Allmänt

Som Fan läser bibeln…:)

Jag har råkat i onåd hos Bloggbevakning.

I min enfald trodde jag att de värsta galningarna hängde på Flashback men uppenbart finns de även på BB..

Under ledning av sin egen Hets-boss som kallar sig för Cam-Cam..

Med enligt egen utsago runt 300.000 unika besökare i veckan som klickar sig in för att läsa skitsnack skvaller så är det kanske inte jättekul att Cam-Cam hittar på ett citat som jag ska ha sagt. Eller till och med två citat.

Nämligen ”Man får skylla sig själv om man får anorexi” och ” Det handlar om eget ansvar, du får skylla dig själv om du tittade på Biggest Loser och fick ätstörningar!”

Jag vet sen tidigare inlägg som hon gjort att jag fått ett rykte om mig som en aggressiv, opåläst, korkad kvinna, som tycker att det är okey att karlar tafsar på en.

Jodå. Och nu kan vi ju lägga till att jag då ska tycka att anorektiker har sig själv att skylla. Vilket jag inte alls gör!! Och inte har skrivit någonstans!  Aldrig ens tänkt tanken. En ren lögn från hennes sida.

Som alla vet är det som en gång skrivits på internet kvar. Om inte på sidan, för det kan ju raderas, men i folks minne.

Jag funderade länge på vad jag skulle göra med detta. Skita i det? För egentligen så kan jag inte bry mig mindre om skitsnack. Men, när så många människor läser, och inte är intelligenta nog att klara av att ta sig hit för att bilda sig en egen uppfattning utan sväljer hennes hittepå-skit rakt av….? När rykten växer, sprids och jag får ta massa skit som jag inte ens är ansvarig för.

Det känns för jävligt.

Det här klassar polisen och andra myndigheter som NÄTHAT. Som något som bör anmälas.

Ska jag göra det? Jag vet inte.

Jag kan bara anta att Cam-Cam och hennes anhang tycker att jag bör anmäla, eftersom de tycker att det är livsviktigt att polisanmäla en klapp i rumpan. Näthat är ju även det ett brott väl? Ärekränkning, Kränkning, Lögner. Det finns ju en del att ta av.

För att inte tala om hennes idiot-förklaring till att hon använt citationstecken…. Inte brottsligt men urbota korkat. Dessutom inte sant eftersom hon är en klyftig kvinna.

Jag klistrar in screenshots längst ner, det gillar hon nog för det är lite av Cam-Cams specialite´.

Så alltså kommer min replik här.

Mitt inlägg som det handlar om hittar ni HÄR

,

 

Ursprungsinlägget var rätt kul, lite raljerande över att jag gillade Runar och sådär. Jag ”sågade” alla tv-program längs med fotknölarna sades det också. Nej, det gjorde jag iofs inte, jag bryr mig bara inte om att se dem:) Folk får gärna titta vidare. Jag hade bara en åsikt.

Det började kommenteras och jag fick läsa den ena skiten efter den andra. För folk har ju en tendens att komma ihåg saker som är mindre smickrande, oavsett om det är sant eller ej. Alltså drogs det såklart upp att jag skulle tycka att det är okey att bli klappad i rumpan på nattklubben. Vilket jag i ungefär hundra svarskommentarer till er här förklarade att jag inte alls tycker.

Jag tycker aldrig att det är okey, jag tycker bara att man först och främst kan ryta ifrån där och då, in the moment istf att polisanmäla det. Vi har för många tramsfall i domstolarna nu. Folk anmäler allt. In absurdum.

(Vi kanske inte behöver ta den diskussionen igen? Ni kan läsa den gamla:)Finns länk på Bloggbevakning säkert)

Sen börjas det;  jag är korkad, har lågt IQ eftersom jag har så många barn, att mina studier är mest löjliga och att jag ju kostar samhället multum. Familjen Annorlunda är det värsta programmet ever, jag är nog allra värst, och jag har sagt att jag aldrig vill jobba! Hur törs jag?  Mina barn är tillkomna av slarvigt sex och fy som jag har hängt ut min exmake, Och hans morsa, gu´bevars.

Jag sägs se ner på unga mammor och är taskig för att jag inte tycker Ullared-Morgan är het. Han kanske blir ledsen. Buhu. Finns skitmånga som jag inte tycker är heta, ska alla de känna sig kränkta då?

Jag ska ha uttalat mig om att adhd beror på att barn är ouppfostrade och har oengagerade föräldrar och jag säger att man får skylla sig själv om man får anorexi. Say what? Jävla skitsnack. Lögn och återigen förbannad lögn.

 

Jag själv tycker om att få veta saker från dess källa, så jag gav mig in i diskussionen:) Tänkte att de ville höra min förklaring. Big Mistake. Huge. De vill bara spy galla. Jag borde ha förstått bättre..

Jag förklarade dels rumpan, och Vill aldrig jobba-repliken.

Kommer ni ihåg den? Ni som såg FA när jag var med. Jag satt med Jordan i famnen och synkade. Han var tre dagar gammal, om ens det, och jag pratade om att jag ville fortsätta vara hemmamamma. Jag sa att jag inte kunde förstå hur folk valde bort att vara hemma med sina små barn och i stället välja att göra karriär. För mig, där och då med min nyfödda i famnen var det jobbigt att ens tänka sig att släppa honom för att gå på toa:) Dessutom hade vi ju valt att en av oss skulle vara hemma. Ett helt medvetet och genomtänkt beslut.

I klippet säger jag nog ordagrant, ”Jag vill aldrig jobba.” Det folk inte fattar är att produktionen klipper i konversationer. De frågar samma saker flera gånger för att få alternativa svar de kan använda. De klipper av meningar. De är väldigt duktiga.

Och även om jag kanske mer än gärna skulle tillbringa mitt liv liggandes på en solstol med en paraplydrink i handen och Brad Pitt vid min sida, som en lyxhustru, så innebär ju inte det mer än en utopi. Jag skulle aldrig säga nej tack till det, och jag skulle inte gråta blod över att aldrig behöva jobba ever again för min försörjnings skull. Är det någon som gör det? Att jobba för skojs skull/för sysselsättning däremot, det tror jag många skulle fortsätta göra även om de vann en triljon dollar.

”Folk” har valt att tolka detta som att jag är lat, arbetsskygg och allmänt korkad. Och detta är åtta år sen! Jag har förklarat det här oändliga gånger, men lik förbannat så lever det kvar.

Vidare är jag sexistisk, emot feminism, föraktar feta personer och säkert de med depression också. Jag är aggressiv, och opåläst. Jag begriper heller inte att högskolepoäng är meningen med livet;)

Nä, för jag tycker det är sjukt löjligt att man kan läsa fyrtiosju fristående fjollkurser om hittepå-saker, och sen hävda att man har minsann  lika många högskolepoäng som en neurokirurg. Att man då anser sig nästan vara bättre faktiskt. Jag fattar mkt väl att hög utbildning ger bättre jobb och mer lön. Det gör alla. Utom de som väljer att feltolka. Men jag fattar också att inte alla vill ha en hög utbildning, och att det behövs även lågutbildade personer för att få samhället att rulla. För få läkare har lust att skura golvet i förrådet, men golvet måste lik förbannat skuras.

 

Jag baxnar ta mig tusan.

Jag begriper inte hur man kan feltolka mig. Ibland är jag förvisso snurrigare än lovligt, men i det stora hela. Jag skriver exakt det jag menar, jag hintar inte hit och dit utan jag säger saker eller är tyst.  I mina texter finns inga dolda agendor eller budskap. Det finns inget tolkningsutrymme för jag skriver inte mellan raderna. Det som folk läser in där är inte mina åsikter, det är deras egna. 

Det får stå för dem.

Om jag nu tex. skulle förakta feta personer så skulle jag skriva det i klartext. Men det gör jag alltså INTE.

Och att jag tycker att man får skylla sig själv om man får anorexi?

Kom igen nu för fasen.

Jag svarade på en kommentar där en kvinna sa att Biggest Loser gett henne tillbaka hennes anorexi. Jag tycker att man som tillfrisknad i egentligen vilken sjukdom som helst, får lov att försöka undvika det som triggar igång sjukdomsbeteendet. Nyktra Alkoholister får lov att undvika alkohol. Nyktra narkomaner gör bäst i att inte ta en sil. Friska anorektiker bör kanske undvika bantningsprogram och Bulimiker kan låta bli att kolla på matprogram. Knäopererade kan behöva tänka på att inte belasta fel och låta bli häftiga vridningar. Sockerberoende får undvika socker. Glutenintoleranta får låta bli gluten. Spelmissbrukare får avstå från lotto och casinon.

Och så vidare:)  Det finns så många triggers i samhället, det är jag medveten om. Inte speciellt kul kanske att behöva tänka sig för hela tiden, men så kan det bli. Men det ligger i ens eget väl och ve att försöka undvika sina fallgropar så gott det bara går. Alla andra kan inte behöva tassa på tå för att folk har sjukdomar som triggas igång av sånt som inte bekommer ”friska”

Grundsjukdomen däremot, det är en helt annan sak!

Men att ta hand om sig själv på bästa vis när den väl diagnosticerats det ligger väl ändå i det egna intresset?

Man kan inte skylla allt på alla andra.

Folk tycker jag är hård och taskig när jag säger saker. Men allvarligt nu.

Man måste våga tala klartext. Att linda in obekväma sanningar, förklä dem till något annat, det blir inte bra.

”Såra mig hellre med sanningen än trösta mig med en lögn”

 

 

Jag insåg att folket som hänger på Bloggbevakning till stor del är helt vanliga mobbare. Vad man än säger så tolkar de efter sin egen felvända kappa. De vill spy galla.

Jag borde vetat bättre än att ge mig in i lejonets kula helt enkelt. In bland det lättkränkta folket;) Som ofta dessutom blir kränkta i tredje hand..

Men det är svårt att låta bli att inte bli lite ledsen när folk dömer en på helt falska grunder. Hata mig gärna, men gör det av en riktigt anledning. Inte pga hörsägen och falska rykten.

 

Vet ni.

Jag tycker inte jag är bättre än nån annan. Det har jag aldrig sagt och kommer aldrig säga. Det jag skriver är min åsikt, mina ord, mina tankar. De äger jag.

Ingen behöver hålla med. Jag talar bara om min syn och min sida på saker och ting.

Ibland trampar jag säkert i klaveret, men jag är då fan inte en elak, känslolös, korkad, aggressiv och föraktfull subba.

Så enkelt är det.

 

 

Och här får ni screenshots från Bloggbevakning.

Ett citat är ett exakt återgivande av vad någon har sagt eller skrivit, till skillnad från ett referat, som är ett återgivande med andra formuleringar. Citattecken (eller citationstecken) används för att markera början och slutet på ett citat.

 

fullsizeoutput_4582

fullsizeoutput_4585 fullsizeoutput_458a fullsizeoutput_457c fullsizeoutput_457d fullsizeoutput_457e

 

 

Ja, och  nu har jag utelämnat alla kommentarer som spydde galla över mig.

I två inlägg, över hundra kommentarer, där de flesta säkert inte läst ett ord av min blogg utan litar på den här Cam-Cams ord när hon hittar på nåt smaskigt, eller förvränger sanningen, så kräks det mer eller mindre ointelligenta ord över mig.

Det finns några som har vett innanför pannbenet även där inne, och det tackar jag för. . Några av dem syns ju här ovan.

Övriga, not so much.

 

Ja, nu kommer ju säkerligen spyorna där inne handla om hur barnslig och patetisk jag är som skriver ett sånt här inlägg.

Men jag tänker fan inte ta massa skit.

 

 

Kommentarer

 1. Anki

  Bara stå på dig Carola! Tänk att det alltid ska finnas vuxna människor som ska utfärda nätmobbing eller mobbing över huvud taget. Precis som de själva är helt felfria….

  Kram till dig från Skåneland❤

 2. Anki

  Bara stå på dig Carola! Tänk att det alltid ska finnas vuxna människor som ska utfärda nätmobbing eller mobbing över huvudtaget. Precis som de själva är helt felfria….

  Kram till dig från Skåneland❤

 3. Anette

  Nej, stå på dig Carola! Jag fattade nog vad du menade. Tycker du är vettig och förståndig och att folk i allmänhet är så jävla lättkränkta. Fortsätt att vara den du är <3

 4. Hanna

  Jag fattar inte riktigt hur detta ens kan bli en diskussion! Folk här väljer ju att missförstå! Det enda Carola skrev var att om man hade haft anorexia och blivit frisk, men lätt blev triggad skulle man ”ta sitt ansvar” och sluta se biggest loser! Vad är det som är fel där? Håller inte ni andra med? Tycker ni att det helt och hållet ska slutas sändas matlagnings och viktprogram? Och om ni inte tycker det, vems ansvar är det att folk med ätstörningar inte tittar? Jag är extremt kunnig inom ämnet då jag själv lidit av ätstörningar och jag vet precis hur lite det är ens eget ansvar att man blir sjuk. Men det va ju inte det Carola skrev, hon skrev att det va ens eget ansvar att inte se ett tv-program på tv!! Folk är galna! Lägg er tid på nått vettigare än att läsa en blogg av någon ni uppenbarligen tycker är otrevlig och dålig pö alla sätt och vis! Jag tycker jag du är grym Carola och gör ett sjukt bra jobb med allt du gör!

 5. Susanne

  Fortsätta att vara du och bry dig inte om dom somsnackar skit. Det är jätte kul att följa dig och dinvardag. Kram

  Carola: ♥♥♥♥

 6. Malin

  Carola, du är bara bäst. På riktigt. Ingen ska behöva ta den skit du gör, pga lögner och frivilligt feltolkade texter.
  Ditt svar är klockrent, och trots att du inte har några högskolepoäng, så är du betydligt smartare än väldigt många både här och på Bloggbevakning, va konstigt 😉

  Carola: Ja det är verkligen skitkonstigt;) ♥♥♥

 7. Tant H

  Verkar visst vara orkanvarning här men det lugnar ner sig Carola.
  En ny dag i morgon och det är i prövningen man växer-Sträck på Dig och jag önskar Dig Lycka till med studierna och förstås med familjen.

  Carola ♥♥♥

 8. Karin

  Jag som har följt dig i ganska många år nu gick bara och väntade på att du skulle publicera detta inlägg, för som andra har skrivit så måste du ha sista ordet.
  Det folk blir upprörda över är sättet du svarade på kommentaren, det var riktigt onödigt och drygt.
  ”Man kan inte skylla på, man måste ha eget ansvar”
  Det är ju PRECIS det beroendesjukdomar handlar om, att man INTE kan råda över sitt beroende.
  Och det är inte din sak att ha åsikter om heller för den delen, lika lite som du behöver lufta dina åsikter om överviktiga.
  Ibland är det kanske helt enkelt bara bättre att vara tyst.

  1. familjenannorlunda

   Jag behöver inte ha sista ordet. Jag har läst om mig själv på Bloggbevakning förr och struntat högaktningsfullt i det. Men när jag inser att ryktena om hur vidrig jag är florerar där, och camcam hittar på saker..
   Ska jag ta det?
   Skulle DU ta det?
   Knappast.
   Som jag skrivit så har jag vänner med olika ätstörningar, som jag haft en diskussion med, och de instämmer i att man har ett eget ansvar. Personer med ätstörningar har skrivit på Bloggbevakning och håller med om min åsikt. Jag har dessutom jobbat med anorektiska tjejer en gång i tiden och det kanske inte du har?

   Och som din egen slutkläm säger – ibland är det bättre att vara tyst – det gäller även dig 😉

   1. Karin

    Så bara för att du känner någon som har/haft ätstörningar och nån ennstaka kommentar på bloggbevakning höll med dig betyder det att du har rätt i sak och är lämplig att uttala dig generellt?
    Som i de flesta diskussioner som har uppstått efter att du uttryckt dig klumpigt om någonting är du totalt oförmögen att backa och be om ursäkt.
    Du kan helt enkelt inte ha fel, eller ta kritik utan anfall är bästa försvar.
    Och angående det folk har skrivit om dig på bloggbevakning, visst gör det ont när det skrivs elaka saker om en offentligt?
    Det tycker nog ditt ex, hans mamma, nya och deras BARN också.
    Bemöt kritiken du får sakligt någon gång istället för att prata runt och ifrån.
    Vänligen, Hjärtan!

    1. familjenannorlunda

     Men jösses.jag bemöter ju kritiken. Vad begär du av mig?? Att jag ska be om ursäkt för att jag har en åsikt som inte passar? Be om ursäkt att jag blir felciterad? Eller vad?
     Som jag sagt – hata mig GÄRNA!! Men på rätt grunder. Inte på hittepåskit.
     Och vad det gäller mitt ex, hans morsa, hans nya och hans BARN.. så är det enbart sanningar som skrivits om dem.

    2. Christin

     Jag har någon form av ätstörning, min hjärna går i tusen kilometer om jag hör eller läser kalorier, ska jag tvinga alla företag att ta bort kaloriinformation eller täcka bort informationen med min egna hand så gott det går?

    3. Camilla

     Karin ser dig ofta kommentera här hos Carola och särskilt då när hon hamnat i ”blåsväder då är du alltid snabb att kommentera och visa att du minsan har rätt? Du skriver sällan något positivt! Alla har rätt till sin åsikt ? men från en läsare som följt Carola ”många år så fattar jag inte varför du endast kommenterar när något blåses ”händer . Varför inte helt enkelt sluta läsa denna blogg och ge dig in i tex politiken ? när kan man sitta och vara negativ och sätta finger på alla dumma uttalande som folk gör ? Bara en reflektion på ditt ”betende hur du alltid hittar tillfällen att kritisera och peka åt folk ….. ditt sätt att skriva är inte avslöjar dig gång på gång. Sedan ang anorexi ? precis som Carola sa … då ska man kanske undvika ”bantningsprogram ? Som de som lider av Bullimi kanske inte ska följa matlagningsprogram ,? Alkoholister ska undvika krogen .. Det finns alltid något i media som triggar igång människor .Jag själv lever m en 12 årig son som lever på övertid ( obotlig lung och hjärtsjukdom )förrut fixade jag inte att se galor, Sofis änglar, sjukhusprogram pga det fick mig att må dåligt! ett eget val som jag tog eftersom jag inte klarade av att se sjuka och döende barn .sådana program sänds ofta och då var det mitt eget ansvar att välja bort det ingen annans. Det finns familjer som lever under existensminimum och tv-program , bloggar då andra familjer vältrar sig i pengar? en del tycker dessa program är spännande och vissa känner avundsjuka och orättvisa .. ännu en gång eget val . Anorexi är en fruktansvärd sjukdom men livet utanför fortgår där ute och tyvärr så måste var och en ta ett eget ansvar och försöka undvika saker som påverkar måendet . Det finns alltid något som vi retar oss på och det är oundvikligt men ibland så kanske man ska tänka ett varv till ? Det finns alltid någon som har det bättre eller sämre än mig och tyvärr så är livet långt ifrån rättvist ( jag vet som har en son som inte kommer få växa upp )

 9. Sofie

  Din kommentar var extremt jävla onödig och nedvärderande mot någon som uppenbarligen har problem. På riktigt. Får skylla sig själv…. jag kräks på din kommentar. Allt annat bröte du drar till med i det här inlägget för att slippa sakfrågan är ju bara pinsamt. Vem bryr sig om allt du har gått igenom hit och dit och dina barn och dina känslor och din kränkthet… gaaahhhhhhh!!!!! Svara på VARFÖR i helvete man skriver så till någon som har sjukdomen anorexi (vad säger Mirka om ditt ställningstagande här?)

  1. familjenannorlunda

   Varför? För att det är sant. För att hon helt uppenbart skyller ifrån sig med sitt : tack för den liksom.
   För att jag tror att hon skulle må bättre av att försöka ta kontroll över sitt problem, eftersom hon uppenbart tillfrisknat en gång, hon borde ha de rätta redskapen .
   Vad SKA man säga till nån som återfaller i gamla spår?
   -Oj då, stackars dig det var ju tråkigt att nån tvingade dig att äta/inte äta/dricka/knarka osv?
   Vem är ansvarig?? Samhället? Föräldrarna? Tv? Donald Trump? Vem??
   Kan du svara mig på det?

   Om inte personen med en sjukdom kan försöka sköta den, vem ska sköta den åt hen?

    1. Sofie

     Ditt eget ansvar var väl dina ord?
     Tror du att man tänker så när man är så pass sjuk?
     Fan, skärp dig nu bruden, nu väger du 40 kg, så ta dig i kragen och ta ditt ansvar och sluta kolla på TV

     1. familjenannorlunda

      Nej. Har man insikt om att man har anorexi så har man kommit en bit på vägen. Har man tillfrisknat en gång har man kommit lite längre ändå. Då bör man ha insikten att försöka undvika triggers.
      Kan du svara på min fråga till dig?

    2. Sofie

     Ditt eget ansvar var väl dina ord?
     Tror du att man tänker så när man är så pass sjuk?
     Fan, skärp dig nu bruden, nu väger du 40 kg, så ta dig i kragen och ta ditt ansvar och sluta kolla på TV

     1. Camilla

      Om en ”nykter alkolist besöker krogen ? Vems ansvar är det? Bartendern som serverade ölen ?dörrvakten som släppte in personen ?

      Sedan ärligt tror jag inte kommentaren om anorektikern som skrev hos Carola var sann….. lät helt enkelt allt för uträknat och för att gå igång ett drev . Passande på Carolas blogg eftersom hon förespråkar hälsa, motion och vikt .

  2. Camilla

   Sofie om du inte bryr dig om Carolas liv m barn och annat så förstår jag inte varför du läser här ? Skulle aldrig följa någon som är totalt ointressant för mig …. såvida inte jag är en person som läser i olika bloggar och blir det någon disskution där bloggaren utalat sig ”fel enligt andra .. då är man blixtsnabb att trycka till . Så byt blogg så slipper du kräkas på Carolas , snacka om mycket fritid .. följa någon liv som är så ointressant .

  1. familjenannorlunda

   Vad för slags utbildning menar du då?
   Jag har ju trots allt nio år i grundskola, fyra år på gymnasiet. Ett på komvux och tre på folkhögskola…
   Menar du HÖGSKOLA kanske, den enda utbildning som verkar gälla?
   Vad har du för utbildning själv? Med tanke på att det verkar svårt att förstå min låga nivå på skrift 😉

 10. Mormor1

  Du är en erfaren skribent och bloggare. Klart att du inte ska ta ”skit” men du kastar bara bränsle på det hela med att dels ” förklara och motbevisa” och även bli mer och mer ilsken i dina svar vilket man kan se så tydligt. ”De som kastar skit” blir ännu mer hetsiga eftersom dom ju lyckas få igång dig. Carola, dra dig tillbaka några dagar. Låt allting stilla sig. Jag läser en ”universal” blogg dagligen. Där tillåts inte skitsnack varken av bloggerskan eller av oss bloggläsare. Jag tycker även att universal bloggen alltid genomsyras av en ödmjukhet och en mogenhet som tilltalar många av oss återkommande läsare.

 11. Alma

  Fina Carola! Känner inte dig(såg dig i FA och har följt bloggen ett tag) och kan med säkerhet säga att du inte har sagt det där den personen påstår. Polisanmäl den där personen som sprider falska rykten direkt. Det är verkligen inte okej! Styrkekram❤️

 12. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Tycker det är skittrist faktiskt att man inte får skämta, inte får vara arg, inte får vara för trevlig, inte otrevlig, inte vara kort i tonen, inte svara alls. Ibland känns det lite som att vissa endast läser bloggar och dess kommenterar enbart är ute efter bråk. Man sitter liksom likt ett rovdjur i skogen i väntan på hoppa på sitt nästa offer och sen ”NU” attack, här kommer ett lämpligt byte. Jag har slutat att svara på folk som attackerar mig, jag blir upprörd inombords tar ett djupt andetag och ringer till en väninna och sen skiter jag i personen. Jag vägrar vara ett byte som låter mig bli uppäten av folk som uppenbarligen inte förtjänar tiden.

  Började ignorera folk i samband med att jag hörde på en föreläsning om hur barn och ungdomar blir utsatta av dessa ”troll/näthatare”, jag vill inte ge dessa personer utrymme för sitt hat och har därmed slutet svara. Jag vill vara en förebild för dem som kommer bli 1000x bättre än mig på sociala medier. Jag vill lägga ribban så att de ska få må bra, så länge vi vuxna godkänner sånt där skit kommer ju barnen tro att det är normalt att bli uthängd som slampa, hora, idiot eller liknande på nätet med. Det vill inte jag bidra till :).

 13. Jenny

  Jag tycker att du är ute och cyklar både i fråga om anorexi, anmäla sexuellt ofredande och i många frågor om genus och feminism. Där tänker vi helt olika. Jag skulle dock aldrig gå till personangrepp mot dig eller skriva så som många gör. DET är bara helt sjukt.
  Men tycker det är intressanta frågor som hoppas att vi kan diskutera sakligt i framtiden på din blogg.
  Hoppas du haft en fin helg!

 14. Josefine

  Men jösses fortsätter ni här nu…??!!! Jennie o Sara som jag ser skrivit här o säkert skrivit en jäkla massa skit på Bloggbevakning oxå. Vad tusan är det för fel på er? Kan ni inte läsa? Kan ni inte tolka skrift? Hur fan rent ut sagt kan man missförstå allt som i detta fall Carola skrivit? Skulle så gärna vilja veta vad ni är för människor i det ”riktiga” livet o diskutera med er face to face. Måtte för allt i världen inte ni och andra med er som ”eldar” på med en massa skit om vad influencers skriver finnas i min bekantskapskrets. Fy tusan vilka folk det finns. Stå på dig Carola, du både skriver bra o har väldigt sunda värderingar, OM man nu väljer att läsa VAD du skriver och tolka det som DU menar.

  1. Jennie

   Du har fel, Josefin. Jag har aldrig kommenterat, knappt ens läst bloggbevakning, men Carolas inlägg gjorde ju att jag gick in och läste där. Ingen vacker läsning, tror nog att bästa försvar om man hamnar som inlägg där, är tystnad och att låta allt självdö.
   Vad gäller mina inlägg här dom få, med undantag för feministinlägget, där jag blev ivrig att förklara vad jag tyckte Carola hade missförstått med ordet feminist. Att argumentera och diskutera tycker jag är viktigt och att så länge man inte ballar ur och börjar med personangrepp och är otrevlig berikar det bara. Jag TROR att Carola möjligtvis tyckte jag var aningens envis, förhoppningsvis dock ej otrevlig.

   Förövrigt är ditt inlägg till mig otrevligt skrivet, och jag är glad att du inte är i min bekantskapskrets.

   1. Josefine

    Mitt inlägg är inte ett dugg mer otrevligt än det jag reagerade på i bland annat ditt.
    Vi får väl för vår egen skull, både din och min, hoppas att vi inte känner varandra på ”riktigt” för med tanke på vad som skrivits är vi låååångt ifrån varandra med hur jag anser man beter sig bakom en skärm. Därav min önskan om att föra en diskussion face to face, vilket jag aldrig tror skulle kunna ske eftersom de flesta mobbare aldrig skulle våga stå för något de skriver. Dock med det INTE skrivet att du tillhör de som skrivit/skriver värst. Hoppas du förstod det så det inte blir samma pajkastning som det blivit på Carola när hon skrivit något som folk helt tolkat fel. Bäst att vara övertydlig.

    1. Jennie

     Det verkar som om du ger mig ansvaret att bära hundhuvudet för alla som skriver elakt om Carola. Jag tar inte det. Jag tar bara ansvar för det lilla jag skrivit och där är mitt samvete rent. (Om Carola vill kan hon kolla IP nummer och se att jag ingenstans skriver under flera alias) Backa från mig nu är du snäll, inget konstruktivt kan komma av detta.

 15. Molly

  Jag har följt personen bakom Bloggbevakning under flera år, via diverse bloggar. Jag fick tidigt intryck av att det finns någon form av personlig problematik och därför har jag fortsatt följa upp detta för att se utvecklingen, eftersom det lätt verkar gå överstyr för personen ifråga och då det funnits tydliga drag av att inte alltid hålla sig till sanningen, överdriva sin egen betydelse etc. Personen ifråga var, enligt egen uppgift, under skolåren så svårt mobbad att familjen tvingades flytta från orten. Om detta har hon talat ut i lokalpress och även via blogg. Det är märkligt att medverka till näthat och mobbing om man själv varit så hårt drabbad som hon vill göra gällande. Vad som är sant och vad som är dikt och förbannad lögn är högst oklart vad gäller den här personen. En sak är dock säker, citattecken använder man då man citerar någon. Har man inte koll på det bör man avhålla sig från att publicera text. Det kränkande tonläge som idag vuxit fram i kommentarsfältsmiljö har redan fått alldeles för stort utrymme och det är inte acceptabelt att det plötsligt ska utgöra normen för en dialog. Jag hade utan tvekan anmält detta, i synnerhet som personen redan tidigare hamnat i liknande situationer.

  1. Josefine

   Så bra skrivet Molly. Håller med dig i allt om din reflektion över Bloggbevakning. Detta är inte första gången influencers blivit helt sågade, eller mobbade är rätt ord om vad som händer där i kommentarsfältet. Kan inte förstå hur detta kan få fortgå och hur personen som driver bloggen i fråga kan få fortsätta med denna form av vuxenmobbning. Sorgligt.

  2. Medlem på samma forum

   Hon som driver bloggbevakning höll förut till på Allt för föräldrars snackforum. Hon var en aktiv medlem och även där visade hon mobbing tendenser mot många. Jag hade privat kontakt med henne ett tag på den tiden och då var hon trevlig men på snacket kunde hon bete sig fruktansvärt. Men så fort någon påtalade hennes mobbing så tog hon på sin mest oförstående min.

 16. Jennie

  Nej det måste ju vara en chock för dig att komma från din egen trygga sfär, där du oftast får ryggdunk och hejarop av de som kommenterar, till ett kommentatorfält på någon annans blogg som du inte kan kontrollera och radera som du vill i… Jag kan tänka mig din panik när du inser att du inte har möjlighet att alltid få sista ordet som du annars brukar se till att få i diskussioner som på din blogg.

  För övrigt så har Cam-Cam omformulerat sig om citatet, så lite upprättelse har du fått…

   1. Jennie

    Bra! Men låser du kommentatorsfältet då? Anledningen till att jag frågar är att jag kände mig inte alls klar med vår feministdiskussion, och postade ett inlägg som aldrig kom upp i kommentatorsfältet,

    1. familjenannorlunda

     Nej. Jag har öppet kommentarsfält, och raderar inget.
     Ibland åker kommentarer av nån anledning i skräpkorgen, ibland flyger de vilse, spårlöst borta. Jag vet inte varför och vart de hamnar.
     Sista veckan har vissa kommentarer dubblerats, ibland har det kommit tre fyra ex av samma kommentar inom minuter eller timmar, så något kan ju vara knas just nu. Vet att det var nån attack på nåt tekniskt jox för nån vecka sen på Loppi, men har ingen aning om det hänger ihop.
     Ibland tar det lite tid innan kommentarer syns av nån anledning men de ska komma upp automatiskt.
     Posta gärna din kommentar igen:)

     1. Jennie

      Okej, tack för svar! Nja, det där inlägget får nog fortsätta segla omkring i cyberspace, jag orkar inte jobba upp mitt blodtryck för den sortens fråga ikväll, och du lär nog också behöva pausa en stund?…

    2. C

     Feminister ???? Har nog aldrig träffat på en ”folkgrupp som är så …… kan , vet allt har alltid rätt. Skriv på Lady D sida istället där feminism ( manshatet och rosa hatet dominerar ) spelar ingen roll vad som disskuteras så i slutändan kommer alltid en och annan feminist in och får saker och ting att bli en feminist fråga ? Konstigt det där ?

     1. Jennie

      Och här pratar jag och Carola om kommentatorsfältet är låst eller inte, och så seglar det in en anti feminist som vet allt och kan allt. Det spelar ingen roll vad som diskuteras , islutändan kommer den här folkgruppen alltid in på hur mycket de inte gillar feminister….. Konstigt det där?
      Varför skriver du inte själv på LD sida, din energinivå passar bättre där, istället för att kidnappa mig, som är en ytterst blek och timid feminist, men dock feminist

 17. Ullis

  Carola sträck på dig!!! Du är som jag har skrivit tidigare en riktigt bra skribent, tydlig och rak. Den som bara vill missförstå, får göra det för det kan ingen göra något åt inte du inte jag.
  Var den fantastiska kvinna du är ?

 18. Jenny

  Usch alltså. Fyfan rent ut sagt vad jobbigt det måste vara att vara bloggare. Det finns ju uppenbarligen nåt så otroligt många människor som VILL missförstå det någon annan skriver,bara för att sedan skapa bråk och tjafs. Jag hade inte orkat med det och jag hade definitivt anmält det. Känner du att du vill anmäla så tycker jag att du ska göra det,skit i ifall folk då kommer tycka att du är larvig. De får ju tycka det då.

  Jag har läst din blogg länge….så där en 7-8 år tror jag? Jag skulle aldrig påstå att jag håller med dig i allt du skriver,men har man som jag följt dig länge så vet man ju att du är en väldigt förnuftig,smart och schysst människa. Det här med att en del tycker att du är en hemsk människa,ja det grundas ju endast på att de väljer att misstolka och lyssna på skitsnack.
  Jag tyckte du uttryckte dig klumpigt om både det där med tafsandet och din kommentar till tjejen med anorexia,men jag förstod ju vad du menade och att du inte menade något illa och definitivt inte menade det folk anklagade dig för att mena. Framför allt inlägget om tafsande var lätt att misstolka,och många valde att göra det. Tyvärr kommer det ju alltid vara så,vad du än skriver…..för folk lär ju inte sluta gå igång på bråk bland kommentarerna. Det verkar vara underhållning för många. Sorgligt men sant.
  Hoppas du inte tappar lusten att blogga på grund av dessa människor,för även om jag som sagt inte håller med dig om allt så älskar jag din blogg och det vore tomt utan den!

 19. Carina

  Nu har du nog ”skitit i de blå skåpet?” men jag håller med dej? men man blir obekväm när man säger eller skrivet sanningen. Folk vill inte höra sanningen? är själv ganska lik dej,så jag vet. Sa sanningen senast i tisdags till en person. Och det gillades inte och som vanligt så valde. Personen i fråga ”misstolka” allt. Stå på dej??

 20. Sara

  För du förstår att människor dom har någonting som kallas för känslor. Det innebär att Morgan blir väldigt ledsen och sårad om han läser det. Vilket han naturligtvis inte förtjänar som inte gör en fluga förnär. Ingen förtjänar det. Så om man tycker något dåligt om en människas utseende då skaffar man sig något som heter empati och så håller man sin jävla käftjävel stängd istället.

  1. familjenannorlunda

   Så som du är trevlig mot mig menar du? Som du förstår att jag har det här som kallas känslor?? Och håller din jävla käftjävel stängd ist för att kräkas ut sig saker du inte ens följer upp när jag svarar på dem?
   Är det så du menar?
   Allvarligt nu! Jag tycker Morgan påminner om min svärfar. De pratar precis lika. Jag gillar min svärfar:) Jag har inget emot Morgan. Jag har inte sagt något elakt om Morgan. Jag tycker bara inte att han är het!!!!
   Sorry om jag kränkte dig i tredje hand för det.

 21. Sara

  Det var inte heller okej vad du skrev om Morgan. Man hånar inte en människa för dens utseende. Man kränker inte en människa så illa. Skäms på dig. Sen sitter du och pratar om att du ska anmäla andra för kränkningar. Sopa undan framför din egen matta först. Det man ger är väl det man får misstänker jag. Karma.

  1. familjenannorlunda

   Haha! Läs igen! Jag hånade inte Morgan.
   Jag tyckte bara inte han var het. Det är ingen kränkning.
   Och skev jag inte precis att jag inte visste om jag skulle anmäla ??
   Men eftersom det anses som att man ska anmäla så…?

  2. C

   vart har Carola skrivit något om Morgans utseende ?
   Googla ….. Het , man kan vara snygg som en modell och inte ha ”Det , man kan vara en person som inte har utseende för sig och vara Het” . Het har inget med hur man ser ut …. utan flera andra personliga saker spelar in .

 22. Maja S

  Pajkastning o sandlådelek ??

  Just citatet ”ta eget ansvar” har du iaf skrivit i ett svar under inlägget om BL.
  Själv tycker jag att Biggest Looser är alldeles förkastligt :/ Hets att träna under fler veckor. Man går ner typ massor. Visst du tappar en massa kg. Men kroppen o huvudet hinner ju inte med. När du se kommer hem kan man inte träna i den omfattningen. Jag tycker nästan programmet är på gränsen till lyteskomik.

  Mobbing är aldrig ok. Vare sig det är IRL eller på nätet.

  1. familjenannorlunda

   Jag tyckte så om BL innan jag verkligen tittade på det.
   Och visst går folk upp, men många håller sin vikt. Jag följer ett helt gäng på insta och andra ställen som mår så mkt bättre idag.
   Citatet som CAM-CAM skrivit är ju inte mitt. Det är ju påhittat för att skapa skitsnack.
   Varsågod att citera valfritt ur min blogg – men gör det korrekt.

   1. Maja S

    Det hela långa citatet hon skrev var inte dina ord. Men just att ta eget ansvar.. det skrev du.

    Visst är det så att många BL håller vikten. Men tycker iaf att programidén inte är den bästa

 23. Sara

  Skrämmande vilken syn du har på missbruk. ”Alkoholister får undvika alkohol”, ”Sockerberoende får undvika socker” osv. Men hade dom kunnat undvika det så hade dom väl inte varit missbrukare va? Hur du ser på sockerberoendet är ju lustigast av allt att du tror att folk kan undvika socker när det ju inte går att ta ett steg i princip utan att det finns socker nånstans. Bulimiker får undvika att se på tv. Ja herregud. Det blev nog bara värre med det här inlägget. Sen var det INTE okej hur du svarade den tjejen med anorexi. ”Det handlar om eget ansvar”. Där plöjde du över samtliga gränser. Med råge.

  1. familjenannorlunda

   Just ja. Men hur tycker du en alkoholist/ sockerberoende / anorektiker osv ska göra då?
   Hur ska samhället bemöta missbruk?
   Hur ??
   Ska vi linda in hela världen i bubbelplast ?
   Förklara gärna

   1. C

    Men du Sara. På riktigt? Hur tvistar du och vänder på det hon förklarar egentligen. Förstår du verkligen inte. Det om alkoholister skall undvika alkohol, kanske svårt om man är aktiv alkoholist. Men nu var det ej en aktiv alkoholist hon menade skulle försöka undvika alkohol. Utan en nykter/frisk alkoholist. Som skulle undvika alkohol. Det är svårt att göra det. När det är lagligt och tillgängligt MEN du kan aldrig skylla på någon annan än dig SJÄLV om du tar ett återfall. JAG VET hur svår sjukdomen är att besegra.Men man kan undvika ”farorna”. Samma med knark. JAG VET då jag själv missbrukat och blev hemlös. Nu tog jag mig ur det. Är nu nykter/frisk. Har bytt umgänge. Jag VALDE det själv. För att undvika faran med att ta ett återfall. Jag väljer själv te x att ej se på program filmer med knark i. Det kan lätt bli till en trigger. Anorexia är ju också en sjukdom. Och är du frisk från det och kommit till insikt att just DU lätt faller tillbaka om du ser vissa program som Biggest Loser. Då kan man ju faktiskt undvika just det. Och andra saker som triggar. Tror du på allvar att Carola anser att människor får skylla sig själva? Alla har ju ett eget ansvar. O det med Morgan. Seriöst? Hon är ju bara ärlig.

   2. Team

    Men du Sara. På riktigt? Hur tvistar du och vänder på det hon förklarar egentligen. Förstår du verkligen inte. Det om alkoholister skall undvika alkohol, kanske svårt om man är aktiv alkoholist. Men nu var det ej en aktiv alkoholist hon menade skulle försöka undvika alkohol. Utan en nykter/frisk alkoholist. Som skulle undvika alkohol. Det är svårt att göra det. När det är lagligt och tillgängligt MEN du kan aldrig skylla på någon annan än dig SJÄLV om du tar ett återfall. JAG VET hur svår sjukdomen är att besegra.Men man kan undvika ”farorna”. Samma med knark. JAG VET då jag själv missbrukat och blev hemlös. Nu tog jag mig ur det. Är nu nykter/frisk. Har bytt umgänge. Jag VALDE det själv. För att undvika faran med att ta ett återfall. Jag väljer själv te x att ej se på program filmer med knark i. Det kan lätt bli till en trigger. Anorexia är ju också en sjukdom. Och är du frisk från det och kommit till insikt att just DU lätt faller tillbaka om du ser vissa program som Biggest Loser. Då kan man ju faktiskt undvika just det. Och andra saker som triggar. Tror du på allvar att Carola anser att människor får skylla sig själva? Alla har ju ett eget ansvar. O det med Morgan. Seriöst? Hon är ju bara ärlig.

  2. Carina

   Nu läste du nog inte samma inlägg som jag, annars väljer du att misstolka. Hon skrev ju nyktra, friska osv. Alltså folk som tagit sig ur ett missbruk, vilket är starkt gjort, att de måste undvika att bli triggade, och det måste väl var och en ta sitt eget ansvar att göra. Sen är det det väl inte det bästa man kan göra att som ”frisk” anorektiker titta på ett bantningsprogram. Tycker överlag att det i samhället är lite för lite eget ansvar.

   1. meamore

    oh carola svara inte på dom här korkade kommentarerna !! fan så löjligt det här är VÄLDIGT MOGET!!! JÄVLA DAGIS NIVÅ Häntextra nästa!!!!!!!!!!!!

   2. meamore

    o carola svara inte på dom här korkade kommentarerna !! fan så löjligt det här är VÄLDIGT MOGET!!! JÄVLA DAGIS NIVÅ Hänt extra nästa!!!!!!!!!!!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing