Allmänt

Men hallå solen!?

Lite småsur blir man ju när man kommer ut från affären och solen strålar. Efter en kall och äcklig dag så dyker den älskade kompisen upp, och man skyndar sig hem. Kastar in matvaror i kylen, svidar om till kort kjol och tänker att nu jäklar ska jag jäsa och tanka en stund !! Fixar kaffe,

och här sitter jag nu, med min korta kjol och huttrar ?

Tack iaf för att du visade dig.. eller nåt. Och jag blev såklart inte sur för att solen visade sig, utan för att jag inte hann ut och njuta.

Annars har jag rockat dagen i min andra konserttisha från Robbie Williams ?

Den är riktigt riktigt snygg tycker jag, och därför kunde jag inte välja. Den vita var dock förstahandsvalet, mkt beroende på att det var varmt just den dagen och den är kortärmad 🙂

Kommer ni inte ihåg den? Nämen okej då, så här ser den ut:

Ska ha den när vi kollar på fotboll på o’Learys nästa gång 😉

Syrran är högst tveksam om den gills som matchtröja men det beror ju på vad man lirar för match tänker jag 😉

Jag har även beställt biljetter till mitt kära Europe som spelar i Stockholm 6 december .

De släpper nytt album i oktober tror jag. Jag fick med mig Helen och även Corrinda och Janelle 🙂

De har jäkligt bra musiksmak mina barn ??

Jag har varit med Jamie i skolan, och jag har nu hyfsad koll på alla andra ungar i klassen, det är lite kul att de gärna vill hänga med en:)

Idag satt jag och häckade utanför klassrummet mestadels, aptråkigt för mig men bra för Jamie. Bra för min ranking i nya Zlatan spelet och Plant vs Zombies också iofs 😉

På måndag ska jag till tandläkaren 12.00 så då har jag tänkt stanna en stund på morgonen och sen pipa iväg.

Han har inga kompisar, och det är jobbigt att se. Han är så social och vill leka men eftersom alla andra känner varann sen tidigare så är det lite svårt. Det har varit samma för alla ungar men det brukar ge sig på några veckor. Men det svider att se hur han liksom önskar att få vara med men ändå inte vågar riktigt.

I klassrummet när de jobbar går det bra, men så fort det är fri lek blir han ensam.

Han älskar att vara ute men samma där, lite utanför. Och sen är han stolt.

Han vill inte alls ha nån ömkan eller hjälp utan låtsas att han är nöjd.

Jaja det blir bra jag vet det.

Efter skolan drog vi till citygross. Det var absolut nödvändigt med en fika för jag äter ju inte lunch. Vare sig i skolan eller hemma. Skillnaden hemma är att jag inte äter frukost klockan halv åtta utan kanske mer tio… elva 😉 Jag är lite segstartad.

Kan ha varit det godaste bakverk jag ätit:) Bra lunch va??

Sen handlade vi och jag stalkade den snygga killen som jobbar på citygross, ganska omedvetet men det strulade först med scannern och sen gick en vara in för nåt konstigt pris., Han såg inte ut att misstycka allt för mycket så det var ju tur 🙂

Men jag kände det som att jag medvetet inte fick till det för att få prata lite mer med honom 😉 Haha nej så var det inte, men ni kanske fattar hur jag menar?

På väg hem pep det till i mobilen och ett paket från cellbes låg på Ica och väntade så vi hämtade upp det på en gång.

Min lilla dräng 🙂

De har bra erbjudanden just nu, så kolla in! Jag ska visa er mina superfina gardiner har jag lovat men glömt… snart så.

Nu ska jag snart laga mat, nästan alla kommer på tacos idag ❤️

Men först en powernap ?

Hörs snart !!

Kommentarer

 1. Ida

  Förstår att det svider i mammahjärtat att se honom ensam. Jag tycker att det är personalens ansvar att hjälpa honom lite i början och se till att alla barn kommer med i gemenskapen. Men känner verkligen alla varandra sen innan? Vi bor i ett villaområde i Stockholm och när mina barn började förskoleklass delades alla dagisgrupper upp i flera olika klasser. En del barn gick till andra skolor. Tror att det är ca 8 förskolor som ligger i vår skolas upptagningsområde. Så mina barn kände typ 3 barn utav 26 när de började. Så här gör dem för att det ska vara lika för alla och det funkar jättebra. Barnen har fått lära sig från dag 1 att alla får vara med. Barnen kommer väl från olika förskolor i Uppsala också?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Säkert. Jag menar inte att alla känner alla:) utan mer att alla har vänner. Det är redan olika grupper i gruppen.
   Och det är svårt att komma in i redan etablerade grupper även för småfolk.
   Jag hoppas att lärarna hjälper honom… men hittills har den enda som försökt varit lärare i den andra klassen …

 2. Nathalie

  På vår skola har om en viktig regel. Om man är ensam på rasten ställer man sig på en speciell plats, då vet klasskompisarna direkt att barnen inte har någon att vara med, och går genast fram och frågar om han/hon vill vara med. Fungerar verkligen jätte bra!

 3. Klara

  Hej!

  Ni verkar ha en härlig, rolig och stark gemenskap du och dina barn. Dina barn verkar vara väldigt måna om varandra och har roligt tillsammans. Vad tror du är orsaken bakom detta? Vad är hemligheten? Är barnen ofta med kompisar efter skolan eller är de hemma och är med varandra och är nöjda med de?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Hemligheten ? ?Jag vet inte faktiskt men jag har alltid försökt få med alla när vi ska göra saker. Om det så bara är tacomiddagen på fredagar:)
   Sen har jag nog pratat mycket om att familjen är de enda som alltid finns där, oavsett liksom. Att man ställer upp, att man är ohana.
   Men inget medvetet egentligen. De har alltid hjälpt varandra. De större har pysslat med de mindre. De mindre har älskat att få vara med de större.
   Faktum är nog att den här gemenskapen vi har bara växer och blir starkare för varje dag. De tycker om att vara tillsammans. De äldre, och deras respektive är de mindres idoler och favoriter. Och de äldre tycker det är kul och mysigt med de mindre.
   Nä, jag vet inte hur det kommer sig, men jag kan lugnt säga att mammahjärtat svämmar över att kärlek, lycka, stolthet och glädje över att se dem tillsammans ❤️
   Det är ett gigantiskt bevis på att alla som säger att det är synd om barn i stora familjer har fel 😉
   Det är precis tvärtom, tänk att ha så många att älska och bli älskad av, att ha tryggheten med så många.
   I alla fall i den här familjen ❤️

 4. Karin

  Men kan han inte leka på fritiden med barn som går på förskoleklass eller förskola. At man inte går/gått på förskola hindrar inte umgänge med de som gör det. Gissa att det i en klass på över 20 barn finns andra som inte heller känner någon. Nya kompisar får de hela tiden så snart är han nog med. Känner du ingen förälder så du kan bjuda över?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag känner ingen. Alla är typ 25 dessutom;) Jamie har ju inte fritids som de flesta andra. Det är 28 ungar, gånger två för det är två klasser.
   Jag vet att det reder sig, men än är vi inte där och alla som sett sitt barn stå på sidan av vet hur det svider i hjärtat.
   ?

   1. Mb

    När mina var små så var personalen gudomlig
    De pratade noga med ungarna att ”alla ska och får vara med”.
    Till slut satt det i huvudet på dem och såg de nån stå ensam eller utanför så var det alltid nån som hämtade med dem till lek.
    Man ska inte behöva krusa sig med.
    Om det fortsätter tycker jag du ska prata med personalen om det för även de ska ju vara med utomhus.
    Då är det ju ett ypperligt tillfälle att ta upp ”alla ska med”

   2. Karin

    ännu lättare att leka på fritiden om ni inte har Fritids. Ta med en kompis hem. Hjälp honom att ringa till klasskompis. Har han samma fritidsaktiviteter som någon?

 5. Anna

  Min son började också i en klass där han inte kände någon, jobbigt i början men det gick rätt fort så hade han nya kompisar! Det kommer gå bra för din fina pojke också 🙂

 6. Jeanette

  Min lilla tjej kommer från dagmamma så hon känner inte heller någon i klassen. Vi har snabbt försökt bjuda med någon hem efter skolan så de kan leka och då bli kompisar.

 7. Karin

  Men åhh jag förstår att det gör ont i mammahjärtat att se honom lite utanför ?
  Men gör inte personalen nåt då för att han ska få vara med de andra barnen? ?
  Hoppas det löser sig snart.
  Kram från mig!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nä, de säger : det släpper när inte du är här, då blir han tvungen att söka sig till de andra,
   Jag har ju faktiskt varit med överallt hela hand liv och vet att det inte brukar vara några problem. Han skaffar kompisar överallt. Även om jag är med. Så jag tror inte att det är problemet. Eller jag vet.
   Men jag hoppas det löser sig.
   Tack ❤️

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing