också kul, och kör högläsning av Harry Potter från det att ungen i fråga var aningens för liten, men allt för att få läsa liksom;)

Haha, nä det har inte varit någon uppoffring som svidit, men jag kan ärlig säga att när jag kom i kontakt med Nextory för första gången så återinträdde böckerna i mitt liv.

 

Men i en annan form än pappersböcker.

Numera läser jag 90% av mina böcker på mobilen, antingen som ljudbok eller som e-bok. Ibland, som i somras när jag glömt pappersboken jag höll på med hemma, så laddade jag ner samma som e-bok, och bläddrade fram till var jag var:)

nextory

Händig man sökes, av Jöns Hellsing. Den var så bra att jag inte kunde påbörja nån annan där ute i husvagnen. Det är hans debutroman, första delen av en trilogi och den utspelar sig mycket i den skotska övärlden, där han ska sköta om en stuga mot betalning. Han ska samtidigt skriva sin bok har han tänkt, men det blir såklart inte som han planerat. Haha, den är både rolig och charmig och lite spännande:) Dessutom utspelar den sig under den tid när Margaret Thatcher styrde Storbritannien, så den är ju liksom från min ungdom, jag flinade glatt åt hur han beskrev Samantha Fox, och funderade på hur många av dagens unga som direkt fick upp en bild av den bystiga utvikningsbruden, samt hennes kassa låt i hjärnan;) Antagligen inte en enda.

Jag är inte klar med den än, så spoila inte om ni läst den!

 

Ni vet nog sen tidigare vad Nextory är och hur det funkar, men här kommer en sammanfattning.

Nextory är en boktjänst på nätet, där du kan lyssna eller läsa tusentals olika titlar, för både barn och vuxna.

Man laddar ner en app till sin mobil eller surfplatta och sen är det bara att välja bok. De finns som e-bok och/eller ljudbok.

När man laddat ner boken så kan man läsa den offline, och behöver inte bekymra sig om man har täckning eller surf så det räcker.

Du kan läsa obegränsat antal böcker inom det abonnemang du valt:)

 

Jag trodde länge att jag inte gillade att lyssna på böcker, för jag vill läsa om vissa stycken ibland och är det spännande läser jag snabbare, haha. Dessutom tyckte jag nog att det var lite fånigt, men jag har ändrat mig helt! Jag älskar att lyssna på böcker idag:)

Det är supersmidigt, och nu när jag inte behöver ha mina öron påkopplade på vad ungarna gör (eller inte gör) hela tiden så är det enkelt att läsa en stund när tillfälle ges.

Jag trodde också att det var helt värdelöst att läsa på mobilen och de första böckerna läste jag på surfplattan. Nu föredrar jag att läsa i just mobilen, den är alltid med och lika gärna som jag sitter och slöbläddrar bland apparna eller surfar random så kan jag läsa:)

Så tänker ni som jag gjorde är det väl värt att prova det här, jag kan nästan garantera att ni kommer uppskatta det.

 

Ni som ännu inte testat det här ska såklart göra det, och nu får ni 30 dagars gratis prova-på hos Nextory.

Ni hittar erbjudandet HÄR, ange kod Carola

(Gäller nya medlemmar, och går att säga upp när som helst.)

 

Kommentarer

 1. Karin

  Älskar Nextory och har haft det sedan du tipsade första gången!
  Dock upplever jag en del tekniskt strul sedan någon månad tillbaka, just nu blur det tex dubbelt eller trippelt av varje bok man läser/lyssnar på och den lilla mätaren där man ser hur långt man kommit funkar inte. Blir det så gör dig med?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej? Det låter konstigt, har du testat att avinstallera appen och installera igen? Det testar jag så fort nåt knasar:) och det är inte alls nåt kunnigt råd, bara min första åtgärd 🙂
   Har du testat det? Eller starta om mobilen… haha det löser massor av mina problem 😉
   Annars – kontakta dem:)
   Och vad kul att du gillar!!

 2. Mumintrollet

  Min mor gjorde tyvärr en riktig björntjänst för mig genom att inte riktigt vilja släppa mig som var yngst av sju syskon. Jag var otroligt blyg och osjälvständig när jag började skolan. Hade verkligen mått bra av att få gå i förskola. Detta var dock på stenåldern så det kanske är annorlunda nu.

  1. Anette

   Har liknande erfarenheter som Mumintrollet… Min mamma var hemmamamma och hon var alltför ’fast’ vid mig. Jag blev också osäker och osjälvständig. Så mitt råd till alla mammor är att släppa taget om det yngsta barnet även om det gör ont… Ni gör bara det barnet en björntjänst genom att hålla fast vid hen.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing